Здравейте,
трудно се започва такава публикация, но все пак се надявам на полезна информация и съвети от контакт като този. Аз претърпях оперативна намеса на 06.12.07. Така радостната новина, че чакаме второто си детенце много бързо се превърна в кошмар. Първият път (преди 7 години)нямах никакви проблеми. Този път установих бременността преждевременно - с тест (3броя)и бяхме много щастливи. Чувствах се някак странно - тежеше ми ниско долу, но не съм и предполагала, че може да ми дойде на главата това, което ме сполетя. Нямах търпение да съобщя на дъщеричката си и целия свят, че ще имаме бебе. Отидох на лекар, за да сме сигурни (а вечерта преди това прокървих и това беше лош знак). Лекарката бързо ме изпрати за второ мнение при специалисти. Започна кошмарът ми. Останах за наблюдение - даваха ми дори и минимална надежда, че може и да не извънматочна, а аз се хванах като отдавник за слямка и се молех, о така се молех тези 10% да надделеят. Но надеждата гаснеше... На следващия ден - гладна, жадна ... чух "подготвяйте я и я сваляйте за операция". Всички сте минали оттам. Заради кръвта в корема не беше лапароскопска, а коремна. И аз като всички вас си мислех, че ще е в тръбата... Оказа се, че моят случай е по-различен - плодът е хванал грешна посока - към яйчника, през него и в коремната кухина. Намерили са го прикрепен към червата. Не са могли да спасят яйчника - бил е разкъсан, уголемен и кървящ. Казаха, че е рядък случай. Не мога да си обясня - как така, защо и по какви причини се случи. Страхувам се от второ грешно попадение. От всичко, което чета във форума, виждам че често пъти се случва, но пък всички публикации са за проблеми, засягащи тръбите. Чували ли сте за случаи като моя? Какво мога да направя, за да съм сигурна, че няма да мина отново през това? Не ми излиза от главата, че нямам право на повече грешки, ако искам да направя по-голямо и по-щастливо семейството си. Благодаря!