0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #1180 -: Февруари 20, 2008, 12:08:25 pm »
Ние сме с комплекта на Дибо Настроение. За сега сме много доволни въпреки че качеството на материала не е най доброто.
*
« Отговор #1181 -: Февруари 23, 2008, 12:26:03 pm »
Момичета, окончателно се отказах от тази кошарка - днес я видях на живо и наистина е много "плитка". Моят мишок и за два часа не е застанал мирен сега, а после... Като си помисля, че постоянно ще се прехвърля и пада.  :babyflips: Спряхме се на обикновена кошарка - дълбока, с две нива, долу е с чекмеджета. И тъй като размерът е 70*140, допълнително можем да вземем някакво скринче до нея - хем за дрехи, хем за повиване. Благодаря за съветите!
*
« Отговор #1182 -: Май 06, 2008, 22:10:54 pm »
Момичета, прочетох с интерес цялата темичка и научих много неща благодарение на вашите коментари. В това изобилие от марки и продукти, успяхте да ме ориентирате в голяма степен за необходимите неща за бебето и мен! Но имам няколко глупави въпроса - нужна ли ми е специалната поставка за повиване, ако към кошарката си имам повивалник? Другото, което не мога да преценя е дали ще ми е необходима тази дебелата пелена, в която съм виждала да увиват бебето при изписването, защото при нас щастливото събитие трябва да е август. И въобще, какво е най-подходящо за случая в големите жеги? А бариерен крем и крем против подсичане различни неща ли са? И при всяка смяна на пампито ли се маже дупето или само ако има нужда?

*
« Отговор #1183 -: Май 06, 2008, 23:17:34 pm »
Мая, аз раждах в края на септември и бях тръгнала да питам за космонавт. :lol: Всъщност направо си питах.  :lol: :lol: :lol:
За изписването казах да ми донесат една тънка пелена, но дори и нея не ползвах - детето беше само по боди и гащеризон без ръкави. А пък август ще е още по-топло.
За повивалника не мога да те посъветвам, защото не знам дали този на кошарката е стабилен. Аз лично взех кошарка без повивалник и отделно взех от тези. http://mal4o.com/images/bertoni%20podlojka.jpg
И аз като теб се чудех какъв е тоя бариерен крем, та срам не срам питах тук - едно и също са. Аз мажа при всяка смяна на памперса.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1184 -: Май 06, 2008, 23:18:53 pm »
Момичета, прочетох с интерес цялата темичка и научих много неща благодарение на вашите коментари. В това изобилие от марки и продукти, успяхте да ме ориентирате в голяма степен за необходимите неща за бебето и мен! Но имам няколко глупави въпроса - нужна ли ми е специалната поставка за повиване, ако към кошарката си имам повивалник? Другото, което не мога да преценя е дали ще ми е необходима тази дебелата пелена, в която съм виждала да увиват бебето при изписването, защото при нас щастливото събитие трябва да е август. И въобще, какво е най-подходящо за случая в големите жеги? А бариерен крем и крем против подсичане различни неща ли са? И при всяка смяна на пампито ли се маже дупето или само ако има нужда?

Бариерен крем и крем против подсичане се употребяват за едно и също нещо :)
Още като е малко бебето е хубаво на всяка смяна да го мажеш, като поотрасне - не. Ти ще прецениш кога е поотраснало :) Д-р Бърди го е писал това за мазането, че не е задължително.
За жегите - ама разбира се, че не ти трябва вълнена/дебела пелена - една по-плътна пеленка от памук е достатъчно. Кристина се роди на 26 юли в най-големите жеги миналата година и аз за изписването бях занесла и шапка  8O сестрата доста ми се смя! Прибрах си я без шапка естествено, все пак вънка беше 40 градуса. Но през лятото има и хладни дни. Пак ще прецениш, но така или иначе ще си имате одеялце, него можете да вземете ако е хладно.
Ако имаш пововалник на креватчето и смяташ, че е удобно, може да не си взимаш отделно. На моето креватче имам повивалник, но не съм го ползвала никога за повиване, ползвах си и все още ползвам спалнята, а на нея си подлагам едно гуменко с улейчета, ако се нашишка да не намокри матрака ни. Повивалника на креватчето го ползвам, за да си поставям на него биберони, играчки, шишета и прочие пособия. А истината е, че като поотрасне и почне да шава на пововалник си е екстремно според мен.
Ще се включи и още някой със съвет, сигурна съм и ще прецениеш  :)

Успех!
« Отговор #1185 -: Май 07, 2008, 09:53:47 am »
Момичета, препоръчайте ми марка и модел шезлонг.
Храня момата в ръце, ама почна да ми тежи, та си мисля дали не е удобно да се пробвам в шезлонг. Вече става и топло та смятам да я разнасям из стаите в него, че да ми е под око  :wink:
*
« Отговор #1186 -: Май 07, 2008, 11:44:02 am »
И аз ползвам същия повивалник като sia. Не, че кошарката си няма, но ми е доста високо за ползване и там съм си наредила мокрите кърпички, кремчета и всякакви други неща, необходими ми ежедневно. Кремче против подсичане мажа след абсолютно всяко сменяне на памперса - за по-сигурно :)
*
« Отговор #1187 -: Май 07, 2008, 12:02:00 pm »
sia, Nina, ani4ka, благодаря ви момичета!
Ще си взема и плот за повиване, за да ми е по удобно :D
Nina и аз мислех, че ще трябва шапчица, за да пази от слънцето, даже съм я купила :oops:

