0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Един деликатен въпрос...
« -: Август 22, 2005, 10:34:58 am »
Милички, то въпросът ми е повече за "емоционални проблеми", ама гледам да се абстрахирам от драматизма... Дойде ред и на нашия семеен хоризонт да се заоблачи :cry:  След три години съвместен живот заедно, от които 1.5 г. в брак, мъжкото се зачудил дали си подхождаме  8O и обмислял да се разделяме 8O .
Може би ще се вразуми, но да не ви казвам колко уморена от всичко се чувствам в такива моменти :(

Искам да питам, ако се реша на донорска инсеминация и съм по документи омъжена, ще мога ли да я направя, или трябва да искам съгласието на съпруга/развод? И как точно става избора на донор?

Благодаря!
Благодаря ти, Бени!

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #1 -: Август 22, 2005, 11:02:20 am »
Фреш,
много съжалявам за това което ви се случва :( надявам се и стискам палци всичко да се оправи.
Една моя приятелка се интересуваше преди време за донорска инсеминация, но тя е разведена.Знам, че всичко е анонимно (донора) но ти си избираш външните белези на донора - коса, очи и т.н.
Може би трябва да отидеш в някой АРТ център и да попиташ за тази подробност която те интересува.Така е най-сигурно според мен.
Желая ти късмет мила!
Един деликатен въпрос...
« Отговор #2 -: Август 22, 2005, 12:59:58 pm »
Благодаря Айви!

Всичко най-хубаво и на теб.

Преди с интерес съм чела какви точно документи се изискват и попълват за донорска инсеминация, но някак си не съм запомнила ...

Не вярвам, че за 3 дни, в които съм го "дразнила" може да зачертне 3 години заедно... но много се огорчавам, че въобще водим такъв разговор :(
Благодаря ти, Бени!

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #3 -: Август 22, 2005, 13:11:53 pm »
Фрешче,
разбира се, че за три дни няма да зачеркне всичко преживяно от вас досега!Имам чувство че повечето мъже са такива, като се сблъскат с някой проблем и стигат до крайности.....
Дано да му дойде акъла в главата навреме :twisted: защото понякога хората много късно се сещат, че са сгрешили
 :(
*
Re: Един деликатен въпрос...
« Отговор #4 -: Август 22, 2005, 13:16:11 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Милички, то въпросът ми е повече за "емоционални проблеми", ама гледам да се абстрахирам от драматизма... Дойде ред и на нашия семеен хоризонт да се заоблачи :cry:  След три години съвместен живот заедно, от които 1.5 г. в брак, мъжкото се зачудил дали си подхождаме  8O и обмислял да се разделяме 8O .
Може би ще се вразуми, но да не ви казвам колко уморена от всичко се чувствам в такива моменти :(

Искам да питам, ако се реша на донорска инсеминация и съм по документи омъжена, ще мога ли да я направя, или трябва да искам съгласието на съпруга/развод? И как точно става избора на донор?

Благодаря!

Здравей Фрешче! Искренно ти съчувствам, защото и при мен нещата с мъж ми започнаха да "куцукат" от известно време и все се надявам, че е временно, но ...
В началото на тази година щяхме да правя инвитро с донорска яйцеклетка, в документите които трябваше да попълним има подробно обяснение кой, какви претенции може да има, съгласия и несъгласия и т.н. самите документи са в сестра ми /донора:-)/ мога да ги взема и да ти напиша какво точно съдържат като условия, мина доста време и ми поизбледня като информация.
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #5 -: Август 22, 2005, 13:58:59 pm »
a aз мога ли да кажа като донор как е (все пак съм такъв):

значи дават ти нещо като каталог с белези на мъже и ти си избираш кой да бъде таткото на бебето.

до колкото знам процедурата се може да се направи по няколко начина - при което инсеминацията е най-лесния и най евтиния начин.

