Милички, благодаря ви за информацията и за милите думи
Давам си сметка, че в доста семейства, които се борят със стерилитет, стресът понякога идва в повечко, или след някоя и друга година зейва празнота... В нашия случай според мен няма връзка със стерилитета, поне по отношение на него. Както си бяхме на море, три дни взе да се държи резервирано и колкото повече се чудя как да му угодя (че беше и болен), толкова по-зле се държи. Накрая предизвиках разговор, за да науча, че съм го "дразнила" напоследък - например била съм говорила пред компания, че щом и двамата съпрузи работят, трябва и двамата да участват наравно в домакинството. (при положение че у нас е така и нямаме такъв проблем
) - била съм обидиля някого си, щото той искал жена му да му готви
После пък той ми казал да сме отишли при домакините, докато приготвят вечеря, пък аз знам че тяхното семейство рядко се събира заедно и е по-добре да не им се пречкаме, и отказах. И на третата сутрин: "Не съм спал цяла нощ, обмислях нещата, много се дразним, не можем така да живеем и пр."
Пък иначе сме непрекъснато заедно и малките раздели от 2 дни ги понасяме тежко ... пък сега не сме били един за друг
Подобни проблеми имахме преди да се оженим - цупи се няколко дни за дреболии, и накрая се прави някой генерален извод. Обаче, разбираемо, и моето търпение се поизчерпва и тези моменти ме нараняват
Искам да имам емоционална стабилност и да знам, че 100% мога да разчитам на другия. Аз поне така обичам... Вече се чудя държи ли наистина на мен достатъчно. Той не е имал сериозна връзка преди това и го отдавам на емоционална незрялост.
Обаче, милички, борбата със стерилитета ми е натоварила психиката допълнително ... как сега да му дам време (искал 1-2 месеца пробен период
- не се разбра какво ще се изпробва). Знаете как всеки месец живеем с мисълта за покачване на температурата, фертилни знаци, бебеправене, жестокото, но сладко чакане на резултата... А сега гледам как ову ще си отмине и до края на цикъла ще има просто две празни седмици... Много ми е крив, че ми причинява това. Не знам, не разбира ли? Да не говорим, че проблемът ни е мъжки фактор.
Е, уж да избегна драмата, пък то ... но пък ми олеква и се радвам, като ме окуражавате.
Да ви питам, хипотетично, какво бихте направили в следната ситуация: минали сте 30-те, минали сте през ада борба със стерилитета, и се разделите с партньора ви ... Знаете, че ако искате деца, нямате време за губене ... ? Ще чакате ли поява на нов човек, ще търсите ли активно нова връзка, ще се примирите ли?
Смятате ли идеята да тегля една на всичко и да се опитам сама да имам дете е егоистична? Щото пък живот без деца за мен не би имал смисъл...
Знаех си аз, че трябва да пиша в емоционални проблеми, моля за извинение че тук