0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kmi

лечение с diphereline-въпроси
« -: Юни 19, 2007, 15:59:24 pm »
  Ето,че и моето лапаро мина(до колко успешно ще стане ясно след излизане на хистологията).Сега ,когато вече съм си вкъщи и ми е минало замайването започвам да се чудя разни неща.Като това например-защо след като ЗК поема курса на лечение с diphereline( след подаване на молба,към която се прилагат разни документи,излизащи 10 дни след операцията),моята лекарка настояваше да направим първата инжекция още на 2-3ден след лапарото?Естествено на този въпрос мога да си отговоря сама,давайки си сметка,че си купих ампулата именно от нея(намери я на по-ниска цена???).Искам да ви попитам това прибързване може ли да има някакви негативни последици при лечението ми занапред?Има ли възможност да не бъда включена в програмата на ЗК?И кога се разбира има ли нужда от лечение-при самата операция или при излизането на хистологичните изследвания?
Re: лечение с diphereline-въпроси
« Отговор #1 -: Юни 19, 2007, 16:23:35 pm »
Не подхождайте с толкова подозрение и скептицизъм към докторите си.
Препоръчала ти е да започнеш веднага лечение, защото така е най-добре. А що се отнася до касата... може да те забавят с месеци  :? Може да прекратят програмата по всяко време  :? От тях всичко може да се очаква.
Точно поради това забавяне всички си купуват първите няколко инжекции и после се опитват да си възстановят разходите, като продават лекарството на по-ниска цена. И ето ти поредната корупционна схема  :?
Що се отнася до нуждата от лечение, ако нямаш вяра на доктора и преценката му, защо се съгласи да те оперира?

Желая ти успех с лечението!

lb2f
*
« Отговор #2 -: Юни 19, 2007, 17:44:10 pm »
kmi радвам се ,че всичко е минало успешно.Подкрепям мнението на jazzybaby ,довери се на доктора ,а не на здравната каса.Вярвам ,че правилно са постъпили.Успех ти пожелавам ,дано бързо да се възтановиш.
*

kmi

« Отговор #3 -: Юни 19, 2007, 20:00:39 pm »
 Бях се доверила напълно на лекарката,докато не ми поиска(изпроси)пари.Тогава нейната добронамереност започна да ми изглежда съмнителна.
*
« Отговор #4 -: Юни 19, 2007, 20:33:51 pm »
kmi пари за лекарството ли ти иска или....?Защото аз нямам такова мнение за нея.При една и съща лекарка ходим стеб до колкото си спомням.А мен не ми е искала никакви пари.Надявам се да не си права ,да си се заблодила или да не си я разбрала нещо.И все пак съжелявам ако е така.Мъчно ми е за теб и това което ти се случва.Надявам се всичко бързо да се оправи.
*
« Отговор #5 -: Юни 19, 2007, 21:48:09 pm »
Бях се доверила напълно на лекарката,докато не ми поиска(изпроси)пари.Тогава нейната добронамереност започна да ми изглежда съмнителна.
Това ми звучи много познато,а като че ли и лекарката е една и съща:)
Е,благодарение на добронамереността й вече съм без тръби след последвало лапаро.

« Отговор #6 -: Юни 19, 2007, 22:32:38 pm »
Публична тайна е, че в Св. София искат пари "под масата"  :? Аз също съм плащала за да ме осакатят там  :?
Но относно Диферелина, хубаво е веднага да се започне лечението. А иначе и от него пари си правят докторите там. На гърба на пациентите.
Мразя я тая болница  :x

lb2f
*
« Отговор #7 -: Юни 19, 2007, 23:09:08 pm »
Няма да говорим за корупцията ,то тя на всакъде я има .Дали ще е като дарение или като изнудване.Незнам до колко са ви осакатили там но се надявам поне мен да не са.Много ми е мъчно когато липсва хипократовата клетва.Но това е то България.Само се мола за всички нас да достигнем до целта за която се борим.Ако мога и ако можех да помогна на някой с удоволствие бих го направила.Kmi наистина съжелявам за това което ти се е случило , но дано поне резултата да е :bfp:.От сърце ти го пожелавам.
« Отговор #8 -: Юни 25, 2007, 15:41:45 pm »
Аз вече тръгнах по мъките със Здравната каса. Вече съм решила да си закупя лекарството сама, но въобще не съм наясно с цената. На мен ми бяха изписали Золадекс, но доколкото разбрах той струва около 500 лв. Може ли някой да ми каже колко струва Диферелина? Благодаря предварително и пожелавам успех на всички!
*
« Отговор #9 -: Юни 25, 2007, 16:20:22 pm »
Миналата година ми се наложи да си закупя 3 инжекции, тогава струваше 320 лева.
Золадекса струваще 331 лв на същотото място. Първата си я купих от аптеката на Шейново 338 лв. Сега се сетих от къде ми ги купиха в Хигия, там са най-ниски цените.
« Последна редакция: Юни 25, 2007, 16:27:01 pm от Малина »

