0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
 :balk_145: :balk_145: :balk_145:  :balk_144: Съжалявам за случилото се. Сетих се пак и за моят кошмар
Lan е права...
Благодаря Ви,
ще имам предвид съвета за изследвания преди опитите за каквото и да е, когато се възстановя. Тъй като и двете тръби са на място и проблемът най-вероятно не се е криел там, а незнайно къде, не вярвам да се стигне до по-сериозни изследвания и процедури. Не че ме е страх, но си мисля, че лекарите сами нама да ми предложат изследване на тръбите за проходимост...Не съм ли права?
*

CatWoman.

• **
  • 63
Може и да ни ти предложат, но това че е било в яйчника, не значи че тръбите не са запушени. Може би точно заради запушване или слепване оплодената яйцеклетка е останала в яйчника е не е могла да премине в тръбата, а е отишла в коремната кухина, където и се е закрепила към червата. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си поискай цветна снимка. Така или иначе ще си я платиш, настоявай, лекарите няма да ти откажат, ако сама държиш да направите цветна снимка! Други сериозни изследвания не мисля, че ще са необходими. Само Цветка снимка и обикновените - хламидия, цитонамазка, те дори ще са преди цветната. Успех!
*
Споделям ужаса си - на 13.03.07 ме оперираха от извънматочна бременност. Не се отчаяхме със съпруга ми ....... до днес. На 04.01.08 си направих тест ... положителен. Вчера имах страшни режещи болки и посетих гинеколога си - плод не се видя. Трябваше да отида в петък на преглед, но преди около 30 мин прокървях. УЖАС!!! Втора извънматочна? Лекарят ми обясни, че няма да може да спаси тръбата? ЗАЩО??? Няма ли някакъв начин?
*
Споделям ужаса си - на 13.03.07 ме оперираха от извънматочна бременност. Не се отчаяхме със съпруга ми ....... до днес. На 04.01.08 си направих тест ... положителен. Вчера имах страшни режещи болки и посетих гинеколога си - плод не се видя. Трябваше да отида в петък на преглед, но преди около 30 мин прокървях. УЖАС!!! Втора извънматочна? Лекарят ми обясни, че няма да може да спаси тръбата? ЗАЩО??? Няма ли някакъв начин?
Ако не е спукана тръбата мисля че има начини. А всъщност сега с колко дневно закъснение си и как лекаря ти разбра че е извънматочна а не спонтанен например? 8O
*
А защо си си в къщи-не трябва ли да си под наблюдение?
*
теста беше положителен - лекаря така и нищо не видя. Не съм под наблюдение, явно е решил че е рано - закъсня ми 6 дни
*
А защо си си в къщи-не трябва ли да си под наблюдение?
Аз защо си мисля че обикновенно чакат спукване за да оперират? Само един случай четох скоро че момичето са го взели за наблюдение и много се учудих даже.
*
А какво чака да ти се пукне тръбата и да е късно да се запази ли?
*
теста беше положителен - лекаря така и нищо не видя. Не съм под наблюдение, явно е решил че е рано - закъсня ми 6 дни

На 6 дни закъснение не може да се види нищо още.Какъв е тоя лекар дето ходиш при него 8O? Кой е този? Не ти ли изписа Утрогестан или въобще нещо?
*
пиши и кървенето какво е-розово, тъмно,кафяво или почти черно.Обилно или слабо.Опитай се да опишеш.
*
Най-добре се консултирай и с друг лекар!
*
нищо не ми е предписал! Кървенето беше само един изблик-тъмно кафяво и дотук.
*
Не ти ли каза да напрвиш кръвен тест  - два през 48 часа?
това е логиката в случаи като твоя, защото е явно рано да се види сак, и само с кръвен тест може евентуално да се проследи какво става.
Моят съвет е ако не си пуснала кръвен тест да отидеш още утре сутринта да си направиш, в събота отново. Ако си от София - всички частни лаборатории работят и в събота.
*
от провинцията съм. тук докторите са касапи-режат и не задават въпроси. кажете ми моля, къде в София мога да получа компетентен отговор и срещу заплащане да получа помощ.тази втора извънматочна бременност не е потвърдена все оше. така и не е сигурно.дайте ми съвет при кого да отида. СПЕШНО Е!!!
*

CatWoman.

• **
  • 63
Тъмно кафяво кървене е извънматочна бременност за съжаление. След седмица закъснение плоден сак се вижда, ако е в матката!!! Казвам го от опит, защото ми се накараха лекарите кой съм слушала, че не се виждало нищо! Е, сега знам че след една седмица закъснение се вижда и знам, че не чакат да се спука тръбата! Мен лично ме приеха в болницата под наблюдение и после ме оперираха! Тръбата не беше спукана, но ми казаха, че е била пред спукване и дори не са знаели дали няма да се спука докато я режат, добре че са ме оперирали и всичко мина по-леко, защото нямах кръв в коремната кухина! Кървенето ми преди това, което и подсказа за извънматочна почна седмица след закъснението ми и продължи 5 дена! Беше тъмно кафяво зацапване! Няма нормално кървене по време на бременност!!!
*

CatWoman.

• **
  • 63
bi ji, познавам те от БГ-мамма. Слушай, не тръгвай за София, ако наистина е извънматочна може да стане лошо от пътя! Още утре си хващай пътеките и към Варна, ако си някъде наблизо. А ако си в софийския регион, тогава ДИРЕКТНО към София утре. За София ти препоръчвам СВЕТА СОФИЯ/ бившата Тина Киркова. За Варна - Майчин дом! Стискам палци. Успех и се успокой, може и да се окаже нормална бременност! (ДАНО!)
*
Наистина е спешно.Аз съм от Варна ,но момичетата тука ще ти кажат при кого да отидеш.Не отлагай.Още утре задействай преглед , и не ходи повече при този доктор защото това което описа дотук е възмутително и срамно че има такива лекари. По възможност стой някъде близо до болница докато се установи причината за кървенето.Не се плаши и навивай сама че е извънматочна моля те. Всичко ще е наред ако си подготвена и вземеш мерки. Иди на лекар, стой близо до болница,така че ако стане нещо,максимално бързо да отидеш.И ако може мъжа ти да е винаги до тебе,да не оставаш сама изобщо пак до изясняване на проблема. Така и не описа какво е кървенето.Виждам че си много уплашена, но и ние от сайта не можем да помогнем с друго освен съвети и споделени неща. Успокой се,и утре в София без да отлагаш.Понякога имай предвид на мене са ми помагали тука повече,отколкото самите лекари,когато съм попадала на такива като твоя.Няма да е пресилено ако споделя,че форума ми спаси живота преди 2-3 години.
*
Тъмно кафяво кървене е извънматочна бременност за съжаление. След седмица закъснение плоден сак се вижда, ако е в матката!!! Казвам го от опит, защото ми се накараха лекарите кой съм слушала, че не се виждало нищо! Е, сега знам че след една седмица закъснение се вижда и знам, че не чакат да се спука тръбата! Мен лично ме приеха в болницата под наблюдение и после ме оперираха! Тръбата не беше спукана, но ми казаха, че е била пред спукване и дори не са знаели дали няма да се спука докато я режат, добре че са ме оперирали и всичко мина по-леко, защото нямах кръв в коремната кухина! Кървенето ми преди това, което и подсказа за извънматочна почна седмица след закъснението ми и продължи 5 дена! Беше тъмно кафяво зацапване! Няма нормално кървене по време на бременност!!!

Всъщност точно ти беше изключението за което говорех и се учудих дори.Каква беше твойта операция всъщност, че забравих термина.Защото в нейния случай май ще е подходящо да пита за такава.
*
кървенето беше един път-на тласък и толкова. от Монтана съм, нямам болки в момента, но ме е страх много.лошото е, че не потвърдиха извънматочната, засега. искам да отида в София за консултация от компетентен доктор.!!! този ми отряза от тръбата първия път 1/3 и каза, че не функционира вече.при условие,  че ми го откриха много рано - около 7 дни от закъснението!