0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #420 -: Август 08, 2007, 10:11:56 am »
Джамата, май от твойто време вратата е сменена с ПВЦ - една санитарка е много горда със себе си, че я е откраднала от някакъв ремонт на друг етаж.

Явно от 12тия...
*
« Отговор #421 -: Август 08, 2007, 10:36:41 am »
Момичета, ама тези неща ми звучат като филм на ужасите, направо! :x

Денито, а в другите ВИП стаи, които са по 70 лв. положението същото ли е? Тоест като отношение на персонала най-вече? Кой е този твой така грижовен лекар?  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #422 -: Август 08, 2007, 12:31:26 pm »
Джамата, май от твойто време вратата е сменена с ПВЦ - една санитарка е много горда със себе си, че я е откраднала от някакъв ремонт на друг етаж.

Явно от 12тия...

МММууууахахахахааа
извинявайте че се смея н аваш гръб, ама просто не се сдържах
Иначе - неам думи
В очакване ....
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #423 -: Август 08, 2007, 12:49:48 pm »
.а леглата.......изкорубени пружините.

- ... аха точно така - пропуснах да напиша за увисналите пружини на леглата и представете си само как се става или спи на такова легло след секцио ...

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #424 -: Август 08, 2007, 13:03:41 pm »

Денито, а в другите ВИП стаи, които са по 70 лв. положението същото ли е? Тоест като отношение на персонала най-вече? Кой е този твой така грижовен лекар?  :lol:

- ВИП стаите, които са по 70 лева са единични - това е единствената разлика. Иначе се намират на същия етаж и се обслужват от същия медицински персонал.
- моят лекар е д-р Константин Маленов и всички в болницата му се възхищават на професионализма. Просто перфектен човек, лекар и хирург.

*
« Отговор #425 -: Август 08, 2007, 13:27:18 pm »
аз до ВИП не се добрах,защото бяха заети от по рано от важни персони.Но предполагам,че ще са по добре.Едно е да се ползва от 30 жени ,друго от 3-4 или там колкото са.Най големия купон беше с извинение по време на клизмите.Акушерките ни викат примерно 4 или 5 жени и ни правят през 3-4 мин. а на разположение има само 2 тоалетни.а познайте ко става........Но аз понеже имам горчивия опит да се подложа на клизма последна при операцията, сега на раждането бях първа пушка.Колко малко му трябва на човек да е щастлив  :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #426 -: Август 08, 2007, 13:49:55 pm »
Аз да ви кажа, че ВИПа в Шейново е добър. Аз бях само един ден в такава стая, защото през май миналата година беше някакъв бум на раждания и нямаше свободна стая. После, както се стекоха нещата и се наложи да поседим по-дълго в болницата, по-добре стана, че не бях във вип, че щяхме да дадем много пари. Иначе стаята е с 2 легла, но може да си сама в нея, има климатик, телевизор, хладилник, доста просторно е и близките ти могат да те посещават по всяко време. Леглата са удобни и нови. Банята обаче се споделя с още една стая -но това са 2 жени общо и не е проблем. За акушерките - имаше и добри, имаше и лоши. Моето бебе беше в кувиоз и имаше една -скочубрата я наричахме, защото нито ни даваше информация за бебетата, нито ни пускаше да ги видим и беше супер нелюбезна и вечно намусена. Имаше и други -много мили, които ми даваха информация примерно как е спало бебето през нощта, даваха ми да го видя, когато искам и т.н. Аз съм най-недоволна от неонатолозите, които все бяха много заети и нямаше кой да ми каже какво става. Аз повече информация получавах от акушерките. и това при положение, че раждах при шеф на родилна зала, представям си ако бях случайна, за какво щеше да става дума. По отношение на кърменето, моята лекарка ми обясни повече отколкото акушерките. Никак не им беше приятно да ми стерилизират помпата, когато се оказа, че бебка не иска да суче и т.н.
<br />[link=http:
« Отговор #427 -: Август 08, 2007, 14:08:28 pm »
извън последно обсъжданата тема, да споделя за дрехите - на Захи им са страхотни материите. Сега точно разглеждам сайта и по-точно този модел дрешка http://zahi-bg.com/gallery/big/belio/11.jpg  на мен специално ми бяха адски неудобни (със закопчаване само на единия крачол). Много ми беше трудно да навра другото краче, където няма копчета.
И избягвайте плюшените дрехи, колкото и да са сладки.

п.п. и дрехи с якички.
« Последна редакция: Август 08, 2007, 14:12:24 pm от wassilena »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #428 -: Август 08, 2007, 14:48:13 pm »

Roby, аз родих преди две седмици и ме настаниха в единичен ВИП в ТК. 75 лева е, на мен отношението на сестрите и акушерките ми допадна, само една, две бяха малко по-неприказливи, но немога да се оплача. Чистеха ми стаята, банята, сменяха ми бельото - като цяло съм доволна. Незнам дали отношението е друго, но аз бях пациентка на д-р Джонгова, незнам дали тя има нещо общо, но всички ме питаха дали аз съм нейната пациентка и се отнасяха добре.
Немога да си кривя душата. Била съм и в супер скъпи хотели, мога да направя разликата кое е много добро и кое не, но все пак това не е хотел, а сме и в България, но пък съм и била по други поводи в други български болници, където е ужас.....та наистина условията ми се сториха нормално поносими. То на кой не му се иска лукс?