до колкото съм питал няма значние дали зи омъжена или не - плащап и получаваш ...
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #6 -: Август 22, 2005, 14:08:55 pm »
Фрешче, мен ако ме питаш мъж ти изпада в депресия и моментно умопомрачение, за да си мисли, че без теб ще е по-добре отклокото с теб. Най-вероятно и той има лоши моменти, в които се отчайва и мисли глупости. Искрено вярвам, че ще му мине.
Моят мъж един път без изобщо да сме говорили за това ей така изведнъж ми заяви, че е готов да направим донорска инсеминация, бил го обмислял и в случай на успех щял да приеме детето като свое. Е, не се наложи, защото да чукна на дърво спермограмата му значително се пооправи и сега правихме инсеминация с негов материал /на 18.08. и втора на 20.08. - знаеш къде/. Доволна съм, инсето мина като по учебник, друг е въпросът какъв ще е резултата. Мисълта ми е, че на мъжете им идват странни работи на ум и съм сигурна, че нещата ще се изгладят и ще са о.к. Борбата ни  е трудна, така че и мъжете изпадат в лоши моменти - вярвай, че това е един от тях и ще отмине от самосебе си.
За донорската инсе това, което знам със сигурност е, че се изисква подписана декларация за съгласие както от съпругата, така и от съпруга и се избира донор, който да има сходни физически данни със съпруга. Това е което знам. Правят го много двойки, на 20.08. имаше една двойка с нас за донорска.
Не се отчайвай, след известно време мъж ти ще се събуди и ще се чуди от къде ги е измислил тези идеи...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #7 -: Август 22, 2005, 14:12:09 pm »
Алекса, мила, най-вероятно това наистина е моментно настроение в изстрадалата глава на мъжа ти и ще му мине, ще видиш. Не се отчайвай, приеми го като един труден момент, който обаче неминуемо ще отмине...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #8 -: Август 22, 2005, 14:33:06 pm »
Цитат на: Grace
Алекса, мила, най-вероятно това наистина е моментно настроение в изстрадалата глава на мъжа ти и ще му мине, ще видиш. Не се отчайвай, приеми го като един труден момент, който обаче неминуемо ще отмине...

Блатодаря ти Grace, но подозирам, че в това му състояние има пръст и майка му. Твърдо съм решила да не се отказвам, както съм намерила донор за яйцеклетка, така ще намеря донор и за другата част:-)))
*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #9 -: Август 22, 2005, 14:35:35 pm »
Цитат на: Alexa

Блатодаря ти Grace, но подозирам, че в това му състояние има пръст и майка му. Твърдо съм решила да не се отказвам, както съм намерила донор за яйцеклетка, така ще намеря донор и за другата част:-)))

Здравей,

Аз нещо се опитах да хвана нишката но не успях - какво е станало с тебе и мъжа ти... ако не искаш да поясниш тук може да ми пишеш на лични съобщения...
Един деликатен въпрос...
« Отговор #10 -: Август 22, 2005, 14:37:04 pm »
Милички, благодаря ви за информацията и за милите думи :D
Давам си сметка, че в доста семейства, които се борят със стерилитет, стресът понякога идва в повечко, или след някоя и друга година зейва празнота... В нашия случай според мен няма връзка със стерилитета, поне по отношение на него. Както си бяхме на море, три дни взе да се държи резервирано и колкото повече се чудя как да му угодя (че беше и болен), толкова по-зле се държи. Накрая предизвиках разговор, за да науча, че съм го "дразнила" напоследък - например била съм говорила пред компания, че щом и двамата съпрузи работят, трябва и двамата да участват наравно в домакинството. (при положение че у нас е така и нямаме такъв проблем 8O ) - била съм обидиля някого си, щото той искал жена му да му готви :?  После пък той ми казал да сме отишли при домакините, докато приготвят вечеря, пък аз знам че тяхното семейство рядко се събира заедно и е по-добре да не им се пречкаме, и отказах. И на третата сутрин: "Не съм спал цяла нощ, обмислях нещата, много се дразним, не можем така да живеем и пр." 8O  Пък иначе сме непрекъснато заедно и малките раздели от 2 дни ги понасяме тежко ... пък сега не сме били един за друг 8O  Подобни проблеми имахме преди да се оженим - цупи се няколко дни за дреболии, и накрая се прави някой генерален извод. Обаче, разбираемо, и моето търпение се поизчерпва и тези моменти ме нараняват :(  Искам да имам емоционална стабилност и да знам, че 100% мога да разчитам на другия. Аз поне така обичам... Вече се чудя държи ли наистина на мен достатъчно. Той не е имал сериозна връзка преди това и го отдавам на емоционална незрялост.
Обаче, милички, борбата със стерилитета ми е натоварила психиката допълнително ... как сега да му дам време (искал 1-2 месеца пробен период 8O  - не се разбра какво ще се изпробва). Знаете как всеки месец живеем с мисълта за покачване на температурата, фертилни знаци, бебеправене, жестокото, но сладко чакане на резултата... А сега гледам как ову ще си отмине и до края на цикъла ще има просто две празни седмици... Много ми е крив, че ми причинява това. Не знам, не разбира ли? Да не говорим, че проблемът ни е мъжки фактор.

