0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #100 -: Януари 15, 2008, 00:09:18 am »
Не, Лан, първата случка беше отпреди година и половина. Другата е съвсем прясна - от Коледа. И най-тъпото е, че в другата тръба.
Не че много разбирам, ама докторът от Шейново, дето я оперирал, й казал, че едната й тръба е напълно запушена и там не можело да стане извънматочна повече. А аз си мислех, че точно защото е запушена, пак може да се случи същото. Вие как мислите? Другата уж била проходима според него.
И аз съжалявам за случилото се, но тя се справя доста добре. Каза, че обмисляла и ин витро, но за момента - почивка. Като е готова се надявам, че сама ще се включи в темичката и ще пита за добър лекар.

*
« Отговор #101 -: Януари 15, 2008, 00:15:03 am »
Не, Лан, първата случка беше отпреди година и половина. Другата е съвсем прясна - от Коледа. И най-тъпото е, че в другата тръба.
Не че много разбирам, ама докторът от Шейново, дето я оперирал, й казал, че едната й тръба е напълно запушена и там не можело да стане извънматочна повече. А аз си мислех, че точно защото е запушена, пак може да се случи същото. Вие как мислите? Другата уж била проходима според него.
И аз съжалявам за случилото се, но тя се справя доста добре. Каза, че обмисляла и ин витро, но за момента - почивка. Като е готова се надявам, че сама ще се включи в темичката и ще пита за добър лекар.

Аз мисля че ние тука знаем повече от повечето лекари.За съжаление. Естествено че точно в запушена или със сраствания тръба стават извънматочните.Реве ми се като чета за такива лекари а май и аз на такива попадам.Затова разчитам повече на форума отколкото на лекарите.
*
« Отговор #102 -: Януари 15, 2008, 00:37:03 am »
Аз пък съм съгласна с лекаря, при абсолютно запушена тръба няма как да се получи бременност, пък било то и извънматочна, няма как да стигне сперматозоидът до яйцеклетката. При тръби с леки сраствания (но все пак частично проходими) или с увредени части (било то поток на флуида вътре или власинки) или леки удебеления, стеснения ето тогава се получава извънматочната. Понякога и при съвсем хубави тръби...просто грешка! Ей ся в тоалетната си чета за вагинални кандитози и как съвременното лечение може да доведе до извънматочна, защото спира процесът на срастванията до някако ниво, но тръбите са частично проходими, а не съвсем запушени.
« Последна редакция: Януари 15, 2008, 00:39:33 am от Lan »
*
« Отговор #103 -: Януари 15, 2008, 10:47:59 am »
Lan, напълно си права, като се замисля има логика, но ако момичето реши да прави ин витро, тази запушена тръба няма ли да е проблем?

*
« Отговор #104 -: Януари 15, 2008, 11:57:12 am »
Lan, напълно си права, като се замисля има логика, но ако момичето реши да прави ин витро, тази запушена тръба няма ли да е проблем?

Когато реши трябва да отиде в добра клиника по репродуктивна медицина като носи в себе си всичките си документи и изследвания (особено епикризите от двете операции). Там ще решат дали ще има проблем и как да го решат. Лекарят нямаше да говори с такава сигурност, че е абсолютно запушена ако нямаше нещо предвид, да не би при предната опеация да са я запушили/отрязали една част от тръбата? Ако е така и няма други изменения в последствие, аз не виждам проблем, но тука само си гадаем и НЕ сме специалисти. Освен да я окуражиш и да и дадеш този сайт за координати на добри специалисти и подкрепа, друго не виждам какво може да се направи за твоята приятелка! Дано да има късмет! Между другото канех се да ти пиша и за друго - разбирам я, че иска да си почине, НО от НЗОК са .... (ади да не казвам какви, че ще ме накажат модовете), в някакъв момент спират до приемат документи и този момент е рано т.е. ако не си подаде документите навреме е възможно да се отложи чак за другата година или да се наложи да заплати цялата процедура. Ако иска по-рано да пробва,т.е. тази година по някое време - кажи и го това! Ако реши поне документите да подготви, а после да си почива.
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #105 -: Януари 16, 2008, 22:03:19 pm »
Момичета, какво стана с Би Джи???  :ask: Някой знае ли нещо? Не е ли писала из форумите? Последната вест от нея беше, че тръгва за Тина Киркова-София...
*
« Отговор #106 -: Януари 16, 2008, 22:13:50 pm »
Момичета, какво стана с Би Джи???  :ask: Някой знае ли нещо? Не е ли писала из форумите? Последната вест от нея беше, че тръгва за Тина Киркова-София...

И аз си мисля за нея от два дена.Какво ли стана?За да не пише, явно е още там и може би се е оказало най-лошото,извънматочна.
*

CatWoman.

• **
  • 63
« Отговор #107 -: Януари 16, 2008, 22:44:26 pm »
Тъмно кафяво кървене е извънматочна бременност за съжаление. След седмица закъснение плоден сак се вижда, ако е в матката!!! Казвам го от опит, защото ми се накараха лекарите кой съм слушала, че не се виждало нищо! Е, сега знам че след една седмица закъснение се вижда и знам, че не чакат да се спука тръбата! Кървенето ми преди това, което и подсказа за извънматочна почна седмица след закъснението ми и продължи 5 дена! Беше тъмно кафяво зацапване! Няма нормално кървене по време на бременност!!!
уффф, още като писа преди седмица имах чувство, че ще е точно това с нея, но все пак надеждата умира последна, а и чудеса стават. Някак си ..... мисля си, че при нея май май е извънматочна, натам ми намирисва и в същото време се надявам, че може да греша и да не е това, може да е просто съвпадение на симптомите. А тя не се върна да пише повече  :( Мъчно ми стана за Би Джи.... милата, дано да не е това, за което точно в момента си мисля...
*
« Отговор #108 -: Януари 16, 2008, 23:08:32 pm »

