0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

бременност и...?
« -: Юни 18, 2007, 11:21:45 am »
 Здравейте момичета бременна съм в трети месец и вчера бях на плаж :lol: понапекох се,много обичам слънцето и да ходя на плаж ,  чувствам се добре, но ме е страх дали не съм направила нещо на бебето така като съм се пекла на плажа и като съм стояла на слънце цял следобяд? не знам но днес една параноя сериозна ме е хванала,вие как мислите моля споделете мнение?
 И друго което ме вълнува е че като чета навсякъде би трябвало да не ми капе косата,като съм бременна, но на мен ми капе и то доста, както преди да забременея или може би е рано и ще спре косопада?Пия дуфастон и се чудя може ли от него нещо да капе, незнам :balk_159: Ще ви бъда благодарна ако можете да ми отговорите!!!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: бременност и...?
« Отговор #1 -: Юни 18, 2007, 14:14:35 pm »
Неам думи просто за да те посъветвам ...
« Отговор #2 -: Юни 18, 2007, 14:20:02 pm »
Цитат
Неам думи просто за да те посъветвам ...

защо? глупави са въпросите ми ли или просто не знаеш какво да ме посъветваш|?
*
« Отговор #3 -: Юни 18, 2007, 14:23:16 pm »
Га яди кифтетата, ни рива...
Следващия път отиди на плаж рано сутрин или късно вечер и не стой през цялото време на слънце.
Най-вероятно нищо не се е случило на бебчо, но все пак ти си тази, която трябва да го пази.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Юни 18, 2007, 15:23:09 pm »
момичетата са прави - ако не си сигурна в някое действие дали ще навреди или не - първо питай, после действай, а не обратното.
цял ден печене на слънце е вредно за твоята кожа, не за плода. слънцето е причина номер едно за рака на кожата и за преждевременното сбръчкване.
а за косопада не знам какво да ти кажа. наистина, обикновено при бременност косата и ноктите са здрави, а якият косопад почва след раждането. може би като минеш третия месец, ще спре да пада.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #5 -: Юни 18, 2007, 20:31:14 pm »
Моята коса падаше в началото на бременноста. Подстригах я и всичко се оправи.
След като родих пак започна да пада.
И никакъв плаж в горещините. Не е толкова зор точно сега да се правиш на гущер  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #6 -: Юни 18, 2007, 21:01:15 pm »
Момичета, много сте с остри. На всеки различно му понася слънцето. Едва ли бремемнна жена би си позволила заради тена да и стане лошо на плажа. Аз лично при първата си бременност /нямах идея за всички възможни проблеми/ и ходих на море през септември /бременна в 4-ти месец/, изкарах си супер... и не ми стана абсолютно нищо. Едва ли има връзка с преждевременното раждане в началото на 8-ми месец и последващите проблеми.

Много е важно как се чувстваш, мила. Как ти действа слънцето, водата, обстановката... Още не е толкова горещо, температурите са приемливи. Стига да не прекаляваш.
Желая ти много лека бременност и раждане!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Юни 18, 2007, 21:15:33 pm »
Вече почти нищо не си спомням от едно предаване, но беше в ссмисъл, че в страните с повече слънце се пие много повече фолиева киселина по време на бременност. В екваториалните страни и кожите на хората за чувствително по-тъмни, ако не сте забелязали. И пак е заради това.
След като се роди детето нещата се променят - на него му трябва слънцето - за костите и... предполагам всеки лекар ще ви каже защо (аз не се сещам). И затова на хората в северните страни кожите им са толкова светли.
Но това, което съм убедена е, че бременните трябва да се пазят от слънце. А децата трябва да стоят на слънце (на сянка, но навън).
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #8 -: Юни 19, 2007, 08:07:38 am »
Мерилин, по-добре не си излагай корема на слънце. Една приятелка ходи в 5-6 месеца на море, печеше се с бански половинки и си влизаше във водата и басейна и нищо и нямаше, ама при всеки е различно. Четох една статия, че когато се оформя зрението не е хубаво да "стресираш" плода със силната слънчева светлина, като се печеш, защото можело да се увреди зрението.
Поне това, което зависи от нас можем да го направим, едно лято без плаж може да се преживее  8)

« Отговор #9 -: Юни 19, 2007, 08:44:52 am »
Фиа, от къде го знаеш това за зрението?
Малко странно ми звучи, защото ембриона няма пряк достъп до слънцето. В утробата е напълно защитен. Влияе се дотолкова, доколкото майката би имала проблем.

Тамара, какво става с вит. В9 когато човек се излага на слънце, по-бързо се изчерпва ли? Извинявай, но не ми стана ясно каква е причината в по-слънчевите страни хората да пият повече фолиева киселина.
« Отговор #10 -: Юни 19, 2007, 09:10:59 am »
благодаря ви момичета но нищо не съм увредила защото плода е бил мъртъв още преди две седмици просто никакво развитие,никакъв сърдечен ритъм и така няма да имам бебе  :balk_145:
« Отговор #11 -: Юни 19, 2007, 09:24:30 am »
Много съжалявам  :(

lb2f
*
« Отговор #12 -: Юни 19, 2007, 09:26:59 am »
Съжалявам  :(
*
« Отговор #13 -: Юни 19, 2007, 09:40:14 am »
Мерилин, наистина много съжалявам  :( Дано се възстановиш психически по -бързо

*
« Отговор #14 -: Юни 19, 2007, 09:43:38 am »
Вазарели, тази статия мисля, че я четох в bg-mamma.com или в mamaibebe.com, потърси тям някъде. Идеята беше, че то не вижда, наистина е на защитено място, но около 6 месец има усещане за светлина и тъмнина и оттук следва, че има чувствителност към излагане на ярко слънце.

« Отговор #15 -: Юни 19, 2007, 09:48:24 am »
Мерилин, много съжалявам.
Ужасно е! :(
*
« Отговор #16 -: Юни 19, 2007, 09:50:01 am »
Мерилин, кураж.
Щом е станало веднъж, ще стане отново и тогава всичко ще е наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #17 -: Юни 19, 2007, 09:52:49 am »
Искрено съжалявам! :(
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #18 -: Юни 19, 2007, 12:15:43 pm »
 :balk_145: :balk_145: :balk_145: :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #19 -: Юни 19, 2007, 15:25:06 pm »
Мерилин, съжалявам
Не се отчайвай! Следващият път всичко ще е наред!