За Хашимотото: Първо ми поставиха диагноза Безедова болест (голям фен съм на първата ендокриноложка
). Пих по 6 таблетки метизол и от стартови стойности на ТСХ 0,004 за 2 месеца станаха 14,8
. Най-после ме прати на еходрафия и ми спря лекарствата. Един месец по-късно (даже не пълен месец) при самоинициатива от моя страна стойностите на ТСХ отново бяха около 0. Започнах по 2 таблетки Метизол, ама много бавно се вдига. Междувременно се преместих в София и посетих д-р Тодорова. Тя посъветва още месец на 2 таблетки и после месец на 1. Следващата събота ще правя изследване пак и ще пиша стойностите. Ама много го мразя този Метизол. Незная дали е от него, но получавам отоци по краката и не мога 3 етажа да кача, а преди съм спортувала.
До колкото разбрах от д-р Тодорова Хашимотото при мен е в активен стадий. Много лесно се корегира при хипофункция, но при хипер нещата са по-сложни. Имам два варианта - или да изчакам жлезата да се успокои и трайно да премине в хипофункция (а аз нямам време, че съм на 36 а и се надявам следващата ми процедура да е с лекарства от ланската програма на НЗОК с трайност септември) или да продължавам опита да я нормализирам с малки дози Метизол.