0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Един деликатен въпрос...
« Отговор #40 -: Август 22, 2005, 17:24:19 pm »
Цитат на: bigben

НЕЕЕ не съм казал че това е решението. просто трябва да седнете и да се разберете КОЙ Е ВИНОВЕН за положението...

Ааа!!!! Аз го казвам. Кой е казал, че си ти?!

Един деликатен въпрос...
« Отговор #41 -: Август 22, 2005, 17:43:40 pm »
В такава ситуация няма виновни. Всички са изнервени и си го изкарват един на друг и така се стига до тези трудни моменти.
Според мен трябва да си изяснят ситуацията а не да тръгнат на "лов за вещици".
Пожелавам ти всичко да се оправи след като си поговорите спокойно и без упреци.
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #42 -: Август 22, 2005, 17:44:02 pm »
Здравей миличка,

много съжалявам, че така се тормозиш!
По темата си мисля, че е нещо временно и се надявам да отмине бързо.
По въпросите с донорската ти препоръчвам да не бързаш да правиш генерални заключения и да взимаш решения. Ако все пак нещата не потръгнат и се стигне до раздяла това ми се вижда най-разумното решение /мислила съм си за мен какво бих направила и е това - донорска и сама си гледам детето, вместо да чакам да срещна човека/.
Искрено се надявам, че това е фалшива тревога и скоро всичко ще бъде наред!!!
Целувам те!
Един деликатен въпрос...
« Отговор #43 -: Август 22, 2005, 19:05:06 pm »
Фрешче, вярвам, че ще се оправят нещата между вас. Споко  :D
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #44 -: Август 22, 2005, 23:24:01 pm »
Фреши, вече е време за готиния сдобрителен кекс  :D
Пък тоя ред на мисли дето изчетох ми се случва толкова често, че .... колко пъти сме събирали багаж и ние...
Тва са - кажи им "мъже" и не ги обиждай повече! И са и тънкообидни - скарам му се за поредната простотия - а той избива "намери си някой друг", "знам, че не си щастлива с мен" и един куп от тоя сорт. И сега какво - понеже му е кофти спермограмата дай да му траем всичките глупости и да си мълчим - а ма ха! Толкова ли е трудно да се разбере, че едното няма нищичко общо с другото?
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Един деликатен въпрос...
« Отговор #45 -: Август 22, 2005, 23:42:52 pm »
Здрасти и от мен !Аз съм отскоро във форума,ама май ще поостана :) Вече "познавам" редовните /горе-долу/ и мисля,че ти си много интелигентен и чувствителен човек,а за съжаление такива хора най-много страдат,защото най-много мислят ...Най-щастливи са глупаците,беше казал някой.Искам просто да знаеш,че темата ми много близка.Ние сме стигали няколко пъти до раздяла,но по моя инициатива.Последния път беше за 4 месеца.Мислех,че ако не се откъсна за малко от този затворен кръг,ще полудея.Рискувах да не се съберем никога повече,но нямах друг избор.И въпреки това,винаги се събираме.Любовта не се среща всеки ден и ако това между вас е истинско,както ми се струва - кризата ще отмине,ще преодолеете всичко.Конкретен съвет не бих могла да ти дам-незнам какъв тип човек е мъжа ти. :? А за донорската инсеминация,незнам точно,но ако имаш достатъчно пари,никой няма да те пита,омъжена ли си или не :lol:  Блага сума,железни врати отваря ! :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Един деликатен въпрос...
« Отговор #46 -: Август 23, 2005, 07:01:31 am »
Фрешче, кофти е да преживееш и това, имайки в предвид обстоятелствата. Аз съм с моя съпруг вече 8-ма година, от които малко повече от 2 сме женени. Стигнала съм до извода, че всичко което предизвиква такива реакции у мъжа се дължат на страха да не те загуби- повярвай ми, така е. И тъй като в случая той е човека с проблемите, предпочита да си тръгне, за да изпревари евентуалния момент на раздяла от твоя страна (което е малко вероятно според мен). Страх лозе пази са казали хората. Според мен, в момента той има нужда от твоята помощ, за да възприеме нещата и ти трябва да се бориш, макар и да коства 1-2 бебеправещи месеца. Дай му време да осъзнае глупостта си.
Късмет и бъди силна!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #47 -: Август 23, 2005, 10:55:43 am »
Цитат на: mini
Фрешче, кофти е да преживееш и това, имайки в предвид обстоятелствата. Аз съм с моя съпруг вече 8-ма година, от които малко повече от 2 сме женени. Стигнала съм до извода, че всичко което предизвиква такива реакции у мъжа се дължат на страха да не те загуби- повярвай ми, така е. И тъй като в случая той е човека с проблемите, предпочита да си тръгне, за да изпревари евентуалния момент на раздяла от твоя страна (което е малко вероятно според мен). Страх лозе пази са казали хората. Според мен, в момента той има нужда от твоята помощ, за да възприеме нещата и ти трябва да се бориш, макар и да коства 1-2 бебеправещи месеца. Дай му време да осъзнае глупостта си.
Късмет и бъди силна!!!

