0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #500 -: Август 13, 2007, 13:56:42 pm »
Сия, добре дошла от почивка. :D
Да те питам за столчето на Casual рlay, което си беше харесала. Мога ли да го ползвам като зимен кош? Гледах сто колички, но или са безумни като цена за комплекта, или са ужасни като конструкция. Плея най-ми харесва като вариант. А имаш ли представа как са като сигурност?

Аз лично се спрях на Плей, защото със сигурност ще влезе в асансьора и е доста стабилна. Е, не е от най-леките, ама здраве да е, ще заяквам. Иначе празна е доста удобна - аз вече в два магазина на Малечко я разхождах :lol:
Столчето е с три положения на гърба - за новородено, за след 5тия месец и нормално до достигане на 13 кг. А пък върху количката можеш да возиш детенцето докато стане 10 кг. или докато му умалее  :lol:
Ето така изглежда в колата http://www.play.es/new/server/popups/popup.php?foto=catalogo_auto_ficha_foto_65.jpg&txt=Prima%20Easy%20infant%20car%20seat%2C%20approved%20for%20Group%200%2C%20up%20to%2010%20kg
А так в количката http://www.play.es/new/server/popups/popup.php?foto=catalogo_auto_ficha_foto_69.jpg&txt=S6%20pushchair%20with%20Prima%20Easy%20Casualplay%20infant%20car%20seat

Ако не си разглеждала сайта им, ето ти линк http://www.casualplay.com/
Има доста снимки. А има и инфо за всеки отделен продукт, което можеш да си свалиш.
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #501 -: Август 13, 2007, 14:23:54 pm »
Ако не си разглеждала сайта им, ето ти линк

Направо съм го изяла с парцалите, но не разбрах , дали кошницата става за зимен кош. Нали ще сме февруарско бебе.
Ще се разходя някой ден до Малечко за тест-драйв. :D Иначе и аз клоня към същата. Само за столчето ще събера още малко инфо по отношение на сигурността.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #502 -: Август 13, 2007, 14:26:04 pm »
Може да ти покаже акушерката как става
А най - вероятно няма да ти покаже :wink:
Гане, тук акушерките хич не са по показването и обясняването.

А, не така с лошо  :wink: Нашата акушерка в държавната 14 п-ка показа, че и една преснимана книжка за 1лв ми дадоха, със списък с упражнения и картинки, кой комплекс за каква възраст и т.н. Съветвам те обаче да не разчиташ на късмета си в поликлиниката, а да си купиш книжка, после като стане бебчето на около месец, слагаш го на повивалника или на мека пелена, отваряш книжката до него и го почваш. Аз ползвах "Пълноценно двигателно развитие на бебето" на Доротея Пантелеева, с хубави снимки и много ясни указания, сега има ново издание, около 7 лв. Има и една друга хубава, една колежка я купи тези дни - "Масаж и гимнастика при бебето и детето" на Питър Уокър, пак със снимки и указания, 12 лв. Така или иначе, масажът се почва около едномесечна възраст, гимнастиката след това, тъй че може и по-късно да ги мислиш тези неща.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #503 -: Август 13, 2007, 14:57:59 pm »
Ако не акушерката то някоя добра приятелка с малко бебенце с удоволствие ще ти покаже :wink:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #504 -: Август 13, 2007, 15:00:03 pm »
казват, казват за масажа и гимнастиката педитата.
има и книжки, има и в Интернет материали.




"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #505 -: Август 13, 2007, 16:15:40 pm »
Иначе и аз клоня към същата. Само за столчето ще събера още малко инфо по отношение на сигурността.

Хмм, тази и на мен ми харесва, а не е ли малко тежка? Аз много бях харесала Quinny, но си признавам, че като я видях малко се разочаровах и е доста тежка  :?

Аз да ви се оплача от българското печалбарство свързано с бебешките неща  :x Харесвам си аз една количка Graco Quatro Tour Deluxe в един английски каталог (нещо не мога да й извадя картинката), страхотна количка, със зимен кош + кошница за кола, чанта за памперси, дъждобран и т.н. с много хитринки и даже термометър за външна температура  :lol:. Цената в каталога - 230 лири (грубо 690 лв.).

Решавам аз да видя дали пък я няма в София да тествам, намирам я в м-н в Люлин, "От А до Я за вашето бебе", едвам стигам до нея, защото е суупер тясно и наблъскано с какво ли не и каква е изненадата ми - цената за подобен комплект (не знам дали дори беше всичко, което изброих) - 1.250 лв!  8O. Е добре де, какъв е тоя курс, какви са тези транспортни разходи и норма на печалба???? А за разликата в стандарта просто не желая да коментирам!!!!  :x
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #506 -: Август 13, 2007, 17:00:57 pm »
Може да ти покаже акушерката как става

А най - вероятно няма да ти покаже :wink:
Гане, тук акушерките хич не са по показването и обясняването.

Цветенце, аз сори, ама малко обременена :oops: все пак от немската болница :oops: Там акушерките всичко показват, и неща дето не им искаш, и тях. Но съм чувала, че и тук педиатрите и акушерките помагат за тези неща!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #507 -: Август 13, 2007, 18:21:30 pm »
Роби, така е, мила, цените са мнооооого надути. Моя приятелка е видяла във Виена Куини - кош за новородено, столче за кола, количка + съответните аксесоари за сумата от 400 евро общо. Аз правих проучване из нета и се оказа, че Плей в Испания можеш да си купиш за 600 евро, пак пълен комплект. А тук само количката и столчето са толкова. Честно казано, започвам да се замислям струва ли си да давам толкова пари. По улиците гледам, че масово децата се разхождат в Чиполино и Кангару, пък нищо им няма. Започвам да се замислям дали да не взема някоя по-евтина количка. Ама продължавам да си държа на големи колела. Някакви идеи да имате?
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #508 -: Август 13, 2007, 18:40:47 pm »
Столчетата за кола - на моето изрично е нарисувано и написано да не се подлага нищо в гънката под дупето! Погледнете си и вашите инструкции.

В това топло време не бих мазала детето си с олио, било то и бебешко. Страшно загрява. Иначе за къпането съм слагала от бебешкото олио  във водата в началото, като беше много суха кожата.

samorasliche ето няколко линка с гимнастика и масаж за бебета:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/474/51/
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3_5
http://www.roditeli.info/children/
http://www.roditeli.info/children/bebemasaj/
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #509 -: Август 13, 2007, 18:49:41 pm »
аз бих взела по евтина.това е вещ която се  употребява  няма и 2г и сега си стои като паметник в коридора.предвид разходите,които те очакват ще се накупуваш и нагледаш на маркови и скъпи продукти.ти остави чиполино и другите марки ,аз си представям аз в какво съм возена преди 35години.вобще ако е имало марка де. :D
лично аз минах с една количка - комбинирана зимна и лятна за няма 300 лв май беше и сега си имам един паметник в коридора,който така си стои почти чисто нов.дано девера да се заженва по бързо та да я вземат,иначе честно не ми се разделя с нея.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #510 -: Август 13, 2007, 20:13:05 pm »
Васи, на моето столче в инструкцията не видях да има нещо нарисувано относно подлагането, но принципно се подразбира, че не бива да се подлага. Нали уж тези стоки се предлагат да се ползват веднага, а не да си ги доремонтирваме. Предполага се, че са правени и тестове и т.н., все пак това са стоки за бебета, а и не са никак евтини. Въпреки това обаче често се случва да си нагаждаме нещата, които ползваме. Все пак аз може би ще подложа нещо мъничко, че наистина бебето се свива на геврек като го сложа така, прекалено дълбока и голяма е хлътналата част. Или аз си внушавам, но аз не бих се чувствала удобно в такава поза....

Да мина пак на тема козметика. Ориентирах се към марката - Мустела, да ме посъветвате, видях, че имат Колд Крем, да си закупя ли такова кремче, пише, че се ползва, когато бебо е навън, особено за по-студено време. Я кажете кога си мажете бебетата по личицата с кремче и какво точно?

Сетих се още нещо, а личицето на бебето забърсвате ли го с мокри кърпички, гледам Мустела имат или не е препоръчително?
« Последна редакция: Август 13, 2007, 20:19:32 pm от Nina »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #511 -: Август 13, 2007, 20:33:29 pm »
Сетих се още нещо, а личицето на бебето забърсвате ли го с мокри кърпички, гледам Мустела имат или не е препоръчително?

Според мен не е препоръчително. Аз предпочитам да третирам лицето с напоен с физиологичен разтвор памук, като  за всяко от очите използвам по памуче и  забърсвам  клепача от вънка на вътре.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #512 -: Август 13, 2007, 20:51:31 pm »
А и аз за очичките използвам по памуче, че ако има нещо на едното оченце, да не се прехвърли и замърси и другото. Аз с кърпички имах предвид бузките примерно, но май наистина не бива да се прекалява с козметиката.
 
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #513 -: Август 13, 2007, 23:30:29 pm »
очичките дори е препоръчително със стерилна маеличка да се почистват, по една за всяко око.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #514 -: Август 13, 2007, 23:33:25 pm »
лицето на Мартин почиствам с течността за измиване Физио-бебе на Мустела, като напръсквам тампонче за сваляне на грим с нея и така забърсвам. ако нямам - преварена вода. физиологичният разтвор е само за очите и носа. памукът не е удачен, защото оставя често власинки.

а кърпичките на Мустела са пълна отврат. уж пак са напоени с техния разтвор Физио-бебе, но са ги парфюмирали ужасяващо. просто да не повярваш, че имат такъв несполучлив продукт. не купувайте.

Стефи, това със стерилната марличка - докога? :) като го къпеш бебето, лицето с какво му го миеш - със стерилна ръка и преварена вода ли? :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #515 -: Август 14, 2007, 10:08:20 am »
По улиците гледам, че масово децата се разхождат в Чиполино и Кангару, пък нищо им няма. Започвам да се замислям дали да не взема някоя по-евтина количка. Ама продължавам да си държа на големи колела. Някакви идеи да имате?

Сия и аз искам да взема нещо "среден клас", но ми се струва ненормално да има колички по 200-300 лв. (Чиполино) и следващите да са 1.200 лв.  8O Една приятелка си е взела Чиполино и ме посъветва да не го правя, каза, ако имаш възможност си вземи по-скъпа, нейната вече за 6 месеца един път са й я сменили. Да, ама то не е въпрос само на възможност, трябва и малко разум да се прояви!

А с легълцата ориентирали ли сте се? На мен ми се иска да взема нещо, което после да стане и на легълце (поне до 4 г.), със скрин и гардеробче, но избора е ужасно органичен :(
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #516 -: Август 14, 2007, 11:16:08 am »
физиологичният разтвор е само за очите и носа.

Абе за носа ясно, ама за очите за първи път го чувам... На мен би ми било много неприятно да ми слагат солена вода около очите. В началото и ние почиствахме очите само със стерилна марля с преварена водичка, отвън навътре (това било с цел ако падне капчица, да не се стече към ушенцето). Обаче след операцията на очите, детската офталмоложка препоръча да ползвам само памук с преварена вода, защото марличките все пак са с малко по-груба структура.

За колд крема на Мустела - на нас не ни помогна, като изпрухваше кожичката по лицето в студеното време. Слагам Dr. Teiss и помага.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #517 -: Август 14, 2007, 11:43:20 am »
аз за носа съм ползвала ампули Тонимер за почистване ,а очите само преварена вода - нищо друго и памучен тампон.в интерес на истината не ми се е налагало често да го правя поради липса на секреция.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #518 -: Август 14, 2007, 11:46:11 am »
Роби, така е, мила, цените са мнооооого надути. Моя приятелка е видяла във Виена Куини - кош за новородено, столче за кола, количка + съответните аксесоари за сумата от 400 евро общо. Аз правих проучване из нета и се оказа, че Плей в Испания можеш да си купиш за 600 евро, пак пълен комплект. А тук само количката и столчето са толкова. Честно казано, започвам да се замислям струва ли си да давам толкова пари. По улиците гледам, че масово децата се разхождат в Чиполино и Кангару, пък нищо им няма. Започвам да се замислям дали да не взема някоя по-евтина количка. Ама продължавам да си държа на големи колела. Някакви идеи да имате?
Сия, за големи колела мога да ти препоръчам Маг Ингланд Принцес. Ние ползвахме такава около 1 година и след това я продадох -изглеждаше като нова. Цената й е 230лв. и за тия пари си има доста преимущества - обръщаща се дръжка, 3 положения на гръбчето, амортисьори,  с големите колела минава навсякъде, има много джобове на покривалото, на горната част -на мен ми бяха много удобни, има се чанта и т.н. Не съм чула някоя майка да се оплаква от такава количка. Можеш да я управляваш и с една ръка. Единственият проблем е, че е тежка -12-13 кг. Лятната ни е чиполино Виола и от нея нямам никакви оплаквания и Мия много си я харесва.
<br />[link=http:
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #519 -: Август 14, 2007, 11:49:18 am »
мда, моята беше такава- маг ингланд с големи колела. не знаех че е 13 кг но е много лесно маневрена и леко се управлява.за тези пари е много добър избор
17.01.2005                                                                              21.11.2013