Хайде сега и аз да поопиша моите впечатления от "Тина Киркова":
- моето секцио мина наистина перфектно, защото лекарят, които ме следи през цялата бременност и за когото си бях платила е най-добрия за секцио. Нямам конци за махане, нямам рязани мускули, а също така съм шита по метода на пластичната хирургия и нямам никакви шевове. На деня на секциото седя много време при мен /независимо от това, че и този ден както и следващите беше в отпуска/, след това няколко пъти ми звъня по телефона да ме чуе как съм. На следващите дни идваше всеки ден да ме вижда, да ми сменя превръзката и да ми решава проблемите. Едно от момичетата в реанимация беше помислило, че ми е баща...
- относно отношението в реанимация, където прекарвате деня на секциото и до следващия ден на обяд - отношението на акушерките и санитарите е горе-долу, т.е. има такива, които са по-внимателни и такива, които дори намекват, че за да свършат някаква работа трябва да си платиш.
- на следващия ден след секциото по обяд след болезнено раздвижване следва преместване по стаите.
- ВИП отделението е на 5-ия етаж. Разбира се ако сте чели сайта на "Тина Киркова" имате огромни очаквания, но изненадата е пълна при постъпването ви там и става все "по-интересно" с всеки изминал ден ...
* стаите - двойна ВИП струва 30 лева на ден. Стаята е ужасно тясна - едвам се побират 2 легла с 2 нощни шкафчета, един хладилник и телевизор. Банята и тоалетната ги делиш със съседната стая. Т.е. на 4 момичета една баня и тоалетна. Климатик и вентилатор няма. Дограмата беше развалена - прозорецът не се затваряше. Звънците, които в болница са задължителни ги има, но не работят /дай боже да не ви се налага да викате акушерка/.
* акушерките за нас - внимание никакво, когато ни се наложи да повикаме акушерка за жената, с която бяхме заедно в стаята не можахме да я намерим повече от половин час. Да не говорим, че акушерската стая е в края на един безкрайно дълъг коридор ...
* визитация за нас - задават въпроса: "добре ли сте, има ли някакви проблеми?" след което ако решиш да споделиш какво те притеснява следва нелогичен или объркан отговор и бързо гледат да се ометат от стаята...
* когато попитах защо звънците не работят ми казаха, че "като не ми харесва да се оплача на шефа на болницата" ?!?
* акушерките за бебетата - първо имайте в предвид, че никой не ви обяснява дори как да държите бебето. Ако имате късмет първия ден да попаднете на някоя по-любезна и я попитате, тя ще ви обясни набързичко, иначе сори - всеки да се оправя с бебчо както намери за добре /ако ви е второ детенце окей, но ако нямате опит - късмет!/.
* от третия ден след секциото оставиха децата ни гладни от 6 сутринта докато в 19,30 часа не отидохме да питаме какво става и защо не ни носят АМ. Отговорът беше - ми вие не сте записани за АМ, защото кърмите, а нито аз нито жената с мен имахме кърма или пък някой ни беше попитал имаме ли или нямаме. И така този ден бебчетата ни не бяха яли нищо цял ден - толкова беше тъжно.
* на следващия ден се почна мъката с кърмата - жената с мен нямаше проблеми, защото и е второ детенце, но аз изживях истински ужас. На молбата ми за помощ към дежурната акушерка тя дойде и ми направи такова стискане, че направо щях да припадна от болка /по-късно на следващия ден разбрах, че имало начин да се стисне и не чак толкова болезнено, все едно си животно..., а и за да си помогнеш трябва да си правиш топли компреси и да се масажираш в посока отгоре към зърното - наистина много помага/. После опитвах с ръчната помпа, но излизаше много малко. Реших да отида на електрическата /която любезно е обяснено в сайта, че има и е на разположение/, оказа се, че тя е на 2-рия етаж /където е и операционната и родилна зала/, а не във ВИП-а. Качваш се на асансьора, където се возят всякакви хора, в някакво състояние не за пред хора и слизаш сам долу. Търсиш от акушерка на акушерка и когато стигнеш до помпата, се оказва че "от няколко дни нещо не работи", да не говорим, че самата помпа е сигурно на "100 години" и да работеше незнам дали щеше да свърши работа....
* може още много да пиша и сигурно като се подсетя ще добавя още доста, но едно искам да кажа в заключение - МОМИЧЕТА ИМАЙТЕ В ПРЕДВИД, ЧЕ ВИП-А В "ТИНА КИРКОВА" НЕ Е НИКАКЪВ ВИП И БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА ВСИЧКО!!!