0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Задължително потърси второ мнение. Разбира се възможността за втора извънматочна я има, но не е задължително. Винаги има шанс за нормално забременяване, колкото и да ти се струва сега, че е невъзможно. Това което трябва да направиш е да провериш другата тръба и ако тя е здрава, няма нагъвания, слепвания, хидросалпинкс и др. шанса да забременееш е голям :)
Просто отиваш при друг лекар.
Успех!
*
Ама точно това си мисля  8O Чудих се дали няма да ме подведат нарочно, да кажат, че е запушена вече! Уфффффффф, а и се чудя, ако се повтори извънматочната и отида пак там на лапаро, дали няма да я отрежат без значение може ли да се спаси тръбата или не, само и само пак заради инвитрото  :(

Мила,защо постоянно си внушаваш че ще имаш втора извънматочна? А и дори да стане така вече си по-подготвена,знаеш симптомите и никога няма да е както първия път защото ще реагираш по-навреме.
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Не ме е страх да не е пак извънматочна, СТРАХ ме е, че ще ми отрежат и останалата тръба!!! А ми казаха, че едва ли ще я спасят, ако се повтори, колкото и рано да е, щото щяла да е вече разширена и деформирана в тази област  :? От това ме е страх! Че ще остана без тръби  :x Самата аз не знам вече какво да си внушавам, какво да мисля, какво да правя...
*

CatWoman.

• **
  • 63
Препоръчайте ми - цветна снимка или хидротубация при положение, че имам лапароскопия, на която се е видяло, че тръбата е хубава????????????? Другото което е, не знам как са я видяли на лапарото, но знам, че не са я пълнили с нищо, за да го видят това. Казаха ми "не сме я продухвали, просто се вижда, че е хубава" Какво да правя!?!?!? ЦС???  ХИДРОТУБАЦИЯ???
*
Аз бих направила цветна снимка!
*
Аз лично правих хидротубация 1г. и 4 м. след операцията (коремна с премахната тръба), при която се видя че останалата тръба е ок. Забременях 2г. и 4 м. след операцията, нормално.
Страхът винаги ще го има, повярвай ми, всеки месец ще се молиш кошмара да не се повтори, имаше един период може би от около година в който всеки месец правех тестове за бременност и се молех да са отрицателна. На мен много ми помогна това, че намерих подходящиля лекар, на кой вярвам безрезервно и знаех че той прави най-доброто за мен и ще стигнем до така желаната бременност по един или друг начин.
Звучиш много притеснена, няма да ти казвам да се успокоиш, защото точно сега няма да можеш, може би след 4, 5, 6 м. нещата ще ти изглеждат по друг начин. Трудно е, виждаш така чакания полужителен тест, радваш се, след ден вече си на дъното, с отстранени 1/2 детеродни органи, познато, много познато, но повярвай ми всичко ще си дойде на мястото постепенно.
Някъде по-нагоре беше писала, че не искаш да правиш инвитро, дано не се стигне до там, но повярвай ми няма нищо страшно, напротив, това е голяма надежда, голяма възможност, само си помисли какво са правели жените като нас преди 15 г.??? Имам 3 инсета, 1 инвитро и при всяка процедура се чувствах пълна с енергия и на верния път.
*
Най-добре ще е да намериш твоя лекар и заедно да решите какво да направите!
« Последна редакция: Януари 12, 2008, 15:31:24 pm от mpia »
*
И при хидротубацията и при цветната снимка вкарват течност, нооо, при хидротубацията не се знае докъде стига течността.може да стига до запушеното място и толкова.Затова хидротубацията се използва за продухване,но не и за диагностика.цветната снимка прави и продухване и диагностика защото има ренген.
*
И при хидротубацията и при цветната снимка вкарват течност, нооо, при хидротубацията не се знае докъде стига течността.може да стига до запушеното място и толкова.Затова хидротубацията се използва за продухване,но не и за диагностика.цветната снимка прави и продухване и диагностика защото има ренген.
Пуканка това, което говориш не е вярно!
*
Защо?
*
Защото се прави с ехограф и се проследява до къде стига течността, т.е. ако се излее в кормната кухина и е минала бързо през тръбите и не се вижда задържана течност там се предполага че няма проблем. :wink:
*
Помислих си че това ще отговориш, но за съжаление има много случаи,включително и аз, при които хидротубацията не я правят с ехограф, а слушат със слушалки,което нищо категорично не значи,а само предполага.Дори когато поисках и изисках да е с ехограф,ми бе отказано. Така че Cat_Woman ,ако избереш хидротубацията, поне настоявай повече от мене да е с ехограф. :D
*
Това за слушалките за първи път го чувам :lol:
В нормалните клиники и при добрите лекари това не е така, споко :D
*

CatWoman.

• **
  • 63
Много ви благодаря за бързите отговори, момичета!!! Не разбрах само възможно ли е да се види дали "тръбата е била хубава" по време на лапароскопията при положение, че не са я пълнили с нищо??  :bighug:
*
Е уж Майчин дом Варна е добра клиника де. :lol:
*
Е уж Майчин дом Варна е добра клиника де. :lol:
8O Явно не е! Това със слушалките е направо за "бисерите".
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Пуканка, не знам кой ти я е правил в Майчин дом, но моята лекарка работи там и ми я правиха с ехограф. Иначе просто няма как да се види какво е състоянието на тръбите. Цветната ми снимка също е правена там.
Коте, не се панирай предварително, да трудно е да го изпълниш, но си вредиш повече, отколкото си помагаш. Не е задължително да се получи нова извънматочна. Просто направи каквото са те посъветвали момичетата и така ще разбереш отговорите, които търсиш. Важно е да намериш лекар, на който да се довериш!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Не разбрах само възможно ли е да се види дали "тръбата е била хубава" по време на лапароскопията при положение, че не са я пълнили с нищо??  :bighug:

Да, възможно е, с лапароскопа се оглеждат всички органи. При мен също не са проверявали тръбата при операцията с течност, но доктора каза че е перфектна, то се вижда ако има изменения, запушвания, хидросалпонкс ...
Успех мила, просто си дай малко почивка, месец-два, имай време да решиш какво да правиш, при кой лекар да отидеш за второ мнение. Много е важно да не взимаш прибързани решения. Просто няма за къде да се бърза. Казвам ти го от личен опит, защото не познавам по нетърпелив човек от себе си, все бързах, все препирах нещата и точно когато нямах изход и чаках следващото си инвитро малкото човече ме изненада :)
*
Момичета, благодаря ви, че така активно се включвате в темата. Моята приятелка, за съжаление, е преживяла втора извънматочна и в момента иска малко да си почине психически. Казах й, като се възстанови, да погледне тук и да реши какво да прави по-нататък.

Успех на всички!

*
Момичета, благодаря ви, че така активно се включвате в темата. Моята приятелка, за съжаление, е преживяла втора извънматочна и в момента иска малко да си почине психически. Казах й, като се възстанови, да погледне тук и да реши какво да прави по-нататък.

Успех на всички!
Ама как, толкова скоро!?  :( Много съжалявам за приятелката ти!