0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #220 -: Юли 04, 2007, 14:24:27 pm »
за протекторите - аз съм купила 2, от които съм много доволна.
и двата са с размер на кърпа за лице. единият е немски, купен от отдела за детски мебели и стоки на магазин Como - на околовръстното шосе (до кино Арена и Технополис в Младост 4). той няма никаква мушама, просто е по-особена материя, нищо запарващо, но идеално задържа мокрото - тестван е.
другият е от магазин Малечко - той от долната страна е мушама, а отгоре е хавлиен плат. също задържа добре влагата.
слагам ги в зоната на памперса, под чаршафа.
рядко се е случвало да протече памперс - поради лошо слагане само - и никога не сме намокрили матрака (засега!).
« Последна редакция: Юли 04, 2007, 14:27:27 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #221 -: Юли 04, 2007, 15:15:53 pm »
Тука едно въпросче към вече мамите, че една продавачка ме хвърли в размисъл. Каза ми, че цялостните протектори за матрак много изпотявали бебетата - били постоянно вир вода лятото, това вярно ли е? Предложи ми, да му слагам само от тези кърпи за преповиване (пак непромокаеми), но само под дупето...
Нашият е цял и не сме имали такъв проблем. Беше се поизпотила 2 пъти миналата седмица покрай жегите, но просто защото беше завита с одеало, ане от подложката. нашата подложка май беше немска от бебе маркет е купена и е сравнително тънка -от долната страна е мушамена, а отгоре е като много тънка и фина хавлия. Според мен е добре да е цялостна, защото мокренето може да дойде от връщане на храна, а не толкова от пропускане на памперс. в интерес на истината само памперсите на Памперс са ми пропускали. По принцип ние сме с либеро, които никога не са пропускали. Pampers сме ползвали само инцидентно.
<br />[link=http:
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #222 -: Юли 04, 2007, 16:06:31 pm »
Ясно - купувам си цял и отделно подложка(и) за преповиване, точно както си бях решила.
Още един въпрос ако може до тези, които са с кокосов пълнеж в матрака - вярно ли е, че много мирише самият пълнеж?
« Последна редакция: Юли 04, 2007, 16:08:28 pm от Lan »
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #223 -: Юли 04, 2007, 17:07:38 pm »
Аз слагам на креватчето, протектори за еднократна употреба. От доста време не се е случвало памперс да пропусне, само веднъж през ноща, малкия толкова беше пишкал, че вече нямаше на къде да попива. :wink:
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #224 -: Юли 05, 2007, 10:40:02 am »
Протектор - ние имаме цял за матрака и малък за смяна на пампа в парка, на път, при дядо. И двата са от Малечко, като мушама отдолу и като фина хавлия отгоре. Никога не се е изпотявал. Пампите са ни на Памперс и са протичали само първите 3 месеца, вероятно заради лошо слагане или пък защото #1 и #2 нямат зелената защитна материя, която май задържа повече влага. Аз протектора за матрак го махнах на 4 месеца и досега не е имало фал. Но пък той не повръща, така че се борехме с влагата само в 1 зона :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #225 -: Юли 05, 2007, 10:50:10 am »
Здравейте, с голям кеф ви чета! :D
Все си мисля че ми е много рано да купувам каквото и да е, в 26 г.с. съм. Определено ще купуваме всичко след като се роди бебето, но се замислям че поне нещата, които са необходими заболницата няма как да си ги закупя след като се роди бебето! Искам да ви питам кога започнахте да купувате нещата, необходими за болницата? И още нещо. Ходя на ЖК в клиниката където щяхме да правиме ИКСИ. Много съм доволна, но сега чета че при постъпване в болница е необходимо да се носи някакъв картон. На мен не са ми правили такъв картон :o. Това от голямо значение ли е? Не ми се вярва да ме върнат от родилния дом!? Ако ще трябва да се запиша още някъде на ЖК не е ли късно? И само заради този картон. Аз теглото си го следя, както и разните му обиколки и стриктно си ги записвам в един тефтер..... :oops: :wink:
