0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
След извънматочна....
« -: Юни 23, 2007, 21:35:47 pm »
... и по то4но колко време след нея ве4е пробвате безуспешно, из4акахте ли малко време, колко? Знам, 4е риска да се полу4и отново е голям, но не искам да губя време и ми се ще веднага да запо4нем с опитите, така и ме посъветва док, моята е отстранена чрез лапаро, като тръбата е запазена, само леко срязана. Ако има ве4е мами или бременни след такъв проблем, нека пишат моля. Имам толкова въпроси и страхове...., но вярвам, 4е се полу4и.
*
Re: След извънматочна....
« Отговор #1 -: Юни 23, 2007, 21:59:32 pm »
Здравей денди,
ние започнахме опити 4-5 месеца след операцията (коремна с отстраняване на тръбата). Забременях успешно 2.5 г. след операцията.
Успех ти желая и ако имаш други въпроси питай. :)
*
Re: След извънматочна....
« Отговор #2 -: Юни 23, 2007, 22:06:03 pm »
За мен вече знаеш. Веднага, на четвъртия месец забременях (първият месец на опити след операцията).  :bighug:
« Последна редакция: Юни 23, 2007, 22:09:39 pm от Lan »
Re: След извънматочна....
« Отговор #3 -: Юли 27, 2007, 11:21:59 am »
Аз забременях на 6-ия месец след първата извънматочна, още първия път след като спряхме да се пазим, но се оказа отново такава. Сега нямам въобще тръби. Преди да започнете опитите, направи си цветна снимкана на тръбите, за да знаеш как върват нещата при теб и изчакайте 6 месеца от операцията все пак, защото ... дано да не е така при  теб, но ако се наложи втора операция...

Каква е причината за извънматочната - сраствания, инфекции какво?


Гласувай за мен и за моето бебе Инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
Re: След извънматочна....
« Отговор #4 -: Юли 27, 2007, 14:14:54 pm »

Каква е причината за извънматочната - сраствания, инфекции какво?


Гласувай за мен и за моето бебе Инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
При мен нямаше видима причина-тръбата не е имала сраствания или удебеления. Просто лош късмет.
Аз бях с вътре маточна и извънматочна едновременно.
Re: След извънматочна....
« Отговор #5 -: Юли 28, 2007, 09:28:28 am »
О, мила страшно съжелявам, четака се е получило при теб. Било е много трудно преживяване. Стискам ти палци и на теб и на съпруга ти да успеете следващия път.
Re: След извънматочна....
« Отговор #6 -: Август 01, 2007, 11:22:46 am »
Parvo da se izvinia 4e pi6a na latinica niamam kirilica.Az sa6to prejiviah izvanmato4na i ia otsrtraniha s laparo sas zapazvane na trabata(predi sedmica).Doktorat mi kaza,4e mojem da zapo4nem s opiti sled 2 meseca,a toi e izkliu4itelen specialist i sam sklonna da mu viarvam,no vse pak me e strah za povtorna :(

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: След извънматочна....
« Отговор #7 -: Август 01, 2007, 21:51:51 pm »
Parvo da se izvinia 4e pi6a na latinica niamam kirilica.Az sa6to prejiviah izvanmato4na i ia otsrtraniha s laparo sas zapazvane na trabata(predi sedmica).Doktorat mi kaza,4e mojem da zapo4nem s opiti sled 2 meseca,a toi e izkliu4itelen specialist i sam sklonna da mu viarvam,no vse pak me e strah za povtorna :(
Здравей Бени, аз също съм преживяла извънматочна. Щом имаш вяра на лекаря си послушай го, пропусни два цикъла. А дали ще са два или повече ще разбереш сама, защото сама трябва да почувстваш, че отново си готова да опиташ. И еди съвет недей да мислиш за втора това само ще те психира жестоко. Говоря пак от опит не е задължително да се получи така. Почини си сега малко и после с нови сили. Успех!
*

    hameleon

  • *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
Re: След извънматочна....
« Отговор #8 -: Август 10, 2007, 14:25:05 pm »
Здравейте аз също имах извън маточна бременност ,разбрах за това месец и половина след като забременях,след спукване на тръбата и страшен кръвоизлив в корема.Извадих голям късмет че оживях.Лявата тръба ми е прекъсната и ми казаха че няма да имам проблем със забременяването, след шестия месец.Вече минаха 10 месеца.От 2 месеца правим опит да забременея отново ,но засега нямаме успех.Много ме е страх да не се случи отново :(
Re: След извънматочна....
« Отговор #9 -: Август 12, 2007, 16:10:05 pm »
Мила много сажалявам,4е си претарпяла това.Наистина е било много опасно за теб.Радвам се ,4е сега си добре това е най-важно.Бади силна и энай ,4е след лошото идва добро :)
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 16:45:48 pm от beni13 »

*
Re: След извънматочна....
« Отговор #10 -: Август 18, 2007, 18:45:56 pm »
Здравейте на всички! Нова съм във форума, но искрено съжалявам за всичко, което сте преживяли. Знам колко е страшно, защото преди 1 месец аз преживях този ужас и то след ин витро стимулация. Бях в 6-та г.с., след страшни болки, колабиране на няколко пъти, впоследствие спукване на тръбата, ме оперираха с лапароскопски метод. Част от лявата тръба е отстранена, а дясната е непроходима. В общи линии чака ме втори опит ин витро. Проблемът при мен е, че 1 месец след операцията аз имам болки в корема в областта на матката и яйчниците. Когато ме прегледа гинеколог, ми каза че имам някаква течност зад матката. Според него и още един гинеколог, тази течност трябва да се резорбира от тялото. Ще е проблем за вторият опит, ако това не се случи, а може да се наложи и втора операция. Искам да попитам дали някоя от вас е имала подобно нещо или сте чували за такъв случай??? Просто събирам всякаква информация. Благодаря ви предварително!!!!!!!!!!!
« Последна редакция: Август 20, 2007, 10:04:07 am от котенце »
*
след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #11 -: Декември 22, 2007, 13:50:07 pm »
Здравейте, момичета. Бих искала да попитам за съвет за една моя приятелка. Преди около година е имала извънматочна бременност. След операцията докторът й казал, че й е запазил тръбата. Тя обаче не е сигурна дали това наистина е така. Има ли друг (по-безболезнен) начин да се разбере освен цветната снимка?
Сега опитват пак с мъжа си и гинеколожката й е казала да не се притеснява. Не й е назначила никакви изследвания. Вие какво мислите по въпроса?

*
Re: след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #12 -: Декември 22, 2007, 16:10:29 pm »
 Непременно да направи цветна снимка или хидротубация, ако не и е проверена другата тръба при операцията за проходимост. Ади ся болка, ще и мине - 5мин. се изтрайват! Всъщност не е чак толкова важно дали и я оставил или не тръбата, по-важното е поне едната от двете тръби да е проходима, защото обикновено процесите, които са довели до извънматочната засягат и двете тръби. Ако става дума за леко запушване, хидротубацията "реканализира" и има шанс да забременее със здравата си тръба. Всичко зависи какво са направили при операциата, какво и пише в епикризата?
« Последна редакция: Декември 22, 2007, 16:15:57 pm от Lan »
*
Re: след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #13 -: Декември 22, 2007, 23:58:13 pm »
Не знам какво пише в епикризата, Лан. Ще я попитам.
Благодаря ти за разясненията!

*

    CatWoman.

  • **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Re: след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #14 -: Декември 30, 2007, 14:53:00 pm »
Здравейте, преди няколко дни заради извънматочна бременност, установена прекалено късно-във втория месец, отстраниха тръбата ми с лапароскопия. След операцията докторите казаха, че другата тръба е хубава и пропусклива. Казаха, че цветна снимка и генетични изследвания не са необходими, но каква ми е гаранцията, че ще забременея нормално вече, а и не трябва ли поне да направя цитонамазка за хламидии. какво всъщност следва да направя оттук нататък, за да се избегне повторна извънматочна, а и изобщо да настъпи бременност? Кога мога да подновя опитите за така желаното бебе? Не ми се чака 3 месеца, като знам, че няма да стане от раз, още повече с една тръба. Преди извънматочната се мъчихме 2 години, накрая стана, но за огромно наше съжаление не на мястото си. И сега с една тръба....  :( Отчаяна съм
*
Re: след извънматочна бременност - някакви изследвания?
« Отговор #15 -: Декември 30, 2007, 20:46:36 pm »
Никога няма гаранция,че няма да се получи втора извънматочна.от това никой не е застрахован,защото дори сега да е добре,утре не се знае. Не може и да се преодотврати кой знае колко,особено пък само със изследвания. На първо време е добре да направиш хидротубация за продухване на тръбите/мисля че се правеше около месец след операцията/.Хидротубацията намалява и рисковете за срастване след подобни интервенции, след няколко месеца направи задължително цветна снимка и от нея ще се види в какво положение е тръбата ти и проходимоста й,от което пък зависи риска за извънматочна.След като напарвиш цветната лекаря ще ти обясни как стоят нещата с тебе.Междувременно се пази от всякакви влагалищни инфекции.  Добрата новина е че и при хидротубацията и при цветната снимка шанса да забременееш същия месец е доста голям.Така хем се изследваш, хем може да стане по-лесно забременяването.
*
Cat_Woman, за мен е излишно да се правят каквито и да е изследвания при твоето положение. При лапарото би трябвало да е проверена другата тръба. Не знам защо са ти казали 3м - явно се възстановяваш по-бавно. Ако това ще ти вдъхне надежда, аз се чувствах точно по същия начин. Трудно забременях, оперираха ме, останах с една тръба...бях решила, че няма да стане лесно, но на третият месец забременях с Цветомир! Не губи вяра, бебчето ще дойде и при теб! :bighug:
*
Ама ти си същата Кат Уомат от БГ мама бе. :lol:Изчисти си ЛС там, че не можах да ти отговоря за Георгиев.А и по-добре да си пишем от тука, щото този ми е любимия сайт.За отатъка ми е рано още. :wink:
*

    CatWoman.

  • **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Pukanka , да бе, същата съм   :lol: Ех, поизчистих ги вече. А какво и за кой Георгиев искаш да ми отговориш?
Благодаря ти, Lan  :bighug:
*

    CatWoman.

  • **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Аха, сега видях, че си писала в моя постинг там, но за Георгиев обясняваш на Кали-К. На мен ми говореше за това, че сме имали един и същи екип   :wink: