0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #400 -: Август 07, 2007, 16:10:56 pm »
Момичета, да ви поуспокоя пак - тези, които ще раждат в ТК и ще са във ВИП отделението - не е толкова лошо наистина. Дори напротив, за болница си е направо супер. Относно банята - всъщност ще ви се налага да я ползвате често, но така или иначе 4 на една баня не е чак неприемливо. Аз бях в самостоятелен ВИП по време на най-големите жеги, непрекъснато се потях, а хигиената на мама, също е важна за бебето. Имам и епизотомия, затова в жегите ми се налагаше да се мия през 1 час, иначе - лошо. Кърменето ми беше трудно, разхождах се из стаята с разголени гърди, намазани, за да заздравеят, представям си ако бях с още някоя майка и близките и я посещаваха нон-стоп както обичайно е във ВИП-а. Една от родилите с мен в отделението беше невъзможна - не я упреквам, може би следродилна депресия - беше подлудила момичето в нейната стая, съседната и сестрите. Изпадаше в истерия и ревеше по-гръмогласно от бебето и всяваше напрежение. Та самостоятелния ВИП си има своите предимства. Но пък е по-скъп, с разликата от цената може да се купи нещо за бебето. Двойния също има предимства, можеш да си поговориш и да обмениш опит и с другата майка, да се поуспокоявате взаимно и т.н. И двете си имат предимства, а всеки сам си избира.
Поздрави, Нина  :wink:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #401 -: Август 07, 2007, 16:38:55 pm »
Каси, ние бяхме в Пловдив този уикенд, специално организирах ходене до Вис Виталис, защото вече съм в 31 г.с. и това ми беше последното пътуване извън София. Магазинът е супер за бебешко бельо (бодита, пижамки, тънки памучни жилетчици, ританки, лигавници, шапчици, хавлийки, одеалца).
Като ходиш в Пловдив, препоръчвам да минеш и през главната, срещу Макдоналдс има голям магазин Fox, една от секциите е Fox Baby.

Мармотче, много, много ти благодаря. За Вис Виталис е така, аз също съм ходила, но ми беше раничко за пазаруване. Та ще ходим и ние другата седмица май, че нещата напредват.
Благодаря за идеята да посетя Фокс, не бях и чувала за такъв магазин, но се сещам къде на площада в Пловдив е. Супер, много ще ми е удобно. Е, това което ме притеснява е, че още няма блузки и тем подобни с дълги ръкави, нали ще сме есенни бебета?! Но ще измислим нещо.

Нинка, благодаря отново за включването. Едва ли ще взема единичен ВИП, пък дано да имам късмет със съквартирантката. Но мисля, че може би аз с двете бебета ще и дойда в повече :wink:. Засега навивам Надин, да раждаме заедно, ама ще видим какво мисли нейната принцеса.  :lol: :wink:

Джам, в МД колко души ползвахте една баня. Там не е ли на всяка стая-баня?!  :(

Роби, звънни утре да се разберем за прегледа. Цунки!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #402 -: Август 07, 2007, 16:44:32 pm »
Касинка, направете една разходка да Лозенец, магазин Захи, ул. Бигла. Имат доста неща с дълги ръкави - гащеризончета със и без крачоли, бодита, жилетки. Цените има са особено приемливи. :D
http://zahi-bg.com/site.html

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #403 -: Август 07, 2007, 16:49:49 pm »
Засега навивам Надин, да раждаме заедно, ама ще видим какво мисли нейната принцеса.  :lol: :wink

Хи-хи, добре сте го замислили, а правят ли предварително резервации  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #404 -: Август 07, 2007, 17:44:46 pm »
Засега навивам Надин, да раждаме заедно, ама ще видим какво мисли нейната принцеса.  :lol: :wink

Хи-хи, добре сте го замислили, а правят ли предварително резервации  :lol:

Ще направим, хихи. Хайде, чакаме те и теб тогава.  :wink:
Уайт, благодаря ти, ще отида и там. Може ли да ми дадеш друг ориентир, как да намеря магазина. Благодаря ти.

