0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Колко време живеят сперматозоидите?
« -: Август 10, 2005, 17:09:13 pm »
Здравейте!
Аз отдавна следя форума, ино сега имам конкретен въпрос.
Колко време живеят сперматозоидите в подходяща среда?
Защото 3дни преди овуто правихме бебе
"Колкото повече Прасчо гледаС?Рµ през ключалката, толкова повече Мечо РїСѓС… РіРѕ РЅСЏРјР°С?Рµ вкъщи."
*
Поздрави
« Отговор #1 -: Август 10, 2005, 17:27:46 pm »
Забравих да уточня, че четох статиите и темите във форума, но нямаше еднозначно мнение, та затова..

Поздрави за всички момичета :ballons:
Пожелавам ви успех и много ;))))))))))) ylinfant
"Колкото повече Прасчо гледаС?Рµ през ключалката, толкова повече Мечо РїСѓС… РіРѕ РЅСЏРјР°С?Рµ вкъщи."
« Отговор #2 -: Август 10, 2005, 18:35:15 pm »
Ами това е доста относително, но мисля че средно беше около 72 часа, най добре е около ову да правите опити през ден.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #3 -: Август 10, 2005, 19:49:59 pm »
значи имам шанс, благодаря за бързия отговор :flower:
« Отговор #4 -: Август 11, 2005, 10:23:04 am »
Мила, това до висока степен се влияе от киселинността на средата. Но има вероятност. Стискаме палци!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Август 11, 2005, 13:21:55 pm »
също така се влияе от виталността на конкретните сперматозоиди!
някои може да издаянят и 5 дни (това бил максимума, казват), а други - и 1 ден да не изтраят.
общо взето, колкото по-близо до овулацията, толкоз по-добре.
3 дни преди ову е малко дълъг срок, но шанс има.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Август 11, 2005, 18:25:59 pm »
Казват, че 5 дни.
Нашите на петия час бяха умрели.
*
« Отговор #7 -: Август 11, 2005, 19:01:49 pm »
ами да;))), то може и пет минути да са живели, аз бях в толкова кисело настроение този ден;)))
следващият път ще им говоря мили неща
 :biglove:
« Отговор #8 -: Август 19, 2005, 19:59:20 pm »
Щом си чела из сайта трябва да си видяла че е много относително това, зависи от средата аз подкрепям
Цитат на: jam
също така се влияе от виталността на конкретните сперматозоиди!
някои може да издаянят и 5 дни (това бил максимума, казват), а други - и 1 ден да не изтраят.
общо взето, колкото по-близо до овулацията, толкоз по-добре.
3 дни преди ову е малко дълъг срок, но шанс има.

но ако си чела внимателно има в една статия съвет че ако сте правили бебе по схема около ову и не се получи 3мес, и съотвенто няма никакъв проблем, може за да се подобри средата т.е тя да е по течна за да могат "момчетата" да стигнат до предназначението със сироп за кашлица с отхрачващ ефект който има втечняващ ефект за средата и благоприятства движението на сперматозоидите. Пиел се в дните около ову, т.е 2дни преди ову се започва по една доза на ден до на ову
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Август 19, 2005, 20:16:45 pm »
Хич не вярвай на този сироп. Никакъв ефект няма.
*

вики

« Отговор #10 -: Август 20, 2005, 05:26:39 am »
Lali...как разбра че вашите на 5тия час са умряли?Ако е със вагинален секрет естествено че ще са умрели,тези които остават живи са навътре в матката,там те оцеляват и чакат яйцето.
А за сиропа ,не мисля че не е истина ,познавам девойки които се кълнат в него,естествено трябва да имаш проблем с гъста секреция,помага само за това-стува си да се пробва !

Rania...виждала съм жени които са забременяли 7 дена след  секс,така че стискам палци-човек никога не знае !
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Август 20, 2005, 06:23:51 am »
С цервикален секрет - по време на овулацията. На нормалните хора нормално сперматозоидите са живи в този срок.
« Отговор #12 -: Август 22, 2005, 10:17:28 am »
Цитат на: вики
... Rania...виждала съм жени които са забременяли 7 дена след  секс,така че стискам палци-човек никога не знае !

Таз хич не ми се вярва - това е или научна фантастика, или непорочно зачатие  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

the_keeper

Kolko vreme jiveqt spermatozoidite izvyn tqloto na jenata?
« Отговор #13 -: Май 01, 2006, 13:29:16 pm »
A bihte li mi kazali kolko vreme jiveqt izvyn tqloto na jenata, primerno po kojata na rykata? - nqkyde pi6e sekundi, drugade 2-3 minuti, ta i do 4as se izkaza nqkakyv - koe e istina?
*

nesto

« Отговор #14 -: Май 01, 2006, 18:47:20 pm »
А тези жени от къде са разбрали, че са забременяли 7 дена след това?!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #15 -: Май 01, 2006, 20:47:50 pm »
Как така са забременяли седем дена след секс, имаш предвид, че са правили 7 дни секс преди овуто ли? Най-вероятно овулацията е била по-рано от предполагаемото от съответните момичета. Не съм чувала сперматозоиди да живеят седем дни? Това ще да е чудо;)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Май 01, 2006, 21:17:20 pm »
Цитат на: Lali
Хич не вярвай на този сироп. Никакъв ефект няма.

Става въпрос за сироп, който съдържа  Guaifenesin. Има няколко медикамента които го съдържат.
У нас обаче май не се внася. Разпитвам за него от много време.
Чела съм доста добри отзиви за това,вкл. и статистика. Правени са опити при  двойки  с различни проблеми. Много голям е процента на забременяване в случаите, когато стерилитета е неизяснен.
При жени, които по време на овулация имат малко количество ЦС и това е проблем за забременяване - също има голям процент забременяване.
Но всичко се дължи на тази съставка.

Лали немога да намеря, къде още четох за  Guaifenesin-а
http://www.pregnancy.org/article.php?sid=1102

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Май 02, 2006, 10:18:06 am »
А ако се прави секс не по схема през ден - а всеки ден преди овулация и след нея - това намалява ли качеството на сперматозоидите?
*

milimili

« Отговор #18 -: Май 02, 2006, 14:40:25 pm »
Цитат на: Vanina_sss
А ако се прави секс не по схема през ден - а всеки ден преди овулация и след нея - това намалява ли качеството на сперматозоидите?

Една приятелка, която има 2 деца ми каза, че за да стане второто, са правили секс с таткото считано от 8-ия ден от началото на цикъла й/значи на 8-я ден от първия ден на кървене/ - през ден.Имай предвид, че за да станат сперматозоидите напълно годни за оплождане /сперматогенеза/ са необходими 24 часа.Значи през ден се юрват точно правилните момчета :sperm: ![/img]
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #19 -: Май 04, 2006, 18:37:20 pm »
ами хубу де ако например ади ще дам с мене пример :wink:  вчера сутринта кекс за закуска 8)  :lol:  и после чак на следващата ако трябваше да чакаме чак на следващия ден демек за утре нямаше ли да е малкоооо късничко като се има на впредвид че в петък вече не трябва да е там фуликола  :roll:  дано са имали време да се стегнат за скоростното плуване  8)  тази сутрин закуската беше пак кекс :wink