0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #960 -: Ноември 07, 2007, 12:15:59 pm »
мише, не се притеснявай, и аз мога да звънна да ги питам. просто питах ако знаеш... иначе няма проблем, ще се справя :)
ама май все пак към магнифлекс съмс е насочила.
то нали е само този модел на пиер карден, от който има детски вариант?

*
« Отговор #961 -: Ноември 07, 2007, 14:50:26 pm »
Ние също сме с Магнифлекс и ми се вижда много стабилно.
*
« Отговор #962 -: Ноември 07, 2007, 19:14:39 pm »
то нали е само този модел на пиер карден, от който има детски вариант?
Да, точно с това помпозно име  :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #963 -: Ноември 10, 2007, 12:38:38 pm »
Ето и нашата стая, все още не е подредена както ще бъде постоянно, защото момчетата спинкат в едно легло засега.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #964 -: Ноември 10, 2007, 14:30:16 pm »
Каси,прекрасни мебели :wink:поздравления за избора.

Я да ви питам неЩо мами, като си купухте коритце или вани4ка за къпане на бебетата, купихте ли и една поставка, незнам как се казва :oops:за да може детето да стои вътре във вани4ката върху нея. И въобЩе имали нужда от такова приспособление?

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #965 -: Ноември 10, 2007, 14:52:43 pm »
Аз купих такава стойка и съм много доволна. Другият вариант е да купиш направо анатомична ваничка, тя е направо с вградена такава стойка. На мен ми подариха обикновено корито и затова купих отделно стойка.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #966 -: Ноември 10, 2007, 15:36:03 pm »
И аз имам един въпрос 8). От колко месечна възраст мога да ползвам олекотена завивка? Или мога ли да я ползвам още от раждането?

А Василена слагате ли хавлиена кърпа или пелена в/у анатомичната стойка, за да не се пързаля бебчето??
Много цунки за малката от мен :)
« Отговор #967 -: Ноември 10, 2007, 16:27:22 pm »
Ами аз бях забравила :oops:, но първите 4 месеца ползвахме почти анатомична ваничка и това, където ляга бебето беше от един порест материал. Идея си нямам как се казва, столчето ни за кола на дръжката е същият. Ето на тази снимка ако се вижда

Така че нищо не слагахме в началото, защото не се пързаляше. А когато започнахме да ползваме отделна стойка вече беше "голяма".

*

naha

• 1474
« Отговор #968 -: Ноември 10, 2007, 17:21:15 pm »
 :bighug: пупупупуп . Мисля, че се сещам за какво става реч. На мен ми подариха (Наде :balk_104:) анатомична стойка и само ваничка ще вземаме та се чудех. 
*
« Отговор #969 -: Ноември 11, 2007, 00:20:52 am »
А може ли новородено да се сложи направо в такава анатомична ваничка, защото идея си нямам как ще го държа и къпя като ще е толкова мъничко?

*
« Отговор #970 -: Ноември 11, 2007, 00:24:44 am »
А може ли новородено да се сложи направо в такава анатомична ваничка, защото идея си нямам как ще го държа и къпя като ще е толкова мъничко?
Не, първите дни до месец някъде (докато е още мъничко) се къпе над мивката много по-лесно от колкото във ваничката. Държиш го под мишничките така, че струята да облива от към гръбчето и да не се мокри пъпчето. Добре е двама души да я вършат тази процедура. Във ваничката няма как да защитиш пъпчето, а и главичкта все ще трябва да я пазиш да не клюмне във водата.
*
« Отговор #971 -: Ноември 11, 2007, 00:39:44 am »
мерси, Lan  :bighug:
ама как точно трябва да се предпазва пъпчето, в смисъл с какви методи - специални лепенки, закриваш го с ръка или как??

*
« Отговор #972 -: Ноември 11, 2007, 00:44:40 am »
Ох, извинявам се за глупавите въпроси, ама съм много зле и как ще се оправям незнам, наистина незнам.

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #973 -: Ноември 11, 2007, 09:46:36 am »
      Здравей Фиа,щом бебчо е с гръб към струята вода,няма как да попадне директно върху пъпчето.Е,може би капчици,но предполагам и струята няма да е силна,освен това тя ще пада директно върху ръката с която го къпеш,не върху гръбчето.След къпане върху стерилна марличка слагаш спирт(мисля,че беше 90%)и попиваш областта около пъпчето.Спирта помага на водата да се изпари и така няма опасност от инфекции.Така ни обясниха на курса,на който ходя,но вече всичко е въпрос на опит.Ще пробвам след месец и аз,живот и здраве.
*
« Отговор #974 -: Ноември 11, 2007, 10:21:42 am »
И на мен така ми обясни акушерката-не е фатално ако пъпчето леко се намокри.Важното е след това да се подсуши хубаво с памуче напоено със спирт и после се слага пудричка Топоцин(поне на мен такива указания ми дадоха).
« Отговор #975 -: Ноември 11, 2007, 10:38:57 am »
Няма проблем намокрянето на пъпчето, само да е с щипка, а не с конец и най-важното после да се подсуши добре с марличка със спирт. Клюмане на глава във водата съм имала в доста по-голяма възраст като се заглеждаше в пяната.
Пудра не съм слагала. В болницата ми предписаха да пръскам с Бивацин, но съм пръскала само няколко пъти и не сме имали проблем с пъпчето.

*
« Отговор #976 -: Ноември 11, 2007, 11:11:57 am »
Едно от най-хубавите неща в Токуда бяха ежедневните визитации на бебето, майката и неонатолзите. Показваха целия тоалет на бебето от къпане, до подсушаване на пъпче, памперси, т.н. и по време на целия преглед гледаш, питаш, разпитваш, казват и обясняват - според мен безценен опит!

Ако в болницата, където ще раждате не предлагат тази услуга помолете някоя акушерка да ви покаже поне веднъж. Че то е различно на курс с кукла и с бебе  :wink:

Иначе аз от мойта ваничка съм супер доволна - сложих Ема в нея веднага, откакто й падна пъпчето и ми е много удобно - къпя я сама без проблеми! Не се плъзга, дори и сега, когато подскача вътре и пляска здраво и с ръце и крака  :D
*
« Отговор #977 -: Ноември 11, 2007, 12:30:21 pm »
Пудрата Топоцин е направо супер.Аз я позвах и съм много доволна.Лично мнение, с което не се натрапвам
*

naha

• 1474
« Отговор #978 -: Ноември 11, 2007, 15:59:10 pm »
Ами добре де като се къпи под струята на чешмата (макар, че аз малко не си го представям) с гръбчето нали към нея, ами коремчето как се измива в тоя случай? Аз съм чувала, че се слага мека хавлиена кърпа в/у пъпчето и няма проблем да си се къпи и във ваничка (разбира се с още един чифт ръце :wink:). Аз лично ще гледам да свикна бързо, за да не разчитам на никои.
« Отговор #979 -: Ноември 11, 2007, 16:35:36 pm »
Надежда, не е нужно слагането на кърпичка, а на лепенки още по-малко. Намокрянето на пъпчето не е фатално. Просто не трябва да кисне във вода. То е като една раничка, за да заздравее бързо е хубаво да не се мокри.