Е, уж да избегна драмата, пък то ... но пък ми олеква и се радвам, като ме окуражавате.

Да ви питам, хипотетично, какво бихте направили в следната ситуация: минали сте 30-те, минали сте през ада борба със стерилитета, и се разделите с партньора ви ... Знаете, че ако искате деца, нямате време за губене ... ? Ще чакате ли поява на нов човек, ще търсите ли активно нова връзка, ще се примирите ли?
Смятате ли идеята да тегля една на всичко и да се опитам сама да имам дете е егоистична? Щото пък живот без деца за мен не би имал смисъл...

Знаех си аз, че трябва да пиша в емоционални проблеми, моля за извинение че тук :?
Благодаря ти, Бени!

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #11 -: Август 22, 2005, 14:42:40 pm »
Ами Фреш,
пак хипотетично  :lol: можеш да си осиновиш дете, а пък през това време може и да срещнеш някой......., но да се отдадеш на безумно търсене на мъж с цел дете  :cry: не го препоръчвам :)
Един деликатен въпрос...
« Отговор #12 -: Август 22, 2005, 14:43:09 pm »
и сега правихме инсеминация с негов материал /на 18.08. и втора на 20.08.

Мила Грейс, много се радвам, че сте направили инсето и всичко е минало добре :D  Би ли разказала какви бяха показателите на сп-мата след обработка? Ще стискам палци за вас!
Ние планувахме септември да ходим, ама както казва Алекса, мога да отида с него и без него :lol: Баси, чак сега осъзнавам защо толкова двойки избират да живеят без брак - доста неща са по-лесни. Щом трябва и съгласието на двамата (което от етична гледна точка е правилно де), ако реша така да подходя, първо има да се разделяме сума време, после да се развеждаме ... на колко години ще стана :(
Благодаря ти, Бени!

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #13 -: Август 22, 2005, 14:49:31 pm »
Цитат на: aivy
Ами Фреш,
пак хипотетично  :lol: можеш да си осиновиш дете, а пък през това време може и да срещнеш някой......., но да се отдадеш на безумно търсене на мъж с цел дете  :cry: не го препоръчвам :)

Да FRESH аз лично като мъж ти казвам, че преследването на ч мъж само за едно дете не си струва...

Както и търсенето на мъж както казва AIVY също е глупаво...

Това си е мое мнение де
Един деликатен въпрос...
« Отговор #14 -: Август 22, 2005, 14:51:47 pm »
Ами Фреш,

Айви, именно - не става да тръгнеш целенасочено да търсиш мъж да ти прави дете. Затова обмислям с донорски материал - тъкмо ще си знам, че само аз съм отговорна и на себе си разчитам. Осиновяването винаги е вариант... но някак не мога да се разделя с мечтата да стана биологична майка. Ох, сто пъти се просълзявам от сутринта - много ми е крив мъжо, че ми причинява това :cry:  То проблемът си е и мой де, изкривена психика поради борба със стерилитета :(  Но поне като знае как стоят нещата, да не ми губи времето - какво ще го обмисля, като че ли сме се запознали вчера 8O
Благодаря ти, Бени!

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #15 -: Август 22, 2005, 14:51:47 pm »
Аз също съм минала 30те и също съм си задавала този въпрос и то неведнъж. Незнам как бих постъпила, не смея да си помисля за това. Все си мисля Фреш, че така или иначе това при вас ще отмине и дано да е така. Три години не са малко време, за да се зачеркнат с лека ръка. Сигурна съм, че дори и след период на духовна раздяла, какъвто изживявате в момента, той пак ще те потърси, пак ще се върне към теб, защото вашият избор е бил избор на зрели хора, които са поели съответната отгворност на един брак или дори на едно съжителство.
Мъжът ми също е нямал сериозна връзка преди мен, а и ние се срещнахме доста късно /такава ни била съдбата/ и доста пъти съм се чудила дали е сигурен в избора си и не съжалява ли поне мъничко за нещо, което не е изживял или за нещо, което е изживял с мен? Понякога на шега му задавам този въпрос и той ми отговаря, че не, не съжалява, но дали наистина е така?  Не знам какъв е отговорът на твоя въпрос, мила, наистина не знам.

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #16 -: Август 22, 2005, 14:55:47 pm »
За инсеминацията: на 18.08.2005 - 16 млн. след обработката, според ембриоложката с много добра подвижност и преживяемост; на 20.08.2005 - със 17 млн. /само след 2 дена въздържание и по-добра спермограма 8O /. Сега - утрогестан и прегнил по схема. Това е, за резултата ще ви се отчета след две седмици.

*
Един деликатен въпрос...
« Отговор #17 -: Август 22, 2005, 14:58:00 pm »
Фрешче,
осиновяването не отхвърля варианта да бъдеш биологична майка. Просто едно осиновяване може да запълни голяма празнота в живота ти и да ти позволи да се грижиш за някого. Въпреки, че аз лично като теб бих предпочела донорска инсеминация може би.
Един деликатен въпрос...
« Отговор #18 -: Август 22, 2005, 14:59:56 pm »
Грейс, толкова е приятно да споделиш с хора, които те разбират така добре :D  Аз съм имала много връзки преди това и си мисля, че съм наясно какво ценя, кои компромиси мога да направя и кои не, и нещо много важно - че няма идеални хора. Като го гледам мъжо страничният наблюдател в мен си казва - направо е за съжаление и състрадание - как се лута в емоционална несигурност (както аз в 11-ти клас).
Липсата на емоционален опит си е голям минус - факт. Аз разчитах на интелекта му - би трябвало все пак да знае, че идеални хора няма, аз не съм идеална, той не е идеален, но пък си подхождаме в толкова много неща.. и уж всичко беше наред...
Твоят мъж щом е категоричен, като го питаш, значи е наясно със себе си. Щом и сам се е съгласил при нужда да правите донорска, смятам че имаш достоен човек до себе си. Дано съдбата ви възнагради не само с подобрената сп-ма, но и с бърз резултат още при първите опити АРТ :D
Благодаря ти, Бени!

Един деликатен въпрос...
« Отговор #19 -: Август 22, 2005, 15:04:39 pm »
Фрешче,
осиновяването не отхвърля варианта да бъдеш биологична майка. Просто едно осиновяване може да запълни голяма празнота в живота ти и да ти позволи да се грижиш за някого. Въпреки, че аз лично като теб бих предпочела донорска инсеминация може би.

Айви, така е, но някак редът според мен е първо да станеш биологична по възможност, пък после няма лошо и да си осиновиш.

Дано всичко обсъждано си остане в сферата на хипотетичното и всички имаме големи и щастливи семейства :D Дано се вразуми и моят партньор скоро - тези глупости убиват малко по малко любовта у мен (добре че я имам в изобилие :wink: ) - обяснявам му това, но той е зает със собствените си терзания и не вижда нищо друго.
Благодаря ти, Бени!