0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ранен климакс
« -: Юни 12, 2007, 10:11:24 am »
Моля, дайте съвет! Знаете ли за специалист по ранен климакс? Аз съм на 25г. и според хормоните си (Естрадиол,ЛХ и ФСХ)съм в менопауза! Имам и симптоми на климакс!Освен това съм с поликистозни яйчници! Помогнете!
*
Re: ранен климакс
« Отговор #1 -: Юни 12, 2007, 11:20:02 am »
От къде си,не си поставяй диогнози сама,всъшност кой ти каза ,че е възможен ранен климакс.Вероятно имаш здравословен проблем,който ще се разреши с намесата на добър специалист,правилно си се насочила да питаш тук!
*
« Отговор #2 -: Юни 12, 2007, 11:26:20 am »
От къде си,не си поставяй диогнози сама,всъшност кой ти каза ,че е възможен ранен климакс.Вероятно имаш здравословен проблем,който ще се разреши с намесата на добър специалист,правилно си се насочила да питаш тук!

Моля, дайте съвет! Знаете ли за специалист по ранен климакс? Аз съм на 25г. и според хормоните си (Естрадиол,ЛХ и ФСХ)съм в менопауза! Имам и симптоми на климакс!Освен това съм с поликистозни яйчници! Помогнете!

Здравей. Специалист по яйчниковия резерв е д-р Явор Владимиров.www.ivf.bg
Аз лично правих изследване на яйчниковия резерв в Плевен при д-р Конова, това изследване е показател за състоянието на яйчниковия резерв. Потърси координатите във форумите, защото е в нов медицински център.
Желая ти успех, не се отчайвай, много си млада за ранен климакс! :wink:
« Отговор #3 -: Юни 12, 2007, 11:57:20 am »
Изследвай Инхибин Б.

lb2f
*
« Отговор #4 -: Юни 12, 2007, 12:12:25 pm »
Миналия месец ходих отново на лекар, тъй като започна да ми тече често и продължително! Пуснаха ми хормонални изследвания на Пролактин, Естрадиол, ЛХ и ФСХ. Пролактинът ми е добре! Другите 3 хормона отговарят на жени в менопауза! Лекарят не ми обясни защо и как! Изписа ми Цикло-Прогинова! На 12 ден, след като го пих, ми дойде! Не бе нормално! Лекарят каза да ги пия-организмът ми не бил свикнал!
От Русе съм! Трябва да отида при специалист!Говорят ми за д-р Бойчев от Тутракан!
*
« Отговор #5 -: Юни 12, 2007, 12:52:15 pm »
Послушай какво ти казват момичетата.Д-р Владимиров е за твоят проблем.Забрави за Тутракан и този доктор.
*
« Отговор #6 -: Юни 12, 2007, 13:02:39 pm »
Най-вероятно се е получил хормонален дисбалан и евентуално кисти.
Повтори изследването при първия чист от лекарства цикъл. Чак тогава ще правите заключения.
Д-р Владимиров е подходящ избор.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #7 -: Юни 12, 2007, 13:21:55 pm »
Благодаря за отговорите, момичета!
 Забравих да спомена, че страдам от безсъние, сърцебиене, косопад, а кожата ми стана суха и нееластична! Не е нормално това! Мислех да забременявам есента, но явно няма да стане така! Дайте съвети - има ли друга като мен?
« Отговор #8 -: Юни 14, 2007, 19:13:55 pm »
Изследвала ли си TSH, хормони на щитовидна жлеза и антитела?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Юни 15, 2007, 07:20:29 am »
Посети клиника по репродуктивна медицина.
От едно изследване не е редно да се правят такива заключения, а и климакса не настъпва от раз.Трябват поне 5-10 , понякога и повече години.
Може би е СПКЯ, което не е страшно и не е причина да не може да се забременее  при едно адекватно лечение. 
Аз също съм ЗА Владимиров. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Юни 15, 2007, 08:36:33 am »
Изследвах ТСХ и е в норма - на долна граница, но е в норма! Въпросът е,че е трудно да намериш лекар, който се интересува от теб самия,а не от парите ти! От неправилно лечение стигнах дотук! Просто нещата се влошиха много!
*
« Отговор #11 -: Юни 15, 2007, 09:10:48 am »
Здравей izi, прочетох че си от Русе и твоята история е като моята. Преди три години отидох профилактично да си изследвам хормоните /тогава съм била на 25 год/ и се оказа точно като при теб - всички отговаряха на жена в климакс. Смених доста доктори в Русе, изследвах и щитовидната жлеза /там всичко се оказа ОК/, но накрая излезе, че само пролактина ми е висок.
Моя съвет е да направиш няколко изследвания, защото за три месеца на мен ми се промениха хормоните и при контролата си бяха в границите дори и без лекарства. Те се влияят от доста неща, така че не може само от едно изследване да се правят заключения. Иначе и аз имах същите признаци, че и 14 кг отгоре добавих.
Другото важно е да се обърнеш към специалист. В Русе няма добри гинеколози, но ако не можеш да отидеш в специализирана клиника поне започни предварителните изследвания тук. Може да отидеш при д-р Зарзаланов, който е отговоря за кабинета по стерилитет в града. Аз лично не съм ходила при него, но чувам добри отзиви. Иначе посещавам Анил Саха, но той е само добър диагностик и няма добра апаратура. Предполагам, че ако проблема е само хормонален може да ти помогне.
Успех и горе главата.

« Отговор #12 -: Юни 15, 2007, 10:17:13 am »
Изследвах ТСХ и е в норма - на долна граница, но е в норма! Въпросът е,че е трудно да намериш лекар, който се интересува от теб самия,а не от парите ти! От неправилно лечение стигнах дотук! Просто нещата се влошиха много!

