0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

десита

предстои ми Ин витро....
« -: Август 14, 2005, 20:39:47 pm »
Привет на всички! Аз съм на 28 г. и след 8 г. брак и опити сега решихме да опитаме с Ин витро. Проблем има и при двамата- спермограма с намалени стойности, вероятен рецидив на ендометриозна киста, производство на антитела .... И ето, че сега ми предтои ин витро или Икси-още не са уточнили. Някой знае ли ако си по програмата на здравната каса колко си доплащаш ти? А болезнени ли са манипулациите? Изобщо ще се радвам на всяка информация..:):)
*
предстои ми Ин витро....
« Отговор #1 -: Август 14, 2005, 20:52:42 pm »
Здравей, по програмата на НЗОК се поемат лекарствата - гонадотропните препарати за стимулация на яйчниците, които са най-скъпи - около 3000 лв. и ЧХГ препаратите за поддръжка на лутеалната фаза.
Програма за лечение на безплодие при жената
Останалите процедури се заплащат от пациентите и цените им зависят от това, в кой център се правят. Варират от 1500 до 2500 лв. Отделно има прегледи, изследвания на хормони по време на стимулацията и процедурата, които се заплащат от нас.
Болка никаква няма, пункцията е с лека местна упойка и протича за няколко минути, а ембриотрансфера е за секунди - все едно един обикновен гин преглед.
Най-важно е да успее човек да запази спокойствие и да не му пука, което най-трудно ми се удава поне на мен. Ти къде ще правиш процедурата?
Късмет ти желая!
*
предстои ми Ин витро....
« Отговор #2 -: Август 15, 2005, 08:54:42 am »
3а 3дравната каса нищо не мога да ти кажа,а самата процедура не е трудна 3а понасяне на органи3ма.Може би психи4ески малко,но се преживява като си мислиш само 3а добьр ре3ултат.Успех на вси4ки решили да опитат :lol:
*

Anonymous

предстои ми Ин витро....
« Отговор #3 -: Август 15, 2005, 17:00:35 pm »
благодаря ви, perla и cygnus. То и аз не знам точно какво да питам-така съм се объркала. Утре имам преглед и вероятно ще съм по-наясно. Процедурата ще правя в ц-р за репродуктивно здраве на Щерев. Успех на всички, които опитват!:):)
*
предстои ми Ин витро....
« Отговор #4 -: Август 16, 2005, 06:48:30 am »
Не се притеснявай от нищо, попаднала си в много добра клиника. Лекарите там знаят какво правят. Нещата следват едно след друго, всичко ще ти бъде обяснено от екипа. Място за притеснение няма - просто трябва да вярваш в хубавия резултат и да си заредена с позитивни мисли! Ние сме с теб и чакаме да ни зарадваш! Пиши как е минал прегледа  :)
*

dessyta

предстои ми Ин витро....
« Отговор #5 -: Август 16, 2005, 16:47:48 pm »
Цитат на: cygnus
Не се притеснявай от нищо, попаднала си в много добра клиника. Лекарите там знаят какво правят. Нещата следват едно след друго, всичко ще ти бъде обяснено от екипа. Място за притеснение няма - просто трябва да вярваш в хубавия резултат и да си заредена с позитивни мисли! Ние сме с теб и чакаме да ни зарадваш! Пиши как е минал прегледа  :)

Прегледа мина-всъщност това, което се следи в момента е една киста на яйчника, която мнооого им прилича на ендометриозна-пак.... :(  1м. пих Regulon и сега пак си е там, но мъъъничко е намаляла. Решението след прегледа е: още един месец Regulon и ако не се махне-пункция на кистата и начало на стимулацията след консултация със Щерев дали да е Ин витро или Икси. Това е за сега. :) Знаете ли-хубаво е да можеш да говориш за тези неща с хора, които знаят точно как се чувстваш в момента!:):):)
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
предстои ми Ин витро....
« Отговор #6 -: Август 16, 2005, 17:43:16 pm »
Да хубаво е да си говорим ама къде?!
Дони ти смяташ ли да правиш инвитро пак и къде?!
*
предстои ми Ин витро....
« Отговор #7 -: Август 16, 2005, 19:34:42 pm »
Цитат на: yana-v
Да хубаво е да си говорим ама къде?!
Дони ти смяташ ли да правиш инвитро пак и къде?!

В чата сме с Мимс и Лейдито :) Ела. А и какво пречи във форума ;)
Ще правя да, няма да се даваме. Никой не е обещал, че ще е лесно :) Обаче после ще е много много  хубаво :)