0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка 2
« Отговор #120 -: Юли 02, 2007, 16:19:08 pm »
Баракудке, страхотна саксийка!  :P   Очарована съм!
Всъщност ти ме подсещаш, че можем да си пуснем тема "Направи си сам...". или "Златни ръце", или "Произведено от мен" , или каквото там решим.
Мисля, че на всяка от нас в главата се въртят най-различни идеи за какво ли не /осъществени или не/, които може да сподели... :?
 Какво ще кажете? :wink:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #121 -: Юли 02, 2007, 16:31:32 pm »
Баракудке, страхотна саксийка!  :P Очарована съм!
Всъщност ти ме подсещаш, че можем да си пуснем тема "Направи си сам...". или "Златни ръце", или "Произведено от мен" , или каквото там решим.
Мисля, че на всяка от нас в главата се въртят най-различни идеи за какво ли не /осъществени или не/, които може да сподели... :?
 Какво ще кажете? :wink:
    "Златни ръце" ми харесва много!Ако пуснеш такава тема ще ти бъдем много-благодарни!Аз не смея,защото не съм такъв голям творец,както смея да кажа за майка ми и брат ми(той рисува с маслени бои),че имат невероятен талант.Смятам да показвам произведенията на майка ми,които тя ми подарява,защото аз съм "малко" от кръжока "ръцете ми пречат"! :lol:
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #122 -: Юли 02, 2007, 16:37:59 pm »
Тези майсторси украси и изделия, собственоръчно направени, но свързани с цветята и градината, нека си останат тук.

Баракуда, моите поздравления, браво!!!!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #123 -: Юли 02, 2007, 18:05:31 pm »
Алката, не си за другата графа, бе! Повярвай ми! Това гребенче изглежда доста свежо и доста розово! Явно е от жегите! Виждаш, че не само аз, но и Баракудката старателно прогонва скритата концуренция за срамната графа.  :D Очевидно не ти е там мастото, а при хубавите цветя, каквото е твоето!
Баракудка, много оригинална саксийка! Прилича ми на художествен уникат, като едно време от СБХ-то. Нали ги помните тези магазинчета, дето сега носят звучното българско название "арт" магазини. Звучи някак си шикозно.
*
« Отговор #124 -: Юли 03, 2007, 09:06:52 am »
Отдавна не съм влизала ... даже не знаех че има нова тема  :oops: ама в момента сме в БГ и програмата е пълна освен че се и разболяхме с бебо. Така че се включвам по стари изказвания дано да не е неподготвено включването ми :-)
Дайте акъл какво вирее на такваз почва.
А защо трябва да вирее в тази почва? Аз от много време наблюдавам, че в Канада в изкопаното място слагат нещо като найлон, върху който се насипва почва и там се садят цветята - найлона подозирам, че е специален. Който е по-спец да казва какъв е точно смисъла - но според мен е точно за да не се промива почвата и да се запазва влажността. Трудоемко е сигурно, но пък си струва. Само да предупредя, че крайщата на найлона стърчат много грозно, затова трябва и някакво бордюрче да се направи за да се скрият и да е завършена картинката.
Мъж ми праща редовно снимки на дърветата рози - малко им куца оформлението защото късно ги купихме и извадихме на слънце - в магазина не бяха на много слънчево място. Та ето малко снимков материал:

*
« Отговор #125 -: Юли 03, 2007, 09:28:33 am »
  Хубави са Клиа:D Браво!
*
« Отговор #126 -: Юли 03, 2007, 09:28:44 am »
Тези майсторси украси и изделия, собственоръчно направени, но свързани с цветята и градината, нека си останат тук.

ОК!

