Ето ви още една идейка от мен.
Аз правих това миналата година след операциите ми, когато стоях в къщи 4 месеца и се чудех какви да ги върша по цял ден.
Намерих аз на село едно старо шкафче ли, полица ли, как да го кажа, което има отпред стъкла и е на два "етажа". Закача се на стена. Размери около 50 х 40 см. Ама така го обясних.
Та така. Беше боядисано в бяло и изглеждаше много скучно. Реших да влезе в употреба, като го променя.
В къщи имам много салфетки, тъй като колекционирам и си купувам за всякакви поводи. Избрах едни, които са по средата с една голяма тиква и открая със син бордюр на бели и сини квадратчета. Много сладки.
Разделих слоевете и взех най-горния, на който е щампата. Направих горе-долу някаква подредба на елементите. Намазах част от шкафчето с лепило С200 и залепих салфетката. И така докато се покри цялото шкафче. След като изсъхна, отгоре го намазах с безцветен лак за дърво. Закачих го на стената и наредих бурканчета с подправки. Получи се нещо наистина страхотно.
Тази техника съм я прилагала и върху саксии. Правих го върху керамика, не зная дали става върху пластмаса. Напр. изчистена оранжева саксия. Намазва се с С200. Изрязва се елемент слънчоглед от салфетка и се залепя. Маже се с безцветния лак. Имате оригинална саксия. Можете да импровизирате и да си направите различни комбинации. Опитайте!
Целувки на всички!