0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ето, че и моето лапаро предстои
« -: Юни 20, 2007, 10:31:19 am »
Много ви моля дайте ми мнения, съвети, препоръки. В 1 АГ ще бъде - при д-р Николова. Млада и симпатична лекарка. Момичета, който е правил там лапароскопия и има някакви впечатления, също и от д-рката, много моля да ги сподели. Също приемам и съвети всякакви - какво да нося в тази б-ца специално и т.н.
Предв.благодаря.
*
Re: Ето, че и моето лапаро предстои
« Отговор #1 -: Юни 20, 2007, 11:30:48 am »
Tonita аз правих там лапароскопия на 29,05,07г,но при друг лекар.Аз лично съм доволна от грижите които положиха към мен.Виждала съм тази лекарка ,да симпатична е и внимателна до колкото ми се стори.Друго за нея немога да ти кажа.Все пак в това отделение се занимават само с такива проблеми и за сега поне им имам вяра.А за отделението носи си тоалетни принадлежности,вода,сок от ябалки.Нощница за операционната от там дават ,но ти си имаи и твоя за след операцията.От пъпа на доло да си идеално избръсната.Друго не се сещам ,ако ти се сетиш попитай ме.Успех ти пожелавам.Не се притеснявай мног бързо се възтановяваш след лапарото.Аз лично много се притеснявах но нее имало нужда чак от такова притеснение.Стискам ти палци.Пиши как е минало.Кога е твоята лапароскопия?
Успех.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #2 -: Юни 20, 2007, 11:44:32 am »
   Успех,Tonita!Стискаме палци!
Дано имаш добър резултат!Късмет!

yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Последна редакция: Юни 28, 2007, 10:06:31 am от baracuda »
« Отговор #3 -: Юни 20, 2007, 12:17:02 pm »
Поля много благодаря за инфото. Аз ще правя лапаро и хистеро комбинирано, защото има съмнение за миомен възел или полип в матката /не е ясно, на хистерето ще се види/. А лапарото е за диагностика и евентуално отстраняване на проблем по тръбите.
Поля аз по принцип се обезкосмявам навсякъде с епилация, но на корема нямам косми. трябва ли там да се бръсна? /Много мразя бръсненето/
*
« Отговор #4 -: Юни 20, 2007, 14:25:00 pm »
Tonita на мен чрез лапароскопията ми отстраниха 2 миоматозни възела, които са видели по време на операцията и са ми отстранили и сраствания на м.тръби .Но само лапароскопия са ми правили.Аз също намам косми по корема но неискат да има и мъхчета, така че го обръснах.Успех.
« Отговор #5 -: Юни 20, 2007, 14:32:04 pm »
много ти благодаря Поли. :balk_21:
Ако знаеш как ме успокояваш. Тръбите проверява ли ги след лапарото? /За мъхчето по корема - ще се епилирам - то се е видяло, че бръснене не ща - горе долу в областта под пъпа надолу, нали?/
Лапарото ми е някъде в началото на Юли.
*
« Отговор #6 -: Юни 21, 2007, 09:35:21 am »
Да проверават се тръбите да ли са запушени  по време на самото лапаро.При мен лично се подтварди ,че едната ми траба е запушена ,а другата са я пооправили от срастванията.За епилацията от пъпа на доло се прави защото едната дупчица е в самия пъп, също обезкосми и генеталиите.Успех ти желая.Не се притеснявай ,това си е излишно хабене на нерви аз лично толкова се притеснявах та чак цигари пропуших.Но не си е заслужавало.Не е толкова болезнено колкото си мислех.При мен лично дисменореята ми е по отвратителна и по болезнена от това .
*
« Отговор #7 -: Юни 21, 2007, 10:09:01 am »
polja,ако не те затруднява би ли написала какво ти пише в протокола от лапароскопията за Хромпертубация.Благодаря предварително.

