Оси, нямах предвид да не се поддържаме, напротив, просто исках да обясня, че повечето проблеми с женската красота се раздухват и понеже не вярвам на реклами, ама изобщо, споделих мнението си за козметичната индустрия.
За мазната коса, фризиори са ми казвали, че честото миене води до по-бързо омазняване, а не, че рядкото миене на коса ще реши проблемът.
Аз лично имам гъста и къдрава коса, от доста малка се боря с проблема укротяване на опърничави къдрици. Хайде сега да поразсъждаваме .... реклами на шампоани ... ами някъде дададоха реклама на шампоан и лъскава и здрава коса, но не права, а КЪДРАВА??????????
Само Нивеа преди време дадоха една реклама на една къдрава сладурана, но тя бе по-скоро накъдрена като за рекламата, аааа тук се сетих за Елене Петрова и head & shoulders.... няма да коментирам, знам само, че резултат няма.
Това е то, виждаме красиви коси, но .... само с шампоан и балсам не става, поне не при мен, при други жени може и да има ефект. Но ... всичките ми познати, а те са с прави коси признават, че без да посетят фризиор и да им сложат какви ли не неща по косите никога не докарват здрава и лъскава коса като от рекламите.
После, антицелулитен крем на ейвън, на орифлейм, на .... не ми се изреждат, много са, ми не действат, дори след година.
Не мога да си представя как ще ям мазничко, пърженко, ще слагам повечко сол в ястията и ... един лосион за тяло ще ме избави от целулита ... ами не става, трябва комплекс от процедури ... спорт, здравословно хранене, масаж и то не просто като период на поддържане, а като начин на живот, режим на хранене.
И няма какво да се заблуждаваме, крем да изглади бръчките????
еми не ми се вижда реалистично, честно ви го казвам, просто ..., ако наистина действаха всички тези кремове ... пластичната хирургия щеше да е вече отдавна отдавна насочена само към прикриване на белези, уголемяване на бюст и т.н.
а всички знаем как се подмладяват холивудските звезди - при чичко хирург, не с кремове!!!
и после .... седнали да рекламират кремове ....
това ми бе идеята, а не ... да не се поддържа една жена
освен това има и друго, разликата между масовата козметика, продавана по магазините и тази, предназначена за професионална употреба е доста голяма. И повечето фирми снобдяват с професинална козметика само салони и т.н., т.е. не продават на дребно.
Това го знам, тъй като предвид проблемната ми коса, която доста трудно се реши, поддържа и т.н., след като вече с години посещавам една фризиорка ... тя ми поръчва разни нещица, които ползва в салона.
Последно си поръчах едни кристали за коса за лесно разресване и ... ами наистина ми действат, мн по-лесно се разресвам и не си скубя косите.
Но защо ли никъде не ги намирам по магазините питам аз?!!
Аналогичен е случаят с шампоани, балсами, маски, пяни и т.н