За
стерилизацията -аз не разбрах какво е калкер или калк на чуждоземските езици, предполагам, че става дума за калциране от варовита вода... И аз стерилизирах с Чико за микровълнова с 200 мл, в София няма никакъв проблем с вода от чешмата. Но като ходим в Пловдив и околностите при баба и дядовците, винаги побеляват шишетата от вода от чешмата, няма значение че само парата на стерилизатора е минала през тях, просто там водата е много варовита. За там винаги купувам трапезна вода Девин (розовата) и за стерилизатора, няма грижи.
За
легълцата - въпрос на вкус и приоритети. Аз доста се колебах, но накрая взехме само сгъваема кошара на 2 нива. Просто тогава още живеехме в гарсониера и нямаше място за 2 легълца. Основното ми съображение беше, че не исках обиколници (май много четох за синдрома на внезапната смърт при кърмачетата
), а кошарата си е цялата мека, няма как да се нарани. Ако се извърти много, просто личицето му ще иде в мрежата, няма как и да се задуши. Взехме от най-доброто легълце, което намерихме, Неонато, материята е супер, сгъва се и се транспортира много лесно. Много е стабилна и имаме матрак Магнифлекс, та си е супер легло. Единственият недостатък е, че като се учат децата да се изправят, им е много удобно да се хванат за решетките, каквито ние нямаме. Но това забави изправянето с не повече от 2 седмици, хвана си се за горния борд. Сега обаче съм адски доволна, че сме с кошара, а не легло, защото заспива след многократно ставане и сядане, скача много преди заспиване и често губи равновесие. Ами само като си помисля, че можеше всеки път да дрънчи главичката в дървото или пък нощем да си заклещва краката между решетките, изобщо не ми се и помисля за легло. Наистина за всеки влак си има пътници, просто си обмислете вашите приоритети.