Ето моето мнение долу.
Не съм очарована от прехвалената Мустела. Голям маркетинг, голямо чудо. Цинковият крем за дупе мирише на крем за бръснене, наблъскано яко с аромат.
Аз лично позлвам козметика на Себа мед, детето ми е много бяло и с чувствителна кожа.
При раждането имахме у дома:
1. шампоан за тяло и главичка за новородени
2. олио за зимните месеци
3. хидтратиращ балсам за лятните жеги
4. крем за лице, който слагам от време на време като се сетя.
Личицето почиствай с едно памучно дискче за грим, потопено с преварена охладена водичка. Дупето мий с водичка, не оставяй само избърсано с мокра кърпичка, поне не в началото.
Памперси и морки кърпички си избери за новородено без парфЮм, лосион и т.н. АбсолЮтно семпли неща.
Честа смяна, обилно омазняване на кожичката на дупето и чиста водичка са най-добрите неща за бебето ти.
Горещо препоръчвам Ексипиал бадемово масло за крем за дупе. Вълшебен е. При раждането ползвахме месеци наред Бепантен крем, но в България го няма. Тук ползвам Ексипиал след като се отвратих от миризмата на Мустелата.
Обърни внимание на срока на годност, колко време могат да седят отворени продуктите и какъв сезон е сега и колко време ще ползваш един продукт.
Слънцезащитен ползвах на Чико, беше много твърд, това лято ще търся нова идея.
Мустела предлага: ( за ползващите Мустела)
1. Почистващ флуид без изплакване-излишно
2. Почистващи кърпички за лице-излишно
3. Дермопочистващ гел от 1-вия ден на живота-излишно
4. Шампоан-пяна за новородени-да
5. Бебешки шампоан-да, но като изхабите по-горното, т.е. за по-голямо бебе
6. Релаксиращо мляко за вана-напълно излишно
7. Кърпички при смяна на пелени-да, но може да са и Сензитив на Памперс или ПЮр на Хъггис
8. Витаминен защитен крем (грижа и превенция при зачервяване)
9. Hydra-Bebe лице-може да се намира у дома, особено ако ви е сух въздуха
10. Колд крем - защитен и подхранващ-може да се намира, особено ако седите дълго време по разходки в студа
11. Hydra-Bebe тяло-добре е да се ползва лятото вместо олио
12. Масажно олио-добре е да се ползва зимата вместо лосион
Другото е слънцезащитната серия и продукти при кожни проблеми.