И другото което се сещам е - моят доктор не се занимава с изаждане на бебета, за голяяяяяямо съжаление. Насочи ме към Токуда. Пак скоро четох че за да родиш там е необходимо да ходиш там на ЖК. Има ли между вас други, които ще раждат там, да споделят ценен опит?
Е... това е като начало! От мен приятен ден!
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #226 -: Юли 05, 2007, 10:57:43 am »
 gabi, с избор на екип (конкретен лекар) можеш да родиш там и без да си ходила на ЖК. Предполагам, че тези ограничения са поради малкия им капациетет и малкия брой легла за родилки.
 Изборът на екип е 900лв - секцио, 700лв - раждане по естествен път, които се заплащат след раждането. Това не включва никакви екстри, нито "по желание" вида на раждането...
  Трябва да питаш настоящия си лекар дали може да ти подготви документите за раждане, ако работи с НЗОК може да ти издаде въпросният талон 7 и там каквото трябва за родилния дом, ако не - добре е да се запишеш официално на ЖК и другаде, най-малкото заради болничният, който се издава преди раждането.
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #227 -: Юли 05, 2007, 10:58:26 am »
Джам, понеже си наясно с нещата, да те питам, задължителна ли е тази гимнастика. Вярно ли е, че при близнаците се правели специални неща, или физиотерапия, заради по-малкото пространство в майката.
Каси, позволявам си да отговоря на това, щот' имам богат опит с гимнастиката. Не е задължителна, но е много препоръчителна за всички бебета. Помага им да развиват мускулния тонус и да започнат да извършват самостоятелни координирани движения, успоредно помагат и на психическото развитие. Освен това обикновено много им харесва, а и е един чудесен начин за изграждане на връзка с бебето. Почва се на около 1 месец, само с масажчета, гимнастиката е чак към 2.5-3 месеца, но си зависи от двигателния статус на детето. На теб в детската консултация със сигурност ще ти покажат какво да правиш, в нашата даже ми дадоха книжка с упражнения по месеци. Но може да се учиш и сама, горещо препоръчвам тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9789542605065. На мен ми беше много полезна, има снимки за всяко упражнение и ми седеше разтворена до бебето, докато се упражнявахме. Заради усложнения при раждането, Дани беше в рискова група за детска церебрална парализа, така че ние ходехме и на кинезитерапия всеки ден до 6 месечна възраст, а аз допълнително му правех упражненията у нас по 2-3 пъти на ден. На 5 месеца вече беше в перфектен статус, наистина много помагат физическите упражнения.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #228 -: Юли 05, 2007, 11:04:11 am »
Здравейте момичета и аз с интерес следя темата, но сега искам да Ви попитам следното има ли сред Вас бъдещи мами насочи ли се за раждане в Първа АГ болница Света София, защото днес бях на предварителна среща разговор с доктора, който съм избрала да води раждането ми и той изреди едни документи, които трябва да нося, но аз май забравих всичко от вълнение и докато се върна в офиса за да ги запиша ... та мисълта ми е може ли да поговорим и на тази тема необходими неща за болницата, защото аз нищо още не съм купувала.
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #229 -: Юли 05, 2007, 11:16:48 am »

