0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: След извънматочна....
« Отговор #120 -: Януари 25, 2008, 15:33:57 pm »
А Николова каза,че е била нагъната,има ли шансове да няма сраствания.И да има някакви запушвания леки,може ли да се отстранят,чела съм за пластика нещо,има ли възможности.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #121 -: Януари 25, 2008, 18:32:58 pm »
Ади пак се почна "ако", "или"...тези въпроси само към ЛЕКАР се задават! Аз специално не съм врачка - нищо не мога да ти кажа.
*
« Отговор #122 -: Януари 25, 2008, 22:05:13 pm »
Щом е нагъната, един път е стана извънматочна то шанса да се повтори е огромен, за съжаление.
Аз лично бих направила отново цветна снимка или хидротубация, и честно да ти кажа, само и единствено ако ми кажат че тръбата е перфектна бих пробвала нормално.
За мен беше немисилимо да преживея този кошмар отново :(
*
« Отговор #123 -: Януари 25, 2008, 22:43:35 pm »
StefiZ, историята на сестрата на silvanchence е една лапаротомия - отстранена тръба, втора извънамточна - пластика на тръбата с лапароскопия...Аз няколко пъти я съветвах да отиде в репродуктивна клиника...Тя си беше пуснала специална тема за хидротубациите и цветните снимки. Друго не виждам какво може да се направи.
И аз си мисля да не рискува, но едно момиче, мисля Принцеска каза, че сестра и точно така е забременяла! Така че ако има сили да пробва! :)Пък късмет!
*
« Отговор #124 -: Януари 25, 2008, 22:51:52 pm »
Да бе, знам й изторията, знам че е с една тръба и пак с извънматочна и в нея, и т.н. Мисълта ми беше сега след лапарото пак да напрви проверка на тръбата :)
Да, ти си права винаги има изключения, дано третия път всичко е ок :D
*
Re: след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #125 -: Януари 26, 2008, 14:52:12 pm »
Лан, невероятна си. :youwoman: Толкова много ти благодаря! 
Честита половин годинка на Цветомир!

bj, желая ти следващият път да е успешен!

« Отговор #126 -: Февруари 14, 2008, 13:40:05 pm »
Здравейте!За съжаление и аз се включвам в тамата.Става въпрос за сестра ми.На 12.02 и направиха коремна операция за извънматочна.Отрязали са и дясната тръба за да извадят плода и лекаря казал че е сложил някакви изкуствени пипала и по този начин се запазвала тръбата-знаете ли нещо повече за това.А другата тръба била възпалена,това различно ли е от запушена.За възпалената тръба са казали че може да се лекува с кални бани.Знаете ли някой добър център за подобно лечение.Благодаря ви предварително
« Отговор #127 -: Февруари 14, 2008, 13:53:01 pm »
 Най- вероятно , според мен , става въпрос за пластика , но така или иначе отрязаната тръба не може да бъде запазена , а пластиката я замества. Добре ще бъде , сестра ти да поговори с док. и той да разясни операцията.
*
« Отговор #128 -: Април 07, 2008, 19:23:49 pm »
Здравейте момичета! Искам да ви кажа и на вас.

Д-р Валерий Йорданов почина на 6 април 2008г.
Поклонението ще се извърши на 9 април 2008 в ритуалната зала на Централните гробища от 12,00ч. Всеки, който пожелае, може да отиде да отдаде почит!

Нека почива в мир!!!
« Отговор #129 -: Април 08, 2008, 12:50:16 pm »
Вечна памет на д-р Йорданов!

Аз бях негова пациентка. Той и неговия екип с Божията помощ ми дадоха най-огромното щастие на света. С Божията помощ през юли ще си имам бебче.

Лека му пръст и дано щастието което е донесъл на хората да му отреди място на небето. Би било добре да има повече лекари като него.

Покланям се пред този човек и лекар!
« Последна редакция: Април 08, 2008, 14:14:41 pm от dodo1 »
*
Re: след извънматочна бременност - някакви из
« Отговор #130 -: Април 09, 2008, 22:03:11 pm »
Здравейте мами, направих си цветна снимка - не е добре!!! Посъветваха ме да направя пластика на двете тръби - отрязаната и другата, която е усукана... Надявам се тия дни да намеря пари и да го направя!
« Последна редакция: Април 09, 2008, 22:04:54 pm от bi ji »
*
bi ji,  yahoo_17 - късмет и дано след пластиката да се похвалиш!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #132 -: Април 21, 2008, 16:53:21 pm »
Да ви питам.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #134 -: Април 21, 2008, 18:06:50 pm »
Да ви питам, има ли начин да се оправи проблемна тръба, за сестра ми питам, има доста сраствания, в нея веднъж е имало извънматочна, пропуска си, но на снимката има тъмни участъци на няколко места.И лекарката каза, че е малко вероятно да е действаща, но нищо не се знае.
Може ли да ни препоръчате при кой може да се направи пластика, за някакви инжекции сме чували, има ли смисъл.