*
« Отговор #405 -: Август 07, 2007, 17:51:38 pm »
Kassi магазинът на Захи е зад Здравната каса ако тя ти служи като ориентир,но доколкото разбрах до 20 август нямат все още заредени дрешки за нашите зимни бебоци, още са с къси ръкавчета. Аз си поръчах на Захи от един онлайн магазин и наистина много ми харесаха защото са чист памук и с удобни копченца отпред.
*
« Отговор #406 -: Август 07, 2007, 17:54:45 pm »
Може ли да ми дадеш друг ориентир, как да намеря магазина.
Много е лесно за намиране.
Намира се на улицата, успоредна на тази, на която е Здравната каса.
Стигаш до Кръста (Църквата на бул. Черни връх), завиваш в посока Семинарията. Бигла е перпендикулярна на трамвайната линия на Джеймс баучер и е точно срещу църквата.
Магазинът е на 20 м. от кръстовището. Не може да сбъркаш.
Пък аз живея на 50 м. оттам и веднага ще се притека на помощ. :wink:

но доколкото разбрах до 20 август нямат все още заредени дрешки за нашите зимни бебоци,
Имат дрешки с дълъг ръкав. Всеки ден минавам оттам.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #407 -: Август 07, 2007, 17:59:12 pm »
Ей, много мерсииии. Много! Ще ида още този уикенд!  :lol:

*
« Отговор #408 -: Август 07, 2007, 18:00:55 pm »

Касси, в МД има една баня на отделение, само ВИПовете са със самастоятелна баня, ама да не мислиш че ги чистят, няама такова нещо.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #409 -: Август 07, 2007, 18:12:15 pm »

Касси, в МД има една баня на отделение, само ВИПовете са със самастоятелна баня, ама да не мислиш че ги чистят, няама такова нещо.

Безобразие!!!
:x

*
« Отговор #410 -: Август 07, 2007, 20:03:26 pm »

Не са само ВИПовете. Аз раждах в МД, лежах на 12ти етаж ( ако не бъркам) раждах нормално, без усложнения, там стаите са двойни, със собствена баня, ремонтирани основно, дори чистеха всеки ден...
« Последна редакция: Август 08, 2007, 10:01:42 am от tzvetenze »
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #411 -: Август 07, 2007, 20:29:07 pm »
Искам да попитам мамите дали знаят случайно,
в стерилизатора на Чико побират ли се шишета на Авент?

ето за този става въпрос

*
« Отговор #412 -: Август 07, 2007, 20:30:29 pm »
но доколкото разбрах до 20 август нямат все още заредени дрешки за нашите зимни бебоци,
Имат дрешки с дълъг ръкав. Всеки ден минавам оттам.
[/quote]

Еееее това е да получиш експресна информация от 50м от Захи. White  много ти благодаря, значи и аз ще се изстрелям натам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #413 -: Август 07, 2007, 20:36:49 pm »
в следродилната клиника на 7-мия етаж на МД, където се настаняват родилите със секцио, има една "баня" на етажа, ако може да се нарече така ужасната дупка, в която ролята на душ играе един мръсен гумен маркуч, надянат на чучура на мивката и въргалящ се по мръсната мозайка. всичко е потънало в мухъл, няма къде да си оставиш ни дреха, ни сапун, ни хавлия.

извинете за лиричното отклонение.

за бебешки дрешки - аз лично пазарувах основно от магазина на Вис-Виталис в София (намира се на Пиротска 56) и от магазина на Захитекс на ул.Бигла 4 в Лозенец. бельото за бебета на Захитекс е много качествено, като единственият му недостатък е, че е едноцветно и изборът е между 5-6 цвята.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #414 -: Август 07, 2007, 20:41:19 pm »
Цитат
Джам, в МД колко души ползвахте една баня. Там не е ли на всяка стая-баня?!

Преди три седмици банята на 7-мия етаж се ползваше от около 20 жени, 5 от които циганки /нищо лично, ама след тях е неам думи/. В банята няма топла вода, вратата не се затваря дори с елементарен райбер и няма закачалка, където да си оставиш дрехите.
Джамата, май от твойто време вратата е сменена с ПВЦ - една санитарка е много горда със себе си, че я е откраднала от някакъв ремонт на друг етаж. Има и подвижен душ, като разбрах, че е подарък от една родилка. Ма и с подвижен душ и сменена врата пак е достатъчно гадно. 

В заключение, който отива да ражда секцио в МД , да се готви за "Сървайвър".

По повод на въпроса дали да си сам или с друга жена в стая, то мисля, че си зависи от характера и манталитета на "съкафезничката" . За два дена в стаята ми бяха преместили една госпоица, дето смешните си топли компреси за циците ги хвърляше в мивката, в присъствието на бебетата в стаята се къпеше с дезодорант, мяташе си праните бикини на разни странни места из стаята... обаче жената със високо мнение за себе си.

Цитат
Искам да попитам мамите дали знаят случайно,
в стерилизатора на Чико побират ли се шишета на Авент?
Всякакви шишета може да побереш, както и други предмети - помпи за кърма, лъжички, залъгалки, контейнери за кърма. По-високите ги слагаш легнали на решетката. Аз имам такъв и съм доволна за сега.

« Последна редакция: Август 07, 2007, 20:46:34 pm от lady_11 »
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #415 -: Август 07, 2007, 20:46:23 pm »

Хайде сега и аз да поопиша моите впечатления от "Тина Киркова":
- моето секцио мина наистина перфектно, защото лекарят, които ме следи през цялата бременност и за когото си бях платила е най-добрия за секцио. Нямам конци за махане, нямам рязани мускули, а също така съм шита по метода на пластичната хирургия и нямам никакви шевове. На деня на секциото седя много време при мен /независимо от това, че и този ден както и следващите беше в отпуска/, след това няколко пъти ми звъня по телефона да ме чуе как съм. На следващите дни идваше всеки ден да ме вижда, да ми сменя превръзката и да ми решава проблемите. Едно от момичетата в реанимация беше помислило, че ми е баща...
- относно отношението в реанимация, където прекарвате деня на секциото и до следващия ден на обяд - отношението на акушерките и санитарите е горе-долу, т.е. има такива, които са по-внимателни и такива, които дори намекват, че за да свършат някаква работа трябва да си платиш.
- на следващия ден след секциото по обяд след болезнено раздвижване следва преместване по стаите.
- ВИП отделението е на 5-ия етаж. Разбира се ако сте чели сайта на "Тина Киркова" имате огромни очаквания, но изненадата е пълна при постъпването ви там и става все "по-интересно" с всеки изминал ден ...
* стаите - двойна ВИП струва 30 лева на ден. Стаята е ужасно тясна - едвам се побират 2 легла с 2 нощни шкафчета, един хладилник и телевизор. Банята и тоалетната ги делиш със съседната стая. Т.е. на 4 момичета една баня и тоалетна. Климатик и вентилатор няма. Дограмата беше развалена - прозорецът не се затваряше. Звънците, които в болница са задължителни ги има, но не работят /дай боже да не ви се налага да викате акушерка/.
* акушерките за нас - внимание никакво, когато ни се наложи да повикаме акушерка за жената, с която бяхме заедно в стаята не можахме да я намерим повече от половин час. Да не говорим, че акушерската стая е в края на един безкрайно дълъг коридор ...
* визитация за нас - задават въпроса: "добре ли сте, има ли някакви проблеми?" след което ако решиш да споделиш какво те притеснява следва нелогичен или объркан отговор и бързо гледат да се ометат от стаята...
* когато попитах защо звънците не работят ми казаха, че "като не ми харесва да се оплача на шефа на болницата" ?!?
* акушерките за бебетата - първо имайте в предвид, че никой не ви обяснява дори как да държите бебето. Ако имате късмет първия ден да попаднете на някоя по-любезна и я попитате, тя ще ви обясни набързичко, иначе сори - всеки да се оправя с бебчо както намери за добре /ако ви е второ детенце окей, но ако нямате опит - късмет!/.
* от третия ден след секциото оставиха децата ни гладни от 6 сутринта докато в 19,30 часа не отидохме да питаме какво става и защо не ни носят АМ. Отговорът беше - ми вие не сте записани за АМ, защото кърмите, а нито аз нито жената с мен имахме кърма или пък някой ни беше попитал имаме ли или нямаме. И така този ден бебчетата ни не бяха яли нищо цял ден - толкова беше тъжно.
* на следващия ден се почна мъката с кърмата - жената с мен нямаше проблеми, защото и е второ детенце, но аз изживях истински ужас. На молбата ми за помощ към дежурната акушерка тя дойде и ми направи такова стискане, че направо щях да припадна от болка /по-късно на следващия ден разбрах, че имало начин да се стисне и не чак толкова болезнено, все едно си животно..., а и за да си помогнеш трябва да си правиш топли компреси и да се масажираш в посока отгоре към зърното - наистина много помага/. После опитвах с ръчната помпа, но излизаше много малко. Реших да отида на електрическата /която любезно е обяснено в сайта, че има и е на разположение/, оказа се, че тя е на 2-рия етаж /където е и операционната и родилна зала/, а не във ВИП-а. Качваш се на асансьора, където се возят всякакви хора, в някакво състояние не за пред хора и слизаш сам долу. Търсиш от акушерка на акушерка и когато стигнеш до помпата, се оказва че "от няколко дни нещо не работи", да не говорим, че самата помпа е сигурно на "100 години" и да работеше незнам дали щеше да свърши работа....
* може още много да пиша и сигурно като се подсетя ще добавя още доста, но едно искам да кажа в заключение - МОМИЧЕТА ИМАЙТЕ В ПРЕДВИД, ЧЕ ВИП-А В "ТИНА КИРКОВА" НЕ Е НИКАКЪВ ВИП И БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА ВСИЧКО!!!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #416 -: Август 07, 2007, 20:59:36 pm »
Е, чак така...направо настръхнах. Все съм слушала, слушала, ама ...не ми стига стреса с две бебета наведнъж и операция, ами и такова отношение. Условията ги знам. Ходила съм на свиждане. Така е като не даваш пари и на акушерките....скапана държава....пфу, ядосах се. :x
За МД същото, все съм мислила, ама такова чудо, като това което описват Джам и Лейди11, нямам думи!
  :x

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #417 -: Август 07, 2007, 21:01:57 pm »

за бебешки дрешки - аз лично пазарувах основно от магазина на Вис-Виталис в София (намира се на Пиротска 56) и от магазина на Захитекс на ул.Бигла 4 в Лозенец. бельото за бебета на Захитекс е много качествено, като единственият му недостатък е, че е едноцветно и изборът е между 5-6 цвята.

Благодаря за информацията!

*
« Отговор #418 -: Август 07, 2007, 23:13:04 pm »
от дългогодишния ми стаж по отделенията на МД потвърждавам думите на момичетата на 100%. Банята проблем наистина - голям.по време на моя престой на 5 ет. в патологията 15 дена нямаше душ.посто беше изтръгнат и откраднат.това не ми беше обаче най големия проблем.Като ме настаниха първи ден в първата стая и като си легнах......какав ужас - след около половин час главата ми направо замръзна така духаше от прозореца.това е януари месец,аз чакам за раждане.другите момичета в стаята също.Спретнахме една бригада и барикадирахме прозореца с 3 одеала.там където мереха тоновете на бебето,отивах сутрин буквално навлечена да не замръзна.ядене не съм докоснала,освен чай сирене в реанимация.а леглата.......изкорубени пружините.представете си с големия корем лягаш и аха гърба ти да опре пода.просто бях на ръба да се изнеса от там,защото имах и резервен вариант за раждането, но в името на добрите специалисти геройски издържах 25 дена.въпреки всичко,ако се наложи пак бих отишла там.успех момичета и не се шашкайте за условията.важното е бебето и ние да сме здрави.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #419 -: Август 08, 2007, 08:00:07 am »
Цитат
а леглата.......изкорубени пружините.представете си с големия корем лягаш и аха гърба ти да опре пода
а пък как се кърми на такова легло със   секцио - не е истина направо.