  Трябва да питаш настоящия си лекар дали може да ти подготви документите за раждане, ако работи с НЗОК може да ти издаде въпросният талон 7 и там каквото трябва за родилния дом, ако не - добре е да се запишеш официално на ЖК и другаде, най-малкото заради болничният, който се издава преди раждането.

Благодаря ти Lan! Ти там ли ще раждаш? Болничен, а предполагам и Талон 7 ще ми издадат от клиниката. Док само ми спомена Лазарова и Диков от Токуда... Имаш ли идея колко време преди това или в коя г.с. е хубаво да ги потърся, или мога като му дойде времето да реша тези неща. Док е в отпуск до 1 септември и тогава ще го питам подробности, но тогава ще съм в 35 седмица.
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #230 -: Юли 05, 2007, 11:30:24 am »
 :lol: gabi, "подушвам", че сме от една порода и ходим при един и същи доктор!
Явно си работи с НЗОК и ще ти издаде документи за раждането не се притеснявай! За сега мисля при д-р Диков да раждам и реших, понеже и моят доктор е в отпуска, до раждането да си ходя на прегледи при д-р Диков и да си плащам. За платени прегледи специално при него се записав 2-3 седмици предварително, а по НЗОК се чака месеци  :(. Всъщност и за платен преглед трудно се намират часове (понеже аз пък съм и с претенции). Ако си се насочила на там е добре да звъннеш и да ги разбереш нещата от първа ръка така да се каже. Добре е да имаш поне един преглед при лекаря, който ще води раждането, за да се запознае с товят случай и за да се уговорите за всичко предварително. Поне на мен така ми е по-спокойно.
« Последна редакция: Юли 05, 2007, 11:39:43 am от Lan »
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #231 -: Юли 05, 2007, 12:08:22 pm »
Каси, напълно ще подкрепя Мармотчето. И при нас ситуацията беше горе-долу същата, само дето нашата физиотерапия продължи до седмия месец и на Мия хич не й харесваше. В началото ревеше от момента на влизането в клиниката до излизането от нея, а после като стана малко по-силна и се противопоставяше, като се изпъваше и отказваше да прави каквото и да било или пък не заставаше на едно място. Но пък тя си е от рогатата порода :wink: Като реши, че не иска нещо, няма начин да я накараш да го направи...Та вероятно тя е от малкото бебета изключения, които хич не обичаха масажите и гимнастиката.
<br />[link=http:
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #232 -: Юли 05, 2007, 13:33:32 pm »
gabi, такъв талон/картон за болницата ти го дава лекарят /стига да работи с ЗК/ горе долу един месец преди термин. На някои им го дават заедно с болничния 45 дни преди термин. На мен ми го дадоха 2 седмици преди това, като моят лекар ме баламосваше с това, че имало валидност 1 месец и че нямало проблем и след раждането да го занеса.
Иначе за приготовленията за болницата - аз си накупих нужните неща 3-4 седмици преди термин, а за бебето почнах да купувам още от 6-ти месец /не помня коя седмица съм била, помня месеца, защото една моя приятелка беше много очудена, че съм почнала още от 6-ти месец да пазарувам/.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #234 -: Юли 06, 2007, 10:35:36 am »
Хайде да си кажа. Аз не изчаках 13 юли както се канех, и вчера купих на бръмбарчетата ми първите дрешки. По едно цяло синьо и по едно зелено боди с долнище /хм, така ли се казва, не знам/, без ръкави но с чорапи. Много са сладки и смешни. Открих магазин в Емил Марков, зад Билла. И там видях светло-синя количка за близнаци-Бертони. Май такава ще взема накрая! Магазина е хубав!   :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #235 -: Юли 06, 2007, 21:37:07 pm »
Момичета, не се стърпях и ви прочетох хубавата темичка! Надявам се и на мен да са ми полезни някой ден тези съвети. Ето и един от мен, който не е свързан със закупуване на вещи за бебето, но е нещо наистина важно. Става въпрос за яслите (или каквото там се нарича), и то както за момичетата, живеещи в чужбина, така и за момичетата в нашата страна, които обаче ще се връщат на работа, без да ползват майчинството. Казвам го, защото ужасно много се чака, дълги списъци, много хора, много чакане. Та, ако ще се връщате на работа почти веднага след раждането и нямате баби около вас, веднага след раждането уредете този въпрос. Нашият случай е такъв, още повече в чужбина и наскоро с ужас разбрах, че някои уреждали този въпрос, още докато жената е в последните месеци на бременността! А най-добре е да имате баби около вас, разбира се!  :D Надявам се сте разбрали за какво иде реч! Успех на всички!
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #236 -: Юли 06, 2007, 22:08:36 pm »
Каси, ама на теб бодита без ръкави няма да ти вършат работа! :wink:
Направо пазарувай бодита с дълго ръкавче... :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #237 -: Юли 06, 2007, 22:52:41 pm »
ситуацията с яслите и детските градини е променена.
вече не може да се подава молба години по-рано и да чака ред. молба за прием може да се подаде най-рано в първия работен ден на годината, в която детето тръгва на ясли/ДГ. това е ново - от тази година. затова на 3-ти януари 2007 показваха по телевизията родители, наредили се от 4 сутринта на опашки за подаване на молби...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #238 -: Юли 07, 2007, 11:43:18 am »
Мече,
MOTHERCARE. Магазин за детски дрехи и аксесоари:
София, ул. Леге 8. тел. 02/9878836/26.
София, бул. Ал. Стамболийски, No 101, Mall of Sofia. тел. 02/9860927
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #239 -: Юли 07, 2007, 12:35:35 pm »
heart, с блузка отдолу стават бодитата  : :wink:, а и как да устоя, толкова са сладки.  :D То сега никъде няма с дълъг ръкав и аз това установих!

Въпроса с яслите е точно така, както пише Джам. Безумие! То и за училищата е същото  8O.

Мечето, ако искаш мога да отида да проверя магазините, тъкмо ще се разходя, но за кой модел точно питаш, или той е един за близнаци??

Аз засега се спирам на Бертони.

Хубав уикенд! Касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!