0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #880 -: Октомври 15, 2007, 16:12:00 pm »
Да ви кажа, че големите калъфи за одеалцата от един момент станаха много удобни -имам предвид, че когато бебка започна доста да рита с малкото одеалце винаги беше отвита, а като й сложих голям калъф й стана доста по-трудно да се отвива. За козметиката и аз се колебаех в началото между Бюбхен и Мустела, взех Бюбхен защото все пак беше по-евтина от мустела, а не знаех дали няма да се наложи да я сменя, т.е. не се знае кожата на бебето как ще реагира. Според мен няма да сбъркате каквото и да изберете.
<br />[link=http:
« Отговор #881 -: Октомври 15, 2007, 17:01:14 pm »
По повод на козметиката:сега гледах новото предаване "Часът на мама",което може-би повечето от Вас са гледали,(но за тези,които са го пропуснали) - там изтъкнаха ,че бебешката козметика НЕ трябва да съдържа лайка и фъстъчено масло,тъй като били алергени.
*
« Отговор #882 -: Октомври 15, 2007, 17:04:58 pm »
Да и аз го гледах.
« Отговор #883 -: Октомври 15, 2007, 19:17:17 pm »
Ми не съм много съгласна относно лайката, защото когато има пъпки се препоръчва да се мие с отвара от лайка. Та къде е тогава логиката?
*
« Отговор #884 -: Октомври 16, 2007, 11:12:19 am »
аз със козметиката май хич не съм запозната... :oops: какво е бариерен крем?
и с какво е добре да се маже бебето в началото? не питам за марки, а за тип мазила?

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #885 -: Октомври 16, 2007, 11:47:15 am »
аз със козметиката май хич не съм запозната... :oops: какво е бариерен крем?
и с какво е добре да се маже бебето в началото? не питам за марки, а за тип мазила?

бариерен крем е кремчето, което се поставя на дупенцето и предпазва от възпаления - всъщност той играе роля на бариера между дупенцето на бебчо и памперса.
иначе аз ползвам следните мазила - т.нареченият бариерен крем, шампоан за глава и тяло и олио за след баня. Евентуално сега като захладнее мисля да й взема едно кремче за личицето - да й го предпазва от студа и изсъхване.

*
« Отговор #886 -: Октомври 16, 2007, 14:26:30 pm »
мерси, дени! :)

« Отговор #887 -: Октомври 16, 2007, 15:31:26 pm »
Абе и аз Сано никъде не намирам,то общо взето аз в Пловдив пазарувам от Сани и Кауфланд,а там няма,та затова си взех Тео бебе,но още не съм изпрала покупките.А за козметиката няма какво да се чудя,от чудене вече месец нищо не купувам,така че в понед.отивам и взимам Мустела.

В Пловдив го купувам от м-н Штъркел, ако не се лъжа и във Вис Виталис съм го мяркала (просто сега си довършвам първата опаковка, която ползвам 6 месеца), иначе го има и по някои добре заредени бебешки магазини и по такива за препарати и прахове.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #888 -: Октомври 16, 2007, 16:45:32 pm »
Сия, ми то магазина за бельо вярно под нас  :lol:, ама никога не ми е хрумвало да вляза, щом е проверено утре ще го разгледам. Иначе за козметиката и аз мисля на първо време да взема шампоан за тяло и коса, олио и бариерен крем. Това за лайката е много любопитно, защото мисля, че всички продукти на Бюбхен са точно с лайка.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #889 -: Октомври 16, 2007, 17:13:15 pm »
за новородено, зимно бебе, какви козметични продукти трябва да се купят на първо място?

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #890 -: Октомври 16, 2007, 18:35:06 pm »
Роби, на Бюбхен има и с невен. Аз ползвам бариерния крем за подсичане с невен. Много съм доволна. Аз по принцип си ползвам тази козметика и до сега не съм останала неприятно изненадана.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #891 -: Октомври 17, 2007, 12:00:09 pm »
Привет дами :lol:
Като сте запо4нали да обсъждате козметиката за беб4ета, да ви питам и аз _ползвали ли сте марката Penaten?Имате ли впе4атления от нея?

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Ganka

• 5926
« Отговор #892 -: Октомври 17, 2007, 13:42:42 pm »
Като сте запо4нали да обсъждате козметиката за беб4ета, да ви питам и аз _ползвали ли сте марката Penaten?Имате ли впе4атления от нея?

Ели, аз в началото ползвах крема за подсичане. Мажех с него и участъците от кожата, където беше напукано. Доста добре се справи с това, но после открих крема на Бюбхен с невена и го смених. Иначе ползвам на Пенатен шампоана с лавандула и съм много доволна. Не съм го сменяла от как се е родил малчо и само с него се къпем.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #893 -: Октомври 17, 2007, 13:56:35 pm »
Гане, не забравяй, че в България този вид шампоани на Пенатен ги няма.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #894 -: Октомври 17, 2007, 14:46:53 pm »
Не го забравям, все пак Елеонор живее в Испания :wink: Там може и да го има.

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #895 -: Октомври 17, 2007, 17:10:28 pm »
Гене,мерси дуШа :P
Имах нужда от съвет за марката козметика, заЩото тук много странни имена имат, дето въобЩе и не съм ги 4увала 8O
Само за Пенатена и Джонсъна знам :lol:
Та се 4удех каква да избера :wink:
Да нацелуваШ от мен ЦЕлува4а :balk_21:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #896 -: Октомври 17, 2007, 17:18:10 pm »
А пак при нас нема на Bübchen :? уж сме близо до Deutcshland  пак гледаи кви работи стават .Аз ве4е така или ина4е си взех на Нивеа серията ,но ми се иска6е да ги видя тия на Bübchen-кво преставляват....
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #897 -: Октомври 17, 2007, 18:41:51 pm »
Аz я полzвам и много съм доволна. Бариерният крем ми го препоръча педиатърът и понеже върШи чудесна работа купих и останалите продукти на марката. Нямам zабележки  :D.
« Отговор #898 -: Октомври 17, 2007, 19:42:00 pm »
Да попитам и аз,без да ми се смеете,но този бариерен крем след всяко измиване на дупето ли се поставя или при засечено.
А някой беше споменал,че в Б-я Пенатен няма,аз намерих в Сани в гр.П-в,но моя приятелка сподели,че Джонсън и Пенатен ги правели в Турция за Б-я и качеството не било това което трябва да е,не знам доколко това е вярно.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #899 -: Октомври 17, 2007, 23:23:12 pm »
Да попитам и аз,без да ми се смеете,но този бариерен крем след всяко измиване на дупето ли се поставя или при засечено.

Аз го ползвам след всяко измиване и при всяка смяна на памперс- предпазва от подсичане.