Поздравления - май сте се докоснали и душевно със съпруга си...

доста точно формулирана теза за мъжете!

В интерес на истината аз лично ако бйх в полойението за Човека който говориме тук в тази ТЕМА аз лично бих веднага си тръгнал за да се прекратят нападките срещу мене - както искате го наричайте - дори страх... няма значение !  Предпочитам да се дистанцирам от тази жена, дори и наистина да съм луд по нея, от колкото да съм "тъпкан" по този начин.

Това ми твърдение не означава че нападам или зачитатам някого в момента...
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #48 -: Август 23, 2005, 11:10:05 am »

Предпочитам да се дистанцирам от тази жена, дори и наистина да съм луд по нея, от колкото да съм "тъпкан" по този начин.

Поставил си думата "тъпкан" в кавички. Би ли ми отговорил какво разбираш под "тъпкане"? И къде видя в темата някой да е тъпкан?
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #49 -: Август 23, 2005, 11:15:19 am »
Цитат на: cygnus

Предпочитам да се дистанцирам от тази жена, дори и наистина да съм луд по нея, от колкото да съм "тъпкан" по този начин.

Поставил си думата "тъпкан" в кавички. Би ли ми отговорил какво разбираш под "тъпкане"? И къде видя в темата някой да е тъпкан?

Точно защото не видях тази дума съм сложил кавички...
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Един деликатен въпрос...
« Отговор #50 -: Август 23, 2005, 11:17:16 am »

Да!!! Типично мъжко мислене и поведение. По-лесно ми е да избягам, отколкото да се боря. Браво! Но къде ли ще отидеш, замислял ли си се?

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #51 -: Август 23, 2005, 11:18:53 am »
Цитат на: oganche

Да!!! Типично мъжко мислене и поведение. По-лесно ми е да избягам, отколкото да се боря. Браво! Но къде ли ще отидеш, замислял ли си се?

