Здравей izi, прочетох че си от Русе и твоята история е като моята. Преди три години отидох профилактично да си изследвам хормоните /тогава съм била на 25 год/ и се оказа точно като при теб - всички отговаряха на жена в климакс. Смених доста доктори в Русе, изследвах и щитовидната жлеза /там всичко се оказа ОК/, но накрая излезе, че само пролактина ми е висок.
Моя съвет е да направиш няколко изследвания, защото за три месеца на мен ми се промениха хормоните и при контролата си бяха в границите дори и без лекарства. Те се влияят от доста неща, така че не може само от едно изследване да се правят заключения. Иначе и аз имах същите признаци, че и 14 кг отгоре добавих.
Другото важно е да се обърнеш към специалист. В Русе няма добри гинеколози, но ако не можеш да отидеш в специализирана клиника поне започни предварителните изследвания тук. Може да отидеш при д-р Зарзаланов, който е отговоря за кабинета по стерилитет в града. Аз лично не съм ходила при него, но чувам добри отзиви. Иначе посещавам Анил Саха, но той е само добър диагностик и няма добра апаратура. Предполагам, че ако проблема е само хормонален може да ти помогне.
Успех и горе главата.