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #429 -: Август 08, 2007, 15:01:25 pm »
то за лукс никой не говори, но поне нормално отношение към нас трябваше да има. Иначе отношението не зависи от това кой лекар си си избрала, защото на моя всички шапка му сваляха в болницата, но това не пречеше през времето, когато него го нямаше при мен да не им пука изобщо...

*
« Отговор #430 -: Август 08, 2007, 15:18:09 pm »
Роби, то и аз щях да отида в ТК, за да съм си при Стаменов, но заедно решихме, че ще раждам естествено, та затова трябваше да потърся друг вариант.
Е, останах предоволна от избора, който направих!!! Чак не ми се иска да разказвам като чета какво е на другите места...
*
« Отговор #431 -: Август 08, 2007, 15:30:35 pm »
Бора, сподели, моля те.
*
« Отговор #432 -: Август 08, 2007, 15:45:43 pm »
Ако уважението към лекаря е нещото, което прави персонала по-любезен моя случай няма да е такъв, защото д-р Стаменов не работи постоянно там и сигурно няма да са му почитатели  :lol:

Да, Бора, разбирам те, на твое място и аз бих избрала Токуда. Ние водихме този разговор с док и той смята, че мога да родя нормално, но аз сама си взех решението за планираното секцио... след толкова перипети и некадърни лекари в моя живот не мога да имам доверие на друг (жалко, че не изражда нормално)! Така, че просто се осведомявам за ТК, за да се подготвя прихически, не че ще сменя болницата заради условията..
*
« Отговор #433 -: Август 08, 2007, 15:50:01 pm »
извън последно обсъжданата тема, да споделя за дрехите - на Захи им са страхотни материите. Сега точно разглеждам сайта и по-точно този модел дрешка http://zahi-bg.com/gallery/big/belio/11.jpg 
В магазина има доста повече неща от показаните в сайта. Днес гледах от този тип гащеризончена, но без чорапките отдолу и с копчета по двата крачола. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #434 -: Август 08, 2007, 16:18:04 pm »
Просто не го мислете толкова този престой в болницата. Мислете за него като дни, които просто трябва да минат. Отпуснете се и се радвайте на бебето, а не се занимавайте с кисели физиономии. Аз като раждах бях много доволна от екипа (моя доктор имаше някаква неотложна задача и тръгна няколко часа преди раждането), а майка казва, че слушала друга родила същият ден, която не можела да наплюе екипа, така че...изводите си правете сами.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #435 -: Август 08, 2007, 16:47:36 pm »
Просто не го мислете толкова този престой в болницата. Мислете за него като дни, които просто трябва да минат. Отпуснете се и се радвайте на бебето, а не се занимавайте с кисели физиономии. Аз като раждах бях много доволна от екипа (моя доктор имаше някаква неотложна задача и тръгна няколко часа преди раждането), а майка казва, че слушала друга родила същият ден, която не можела да наплюе екипа, така че...изводите си правете сами.

Васи, права си! Така е, прекалено много се вглеждаме в тези неща, а добре знаем, че за нас най-важно е как са бебетата ни. Плюс това, някои са доволни, други -не, въпрос на субективна преценка е.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #436 -: Август 08, 2007, 17:29:31 pm »
аз пък искам да Ви питам във връзка с ТК, имате ли информация относно неонатолозите дали са добри, нещо за тях дали знаете, защото те са важните при раждането, иначе това си е стара болница, няма как условията да са ВИП и Лукс, ще издържим 1 седмица и после си взимаме бебоците и забравяме за там.
*
« Отговор #437 -: Август 08, 2007, 17:36:55 pm »
Ами Касси и Васи прави сте (бре докарах рима :P), вчера попаднах на абсолютно противоположни мнения за ТК в бг-мама по отношение на хлебарките там  :lol:, едни казваха, че едва ли не лазели по бебетата (дори във ВИП стаите) пък други твърдяха, че не били виждали  8O Странна работа!

Violet ти си права, че неонатолозите са доста по-важни от битовите условия!
« Отговор #438 -: Август 08, 2007, 18:09:58 pm »
На мен даже ми хареса в болницата  :oops:. Чак не ми се тръгваше, толкова беше приятно, само си лежиш, гушкаш и кърмеш дългочаканото бебенце, гледаш телевизия, дърдориш със "съквартирантката"... Няма готвене, чистене, досадни роднини ... Но и във ВМИ Пловдив са добри условията. Стаите са с по 2 - 3 легла, самостоятелна баня и тоалетна и винаги топла вода, телевизор, хладилник, щори - ето и снимки http://andreyapenkovska.multiply.com/photos/photo/1/10 (мивката в стаята е за къпане на бебетата).

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #439 -: Август 08, 2007, 18:49:09 pm »
Васи, разгледах албумчето на Андрея! Много сте сладки, и с тези очички...много целувки!
А стаята, в която си била изглежда супер!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!