*
« Отговор #8 -: Юни 21, 2007, 10:10:49 am »
 *Хромопертубация

*
« Отговор #9 -: Юни 21, 2007, 10:28:17 am »
doroti това е " хромопертутация- прописна лява мат.тръба" само толсова пише.
*
« Отговор #10 -: Юни 21, 2007, 10:53:04 am »
Благодаря за бързия отговор.Искренно ти пожелавам скоро да се похвалиш с  :bfp:

*
« Отговор #11 -: Юни 21, 2007, 11:58:45 am »
блгодаря doroty и на теб пожелавам същото
*
« Отговор #12 -: Юни 21, 2007, 12:13:08 pm »
doroty защо искаше да разбереш за моят резултат?Нещо те притеснява в твоя ли?Ако мога с нещо да помогна?
*
« Отговор #13 -: Юни 21, 2007, 13:07:50 pm »
Притеснения относно резултатите от снимката и лапарото ми,които бяха направени в 1АГ вече нямам.Не съжалявам че спрях до там макар това да ми изгуби цяла година.Ако бях предприела следващата стъпка(ин витро) вероятно щях да съм смазаха тотално психически.Разбира се това не означава,че със всяка трябва да се развият така нещата.Успех! :bighug:

« Отговор #14 -: Юни 21, 2007, 15:15:16 pm »
Момичета обяснете ми какви са тези пер.... незнам какво си. Нещо вече взех много да се шашкам. Боже, какъв ли ще е моя резултат. не се издържа вече. Какво е това? моля ви кажете? Аз влизам за премахване на миомен възел /или полип - не е ясно - ще се види на самото лапаро+ хистеро/ и за оглеждане и оправяне на тръби. ЦС показа проходима лява, а дясната не се видя, заради полипа или миомния възел и тепърва ще се изяснява. Но като ви чета и страх ме хваща. Дали да не сменя клиниката? Достатъчно добри ли са в 1 АГ?
Моля ви, моля ви, кажетееее, че се побърквам вече.
« Последна редакция: Юни 21, 2007, 15:17:48 pm от Tonita »
*
« Отговор #15 -: Юни 21, 2007, 15:31:49 pm »
Tonita, не се поддавай на паника-няма страшно,всичко минава много по-леко от очакванията ни.Имам превид самото лапаро.За резултата няма смисъл предварително да гадаеш,защото има хиляди вероятности.Пожелавам ти най-добрия резултат!

*
« Отговор #16 -: Юни 21, 2007, 17:19:20 pm »
tonita няма за какво да се притесняваш,успокои се. За да те успокоя ще ти разкажа моя случай.От 1 година и нещо съм с кървене което започваше в началото от 20 ден на цикала,но ми изписваха каква ли не хормонална терапия та докато това кървене стана нон стоп чистите дни без кървене бяха само 4 за цял месец.Ходех при д-р Коларов и той се съмняваше за полип на ендометриума .Приехаме в майчин дом направиха ми пробно абразио -хист.резултат подтвърди полипа.Но кървенето не спря, а и бебето нестава решихме да правим цветна снимка като ми каза в 1 аг болница да я направя ,още на нея се вида ,че дясната тръба е запущена ,а лава пропуска но е скъсена и уголемена.Гогава лекарката която ми прави ЦС ми каза ,че трябва да се направи лапароскопия.И по време на лапароскопията се откр ,че л.тръба нее скъсена просто е била много срастнала с яйчника , а дясната така си и остана запушена.Също така ми откроха 2 миоматозни възела ,които са отстранили.За сега намам кървене.Цикъла съвсем нормално си ми дойде и то БЕЗ БОЛКИ ,което до сега не ми се е случвало.Това е .Несе притеснявай .Горе главата .Кураж.
*
« Отговор #17 -: Юни 21, 2007, 17:22:50 pm »
doroty ако не те притеснява можеш ли да споделиш по -вечко подробности,че сега аз взех да се притеснявам.Благодаря ти.
*
« Отговор #18 -: Юни 21, 2007, 17:53:24 pm »
polja,при мен нещата не са били както при теб.Ти си минала доста страдания преди това определено с това кървене.При мен до лапаро се стигна поради търсене на причината за незабременяването ми.Всички останали изследвания преди това ми бяха нормални,включително резултата от цветната снимка.
Не се притеснявай,това че ти е дошло нормално и вече го нямаш стария проблем е хубаво.Както ти писах в преден постинг - пожелавам ти скоро да имаш радостна вест! :crossfingers:

*
« Отговор #19 -: Юни 21, 2007, 18:07:58 pm »
блгодаря и аз ти пожелавам същото :D