0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Отлепена плацента и кървене
« Отговор #20 -: Юни 29, 2007, 15:36:04 pm »
Не се притеснявай Лекси. Нали ти казах и аз се притесних като прочетох листовката. Благодаря за отговора  :D
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #21 -: Юни 30, 2007, 01:09:35 am »
здравйте на всички,сестра ми беше така,значи появи се зацапване тамно кафяво кам 2 мес.изписаха и инжекции ПРЕГНИЛ,това е лекарството в повечето случаи,и магнезии може по всяко време на бременноста не е вредно нито за плода нито за майката,със сигурност,трябеа да се лежи най добре,никъква дом.работа,простиране т.н.всичко се оправи,после пак дойде друго,контракций ужас слава богу не болезнени,аиде пак на д-р,система и магнероч и пак лежане,и това се размина слава богу,сега вече се цхуства добре в 7 месец сега ще влезе и дано всичко е наред,стискайте палци,да стана една щастлива леля.пожелавам ви късмет от сърце и бъдете оптимисти и не се шашкайте.
« Отговор #22 -: Юни 30, 2007, 13:53:46 pm »
Момичета, изписаха сестра ми вчера. Вече си е вкъщи и лежи, през повечето време. Няма кървене. Изписали са и папаверин и два пъти в седмицата инжекции прегнил. Но пак никъде няма магнезий. Мисля да отида при една лекарка която се занимава с хомеопатия. Да видим тя какво ще ми препоръча. Целувки на всички и хубави почивни дни. И много ви благодаря!!!! :P
Всичко е писано за хората!
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #23 -: Юли 01, 2007, 09:46:03 am »
Дано от тук насетне всичко с бременността й е безпроблемно!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #24 -: Юли 02, 2007, 09:49:38 am »

Момичета, и аз в петък имах повод за притеснения. Прокървих леко. След ходене по малка нужда, на тоалетната хартия имаше малко кръв - червена на цвят. Няма да ви обяснявам, че се вцепених от ужас. Същата сутрин ми тече и кръв от носа.
Веднага се обадих на доц. Конова и тя ме посъветва по най-бързия начин да ида на преглед на ехограф, след което да и се обадя.
Докторката, при която ходя в Козлодуй не можа да установи откъде е било кръвотечението. За първи път се видя сърдечна дейност /в 7-8 г.с./.
Говорих отново с доц. Конова и тя ми каза да спра Аспирина и да продължа само с Фраксипарин + др. лекарства, които си пия... /Фолиева 0,4, Бромокриптин 1/2 т., Селен 200, Фраксипарин 0,3, Дуфастон 2х1 т., витамини Центрум, Но-шпа 3х1 т./
В петък /06.07./ съм в Плевен за 2-ро вливане на Имоновенин. Умирам от страх какво ще стане до тогава, а и после.
В интерес на истината се чувствам добре и след петък не е имало някакви проблеми, но аз през 10 мин съм в тоалетната за да проверявам какво става.

На какво може да се дължи това прокървяване според вас??? :(
*
« Отговор #25 -: Юли 02, 2007, 11:04:09 am »
И при мен имаше зацапване бях на ехограф и слава богу всичко е наред. И на мен не ми казаха от какво може да е. Изписаха ми папаверин. Някой слагал ли си е накива инжекции?
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #26 -: Юли 02, 2007, 12:22:04 pm »
браво дано отсека нататък всичко е ок.успех от мен
*

Zoq

• **
  • 73
  • Ако имаш мечта,позволи й да се сбъдне...!
« Отговор #27 -: Юли 02, 2007, 12:52:07 pm »
На мен ми изписаха "папаверин",след прокървяване в 7г.с.Но аз го пия на таблети,не на инжекции :)
А наболява ли ви ниско долу?
След прокървяването отидох на лекар,защото се притесних много,започнах папаверина,но-шпа,пия си още дуфастона,бромокриптина...и се моля всичко да е наред...,но по някой път получавам болки ниско долу и ме притесняват(не са постоянни,нооо)и утре съм на лекар та да видим какво ще кажат :)
*
« Отговор #28 -: Юли 02, 2007, 14:06:30 pm »
Ами при мен няма болки, няма отлепване/ слава богу/, но ми изписаха инжекции. Сега си мисле, че е по-добре да пия хапчета понеже според мене няма нужда от инжекциите. Дали мисля правилно? Дали две хапчета папаверин е равна на една инжекция?
*
« Отговор #29 -: Юли 02, 2007, 14:27:00 pm »
Ами при мен няма болки, няма отлепване/ слава богу/, но ми изписаха инжекции. Сега си мисле, че е по-добре да пия хапчета понеже според мене няма нужда от инжекциите. Дали мисля правилно? Дали две хапчета папаверин е равна на една инжекция?