Когато реши трябва да отиде в добра клиника по репродуктивна медицина като носи в себе си всичките си документи и изследвания (особено епикризите от двете операции). Там ще решат дали ще има проблем и как да го решат. Лекарят нямаше да говори с такава сигурност, че е абсолютно запушена ако нямаше нещо предвид, да не би при предната опеация да са я запушили/отрязали една част от тръбата? Ако е така и няма други изменения в последствие, аз не виждам проблем, но тука само си гадаем и НЕ сме специалисти. Освен да я окуражиш и да и дадеш този сайт за координати на добри специалисти и подкрепа, друго не виждам какво може да се направи за твоята приятелка! Дано да има късмет! Между другото канех се да ти пиша и за друго - разбирам я, че иска да си почине, НО от НЗОК са .... (ади да не казвам какви, че ще ме накажат модовете), в някакъв момент спират до приемат документи и този момент е рано т.е. ако не си подаде документите навреме е възможно да се отложи чак за другата година или да се наложи да заплати цялата процедура. Ако иска по-рано да пробва,т.е. тази година по някое време - кажи и го това! Ако реши поне документите да подготви, а после да си почива.

Лан, много ти благодаря за съветите! Двете операции са й правени в София, но иначе тя живее извън България, където нещата със здравната каса стоят по различен начин.
Същият лекар й е правил двете операции, като твърди, че тръбите не са й махани, нито запушвани. Наистина трябва да си види в епикризите, но втората още не я е взела от болницата.
Тя знае, че пиша тук и като реши да прави нещо, предполагам, че ще отвори дума и тогава ще я мотивирам да чете много и да пита. За клиника мога да я насоча по вашите препоръки. Ако се престраши да не е в България, тогава просто ще трябва сама да установи дали специалистът е добър, като се информира предварително и му задава въпроси.

И аз толкова се надявам да има късмет момичето, както и всички тук и никой да не пише в друг форум освен в този за бременността.  :blowingdust2:

*
« Отговор #109 -: Януари 17, 2008, 00:06:03 am »
blue_sky, хммм трудно ще се преведат документите. Момичетата от подфорума "АРТ в чужбина" може би ще са и повече от полза. Стискам палци!
*
« Отговор #110 -: Януари 17, 2008, 23:01:00 pm »
Аз ще й ги преведа. Ако имам проблеми, ще питам момичетата.
Благодаря ти много, ама наистина много за всичко! Аз пак ще питам, а надявам се и самото момиче да се включи.  :bighug:

*
« Отговор #111 -: Януари 18, 2008, 17:26:53 pm »
Здравейте, все още съм в Тина Киркова...... Не е извънматочна... за сега. Но лекарят ми иска да направиме абразио. За огромно мое съжаление!!!!!!!!
*
« Отговор #112 -: Януари 18, 2008, 17:40:52 pm »
bi ji, на твое място бих потърсила второ мнение непременно. :bighug: Съжалявам за това, което ти се случва!
*
« Отговор #113 -: Януари 18, 2008, 17:56:34 pm »
А каква е причината да иска да направите абразио?
Дано всичко се развие добре и да не се стига до там :)
*

CatWoman.

• **
  • 63
« Отговор #114 -: Януари 19, 2008, 17:47:29 pm »
Причина за абразио е евентуален аборт, ембриона е спрял да се развива. Би джи какво точно ти обясниха? Как така абразио? Имаш ли болки?
*
« Отговор #115 -: Януари 23, 2008, 16:33:41 pm »
Здравейте мами,
вече съм си у дома. За съжаление изгубих бебето - спонтанен аборт. Много ми е тежко, но поне се разминах с всичките човъркания, абразиото ... и най - вече - рязане. Сега си почивам и ще очаквам следващ цикъл, за да си направя цветна снимка.
*

CatWoman.

• **
  • 63
« Отговор #116 -: Януари 23, 2008, 17:00:00 pm »
bi ji, прегръщам те, мила! Добре е, че се размина с извънматочната поне. Почини си, успокой се, помисли и за себе си в момента. Съжалявам за загубата ти  :bighug: Скорошно възстановяване ти желая!
*
« Отговор #117 -: Януари 24, 2008, 16:51:23 pm »
  bi ji, съжалявам за случилото се! Възстановявай се бързо! :bighug:
Трябва и да се обърне внимание на две неща:
- каква причина посочиха лекарите за аборта? При това кървене, с което отиде, пуснаха ли тест за прогестерон?
- второто е много важно - трябва да се увеличи дозата фолиева киселина след неуспешна бременност. Особено при наличие на нова бременност. Точната доза трябва лекар да ти я предпише, но ориентировъчно ако скоро последва нова бременност към 10 хапчета = 4мг. фолиева киселина на ден.
 blue_sky, това важи и за твоята приятелка, но понеже тя ще се насочи към клиника по стерилитет, а там хората си знаят работата мисля, че ще и го кажат на място.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: След извънматочна....
« Отговор #118 -: Януари 25, 2008, 15:14:43 pm »
Момичета,да ви питам,минали сте по този път и можете да ме посъветвате.
След премахната лява тръба заради извънматочна,лапароскопия за втора извънматочна вдясно,но запазена тръба,предстои цветна снимка след два месеца някъде.
Като мине всичко,ще пиша,но можете ли да ми кажете по принцип какво следва после,какви са вариантите.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: След извънматочна....
« Отговор #119 -: Януари 25, 2008, 15:25:43 pm »
Ако всичко е наред с другата тръба, следва секс :Dи дай Боже бебе.