rally_pat,да-първата спермограма я правихме като минаха година опити без да има налице бременност и беше олична(в клиниката на щерев,там ни пратиха за нея),тогава правихме още и хормони за мен и пак всичко бе в норми..лекаря ми препоръча да изчакам още една година(да станат две)и тогава щял да ми препоръча репродуктивен гинеколог!!като мина още една година решихме пак,този път отидох по препоръка на моя приятелка в шейново,там ми взеха секрет(мисля за трихомона и кандида,а може и за още нещо да е бил..-чист)и цитонамазка(и тя беше наред)и после директно ми казаха лапароскопия(АЗ СЕ ВТРЕЩИХ НАПРАВО,ВСЕ ПАК СИ Е ОПЕРАЦИЯ),достраша ме и реших да изчакам още няколко месеца..но си напраихме поне пост коитален тест и втора спермограма(в майчин дом обаче,не в шейново) които пак бяха отлични,та ни казаха че затова нямало смисъл да правим антиовариални и антиспермални антитела..че щяло да стане бебето,само да се успокоя...ДА АМА Е ЛЕСНО ДА СЕ КАЖЕ,но не и да се изпълни това със спокойствието!!!мина още около половин година(т.е. тази есен) и се задействахме пак,този път при репродуктивен специалист..правих миналия месец каквото се сетите-секрети(за микоплазмоза,гъбички и т.н.),кръв-за хламидии,фоликулометрия(образувах си около13-14 ден чудесен фоликул),изследваха ЛХ и Е2- преди овуто и те бяха ок,за всеки случай ми праснаха прегнил 8000ед(без да ми обясняват защо-добре че го има форума и нета та да се информирам
)след като видяха че се е спукал,решихиха да ми напраскат още 3 инжекции прегнил по 5000ед(през 5 дни в лутеалната фаза),естествено без да ми обясняват пак "ЗАЩО?", в резултат имах десетина дни зацапване(5 дни преди предполагаемата дата на лелката и 5 след нея)докато ми дойде със
сериозни болки!!!!затова се ядосах и реших за пореден път да сменя доктора..но току що ме сюрпризираха в друга тема,че това зацапване(десетдневно-което бях отдала на прегнила и не се тревожех)можело да било от някакъв полип!!!!е вече ми идва в повече
:balk_145:направо ми се реве...СЕГА КАКЪВ Е ПЪК ТОЯ ПОЛИП И ПРИ КОЙ ДОКТОР ДА ИДА ДА ВИДЯ ИМА ЛИ ГО ИЛИ НЕ????съжалявам за дългите ми писания,ама просто съм в тотален шок!!!МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ,КАЖЕТЕ МИ ако знаете,дали наистина това зацапване е било от полип,от него ли е закъсняло,от какво се получава тоя полип???и нали всичко ми беше наред със секретите да му се невиди???