такааа
много се радвам, че всичко тука е ок
като казахте стерилна урина-
искам да ви питам - GP-то може ли да даде направление за стерилна урина, и ако да, какви са изскванията - да е първа сутрешна, да се даде в лабораторията в спец. съд и т.н. и дали може да се прави по всяко време (е, освен ако не си в цикъл). защото аз от много време искам да си направя, но все нещо става и не отивам. а, и още нещо - стерилната урина може ли да покаже проблеми с бъбреците?
дано не изпусна нещо,но ако стане така допълвайте ме..
1-да,джипито може да даде талон за изследване на урина,мисля,че не е проблем,но какво пише в талончето непомня(по-малки са от тези за направление за лекар)
2-мисля,че трябва да е първа сутрешна(но под това се има впредвид,като се събудиш да се изпишкаш-това е нощната урина-и следващото пишкане вече се смята за първа сутрешна..за по-сигурно мога да звънна на майка и да я питам..
3-не съм убедена,че трябва да се отдели в лабораторията,но ако я отделяш вкъщи вероятно трябва да се занесе до определено време/с това не съм много наясно,защото аз съм давала само на място/!а за съда-ДА трябва да е стерилен,можеш от всяка аптека да си купиш..но би трябвало и от лабораторията да ти дадат..
4- и накрая..но не на последно по важност място-незнам честно казано дали може да покаже проблем,но е логично отговорът да е да/при наличие на левкоцити,еритроцити../,като дори да има някакви отклонения от нормалния състав на урината естествено се правят и допълнителни изследвания..дианка,какво по-конкретно имаш впредвид под проблеми с бъбреците..
п.п. мисля,че може и по време на цикъл да се дава проба,но трябва много да се внимава,да не попадне и микроскопична капчица кръв в съдчето,защото в резултат после ще излязат еритроцити,а и други елементи..и ще подведат лекаря..