Здравейте момичета!
Най-сетне успях да отида на кални бани. Вече минах три процедури. В петък ми беше първата.
Може би защото бях доста лошо настроена по отношение на хигиена и т.н. когато отидох изобщо не ми се стори мизерно.
Е обстановката и базата са супер остарели и неприветливи. Но пък е чисто и няма нечистотии и др. неща да се мотаят.
Иначе за самата процедура: първо се къпем на топли минерални душове. После на леглото има поставен найлон, върху него с някакъв маркуч слагат кал. После заливат тялото с кал и се завива с найлона и одеало.Калта е гореща. И като ме завият с найлона и одеалото, сауната нищо не е.
Иначе като ме завият и с това топличкото едно приятно отпускане чуствам. Така се седи 20 мин, после се става и се минава пак през минералните душове.Дават някакъв зелен чаршаф и с него се завиваме и лежим около 5,10 мин.
Момичета препоръчвам ви да отидете. Нито е чак толкова мръсно, ако някоя е супер гнуслива може да си носи хавлия(вместо зеления чаршаф), а в краен случай може и найлон да си носи.
За калта споменах,че от някакъв маркуч се сипва.
Искрено се надявам да имат ефект тези бани.
Не се притеснявайте,че ще сте с баби.Казано честно от 3-те ми посещения бяхме 5 жени.Само едната беше по-възрастна, другите 4-ри бяха млади момичета, за двете дори доста млади.
За работещите може да се отиде в 18ч, аз дори малко закъснявам докато се предвижа от работа.
мен специално още след първата процедура започна да ме боли болния яйчник.Аз се притесних и после ми обясниха,че това било много добре, защото означавало, че калта започнала да действа.
Хайде момичета, престрашете се, нека в името на здравето направим всичко.А калните бани дори са приятни!