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1188 -: Май 07, 2008, 17:20:30 pm »
Според мен поставката за повиване е излишна, ако имаш повивалник /то зависи и какъв е де, щото има едни платнени, които според мен за нищо не стават/;
За всеки случай си купи една по-тънка и една по-дебела пелена и действай според времето. Вики се роди в юлските жеги и бе изписан с една многооо тънка памучна белена, а в колата беше разхвърлян само по боди. Септември месец обаче ми се наложи по спешност да купя одеало по спешност, защото рязко застудя.
Бариерен крем и крем против подсичане са едно и също нещо. Лично аз мажа с Цикалфат на Авен, но понеже последния път нещо не ми хареса крема, ползвам А-дерма от бебешката серия. В началото се маже при всяка смяна, а ако питаш мен преди това е най добре да топнеш и дупето във водичка.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #1189 -: Май 07, 2008, 20:13:03 pm »
Роксана, аз имам и шезлонзи и столчета за хранене. В шезлонзите може в началото да се храните, после няма да ти е удобно, като порастнете.
Днес купихме и още едно легло-кошара, само че правоъгълно, за да го носим като пътуваме с малките, поне единият да спи заграден.  :D
Мая, аз вече много рядко мажа близнаците с каквото и да е. Само ако е зачервено.
И аз имам отделен преовивалник, който е на скрина на малките, защото леглата ни са дървени, не от тези тип кошара.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #1190 -: Май 07, 2008, 20:32:11 pm »
lady_11, kassi благодаря за съветите!
Лейди, А-дерма е вид кремче на Авен или това е името на някаква бебешка козметика? Кошарата, която съм си избрала е с нещо като дървена пристройка с чекмеджета на която горната част се ползвала за повивалник, така ми обясниха в магазина. Виждала съм снимки на такива някъде по-напред из темата. Но се чудех какво точно се слага върху дървото, за да не му е твърдо на бебето. Затова реших да си взема отделно плота и да го слагам отгоре, ако ми е удобно де, че не съм от най-високите, ще преценя в последствие. Може и аз да го използвам само за подреждане на козметиката :D
Незнам дали тук е мястото, но исках да питам колко време след раждането започнахте да излизате на разходки с бебетата? Мисля, седмица до 10 дни, че е достатъчно в къщи или не, ще ми се максимално да използваме хубавото време?

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #1191 -: Май 07, 2008, 21:00:31 pm »
Майа, нас ни изписаха на 6-тия ден, на 8-мия вече бяхме навън. Нищо, че е зимно бебе и бяхме в най-голямата снежна буря навън :lol: Ако е хубаво времето - излизай, не е нужно да се съобразяваш с бабини деветини :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #1192 -: Май 07, 2008, 21:36:16 pm »
На 10-я ден бяхме навън (предишните дни валя изведро) :lol:
*
« Отговор #1193 -: Май 07, 2008, 22:31:18 pm »
Гане, Мари, мерси! И на мен ми е мерак възможно най-скоро да излизаме, ама ме плашеха с разни истории, че до 40 ден трябвало в къщи, защото му била слаба имунната система и бебчето щяло да се разболее. Вече съм по-смела :D

*
« Отговор #1194 -: Май 07, 2008, 22:42:29 pm »
Мая, моята кошара е такава - с допълнителна част, която отгоре се ползва като повивалник.
Ами да ти кажа ползвах я, но не чак толкова много.
Не мога нищо да те посъветвам. На мен обратно на нормалното ми беше най-удобно да го сменям на леглото  :oops:

А, за излизането - беше на 11 дена като го изведохме. Искахме на 7мия, ама дет се вика от кумова срама не го направихме, пък после бяха дъждовни дни, и така. Това беше вече ноември месец. Да чукам на дърво не се е разболявал  :wink:
*
« Отговор #1195 -: Май 07, 2008, 22:57:49 pm »
Гане, Мари, ама по собствено желание ли изведохте бебчовци, или ви се налагаше по някакъв повод?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #1196 -: Май 07, 2008, 23:51:34 pm »
Пуканка, по собствено желание. Като се има предвид, че бях секцио и уж се налагаше да се пазя, обаче реших, че като съм сама тук няма как да стане по-бързо възстановяването и хукнах по пътищата :lol: Когато питахме акушерката, която идва да ми помага кога е най-добре да се извежда - тя каза, че може и веднага, стига да е подходящо облечен. И аз даже и от кумова срама не чаках :lol: Най-добре спят децата навън, на топло, на слънце, на чист въздух. За тях това е храна. Не се притеснявайте и ги извеждайте когато е хубаво времето. Аз даже не съм започвала първо на терасата, по 5 минути, че после да удължавам времето. Като гледам немкините нямат скрупули :lol: Те затова са и толкова калени тук.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1197 -: Май 08, 2008, 14:35:26 pm »
На тема подготовка за море съм и да попитам - каква сгъваема кошара-легло ще препоръчате? Ще купуваме такова чудо, че да можем да пътуваме спокойно вече не само на море, ами и по селата ни с приспиване. Вид и цена ме интересува. Оглеждали сме разни, но ще съм по-спокойна, ако и споделен опит чуя...
Споделете, моля  :)
Благодаря!
*
« Отговор #1198 -: Май 08, 2008, 14:46:25 pm »
Ами нашата е на чико, по-скъпия вариант, която е 100% памук. това беше най-скъпата ни покупка за бебето, но някак си не ми харесваше бебето ми да спи в шушлякова кошара, каквито са 90%.
Тази струваше 280 лв., на две нива с колелца.
*
« Отговор #1199 -: Май 08, 2008, 14:48:59 pm »
Ние сме с кошара JANE. Компоктна е в сгънато състояние, много приятна материя, две нива. Само матрачето не ми е най-любимо, ама ... Цена - 270 лв.
Вече я тествахме на път - прекрасно се справи. Малкият си я харесва.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери