0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #80 -: Юни 18, 2007, 11:44:39 am »
Гризка, по принцип се твърди обратното, че е полезно за мъжката фертилност, но за съжаление нямам лични впечатления. Погледни в началото на темата, има мнения на момичета, на които мъжете са били доволни и имат подобрения в спермограмата.
*
« Отговор #81 -: Юни 18, 2007, 11:56:36 am »
Гризката, при варикоцеле е противопоказно /заради загряването/.
Аз бях в Кюстендил с мъжа ми, но на него докторът не предписа нито кални бани, нито топли минерални вани - това заради варикоцеле и астенозооспермия.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #82 -: Юни 18, 2007, 12:00:40 pm »
Гризката, при варикоцеле е противопоказно /заради загряването/.

Така е, при всякакви разширени вени е противопоказно.
« Отговор #83 -: Юни 18, 2007, 12:48:55 pm »
Благодаря ви за информацията, момичета, успокоихте ме  8) Нямаме варикоцеле, да чукна на дърво. Но от известно време ме е обзела такава хипохондрия, че абсолютно във всичко виждам потенциални заплахи за фертилитета. Имаме резервация за Кюстендил - този път за двамата, иначе миналата година ходих сама - и сега треперех да не се окаже пък вредно. Луд умора няма  :lol:
*
« Отговор #84 -: Юни 29, 2007, 11:12:32 am »
здр.На бургаските солници има такава кал и луга и мн.хора хора ходят там да се мажат безплатно с калта.Но само трябва да знаем по колко мин.тр.да се стои с калта.После се къпят в морето /което се намира до него/за измиване на калта,което май не е правилно много,но за 2-3мин сигурно не пречи.Така,че тези от вас които ще ходят на море близо до бургас и не могат да си вземат карта за калните бани в Поморие,може да си правят безплатни процедури.
*
« Отговор #85 -: Юни 29, 2007, 11:35:39 am »
МОми4ета я да ви питам- бургазлийките, на Сарафово съм ходила в Бургас та там на плажа има някаква кал  :o дали е гущата ле4ебна. Той целият плаж е в кал  :D
*
« Отговор #86 -: Юни 29, 2007, 12:59:58 pm »
МОми4ета я да ви питам- бургазлийките, на Сарафово съм ходила в Бургас та там на плажа има някаква кал  :o дали е гущата ле4ебна. Той целият плаж е в кал  :D
:lol:ти сигурно говориш за тинята между плажа на Сарафово и военната станция-тя не е лечебна.Лечебната се намира между плажа на Сарафово и Бургас на 200м от пясъка
*
« Отговор #87 -: Юни 29, 2007, 14:02:44 pm »
ами говоря то4но за самият плаж Сарафово - то всичко е в кал там, не е като във Варна пясък.........
*
« Отговор #88 -: Юни 29, 2007, 15:56:58 pm »
ами говоря то4но за самият плаж Сарафово - то всичко е в кал там, не е като във Варна пясък.........
Във Варна не сме ходили,но даваха по тв ,че там плажът бил кръчма до кръчма и Бургаския бил по хубав :D.А за този на Сарафово,като сме ходили не сме забелязали да е с кал
*
« Отговор #89 -: Юни 29, 2007, 16:15:15 pm »
оооооооооооооооо кръчма до кръчма но пясъка е ситен, фин и златист - истински, до като при вас съм 4увала, 4е е камъни  и кал :lol:
« Отговор #90 -: Юли 10, 2007, 15:01:00 pm »
Момичета, известно ли ви е как стоят нещата със записването за процедури в този курорт ? Какво представляват самите процедури? Трябва ли да взема някакъв талон от личния лекар? Понеже почивката ми е в Поморие и си мислех да го посетя. Значи, интересувам се само от процедурите, без спането (то си ми е осигурено на друго място). Ако някой има инфо, ще ми бъде от голяма полза. Благодаря ви предварително  :D .

Момичета, моят въпрос е същият. Това лято ще почиваме семейно в този град. Предполагам има промяна в цените. Може ли някоя да даде инфо за цените и условията в момента? Също и за лекар / лекари. Кои са лекарите, занимаващи се със стерлоилитет там? Добри специалисти ли са? Можете ли да дадете отзиви за базата?
« Отговор #91 -: Юли 10, 2007, 16:12:12 pm »
Зящо не вземете тел. на самия санаториум и там ще ви обяснят,но аз като ходих миналото лято първо минах гинеколога и той ми преписа процедуритер,добре е поне 10 да направите за да има ефект а и доктора така казва.Ще си потрся картона от там и ако искате ще ви дам телефона.
« Отговор #92 -: Юли 11, 2007, 08:53:57 am »
Ще съм благодарна за координати.
« Отговор #93 -: Юли 11, 2007, 10:25:11 am »
Съжелявям ,но на картона няма никакъв телеф.номер,но ето този сайт мисля че ще ти помогне;http://www.pomonet.bg/kalolechenie/documents.html
« Отговор #94 -: Юли 11, 2007, 10:56:57 am »
Много ти благодаря.
« Отговор #95 -: Юли 11, 2007, 14:20:27 pm »
Здравейте!
За санаториума в Поморие - при нас имаше ефект.Попринцип те и там казват - минимум 10 процедури и до три месеца резултат след тях - после отначало.
При на се получи и аз забременях на втория месец и вече си имам син. Лекувахме със мъжа ми там и двамата, вече са описали всички процедури другите момичета. След процедурите преди да си отдием лекарят ни изписа и лечение медикаментозно за моите гъбички.
Ако можете идете - който не е бил едва ли вярва сега в това, което написах. Мъжа ми беше с астенозооспермия, простатит и пъстъянни бъбречни проблеми. Аз не бях толкова зле, но имах една удебелена вследствие на старо възпаление тръба. Болките започнаха след петата процедура. Болките при мен бяха като преди менструация. Тези балки показват, че лечението действа. Болките може да се появят и след процедурите - след 1 -2 седмици.
Успех, момичета! Ние съчетавахме и с плажа процедурите. Но моята препоръка е да отидете във време, когато няма наплив - това е есента и февруари, март. тогава не е толкова голям наплива и е спокойно.
« Отговор #96 -: Юли 11, 2007, 14:24:33 pm »
Mary, щом ще ходиш само за 5 дни, според мен е по-добре е да си купиш кал от аптеките там и да се мажеш с нея на плажа. След като се напечеш хубаво и калта изсъхне се измиваш в морето. Много хора правят така. Малко смешно изглеждаш целия омазан, но ти можеш да си слагаш например само на корема. И задължително с бански половинки и възможно по плитки бикини, за да си печеш корема.
И аз утре заминавам :). Ох, как ще ми липсва форума, не е истина.

калта е лечебна веднага след ваденето от езерата. не случайно не се продава в България - тя губи качествата  си като преседи   и не може да се ползва и за друг ден, камо ли ако е в някакви тубички в търговската мрежа. Не случайно в санаториума са свързани директно с едни тръби с езерото и калта идва директно.
Не си давайте парите за вече ненужна кал без никакви лечебни свойства! 
« Последна редакция: Юли 11, 2007, 14:29:22 pm от mama_iana »
*
« Отговор #97 -: Юли 11, 2007, 15:34:51 pm »
Мама Яна :), никъде не съм писала за някакви тубички от търговската мрежа, въпреки че като си подхванала темата мога да ти кажа, че от няколко години БАН произвежда именно такива тубички и ги има почти навсякъде в аптеките, колко са ефикасни не знам, но ето линк, за да видиш за какво става въпрос:

http://www.seastars.hit.bg/index_files/Page532.htm

Иначе преди се продаваше лечебна кал /току що налята/ точно пред входа на санаториума, в едно кафе, купувала съм лично от нея. В момента не знам какво е положението, но ще проверя след няколко дни. А и отделно имаше по-горе мнения на момичета, които казаха откъде може да си наливаш всеки ден пресна кал.

« Отговор #98 -: Юли 11, 2007, 20:51:45 pm »
bori_st, това го знаят всички местни хора в поморие, че калта е лечебна само ако се прилага прясна. А ако наливат кал директно в някое кафе до санаториума съм съгласна, защото би трябвало да е прясна. дори няколко дни да престои си губи лечебните свойства. това съм го чела и по книги. за това не се пренася в други санаториуми. Иначе представяш ли си колко хотели ще предлагат тази услуга из България?
като каза, че се взимат от аптеките и аз за това по логика предположих, че е в някакви туби или кутии, слава богу, че не лъжат хората :balk_172:
Ти си дала линк за черноморската луга.
Лугата е нещо съвсем различно от калта.../ нали правиш разлика :blowingdust:/
Тя наистина се продава, виждала съм я. :D
« Последна редакция: Юли 11, 2007, 22:32:48 pm от mama_iana »
*
« Отговор #99 -: Юли 12, 2007, 00:40:06 am »
mama_iana, аз нещо не мога да те разбера?! Какво се опитваш да ми доказваш лично на мен /щом си ме цитирала/. Никъде не съм писала, че калта в Поморие се изнася за някъде или че се продава в тубички /за втори път го пиша/, дори да е така не ме интересува. Не знам колко хотели ще предлагат калта в България, не съм чувала да я предлагат и извън България и не ме е грижа въобще. Просто съм препоръчала на момичето да си купи от аптеката в Поморие, защото съм си мислила, че не може да не се продава там, но явно съм сбъркала щом казваш. Не мога да разбера защо правиш такива изводи и драми от едно мое изречение, не съм казала да отиде на заколение, а съм я пратила в аптека, от там щяха да й обяснят как стоят нещата, нали?!

Правя разлика между калта и лугата, добиват се по различен начин, но и двете имат почти еднакво предназначение и лекуват едни и същи заболявания.