Аз лично правих хидротубация 1г. и 4 м. след операцията (коремна с премахната тръба), при която се видя че останалата тръба е ок. Забременях 2г. и 4 м. след операцията, нормално.
Страхът винаги ще го има, повярвай ми, всеки месец ще се молиш кошмара да не се повтори, имаше един период може би от около година в който всеки месец правех тестове за бременност и се молех да са отрицателна. На мен много ми помогна това, че намерих подходящиля лекар, на кой вярвам безрезервно и знаех че той прави най-доброто за мен и ще стигнем до така желаната бременност по един или друг начин.
Звучиш много притеснена, няма да ти казвам да се успокоиш, защото точно сега няма да можеш, може би след 4, 5, 6 м. нещата ще ти изглеждат по друг начин. Трудно е, виждаш така чакания полужителен тест, радваш се, след ден вече си на дъното, с отстранени 1/2 детеродни органи, познато, много познато, но повярвай ми всичко ще си дойде на мястото постепенно.
Някъде по-нагоре беше писала, че не искаш да правиш инвитро, дано не се стигне до там, но повярвай ми няма нищо страшно, напротив, това е голяма надежда, голяма възможност, само си помисли какво са правели жените като нас преди 15 г.??? Имам 3 инсета, 1 инвитро и при всяка процедура се чувствах пълна с енергия и на верния път.