Ако имаш доверие на лекаря си, по-добре спазвай това, което ти е предписал. Ако не, по-добре го смени. Но недей да си самоназначаваш терапии. Може би нещо е видял докторът, за да ти предпише инжекциите. А ако ги предписва просто така профилактично, потърси и друго мнение.
*
« Отговор #30 -: Юли 02, 2007, 14:35:47 pm »
Това е че не видя нищо обезпокоително. Казва, че всичко е наред няма причина да се тревожа, а в следващия момент - инжекции. Проста явно е някакъв вид застраховка. Причината е че три дена ми кървя леко, но може би е от натоврване понеже пътувах до София. Нямах и сега нямам болки. Няма отлепване и нямам представа защо са ми тези инжекции. Незнам колко лекаря още да сменя.
*
« Отговор #31 -: Юли 02, 2007, 14:47:49 pm »
Ами по-добре си слушай лекаря, той си знае защо ти ги е предписал. А ако те притесняват тези инжекции, просто се обади и го попитай.
Някои лекари предписват ношпа, други папаверин, но и при двете лекарства целта е отпускане на гладката мускулатура с цел предотвратяване на маточните контракции. Не се притеснявай, няма как да навреди на плода. Аз бях на задържаща терапия от утрогестан, ношпа и прегнил + пазене на леглото до 12 г.с., заради обилни кръвоизливи. Бяха ми предписали и Пролутон Депот, но аз отказах да си купя тези ампули и съответно да ми ги бият, защото не бях 100% сигурна в тяхното безопасно отражение върху ембриона. Ако ме видиш сега, няма и да предположиш, че въобще съм имала някакви проблеми :D
Разказвам ти всичко това, за да не се притесняваш, а да следваш лекарските указания. Ще видиш, че всичко ще е наред!
Успех мила!
*
« Отговор #32 -: Юли 02, 2007, 14:54:49 pm »
Виж притеснявам се понеже и аз съм на Утрогестан и но-шпа 3х2. Няма ли да стане някакво предозиране. Незнам нещо не ми въхват доверие тия инжекции по простата причина, че на мен кървенето ми спря вчера,нямам никакви болки и не се вижда никакъв проблем с плода. Просто не одобрявам изписването на лекарства без да има нужда, а ей така за презастраховане. Сега ще потърся мнението на втори лекар.Благодаря за отговорите  :)
*

Zoq

• **
  • 73
« Отговор #33 -: Юли 02, 2007, 15:42:40 pm »
А не мислиш ли,че прокървяването не е достатъчна причина за да се вземат някакви мерки :)
За да се е получило значи е имало причина и тя трябва да се отстрани незабавно,за да няма по-нататъшни усложнения :)
Но след като се притесняваш и нямаш доверие на лекаря който ти е предписал лечението, потърси още едно мнение :)
Успех от мен,мила!
*
« Отговор #34 -: Юли 02, 2007, 16:08:42 pm »
Стана ясно, че ще ги слагаме ама вече май на никой лекар не се доверявам / освен на този който ми прави ин витрото естествено  :) /заради всички проблеми досега . Все се съмнявам дали е най-правилното кото ми казват. Но няма друг начин освен да вярваме нали? Благодаря ви момичета за отговорите
*

Zoq

• **
  • 73
« Отговор #35 -: Юли 02, 2007, 16:24:40 pm »
Съгласна съм с теб миличка,съмняваме се ,но защо ли?!
Сякаш няма причина :),но ако стане нещо оставаме си ние виновни и си берем грижите,за съжаление...От там идва и съмнението,но дай Боже всичко да е наред...че после и да има виновни,"файда"-няма!
Желая успех на всички...!!!
*

Lara

• 507
« Отговор #36 -: Юли 02, 2007, 22:38:43 pm »
pgzenga искрено се надявам нещата при теб от тук насетне да са наред! Само ще споделя едно мнение на лекаря на моя приятелка - особено трябва да се внимава в първите месеци около датата, на която обичайно е била М. Възможно е покрай тези дати да се получи кървене.
И все пак, вярвам, че нещата са добре и поводите ти за притеснение скоро ще останат в миналото! Пожелавам ти го от сърце!
Пожелавам го и на теб kisskotkata!
Вие сте смели момичета и щастието няма да забрави това, нали?  :wink:
Стискам ви палци и ви прегръщам!!!  :bighug:

« Отговор #37 -: Юли 03, 2007, 15:00:59 pm »
Благодаря много, Лара! :hug2:
Както ти пишеш, сега съм около датата, на която обичайно ми е М. Не знам дали това има някакво значение. След онова леко прокървяване в петък, не е имало следващо такова, но от време на време имам леко светло кафеникаво течение. :(
В петък съм за второ вливане на Имуновенин в Плевен и да видим какво ще каже д-р Емин тогава...
Стискайте палци всичко да е наред до петък, а и след това.
*
« Отговор #38 -: Юли 03, 2007, 18:40:36 pm »
pgzenga, стискам палци не само до петък, а и до края. Всичко ще бъде наред, ще видиш!
*

Lara

• 507
« Отговор #39 -: Юли 03, 2007, 20:05:25 pm »
 От сърце - :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:! И много късмет!!!  :bighug: