0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #380 -: Август 04, 2007, 17:55:07 pm »
Нинка, много, много ти благодаря. Дано си полезна не само на мен, а и на други мами.  :D
И така по реда... :wink:

Единична ВИП стая може би е най-добре, макар, че съм чувала и други мнения по въпроса, но нали се сещаш, че аз ще съм най-малко 7 дни там, та бая солено ще ми излезе тази глезотия, вместо да купя нещо за мъжете.
Не знам дали ще попадам в предродилно, доколкото знам, се постъпва час-два преди секциото, така че...това няма значение.
Защо си платила 950лв., избора на екип не е ли 500? Макар, че се досещам отговора ти.
Казваш, че си яла след раждането, но мисля, че при секциото ще стоя един ден в реанимация на сух режим!  :( А и после пак не дават твърди храни. Може би някой със секцио ще каже най-точно. Иначе за храната като цяло, ще разчитам на близките ми да ми носят храна от вкъщи. Категорично!

Много, много ти благодаря за експресните отговори. Толкова е ценна тази помощ.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #381 -: Август 04, 2007, 18:19:31 pm »
Цитат
Казваш, че си яла след раждането, но мисля, че при секциото ще стоя един ден в реанимация на сух режим!
На шестия час след секциото ми разрешиха да пия вода. На осмия час ми предложиха скромна закуска. Казвам скромна, щото една порция я разделиха между мен и още една родилка, че в този ден сме били много.

Кат слушам в Тината кво е, направо ми се вижда като Бевърли хилс. Аз бях в МД на 7мия етаж, но там виповете са само 2 и бяха заети. И двата са по 35 лева, но в единия има климатик и щори /много полезни неща в жегите/, а в другия няма. Да не говорим, че спалното бельо и коша в тоалетната и там не се сменяха, че и в банята на Виповете няма топла вода /ако уцелиш хладка е джакпот/ и така нататък.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #382 -: Август 04, 2007, 18:21:35 pm »
Брей, толкова ли е гадно в МД?  8)

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #383 -: Август 04, 2007, 18:25:39 pm »
за възглавничката - по книжките пише, че до 1 година не е нужна възглавница за бебето. аз и досега не давам такова нещо, добре, че ме подсетихте да питам педиатърът докога можем да караме така.

за МД - да, толкова е гадно и даже отгоре.

за яденето след секцио - обикновено разрешават твърда храна след като "си пуснал газове", демек - възстановил се е пасажът на червата. аз лично ядох малко след около 40 часа, но на мен не ми беше до ядене. хранителните режими в болниците са идеални за смъкване на килограми, майчета. аз качих 7 кг през бременността, а след 14 дни престой в МД се прибрах с минус 10...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #384 -: Август 04, 2007, 18:31:20 pm »
за възглавничката - по книжките пише, че до 1 година не е нужна възглавница за бебето. аз и досега не давам такова нещо, добре, че ме подсетихте да питам педиатърът докога можем да караме така.

за МД - да, толкова е гадно и даже отгоре.

за яденето след секцио - обикновено разрешават твърда храна след като "си пуснал газове", демек - възстановил се е пасажът на червата. аз лично ядох малко след около 40 часа, но на мен не ми беше до ядене. хранителните режими в болниците са идеални за смъкване на килограми, майчета. аз качих 7 кг през бременността, а след 14 дни престой в МД се прибрах с минус 10...

Благодаря за отговорите. Джам, защо си била толкова много дни в МД?  :( Иначе това със свалянето на килограми ми хареса, но и вкъщи с двамата разбойника ще се стопя. :wink:

*
« Отговор #385 -: Август 04, 2007, 18:44:35 pm »
И аз да подкрепя Джам и Лейди за МД, особено за седмия етаж - на мен за 3 седмици не ми смениха чаршафите, пък за нощницата да не говорим.  Стаите не се чистят, а през ден само минаваше една санитарка с мокър парцал и извършваше движения като опитна състезателка по кърлинг. А за хигиената в баните и тоалетните няма да споменавам, че още настръхвам като се сетя. Пълна скръб е там!

А сега по темата:
Някой има ли представа къде ги продават? Благодаря ви още веднъж.

Роби, ето няколко от магазините на вносителите на Куини. Предполагам, че там ще можеш да ги разгледаш от всякъде количките.
Цитат
Неделчев и Неделчев
вносител на Maxi Cosi, Safety1st, Baby-Nova, Alette, Kinela, бебешки и детски храни, дрехи, колички, столчета, аксесоари

бул. Христо Ботев №67
02/9805905

ж.к. Красно село,
ул. Царево село №13
(първа успоредна на ул. Дойран)
02/9582928

бул. Патриарх Евтимии № 78
02/9807547

кв. Лозенец,
ул. Крум Попов № 62
(с/у 4 РПУ)

кв.Павлово - магазин Baby Nova
ул."Пушкин"№ 34
« Последна редакция: Август 04, 2007, 19:20:28 pm от sia »
*
« Отговор #386 -: Август 04, 2007, 19:25:11 pm »
Само като чета какви пари zа какви "луксове" ви вzимат и умирам от яд  :x. Ама както и да е...

Въzглавница и аz не слагам и се питам иzобЩо е необходима ли е и по-късно на детето? Не може ли въобЩе беz нея?
И моите ШиШета са PVC, но zаЩо стъклените са по-скъпи? Аz иzбрах теzи, zаЩото са ми по-леки.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #387 -: Август 04, 2007, 22:39:48 pm »
Ние от доста време ползваме възглавница, ама моя сам си я поиска и си я ползва. Въпреки че като спи бурно и не остава необърнато местенце от леглото, та полза от възглавницата няма много.
Аз имам пластмасови шишета, точно по такива съображения - като се пътува и се натоварят стъклени става купон - тежи така, че трудно се вдига багажа на бебето. Освен това, няякои бебета имат навика да хвърлят шишетата и е доста по-добър вариант да се тресне едно пластмасово, пред стъклено такова.
За яденето след секцио - на мен ми дадоха в началото вода, но после след като ми махнаха катетъра и се сдобих със супичка. Доста си е трудно с храненето, затова се предпочита да са по-течни храни, докато не успееш да отидеш до тоалетна. След упойката имах желание само вода да ми дадат, но и от нея така ми се гадеше, че не ми беше ни до ядене, ни до нищо. Честно казано от страх да не ми се изсипят червата през операцията :oops: и от напъване от ходене до WC изобщо не помислих за ядене. Това са най-лесно свалените 10 кила в моя живот :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

lady_11

• 3217
« Отговор #388 -: Август 05, 2007, 12:51:01 pm »
Цитат
Лейди какъв е този магазин и такава марка ли е възглавничката или там предлагат различни марки подходящи за бебета?

това е магазин за спално бельо , матраци, възгланици, завивки. Бебешките възглавници са един модел но се водят хипоалергични и ортопедични.
*
« Отговор #389 -: Август 06, 2007, 10:23:24 am »
Sia много ти благодаря за координатите, много ще ми бъдат полезни.

Касси, и аз си мислех, че по отношение на ВИП стаите в ТК, май по-добрия вариант са тези с 2 легла, просто, защото може би е по-добре да има с кой да обменяш информация и да не си сама. Май доколкото разбрах обаче на 2 стаи се пада 1 баня, което не е супер. Мисля при следващото ми ходене на ЖК в ТК да помоля да ми ги показат как изглеждат и да питам за ВИП залата за раждане (ако има такова нешо изобщо)
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #390 -: Август 06, 2007, 11:51:59 am »
Така е, Роби. Аз също си мисля, че две в стая е добре. Относно банята, не мисля, че ще бъде проблем изобщо. Пък и няма да ни е до това, нито пък ще стоим там много, надявам се. Разкажи ми за Пловдив, ходихте ли до Вис Виталис? Поздрави.

« Отговор #391 -: Август 06, 2007, 15:11:18 pm »
Аз мисля, че две в стая е за предпочитане пред сама. Но всеки сам си решава де. Защото аз не обичам да стоя сама и само мисълта, че 3-7 дни ще гледам умно телевизора (във ВМИ Пв няма нито едно дистанционно) и единственото ми забавление ще е да гледам дали бебето диша... по-добре с друга мама и да си говорите за бебета  :wink: :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #392 -: Август 06, 2007, 15:43:08 pm »
ходихте ли до Вис Виталис? Поздрави.

Не, изобщо не сколасахме, защото бебока (на 6 м.) спеше в най-неподходящото време  :lol: Но пък имаше "сухи" тренировки как се къпе бебе, облича и най-вече гушка  :lol: Мисля, че на половинката и се отрази много добре, вече бебето не е "абстракция"
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #393 -: Август 06, 2007, 15:45:59 pm »
ходихте ли до Вис Виталис? Поздрави.

Не, изобщо не сколасахме, защото бебока (на 6 м.) спеше в най-неподходящото време  :lol: Но пък имаше "сухи" тренировки как се къпе бебе, облича и най-вече гушка  :lol: Мисля, че на половинката и се отрази много добре, вече бебето не е "абстракция"

О, това на мен не би е било проблем никога. Моят мъж има голям стаж.  :wink:
Относно пропуска ви в Пловдив, може да наваксате с нас  :wink:, ние ще пътуваме натам скоро. Хайде ще се видим в четвъртък и ще говорим. Целувки.
« Последна редакция: Август 06, 2007, 15:48:20 pm от kassi »

« Отговор #394 -: Август 07, 2007, 12:37:17 pm »
Каси, ние бяхме в Пловдив този уикенд, специално организирах ходене до Вис Виталис, защото вече съм в 31 г.с. и това ми беше последното пътуване извън София. Магазинът е супер за бебешко бельо (бодита, пижамки, тънки памучни жилетчици, ританки, лигавници, шапчици, хавлийки, одеалца). Купих за бебка и хубаво меко крепонено спално комплектче + протектор за матрак. Повечето спални комплектчета тук в София, ако са в хубав десен, ще са от един малко твърдичък памук, а във Вис Виталис има и от тях, но има и от много мек памук. Цените наистина са много добри. Обаче нямаше гащеризончета, както и все още няма от по-дебелите есенни жилетчици, както и плътните подплатени ританки и бодита (те са пак 100% памук и много меки, миналата година съм купувала за Даниел). За космонавти също е рано, те имаха миналата зима едни панталонки + яке, 100% памук, много меки, но достатъчно дебели. Да го докараме до там, пак ще търсим.

Като ходиш в Пловдив, препоръчвам да минеш и през главната, срещу Макдоналдс има голям магазин Fox, една от секциите е Fox Baby. Там имат много хубави спортни комплектчета, sweatshirts, панталонки, цели пижамки с ританки и копчета отпред. Много са красиви, но цените им са бая по-високи от Вис Виталис. Но пък са много по-ниски от сравнимите по качество Mothercare или Marks&Spencer, а и много често има промоции - последно преди месец имаше купуваш 1 стока, вземаш 2, така че излизаше сметката. Fox Baby има и в мола на Стамболийски в София, но бил много по-малък и не така зареден.
« Последна редакция: Август 07, 2007, 15:26:00 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

lady_11

• 3217
« Отговор #395 -: Август 07, 2007, 14:38:39 pm »
Цитат
Относно банята, не мисля, че ще бъде проблем изобщо. Пък и няма да ни е до това, нито пък ще стоим там много, надявам се.
Бе кат се омажеш, щъ тъ питам пак дали не ти е до баня.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #396 -: Август 07, 2007, 15:27:46 pm »
другарки... 2 стаи с една баня е направо лукс в българските болнични условия, бе...
искате ли да ви разкажа аз къде и как съм се къпала с 3-дневен разрез на корема?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #397 -: Август 07, 2007, 15:28:13 pm »
Ох, като ви слушам за преживяванията по болниците - ужас направо  :? А и аз в последния момент реших да ходя в Токуда - е, много съм доволна!
Не ти условия, не ти отношение, не ти спокойствие! На това му викам аз болница!
*
« Отговор #398 -: Август 07, 2007, 15:45:27 pm »
Бора, от гледна точка на условия съм сигурна, че Токуда е супер, но аз държа моя док - Стаменов да направи раждането, а за добро или лошо той изражда в ТК... така, че съм склонна да изтърпя условията, стига само да е чисто и да няма стафилококи и други такива гадости опасни за бебо и мен.

Джам, банята е една на две стаи, така, че се падат 4 родилнки за 1 баня  :P е, не е толкова зле..
*
« Отговор #399 -: Август 07, 2007, 15:50:08 pm »
Относно пропуска ви в Пловдив, може да наваксате с нас  :wink:, ние ще пътуваме натам скоро. Хайде ще се видим в четвъртък и ще говорим. Целувки.[/b]

Ха-ха, първо трябва да го убедя, че софийските магазини не ми стигат  :lol:, ама като си ме познава, че трябва да видя всичко преди да избера  :lol: Ще се видим в четвъртък, целувки