В интерес на истината НЕ съм за замислял - може би в началото на търсенето на партньорка в живота... не знам.
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #52 -: Август 23, 2005, 11:25:23 am »
Фреш, как си? Аz се вклю4вам късно, но не пре4и да те подкрепя.
Говорех си с моя лекар, тои нещо много словоохотлив е станал. И тои сподели, 4е мъжете трудно се решават на донорска инсеминация. Психологи4ен проблем е. Винаги при семеиства с дете от донорска инсеминация витае духа на третия. Оба4е нямат проблем да дарят сперма. При жените е то4но обратното. Няма никакъв психологи4ен проблем да zа4енат от донорска яицеклетка, но трудно се съгласяват да дарят. Абе странни неща стават в нашия моzък, а в моzъка на мъжете съвсем.
Знаеш ли колко пъти съм 4увала "няма да ме нараниш, си ако намериш някой друг, знам, че не си щастлива с мен". Покраи това бебеправене много се иzнервихме. Седнете и говорете. Аz нещо ставам много словоохотлива в кръ4ма. Искам да кажа, 4е няма zна4ение къде ще говорите, а какво. Никои неzнае къде е щастието, но щастието не е в децата. Потърсете го, намерете къде zа вас е щастието. Не се оставяи някакви временни състояния да променят глобално живота ти. Ще имаш дете, с тоя мъж или с оня мъж, все тая. Като намериш нов партнъор, ще имаш дете, но ще имате други проблеми. Пак така ли ще ли късаш и хвърляш.
Съвети недавам, щото 2 пъти съм искала да си събирам багажа. Ако някои може да даде, и аz приемам. Само ти каzвам какви мисли ми минаваха преz главата.
А Сигнус е права, лощата спермограма е оправдание zа какво ли не. И аz като Оги съм на път да раzмахам томахавката, нищо 4е не пе4еля колкото него.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Един деликатен въпрос...
« Отговор #53 -: Август 23, 2005, 11:26:19 am »

В интерес на истината НЕ съм за замислял - може би в началото на търсенето на партньорка в живота... не знам.

Ами, ако си я намерил, оженили сте се, обичате се, създали сте семейство...и в един момент се зададе сериозен проблем, от който ти бягаш, защото така си свикнал, какво става тогава ми кажи???

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #54 -: Август 23, 2005, 11:28:48 am »
"Не се оставяи някакви временни състояния да променят глобално живота ти. Ще имаш дете, с тоя мъж или с оня мъж, все тая. Като намериш нов партнъор, ще имаш дете, но ще имате други проблеми. Пак така ли ще ли късаш и хвърляш. "

..добре казано.
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #55 -: Август 23, 2005, 11:31:15 am »
Цитат на: oganche

Ами, ако си я намерил, оженили сте се, обичате се, създали сте семейство...и в един момент се зададе сериозен проблем, от който ти бягаш, защото така си свикнал, какво става тогава ми кажи???

мм не не мога сега да отговоря от името на мъжете - въпреки че мога, но предпочитам да отговоря за мен как бих постъпил.

-> В момента в който аз намеря подходящата жена аз бих и се отдал изцяло, като това очаквам и от нея. аА възникнели СЕРОЗЕН преблем както казваш БИХ СЕ БОРИЛ с него - както винаги правя!
Един деликатен въпрос...
« Отговор #56 -: Август 23, 2005, 14:11:58 pm »
Милички, толкова се зарадвах, че са се включили толкова много от вас да ми кажат по някоя окуражителна дума. Благодаря ви!

Развитие на ситуацията при нас няма, аз имам гости - родители, сестричка, племенник, които си заминават утре, така че развитието предполагам предстои. В момента не общуваме.

Може би трябваше да напиша малко повече по въпроса, защото се е получило малко недоразумение. Според мен проблемът не му е в стерилитета. Аз никога не съм мислила в дух "той е виновен" - както добре беше казал някой по-горе, за тая работа трябват двама. Утре може проблемът да е при мен. Никога не бих му казала, че е виновен, или да му натяквам, че проблемът е у него. Разбира се, с него нямам никакви проблеми - да се изследва, да пие каквото трябва - всичко необходимо прави човекът, отказа даже плуването. (ако се скатаваше, може би щях да се принудя да му кажа да се стяга да си оправя проблема). Никога не е показвал, че има проблем, че се чувства виновен - даже напротив, чудя му се колко спокойно гледа на нещата. Даже си мисля понякога не е ли малко повърхностен. Аз например бих си изживявала по някакъв начин, ако здравословният проблем е у мен. Така че ситуацията със стерилитета влияе при мен определено, при него ако има нещо, то не го показва въобще. Спермограмата му е почти нормална сега и за донорската инсеминация питам, ако се окажа сама в живота.