Отварям новата тема... :P  Жалко, че не мога да ви предоставя снимки на мои "творения", но ще се реванширам.
Засега само ще обяснявам с думи, без нагледен материал.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #127 -: Юли 03, 2007, 11:20:15 am »
Клиа, ами много са хубави розите дръвчета. Браво.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #128 -: Юли 03, 2007, 11:36:05 am »
погледнахте ли снимките ми малко по надолу, готвя се още да ви пускам , но първо вижте последните публикувани от мен  :idea: :!: :balk_102:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #129 -: Юли 03, 2007, 11:39:17 am »
Давай снимки Фанта, нали знаеш, че се радваме на всички цветя. Хубави са, много. :D

« Отговор #130 -: Юли 03, 2007, 12:00:28 pm »
ето снимки от градината на Дюк(САЩ)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=148208
« Отговор #131 -: Юли 03, 2007, 12:08:09 pm »
« Последна редакция: Юли 03, 2007, 12:11:11 pm от kit kat »
*
« Отговор #132 -: Юли 03, 2007, 12:36:45 pm »
Клиа дръвчетата.... абе нямам думи!Аз все си мисля, че няма да се справя да си имам рози.
Kit kat страхотни са снимките от градината на Дюк!
Но другите аз не мога да ги видя, остваря ми се началната страница на снимка.бг
Ето и малко от моите :lol:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=133482&view=1&photo=33

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

Osiana

• 4888
« Отговор #133 -: Юли 03, 2007, 12:56:29 pm »
Кит кат, Алката,  :bighug: , това е радост за моите очи... :D

Моя декорация от сухи цветя, набучени са на парче стериопор, във вазичките.

« Последна редакция: Юли 03, 2007, 22:22:46 pm от Osiana »

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #134 -: Юли 03, 2007, 12:58:56 pm »
Момичета страхотни снимки, страхотни саксии, страхотни цветя. Скоро и аз ще се включа, сега нямам много време, но ви следя темата и много ви се радвам :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #135 -: Юли 03, 2007, 13:53:14 pm »
А защо трябва да вирее в тази почва? Аз от много време наблюдавам, че в Канада в изкопаното място слагат нещо като найлон, върху който се насипва почва и там се садят цветята - найлона подозирам, че е специален. Който е по-спец да казва какъв е точно смисъла - но според мен е точно за да не се промива почвата и да се запазва влажността.
Благодаря ти!
Аз засега се спасявам почти по същият начин - купувам си корита от магазините за 1 лв. и ги вкопавам в пръстта - ама пак излиза соленко.
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #136 -: Юли 03, 2007, 14:03:48 pm »
Жужка,като искаш да ти е хубава градината така е. :lol: :lol: :lol:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

Osiana

• 4888
« Отговор #137 -: Юли 03, 2007, 14:17:34 pm »
Май не са много цветята които обичат песъчлива почва.
Най- лесно, купи си повечко хубава градинска почва. Преди да засееш всяко цвете, изкопай дупката му по-голяма и насипи и объркай с новата пръст и готово...
Азалията обича пръст като рододендрона, по- киселинна и от борова гора, за песъчлива не съм чувала.

Жужка, така не е ли по-лесно, бе?

А защо трябва да вирее в тази почва? Аз от много време наблюдавам, че в Канада в изкопаното място слагат нещо като найлон, върху който се насипва почва и там се садят цветята - найлона подозирам, че е специален. Който е по-спец да казва какъв е точно смисъла - но според мен е точно за да не се промива почвата и да се запазва влажността.
Благодаря ти!
Аз засега се спасявам почти по същият начин - купувам си корита от магазините за 1 лв. и ги вкопавам в пръстта - ама пак излиза соленко.

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #138 -: Юли 03, 2007, 16:46:32 pm »
Жужка, така не е ли по-лесно, бе?
Освен всичко останало почвата ми е и страшно отцедлива. Ако няма нещо, което да я спре водата просто си изтича.

Алката, красотата иска жертви, знам си аз.  :wink:
Мога, стига да искам.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #139 -: Юли 03, 2007, 17:11:03 pm »
Фанта, я разкажи малко сега за тези снимки...
Втората снимка е малко размазана, това хибискус (китайска роза) ли е ?