0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 :oops:
Извинете за глупавия въпрос...
Какво означава в действителност "редовен цикъл"?
Аз си мисля, че моят цикъл е редовен - на 30, 32 дни, въпреки че не ми идва точно на 28 дни като по учебник...  :?
« Последна редакция: Юли 03, 2007, 21:53:02 pm от Мели »
*
Re: Извинете за глупавия въпрос
« Отговор #1 -: Юли 03, 2007, 12:07:26 pm »
Редовен означава, че идва на равни интервали от 26-32 дни всеки месец.
« Последна редакция: Юли 03, 2007, 13:14:02 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Юли 03, 2007, 13:12:57 pm »
Моят беше "редовен" на 35 дни и се оказа, че не съм имала овулация и затова е на повече от 30 дни.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #3 -: Юли 03, 2007, 13:32:35 pm »
съмнявам се дължината на цикъла ти да се дължи на липсата на овулация.до преди 2 години моя цикъл беше на 28 дни-=часовник!но вс епак така и нямам доказана овулация.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Юли 03, 2007, 14:43:49 pm »
Мимка - не съм лекар и не разбирам. Така че явно е моя грешката.
Сега ще цитирам по памет. При еди какви си хормонални проблеми е характерно това удължаване на цикъла. Обикновено се появява още в пубертета... и т.н.
Е моят беше на 35 дни. Ама понеже винаги е бил "редовен" не съм знаела, че трябва да му обърна внимание. Винаги съм си мислила, че е редовен.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Veri4

• *
  • 22
  • Слънце мое, злато мое....
« Отговор #5 -: Юли 03, 2007, 15:12:49 pm »
Редовния цикъл е идването му на равни интервали...

*
« Отговор #6 -: Юли 03, 2007, 16:13:18 pm »
Редовния цикъл е идването му на равни интервали...
Това е и мое мнение. Моя цикъл последните месеци е 35 дни с доказана овулация на 22-ри ден - регулира се 6 месеца след спирането на противозачтъчните. Преди да започна да ги вземам беше адски нередовен (с различна продължителност). Чувала съм, че понякога това е наследствено. Поне в моя род е така - всички жени са с цикъл над 33 дни.
/>
*
« Отговор #7 -: Юли 03, 2007, 17:09:59 pm »

Подкрепям!

Продължителността на цикъла не е индикатор дали има или няма овулация. За тази цел се правят редица изследвания. 
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Юли 03, 2007, 22:07:48 pm »

Подкрепям!

Продължителността на цикъла не е индикатор дали има или няма овулация. За тази цел се правят редица изследвания. 

:good_post:
*
Също подкрепям мнението ,че редовен е на равни интервали.Продължителността зависи от това кога е ОВУ.Ако всичко е наред разбирасе и има ОВУ новия цикъл започва след 14 дни.
28 дни цикъл-14-ти ден ОВУ
33 дни- 19-ти ден ОВУ
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Ако всичко е наред разбирасе и има ОВУ новия цикъл започва след 14 дни.
28 дни цикъл-14-ти ден ОВУ
33 дни- 19-ти ден ОВУ
Не е задължително цикъла да започва 14 дни след ову!
Всеки цикъл се състои от 3 фази: фоликуларна, овулаторна и лутеална.
Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. След това настъпва Овулаторната фаза. При нея фоликулът е вече узрял, и се спуква, като освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла(10-16 дни).
Възможно е да е помалко от 10 дни,тогава говорим за дефект в ЛФ.
*
Здравейте , искам да ви попитам и аз нещичко.Възможна ли е в следната ситуация да има овулация.Правих домашни тестове за овулация два поредни дни, в които наситеността на тестовата линия се увеличаваше.Днес на преглед се видя фоликул 21,6 mm.Докторът предположи, че ще се пукне.По-късно си правих отново домашен тест,на ка който обаче тестовата линия беше много по-бледа от предните дни.Разликата между прегледа и теста беше около 10 часа.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Аз бих си мушнала термометърчето утре сутрина, и бих се доверила по-скоро на фоликулометрията. А и да не забравя: бих правила секс тази нощ 8)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Благодаря ти за подкрепата  :D!
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю