0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #1140 -: Януари 20, 2008, 12:36:13 pm »
Пипи - масажно олио за бебета едва ли е нужно. изобщо, разкарайте го това олио..

защо?
на нас педиатърката ни каза да мажем цялото тяло, че и лицето даже с това олио. или с преварен зехтин, но аз предпочитам олиото.

*
« Отговор #1141 -: Януари 20, 2008, 12:48:20 pm »
Ето моето мнение долу.

Не съм очарована от прехвалената Мустела. Голям маркетинг, голямо чудо. Цинковият крем за дупе мирише на крем за бръснене, наблъскано яко с аромат.

Аз лично позлвам козметика на Себа мед, детето ми е много бяло и с чувствителна кожа.

При раждането имахме у дома:
1. шампоан за тяло и главичка за новородени
2. олио за зимните месеци
3. хидтратиращ балсам за лятните жеги
4. крем за лице, който слагам от време на време като се сетя.

Личицето почиствай с едно памучно дискче за грим, потопено с преварена охладена водичка. Дупето мий с водичка, не оставяй само избърсано с мокра кърпичка, поне не в началото.

Памперси и морки кърпички си избери за новородено без парфЮм, лосион и т.н. АбсолЮтно семпли неща.

Честа смяна, обилно омазняване на кожичката на дупето и чиста водичка са най-добрите неща за бебето ти.

Горещо препоръчвам Ексипиал бадемово масло за крем за дупе. Вълшебен е. При раждането ползвахме месеци наред Бепантен крем, но в България го няма. Тук ползвам Ексипиал след като се отвратих от миризмата на Мустелата.

Обърни внимание на срока на годност, колко време могат да седят отворени продуктите и какъв сезон е сега и колко време ще ползваш един продукт.

Слънцезащитен ползвах на Чико, беше много твърд, това лято ще търся нова идея.

Мустела предлага: ( за ползващите Мустела)

1. Почистващ флуид без изплакване-излишно
2. Почистващи кърпички за лице-излишно
3. Дермопочистващ гел от 1-вия ден на живота-излишно
4. Шампоан-пяна за новородени-да
5. Бебешки шампоан-да, но като изхабите по-горното, т.е. за по-голямо бебе
6. Релаксиращо мляко за вана-напълно излишно
7. Кърпички при смяна на пелени-да, но може да са и Сензитив на Памперс или ПЮр на Хъггис
8. Витаминен защитен крем (грижа и превенция при зачервяване)
9. Hydra-Bebe лице-може да се намира у дома, особено ако ви е сух въздуха
10. Колд крем - защитен и подхранващ-може да се намира, особено ако седите дълго време по разходки в студа
11. Hydra-Bebe тяло-добре е да се ползва лятото вместо олио
12. Масажно олио-добре е да се ползва зимата вместо лосион

Другото е слънцезащитната серия и продукти при кожни проблеми.

Alexandra
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #1142 -: Януари 20, 2008, 14:51:13 pm »
Изхождайки от опита си и от това, което препоръчват тук, съгласувано и с д-р Бърди - не съм ползвала нищо друго освен шампоан за къпането и бариерен крем. Имахме всякакви артикули, така си ги и изхвърлих. Тук се маже единствено в началото, когато се прави масажа или с масажно олио или със зехтин.
Ползвах за къпане ето този шампоан и не е сменян от раждането на Алекс. Много съм доволна.

А също така за бариерен крем, този с невена

Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #1143 -: Януари 20, 2008, 15:02:53 pm »

Почистване:
1. Бебешки шампоан за тяло
2. Крем-шампоан за баня
3. Шампоан за вана с етерични масла
4. Измиващ душ-крем Fresh aloe
5. Измиващ душ-крем
6. Гел за измиване на лице-тяло - с помпичка е и ние си го ползваме
7. Детски шампоан
8. Бебешко олио - олио имам, ама го ползвам в месеца веднъж
9. Мокри кърпи комфорт
10.Мокри кърпи Sensitive

Защита против разраняване:
1.Крем против разраняване - ползвам този бариерен крем и съм доволна
2. Лосион против разраняване с невен
3. Специален крем против разраняване

Грижи:
1. Крем за лице с невен
2. Балсам за тяло с невен
3. Детски козметичен крем
4. Крем за лошо време и вятър - като излизаме я мажа с това, ама от време на време забравям.
5. Поддържащо олио от невен
6. Мялко за тяло
7. Поддържащ лосион

Подариха ми един страхотен балсам Ваву&Mom Balm на L'occitane. Мажем се и двете и съм много доволна.
« Последна редакция: Януари 20, 2008, 16:09:25 pm от sia »
« Отговор #1144 -: Януари 20, 2008, 16:17:11 pm »
Почистване:
1. Бебешки шампоан за тяло
2. Крем-шампоан за баня - използвам го всяка вечер
3. Шампоан за вана с етерични масла
4. Измиващ душ-крем Fresh aloe - ползвам за измиване на дупето и лицето сутрин и след акане
5. Измиващ душ-крем
6. Гел за измиване на лице-тяло
7. Детски шампоан
8. Бебешко олио - веднъж седмично
9. Мокри кърпи комфорт
10.Мокри кърпи Sensitive

Защита против разраняване:
1.Крем против разраняване - бариерен крем, след всяко сменяне на памперса
2. Лосион против разраняване с невен
3. Специален крем против разраняване - имам го но го използвам при нужда

Грижи:
1. Крем за лице с невен
2. Балсам за тяло с невен
3. Детски козметичен крем
4. Крем за лошо време и вятър - от време на време, когато излизаме, ако не забравя
5. Поддържащо олио от невен
6. Мялко за тяло - лятото използвах него
7. Поддържащ лосион

Добавям:
имам сапунчето, което ще започна да ползвам, след като ми свърши измивашия душ-крем

Имам и пудрата, която ползвах в началото и сега когато има леко зачервено.
*
« Отговор #1145 -: Януари 20, 2008, 18:42:23 pm »
Забравих да спомена, че отлична работа ми свърши крема против крусти на Мустела. Имахме люспички между веждите и в косата, но за кратко, защото се оправи с този крем.
Пудра не съм ползвала, а от мокрите кърпи сме на Нивея и Памперс сензитив. редувам ги. Пробвах други по - евтини, но веднага се зачервяваше дупето.
*
« Отговор #1146 -: Януари 20, 2008, 22:03:46 pm »

Мустела:

8. Витаминен защитен крем (грижа и превенция при зачервяване)
9. Hydra-Bebe лице - това го купих на 1м., защото имахме пъпки по лицето, не че помогна
11. Hydra-Bebe тяло

Бюбхен:

6. Гел за измиване на лице-тяло
8. Бебешко олио - тестер
4. Крем за лошо време и вятър - тестер
крем за дупе

купих два крема за дупе, защото от болницата ни изписаха с леко подсечено в гънките, помогна бочко :wink:, но другите ги измазах след това :)
*
« Отговор #1147 -: Януари 21, 2008, 08:39:22 am »
Чакайте аз да ви открехна кой продукт ми беше най-най-най полезен в първия месец. Не знам дали не сте го коментирали из горните 50-ина страници.

Казва се "Нани" и представлява твърдо матраче със сензури по него, което се слага под матрака на бебето и отчита вдишванията и мърданията. Щом бебето се забави да вдиша за 20 секунди, се вклЮчва алармата. Благодарение на него успях що-годе да спя в първите месеци. Няколко пъти ни се вклЮчваше алармата, страшничко си е докато тичаш да видиш какво става, но пък си благодарен, че има какво да следи за това.

http://www.jablotron.cz/nanny/en/index.php

Който има хора по света, да си го поръча. Незаменимо е.
Alexandra
*
« Отговор #1148 -: Януари 21, 2008, 09:36:52 am »
това с козметиката е опасна работа  :D
аз от раждането ползвам Себа мед и съм страшно доволна
-гел душ за вана
-шампоанче за коса
-крем за лице
-олио - имам, но ползвам 1 път на седмица, че и по-рядко
-мляко - купих, нали сме лятно бебе - ама съм го ползвала 3 пъти  :D
-за дупе ползвам един македонски с витамини на Галафарма - супер е!
и една купчина други нещица, купени с повод и без повод!
-последната ми покупка беше любимата на Бърди а-дерма - за сухи участъци по телцето!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1149 -: Януари 22, 2008, 06:18:40 am »
След купуване на какво ли не, в момента ползвам:
1. Душ гел за коса и тяло на Мюстела, което мисля да сменя като свърши с душ гел за коса и тяло на А-Дерма;
2. Масажно олио на Мюстела;
3. Крем за дупе - Цикалфат на Авен. Хем е по-евтин с два лева от бариерния крем на Мюстела, хем е класа над него.
Имам и разни колд кремове, незнам си кви помади, но ги ползвам изключително рядко.
« Отговор #1150 -: Януари 22, 2008, 10:42:55 am »
Ние ползваме бюбхен основно и съм доволна от техните продукти. На Мия й понасят много добре. В началото бях купела крем-сапун на себа мед, но той постепенно стана на каша и го замених с душ-гел на бюбхен, който и досега си ползваме. За главичката използвах шампоан на чико, че ми бяха казали, че бюбхен нямат шампоан за бебета, което не е съвсем вярно, разбира се. През ден редувах олио и мляко, пак на бюбхен за след баня. Бариерен крем имах и на бюбхен и на мустела, но рядка съм ползвала. Мия като бебе не се е подсичала изобщо. Кремът ни против студ е на клоран и е страхотен. Слънцезащитен крем съм ползвала и на бюбхен, и на чико -и от двата съм много доволна.
<br />[link=http:
*
« Отговор #1151 -: Януари 24, 2008, 23:26:43 pm »
Изхождайки от опита си и от това, което препоръчват тук, съгласувано и с д-р Бърди - не съм ползвала нищо друго освен шампоан за къпането и бариерен крем. Имахме всякакви артикули, така си ги и изхвърлих. Тук се маже единствено в началото, когато се прави масажа или с масажно олио или със зехтин.

И аз така. Имам едно шампоанче-пяна на Мустела,което ползвам вече 11 месеца, няма свършване.
Мия дупето с топла вода при всяка смяна. Никога никакви мокри кърпи. Мажа го с крем само, ако има нужда - досега много рядко е имало!
Имам колд крем на Клоран, но досега не съм мазала детето и май тъй аз ще си се мажа, както стана със слънцезащитния на Мустела лятото. За идното пак такъв ще взема, че се нанасяше много лесно.
Тялото не мажа с абсолютно нищо. Само първите седмици след раждането.
А що козметики накупих в началото. Заболява ме главата като вляза в аптеката и видя огромния асортимент от козметика за бебе. Кому е нужна? Това маркетингът е страшна работа...
« Отговор #1152 -: Януари 25, 2008, 09:38:23 am »
Водете се по детето. Аз ползвам мокри кърпи + бариерен крем. Понасят й и все пак са напоени с лосион. Миене след всяка смяна не е удачно, изсушава се прекомерно кожата. Имам позната, която има момиченце и само сменя памперса, не почиства, не мие и нямат проблем.

Преди да родите няма как да знаете каква ще е кожата на бебето, кое ще му понася и кое не. Купете минимално козметика (душ гел, олио/мляко, бариерен крем и за подсичане) и впоследствие ще докупвате, сменята, премахвате.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1153 -: Януари 25, 2008, 09:47:36 am »
мога само да се подпиша с 2 ръце под последния постинг на Василена.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #1154 -: Януари 25, 2008, 09:53:43 am »
Миене след всяка смяна не е удачно, изсушава се прекомерно кожата. Имам позната, която има момиченце и само сменя памперса, не почиства, не мие и нямат проблем.

Васи, не е съвсем така. След тежката уроинфекция, която изкарахме и за която не се откри сериозна причина, остана една - хигиената. Чистех масово след напикания памперс с мокри кърпи - най - доброто, което има - естествено. Реших да ги спра, да спра ароматизирания Памперс. Преди това си направих експеримент - след махане на напикан памперс почистих много добре с мокра кърпичка и след това помирисах кожичката на бебето в областта на гениталиите - ами никак не миришеше на чисто - остатъци от урина, смесени с аромата от кърпата. Подчертавам, че детето ми е къпано всяка вечер и е спазвана стриктна хигиена - или поне аз така си мислех.
Сега мия само с топла вода, без сапун! Това е от месеци, няма изсушаване, детето е с перфектна кожа. По същата причина не мажа с нищо в областта на гениталиите - наслоения крем, който и без това трудно се измива, би бил перфектна среда да се развъдят гадини.
Имайте предвид да почиствате и поддържате тази област при момиченцтата по възможно най-естествения начин, последиците могат да са повече от ужасни, една такава инфекция се кара изключително трудно от бебе, а причините масово са именно в начина на поддържане на хигиената - било то занижена, завишена, или с неудачни продукти.
« Отговор #1155 -: Януари 25, 2008, 10:55:55 am »
Цвете, това е в частност за вас. Аз говоря в общия случай, че не се препоръчва често миене, било то и само с чиста вода. И в крайна сметка всеки сам решава, преценява и следи по детето.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #1156 -: Февруари 12, 2008, 15:56:00 pm »
Момичета, какво е важно да се гледа при избора на столче-кошница за кола?
Разнообразието от марки е огромно. Има ли нещо, което трябва да се гледа по-специално?
*
« Отговор #1157 -: Февруари 12, 2008, 16:01:38 pm »
Вера, тук можеш да видиш Европейската класация за безопасност на столчетата:
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=184236&SourcePageID=130822&TL=2
За съжаление цената им не е от най-ниските. Особена, ако искаш да са съвместими и с количката...
Помислете, проучете и гледайте на живо.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #1158 -: Февруари 13, 2008, 10:56:32 am »
Момичета, какво е важно да се гледа при избора на столче-кошница за кола?
Разнообразието от марки е огромно. Има ли нещо, което трябва да се гледа по-специално?
[/quote

Да споделя нашия опит. И аз гледах класацията според която кошницата за новородено на Чико е сред най добрите. Взехме Trio Enjoy. Комплекта включва количка със зимен кош, летен ваариант и столче за кола. Столчето обаче е без аутофикс или изофикс, уж го пробвахме преди да го вземем обаче сега ни е супер неудобно. Има някакъв колан който минава напречно на столчето, което налага детето да се слага от двама човека - един да държи и намества главичката и друг да промушва крачетата под колана. Не бих го купила повторно. Чакам приятелка да ми даде нейното Чико столче което е с аутофикс.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1159 -: Февруари 13, 2008, 11:08:49 am »
Nivear, аз има  на Макси кози столче, води се много добро, във фирмен магазин на Чико и впреки, че беше и по-скъпо това на Чико продавачката ни препоръча Максито. А вие неможе ли да сложите детето в столчето и тогава колана, за да не се налагат тези хватки? И ние имаме колан, който минава напречно, но е не ни създава проблем.
Аз съм доволна от моето столче.