09.04.2009 г.
*

zyza

Re: !;54 872J=<0B>G=0....
« Отговор #135 -: Ноември 08, 2008, 12:18:42 pm »
Az v momenta sam s izvanmato4na,no doktorite me ostavqt da se iz4istvam sama,ili ako stanat adski bolkite togava da mi pravqt operaciq.Kak mislite,tova dobre li e?,v .osledstviq nqma li da se povtori sa6oto ako zabremeneq otnovo,nqma li da ima vaspaleniq i srastvaniq.Embriona ne go vidqha nikade.Sega me nabolqva qi4nika kato pri nastinka,no postojnno yse6am bolkata koqto ne e golqma
*

zyza

Re: A;54 872J=<0B>G=0 1@5<5==>AB - =O:0:28 87A;5420=8O?
« Отговор #136 -: Ноември 08, 2008, 14:00:17 pm »
Hara savsem se 6a6nah kato 4ets tyk.Nqma sly4ai kato moj.S izvanmato4na sam~ne mi pravqt operaciq,kazvat 4e sledqt bremennosta s kravnite testove i 4e ve4e spadala(po tqhnata skala 800),qi4nika me boli postoqnno i ot vr.na vr.bolkata se prehvarlq v kraka no ne e yjasna bolka.Mn me e strah da ne pravq nqkakvi vatre6ni vazpaleniq ili kravoizlivi,ve4e naistina se pobarkvam.Vazmojno li e da nqma operaciq pri izvanmato4na.Bqh v 6 tata sedmica kato se sly4i,embrions ne go otkriha vaob6e,kazaha 4e daje i v trabata ne bil a nqkade zad neq i ve4e ymiral,i sam organizma mi 6ql da go izhvarli.Az ne vijdam nikakvi izhvarlqniq,imam mn.malki kafenikavi pricapvaniq i bolkite koito ne spirat (makar i da ne sa silni).Daite mi nqkakv savet,izkliy4itelno sam izpla6ena ve4e i si mislq nai~lo6ite ne6a.V Angliq sam i spe6noto ne mi obra6at golqmo vnimanie,i 4akam ot polovin mesec da me zapi6at v bolnicata i da mi nazna4at li4et doktor.Tova 4akane da ne se okaje fatalno.Molq vi daite mi nabarzo nqkakvi saveti.BLAGODARQ VI
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #137 -: Ноември 10, 2008, 21:47:44 pm »
ами щом дори и не си в България, кво да ти кажем...... нямам и идея, но на твое място не искам да съм. първо не се знае дали ще стане това, което лекарите чакат да стане, второ ако се спука тръбата си загинала там, трето не си и помисляй да тръгваш за Бг, защото не искам да мисля какво следва, ако се случи нещо по пътя насам. не знам мила, идея си нямам какво те чака, но според мен отивай на лекар там, плащай си и да те оперират, в коя седмица си? или поне всеки ден измервай чхг - кръвния тест за бременност, ако стойностите спадат е супер, ако не спадат - плащай за операция веднага!
« Отговор #138 -: Ноември 12, 2008, 22:25:31 pm »
zyza ,
как така са ти казали , че ще се самоизчистиш 8O 8O 8O.Това е много опасно състояние, което застрашава живота.Веднага потърси друг доктор.
Когато имах извънматочна бях в ранен стадий и веднага след установяване на диагнозата ме приеха по спещност.
При теб как се установи, че е извънматочна?

*

zyza

Re: A;54 872J=<0B>G=0 1@5<5==>AB - =O:0:28 87A;5420=8O?
« Отговор #139 -: Ноември 18, 2008, 22:45:53 pm »
Zdaraveite otnovo priqteli moi,naistina mi bqhte nai~golqmata podkrepa v lo6iq mi moment.Izhvarlih go imbrioma i sega se samoiz4istvam(bez operaciq i medikamenti)~stana ve4e 15dni. vse si pricapva.Po kravnite testove bremennostta pada,vikat me ve4e vse po~rqdko(na27otnovo).Sre6tnah se s li4nata doktorka,razkazahme ii vsi4ko i tq kaza 4e tova e nai~dobre orgsnizma sam da se bori.Pitahme q za cvetna snimka no tq othvarli ideqta,kaza 4e e mn.lo6o i 4e moje da dovede do dopalnitelni infekcii.Pitahme q ami ako trabsta mi e zapy6ena kak 6e q otpy6im,i tq kaza 4e nemojelo da se otpy6i zapy6ena traba~vqrno li e tova??V spe6noto mi kazaha 4e sled kato se samoiz4istq,moje da zapo4vame bebepravenoto vednaga,a taz li4nata mi kaza ot 3 do 6 mes.da se pazim~i za kakvo da se pazq,sled kato tq ne mi predpisva lekarstva da lekyvam ne6o,kakvo da pazq 6om vse edno ni6o mi e nqmalo sled kato ne lekyvam ne6o.Mai razbrah 4e tyk trqbva da ti stane mn.tejko polojenieto,da ti4a6 v spe6noto i tam ako te lekyvat~ lekyvat.Ina4e procedyrata v Angliq e samole4enie s paracetamol i nyrofen~tova izpisva li4en doktor za vsi4ko.Neiska da me preglejda za da ne mi dokara infekcii ot nai~obikn.genekologi4en pregled.Tova e momi4ete,taka svar6va moq sly4ai.Az 6e zapo4na da opitvam sled edin cikal,i dano toz pat yspeem.Blagodarq na vsi4ki prekrasni i silni jeni v tozi sait,sigyrna sam 4e vsi4ki 6e yspeem z~to sme silni i ima za kakvo da se borim.KASMET I MN.LIYBOV~JIVOTA E PRED NAS.Pojelavam sledva6iq pat vsi4ki da sme ysmihnati z~to go zaslyjavame.