« Отговор #10 -: Юни 25, 2007, 17:11:51 pm »
БЛАГОДАРЯ! Очевидно слуховете за цените са различни  :lol: Каквито и да са тези цени, здравето е най-важно и ще намеря начин да си купя лекарството.
*
« Отговор #11 -: Юни 26, 2007, 17:33:40 pm »
   Вече събрах необходимите документи за кандидатстване за Диф.от З.К.и утре ще ги подам.Иска ми се да знам сред вас има ли такива,които са успели да се възползват от тази програма.До сега окуражаващи думи не  съм чула.Дори в болницата акушерките споменаха за момиче,което си е пуснало молбата април и още няма отговор,а законовия срок бил 20 дни!?Започвам да се чудя има ли смисъл да съм здравно осигурена и какъв е той,ако системата е толкова тромава и несигурна,че пак си плащам всичко?Да не споменавам изплащането на болничния-неизвестно след колко време и дали изобщо ще се случи,но това вече е друга тема.
« Отговор #12 -: Юни 26, 2007, 17:40:11 pm »
Здравей, кми, аз ползвах диферелин по програмата за лечение на ендометриоза, но беше миналата година. Кандидатствах края на м. януари и ми се обадиха, че съм одобрена след 20 дни. Доколкото чета, обаче тази година нещата са доста по-различни.
Желая ти успех
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #13 -: Юни 26, 2007, 19:39:09 pm »
Значи на мен ми трябваше декември лекарството ,но касата беше спряла приема на документи и затова се принудих да си купя всичките инжекции(с цената на много ,ама много лишение)защото живеем в държава дето законите не струват :xИначе подадох документи 10 дни след подновяването на приема и ме одобриха (то вече не помня добре)май беше или края на април или началото на май,когато вече бях спряла инжекциите.Иначе имам приятелка,която си подаде още 1 ден от подновяването на програмата и нея я одобриха точно 20 дни по късно.Така,че явно е до късмет.
*
« Отговор #14 -: Юни 27, 2007, 08:42:34 am »
При мен историята е като при keaty. Подадох документи на 20 февруари и ми се обадиха, че съм одобрена чак на 27 април. И на нея тогава бяха звънели по телефона. Комисията ни е одобрила на 19 април. Това е, което знам. И аз си купих 4 инжекции, защото когато почнах лечението програмата не беше отворена, така да се каже. Успех момичета.
От аптеките в София, доколкото съм проверявала в тази на "Шейново" е най-евтин Диферелина - 338 лв. По другите искат от 351 лв. нагоре. "Хигия" са дистрибуторите на това лекарство в България. Ако някоя може да си го уреди от там, може го дадат на 319.80 лв.
« Отговор #15 -: Юни 27, 2007, 09:21:23 am »
Аз си подадох документите за лечение с Диферелин на 21.05.07. Отидох в здравната каса точно 20 работни дни след тази дата. От там ме попитаха: "Защо идваш толкова рано? Най-рано след 1 календарен месец! Има жени, които чакат от април!" За мен 20 работни дни са равни на 1 календарен месец. Не знам дали да продължавам да чакам или да си купя инжекциите сама. В Турция Диферелин струва около 60-70 евро. В Испания също това лекарство е значително по-евтино...
*
« Отговор #16 -: Юни 27, 2007, 10:40:03 am »
  Ето,това,което зависеше от мен го направих-пуснах си молбата.Сега започва голямото чакане.За съжаление ще трябва да си закупя и втората ампула(както повечето от вас)с цената на много лишения и надеждата да има ефект.
*
« Отговор #17 -: Юни 27, 2007, 13:01:23 pm »
Аз си подадох документите за лечение с Диферелин на 21.05.07. Отидох в здравната каса точно 20 работни дни след тази дата. От там ме попитаха: "Защо идваш толкова рано? Най-рано след 1 календарен месец! Има жени, които чакат от април!" За мен 20 работни дни са равни на 1 календарен месец. Не знам дали да продължавам да чакам или да си купя инжекциите сама. В Турция Диферелин струва около 60-70 евро. В Испания също това лекарство е значително по-евтино...
Права си мила, че 20 работни дни са си един календарен месец. Обаче да те одобрят след 20 работни дни си е направо чудо. Не са ли ти дали телефон, на който да се обаждаш и да не се разхождаш напразно?
« Отговор #18 -: Юни 27, 2007, 13:12:15 pm »
Имам надраскан един такъв телефон, но там никой не отговаря. Вчера по някаква случайност ми вдигнаха, жената беше учтива и ми каза "по-късничко, по-късничко...ако излезе становището, веднага ще ти се обадим". "По-късничко" не знам какъв период от време е за тях, но ще видим. Стискам палци на всички чакащи или вече лекуващи се и им желая много късмет!
*
« Отговор #19 -: Юни 27, 2007, 14:25:31 pm »
  това с надраскания телефон го имам и аз.То си е цяло чудо,ако дори успееш да го разчетеш(добре,че го има напечатан и на вратата).