Защо? Какъв ти е бил проблема и как си лекувана досега?
Момичетата са прави, вероятно трябва да смениш лекаря. Ако си лекувана неправилно, всичко това може да са последици, които след спиране на лечението да се регулират сами. Или пък да се вземат адекватни мерки от новия лекар, ако се налага. Но това трябва да го прецени той..
Постарай се да намериш някой добър, на който може да се разчита.
*
« Отговор #13 -: Юни 15, 2007, 12:30:20 pm »
Здравей,Махi! Благодаря, че писа по моя проблем! През 2002 ходих при д-р Саха,защото чух, че разбира от хормонално лечение! Той започна да ме лекува и бях доволна,но трябваше да ходя 2 пъти месечно при него на контролни прегледи, а нямах финансова възможност! И спрях! Сега ходих при Дуваджиев. не знам дали да отида при друг и ако отида-чие мнение да послушам!  Наистина с течение на времето хормоните се променят, но при мен - към по-лошо!
*
« Отговор #14 -: Юни 15, 2007, 12:39:23 pm »
За този д-р Дуваджиев не съм чувала.  :ask:

За Саха - наистина излиза доста скъпичко. Аз сега ходя при него и негодувам от това, че въпреки осигуровките си плащам всеки преглед, но здравето няма цена все пак. Аз също се лишавам от доста неща, за да мога да продължа после и в клиника по стерилитет, но няма начин. От това, че все няма достатъчно пари вече 7ма година бебчо не става..

Ако наистина не можеш да си позволиш да ходиш в специализирана клиника поне посети д-р Зарзаланов. Има доста противоречиви отзиви за него във форума, но все пак е завеждащ кабинета по стерилитет и може да помогне. А и ако не бъркам работи с клиниката на д-р Стаменов и поне може да те насочи.

Успех и не се отчайвай. Както казва дядо ми, които е неврохирург "Медицината е втората най-точна наука след теологията"  :D

*
« Отговор #15 -: Юни 15, 2007, 12:42:45 pm »

Момичетата са прави, вероятно трябва да смениш лекаря. Ако си лекувана неправилно, всичко това може да са последици, които след спиране на лечението да се регулират сами. Или пък да се вземат адекватни мерки от новия лекар, ако се налага. Но това трябва да го прецени той..
Здравей, Вазарели! Проблемът ми бе нередовен цикъл от самото начало! Заради СПКЯ ми изписаха Диане 35, но изпих 4хапчета и ги спрях,защото ми ставаше много зле! Пила съм хормони, но не си спомням какви!Беше преди 4 години! При ендокринолог отидох заради сърцебиене, косопад, раздразнителност. Видеозонът показа гуша първа степен, но хормонът е в норма! Профилактично ми изписаха йод. Пих го 2 седмици и спрях. Последният път отидох при гинеколог, защото започна да ми идва по 2 пъти месечно и тече 10 дни, като прокървява между циклите! Да ти кажа честно, по-добре се чувствах като ми идваше няколко пъти в годината. Стана дълго и досадно - съжалявам! Просто искам да се чувствам като нормална жена, а не все да ми е зле! Всичко е от хормоните!
*
« Отговор #16 -: Юни 15, 2007, 12:46:53 pm »
Повярвай ми, Maxi, този месец ставам на 26 и осъзнавам, че трябва да реша проблема! Стискам палци на теб! Дай боже скоро да се похвалиш с така желаната бременност! :D
*
« Отговор #17 -: Юни 15, 2007, 14:42:22 pm »
Здравей Izi Като чета постовете имам чуството че аз съм ги писала. Вчера ходих при д-р Дуваджиев и на мен ми каза същото/при което изпаднах в ужас/ и на мен ми исписа Цикло-прегинова/явно това му е любимото лекарство/. Моля те пиши малко повече за твоите симптоми и за резултатите от изследванията ти.
*
« Отговор #18 -: Юни 15, 2007, 14:45:33 pm »
Izi ако искаш да не натоварваме тази страница и темата можеш да ми пишеш на krem_val@yahoo.com Вярвам че имаме какво да си кажем и ще обменим малко опит. Може би ще си бъдем полезни една на друга.
« Отговор #19 -: Юни 15, 2007, 15:01:39 pm »

Здравей, Вазарели! Проблемът ми бе нередовен цикъл от самото начало! Заради СПКЯ ми изписаха Диане 35, но изпих 4хапчета и ги спрях,защото ми ставаше много зле! Пила съм хормони, но не си спомням какви!Беше преди 4 години! При ендокринолог отидох заради сърцебиене, косопад, раздразнителност. Видеозонът показа гуша първа степен, но хормонът е в норма! Профилактично ми изписаха йод. Пих го 2 седмици и спрях. Последният път отидох при гинеколог, защото започна да ми идва по 2 пъти месечно и тече 10 дни, като прокървява между циклите! Да ти кажа честно, по-добре се чувствах като ми идваше няколко пъти в годината. Стана дълго и досадно - съжалявам! Просто искам да се чувствам като нормална жена, а не все да ми е зле! Всичко е от хормоните!

Бих те посъветвала първо да посетиш добър ендокринолог. Много често TSH е в норма, въпреки проблемите, но той е хормон на хипофизата, а не на щитовидната жлеза. Трябва да се пуснат антитела и хормони на жлезата, още повече, че при теб има показания /ултразвук/ за нарушена функция. Напълно е възможно менструалните нарушения да се дължат на това, а твоите симптоми много приличат на проблеми с щитовидната жлеза.
Ако там нещата са ОК, ендокринологът ще те насочи към гинеколког.