Момичета и БигБен, не го разбирам моя мъж в настоящия момент! Как е възможно да се подразниш от такива неща и да направиш такъв генерален извод, че не си подхождаме :?:  :!:  Всичките ни приятели неперкъснато казват, колко си пасваме, че сме сходни и т.н., а и аз мисля твърдо, че е така. Преди брака, вече живеехме от доста време заедно, пак го обсебваха такива настроения. Обаче имаше големия проблем да говори какво не е наред, и само трупа в себе си, до достигане на едно ниво, което му се идва в повече. Аз например колко му се дразня, колко е разсеян и за други такива неща, но го обичам - никой не е идеален. А той се дразни от всяко несъвършенство... а и като не споделяш и не даваш отдушник на раздразнението, толкова ти се замъглява мозъкът, че ... Уж бяхме преодолели тези моменти, молеше ме да се оженим, изглеждаше твърдо решил... (като се сетя как реши "твърдо" за 24 часа, след като се бях изнесла от тях след поредния разговор в дух "дали си подхождаме", какво му се чудя повърхностните решения :roll: ). Не го разбирам.

Вчера четох част от една подобна тема в БГМама, но момичето е бременно 4-ти месец. И нейният мъж току изпадал в настроение "ама дали си подхождаме" - за мен беше много поучително, дали няма да вземе да изперква, ако живот и здраве си оправим отношенията и си имаме детенце :roll:  То си било рецидив при някои :?  А пък много други мацки, като безпристрастен страничен наблюдател оценяват ситуацията с "аз не бих търпяла такъв мухльо, как така ще се чуди, да е мислил навремето, това да не му е курорт и т.н.". Което пък породи нови въпроси у мен.

БигБен, понеже любезно предлагаш помощ за разбиране на мъжа, имам един такъв въпрос, базиран не само на сегашен, но и на предишен опит: Защо Мъжът е устроен така, че да не разбира от добро отношение? Колкото повече се опитваш да си разбиращ, осигуряващ душевен комфорт, да си деликатен и добронамерен, толкова повече ти се качва мъжът на главата? Едва когато ти писне и му кажеш в очите, че прекалява и се държи като кретен, омеква. :!:  :!:  :!:

Огънче, искам да ти кажа, че много ме разсмя и ободри с твоя постинг - зодия Мъж, всяка жена има какво да добави към хороскопа :lol:  :lol:
Благодаря ти, Бени!

Един деликатен въпрос...
« Отговор #57 -: Август 23, 2005, 14:16:40 pm »
Цитат на: aivy
Ами като искате да ви разберем по-добре - ГОВОРЕТЕ С НАС!

ами и това не е лесно - не сме така устроени да споделяме

И двете неща са много верни :!:  Което пък, БигБен, ви прави е..си специалната порода :evil:
Благодаря ти, Бени!

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #58 -: Август 23, 2005, 14:33:42 pm »
Цитат на: FreshBreeze

БигБен, понеже любезно предлагаш помощ за разбиране на мъжа, имам един такъв въпрос, базиран не само на сегашен, но и на предишен опит: Защо Мъжът е устроен така, че да не разбира от добро отношение? Колкото повече се опитваш да си разбиращ, осигуряващ душевен комфорт, да си деликатен и добронамерен, толкова повече ти се качва мъжът на главата? Едва когато ти писне и му кажеш в очите, че прекалява и се държи като кретен, омеква. :!:  :!:  :!:

Ами да ти кажа честно не знам и аз това съм се питал САМ себе си. Имал съм и аз дори проблем с това отношение към мене...

Мога само да ти каже че това е все едно да забраниш не6о което не е под твой контрол - просто ПРИЕМИ че сме такива.

Съжалявам че ти го казвам по този начин но е вярно - важи обаче не за всички обаче...
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #59 -: Август 23, 2005, 14:36:06 pm »
Цитат на: FreshBreeze
И двете неща са много верни :!:  Което пък, БигБен, ви прави е..си специалната порода :evil:

нещо аз тука неразбрах какво си написала