0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #1220 -: Май 13, 2008, 20:07:35 pm »
Според мен независимо от това че е лятно на бебчето му трябват дрешки с дълаг ръкав.В началото когато бебчето е новородено няма как да го разголиш с боди с къси ръкави и къси крачоли.А как ще го сложиш да спи пак ли с къс ръкав.Моято дъщеря се роди средата ма май месец и беше много горещо но сме си слагали дълги ръкави.Чак август месец си позволих съвсем да я разголя.
Това е моето мнение нека се включат и други да кажат.
*
« Отговор #1221 -: Май 13, 2008, 20:31:06 pm »
ako е над 25° няма как да се навли4а детето ,то 6те се изпоти 6те ти реве ,реве докато не го разголо6 малко .Зависи как съ6то 6те свикне6 детето ,по принцип претоплянето не е полезно .Моята дъ6теря като се роди съм я държала на 18-19° (разбира се не гола :lol: )добре обле4ена през зимата ,но сега на 25° си е буквално голи4ка с памерс  вкъ6ти и като излизаме и слагам едно лятно костум4е .Вземи си за всеки слу4аи с дълъг ръкав ,ако има по студени дни да има какво да и слага6 ...

ах забравих задължително си купи 6апки или кърпи за глава примерно няколко летни костум4ета ,за долните бодита ,аз в момента, ако слагам ,обли4ам и с къс ръкав .Като доиде бебето 6те се води6 по него  :),така наи-добре се у4и
« Последна редакция: Май 13, 2008, 20:52:24 pm от Shakira25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #1222 -: Май 13, 2008, 21:50:49 pm »
Камизолките, според мен са най-излишното нещо. Бяха купили майка ми 5 бр. и така си и останаха. Иначе за дълъг ръкав - нищо не ти пречи да купиш 2-3 бодите.
*
« Отговор #1223 -: Май 13, 2008, 22:15:28 pm »
разбира се, че си трябва дрешка с дълъг ръкав за през лятото - било то за новородено, малко и ли по-голямо бебе и дете. винаги има и по-хладни дни и вечери.
камизолката и за мен е най-излишната дреха. не ми влезе в употреба, ползвах само бодита.
« Отговор #1224 -: Май 13, 2008, 22:53:28 pm »
Летни, летни, ама си искат и те дълъг ръкав.  :wink:
Ние се появихме на 1 юни и хич не беше за разголване. Поне преди 2 години де.
Аз ползвах камизолки съвсем в началото. За беля, почти всичките бодита й бяха през главата и само 2 - с копчета отпред. За 3 месеца горе-долу си ги износи, и й купих други.:wink: Комплектчета памучни също имаше с дълъг ръкав. Под дебели разбирай или ватирано, или някакво доста плътно. А обикновените са много хубави и удобни за носене. :)
Шаки те е посъветвала - шапки - тънки и памучни задължително! Имам едни от мен, като съм била бебе, които сега не намирам никъде по магазините. Ама не знам и каква материя са...
« Отговор #1225 -: Май 13, 2008, 23:07:07 pm »
Теоха, моят син е юнско бебе. През деня си беше по боди с къс ръкав от самото начало, но нощем си трябва дълго ръкавче за такова малко бебе - ние карахме с боди потник и лека памучна пижамка с дълъг ръкав или леко гащеризонче с дълъг ръкав.

Абсолютно съм съгласна с mariposa, удобството да ползваш гащеризончета е функция на това колко повръща бебето. Синът ми изобщо не връщаше, имах 3-4 лигавника за всеки случай и тогава за мен гащеризонът беше най-великата дреха на света - не му стяга на коремчето и не може да се разголи кръстчето. Дъщеря ми връща и се плюнчи непрестанно, има 45 лигавника, които стигат за 2 дни и не знам колко пъти на ден сменяме дрешките, така че с такова бебе ми е много по-практично да карам на ританки и блузки/памучни жилетки.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #1226 -: Май 14, 2008, 14:50:46 pm »
Относно дрешките за летните бебета: Моят син е вече на 2мес и половина и наскоро му купих за лятото няколко бодита с дълъг ръкав и ританки, които са тънички колкото тензух. Разбира се че не може да се навличат децата в горещините, но тези са толкова тънички, че дългия ръкав примерно служи единствено да не стига слънцето директно до нежната им кожичка. А се подготвям и с по-плътни дрешки за всеки случай. 
*
« Отговор #1227 -: Май 14, 2008, 15:01:18 pm »
Момичета, чудя се дали да купувам предварително стерилизатора? Мисля си, че ако успея да кърмя, както се надявам продължително време, той няма да ми е необходим или се използва и за друго освен стерилизация на шишета и биберони?

*
« Отговор #1228 -: Май 14, 2008, 15:04:06 pm »
Мая, дори и да кърмиш според мен ще ти е нужен. За шипето за водичка, за биберон-залъгалка, за контейнерчета за кърма например...
Има евтини стерилизатори, които вършат чудесна работа, все пак това е само една кутия. Прецени си по размера на микровълновата печка.
« Отговор #1229 -: Май 14, 2008, 18:32:59 pm »
Благодаря ви момичета,ще се водя от съветите ви. Ще се водя по бебето и по лятото-а уж прогнозите за тази година били що годе хладен и дъждовен юни и не толкова топло лято.Дано.Че жегите са мор.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #1230 -: Май 14, 2008, 23:27:32 pm »
Стефи, мерси за инфото. Ще си взема някакъв за микровълнова, пък дано да не се налага да го използвам за много шишета :D

*
« Отговор #1231 -: Май 15, 2008, 09:50:30 am »
Момичета, като стана въпрос за шишетата - с две ръце препоръчвам шишетата /както и биберон - залъгалките/ на NUK. Супер са! Бибероните са с формата на гърдата, максимално му уплътняват устичката, така че да не влиза въздух. А нашият юнак въобще не искаше и да чуе за друга залъгалка. Признаваше единствено на NUK.
« Отговор #1232 -: Май 15, 2008, 10:10:49 am »
Аз взех едно шише на нук, когато Мия беше на 6 месеца, но много се давеше с биберона, а уж беше само с 1 дупка -явно много широка. Минаха няколко месеца докато свикне с него.
maia_st, за мен стерилизаторът се оказа една от най-смислените покупки, защото и кърмата ни беше от шише от самото начало. Без него бях загубена направо. Според мен е хубаво да го избереш предварително, а да го купиш евентуално след раждането.
<br />[link=http:
*
« Отговор #1233 -: Май 15, 2008, 10:20:42 am »
Като заговорихте за шишета, кажете кои препоръчвате - Авент, Чико или други?
« Отговор #1234 -: Май 15, 2008, 14:43:00 pm »
Аз първоначално бях взела 2 шишета на Be Free от тези, с една специална клапа вътре, уж против колики. Да, ама коликите не се влияят от това. Имах и едно шише на Авент.
В последствие, една детска сестра ми препоръча Нук, защото биберонът им е каучуков, т.е. от естествен материал и детето "суче" по-лесно от него, от колкото от силиконовия биберон. Купих си на Нук и сега ползвам тях, а другите ги прибрах.

...с две ръце препоръчвам шишетата /както и биберон - залъгалките/ на NUK. Супер са! Бибероните са с формата на гърдата, максимално му уплътняват устичката, така че да не влиза въздух.
Подкрепям това мнение.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #1235 -: Май 15, 2008, 14:58:17 pm »
Аз ползвах шишета на авент и на чико. Авент, защото и помпата ми беше авент. Иначе за мен най-удобното шише за хранене беше физиологичното на чико с каучуков биберон. Мия нямаше проблем и със силиконовите. Уж, всички имат система против колики, но истината е, че коликите не се повлияват от нищо и просто трябва да се преживеят.
<br />[link=http:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #1236 -: Май 15, 2008, 15:15:56 pm »
По принцип на НУК шишетата са по месеци, не с определен вид дупка. От 0 до 6, след това от 6 до 18 и после от 18 до 36 месеца. Като има различни видове дупки - за каша, за мляко и за чай. Така че просто проверявайте какви точно купувате.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #1237 -: Май 15, 2008, 15:31:08 pm »
Авент, защото и помпата ми беше авент.Уж, всички имат система против колики, но истината е, че коликите не се повлияват от нищо и просто трябва да се преживеят.

В това за коликите  и аз вече се убедих.
И аз ползвам едно авентско шише, тъй като имам същата помпа.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #1238 -: Май 15, 2008, 19:13:41 pm »
Стерилизатор:
купих си още преди раждането, въпреки че и аз доста се чудех дали ще ми трябва. Ползвам си го - за помпата за кърма, шишенцето за вода, биберонки, лъжичка за вит.Д ит.н
Шишета:
Авент - просто имаше в опаковката на стерилизатора и помпата. Нямам оплаквания, но и не ги ползвам често.
Биберонки:
Нук. Още в болницата ни обясниха, че са с най-добрата, близка до зърното на гърдата форма и не съжалявам за избора си.
*
« Отговор #1239 -: Май 16, 2008, 08:29:17 am »
Момичета, нека ви споделя и аз кои покупки ми се оказаха успешни и не толкова:
1. Стерилизатор - взех си най- малкият на Чико, вече 6 месеца работи нон-стоп, всеки ден по 6-7 пъти и е железен.
2. Шишета - купих почти всички видове и всички марки на пазара  :lol:, но в крайна сметка за мен най-добри се оказаха BFree, когато го храня с това шише най-малко връща и се уригва по качествено. Вярно, че е голяма разправия миенето с всичките му тръбички и джаджи, но съм доволна.
3. Биберони - залъгалки - Боби избра Авент/силикон/ и нищо друго!
4. Легло -  купих едно 140/70, не е лошо леглото, с три нива, супер, обаче купих матрака - детски на хепи дриимс и докато бебо не легна в леглото, не схванах, че матрака е с много голяма дълбочина и сега когато е на най-долното ниво, ако бебо реши да се изправи ще се прекатури, така че съм пред дилемата - ново легло или нов матрак  :)
5. Количката - голямо проучване правих, гледах амортисьори, колела /големи, малки, надуваеми или не/, дръжка /чупеща се или не/, и какво ли още не, но не ми хрумна, че на моят бебо ще му е тясно в раменете, а тя е Чико и не изглежда хич тясна.
6.Шезлонг - не го използвахме! Не му харесваше там!
7. Постелката за активна гимнастика - повече от 20 секунди не издържаше!
8. Помпата ми за кърма - ако сега купувам, няма да е механичната на Авент, защото ме хващаше мускулна треска на ръцете, а и по едно време тя се и  разскърца.
9.Пеленки - купих си доста комплекти- бархетни, тензухени, широки и тесни и все още ми вършат чудна работа!
Това се сетих за сега, дано съм ви била полезна.