0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Задържан фоликул
« -: Юни 09, 2007, 20:09:59 pm »
От три поредни месеца правя фоликулометрия. При първите два цикъла докторът неможа да потвърди със сигурност дали е имало овулация и изрази съмнения за луф синдром. Задържам фоликула. Последният месец имах фоликули в двата яйчника, единият се е пукнал, но другият се е превърнал в киста. Преди да установим този проблем планирахме да правим инсеминация, но сега пропада. Сега като свърши кървенето трябва да направя контрола дали все още имам киста или се е спукала. Как се продцедира в такива случаи?  Питам не защото не вярвам в предценката на доктора си, а за мое лично успокоение и да събера повече мнения. Каква терапия се изписва обикновено?
Желая на всички успех!!!!! :balk_103:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Задържан фоликул
« Отговор #1 -: Юни 10, 2007, 05:52:15 am »
А би ли ти Пренил?
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #2 -: Юни 10, 2007, 09:37:44 am »
stanley,
аз бях в същата ситуация, когато правех стимулации на естествен цикъл - фоликула не се пукаше, а се превръщаше в киста.
Затова ми биеха на 11-13 ден от цикъла (докотра преценява кога)една инжекция Прегнил - както ти е казала и lady - и фоликула се отделя.
*

stanley_78

• 408
« Отговор #3 -: Юни 10, 2007, 21:49:41 pm »
Не са ми били Прегнил и аз се зачудих защо. Докторът ми каза, че засега всичко се отлага и най-вероятно ще минавам на противозачатъчни известно време. На мен изобщо не ми се чака, но ако това е правилният вариант... ще чакам.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юни 11, 2007, 07:32:58 am »
Смени лекарят. Посети клиника по репродуктивна медицина.
И успех!  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

stanley_78

• 408
« Отговор #5 -: Юни 11, 2007, 07:49:03 am »
Благодаря ти за пожеланието, denis. Кое точно от написаното от мен те навежда на мисълта, че не посещавам такава клиника или препоръчван доста от този форум лекар?
*
« Отговор #6 -: Юни 16, 2007, 08:52:03 am »
само да кажа,че и на мен ми се е случвало веднъж да не ми бият прегнил.Когато отидох на поредния преглед се оказа,че фоликула е нараснал изведнъж прекомерно.Та в такъв случай няма да ти бият прегнил - то вече си е станало на киста...така ,че не се притеснявай...
Друго...също пук не ми се е пукал фоликул,след инжекция прегнил...инсето беше отложено.Така,че се случват такива неща
*

stanley_78

• 408
« Отговор #7 -: Юни 16, 2007, 09:28:21 am »
Дидон, и как се развиха след това нещата? Кога прави инсе? Имам съмнения в момента, че и моя фоликул е нарастнал, защото ме понаболява от време на време. В понеделник ще отида да го погледнем с доктора. До сега винаги след края на следващото кръвотечение е изчезвал.
*
« Отговор #8 -: Юни 16, 2007, 22:07:21 pm »
еми, първия път, когато не се пукна фоликула - отложихме процедурата
След цикъла кистата я нямаше , пак започнахме следене , не бихме прегнил и въпреки ,че аз имах съмнения ,че няма да се пукне ,той пък...пук...без прегнил.Инсето обаче беше неуспешно...
« Отговор #9 -: Април 16, 2011, 05:48:41 am »
Здравейте момичета.Имам малко притеснение.Вчера бях на преглед на осми ден от цикъла и ми откриха два задържани фоликула с размери 9 и 10мм.В двата яйчника по един.От 4 дни пия и противозачатъчни.Има ли вероятност да изчезнат?

« Отговор #10 -: Април 16, 2011, 07:42:09 am »
Аз именно чрез пиене на противозачатъчни съм премахвала задържаните фоликули. Дано и при теб действа :).
След един от опитите инвитро също имах задържан фоликул, но не пих нищо. На следващия цикъл беше изчезнал от само себе си.
*
« Отговор #11 -: Април 16, 2011, 08:56:36 am »
И при мен задържаните фоликули изчезваха след прием на противозачатъчни. На следващия цикъл нямаше и помен от тях. Успех. :)
« Отговор #12 -: Април 16, 2011, 09:24:49 am »
И при мен противозачатъните помагат, както и оргаметрил.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #13 -: Април 22, 2011, 07:02:40 am »
Много ви благодаря момичета.Дано и при мен противозачатъчните да подействат.
*
« Отговор #14 -: Април 22, 2011, 21:09:39 pm »
И при мен задържаните фоликули изчезваха след прием на противозачатъчни. На следващия цикъл нямаше и помен от тях. Успех. :)

Аз пък след прием на противозачатъчни имах задържани фоликули .
*
« Отговор #15 -: Април 24, 2011, 16:49:55 pm »
 А освен тези два фоликула на 8мия ден видя ли се и друг по-голям фоликул...Аз вярвам в правилна преценка единствено ако съм отишла на доктор 3ти-5ти ден от цикъла и после чак след овулация,да кажем поне 20ти ден .
 Иначе съм имала и от двата варианта,в единия  случай противозачатъчните са ми помагали,в другия не.
 Успех!
« Отговор #16 -: Април 27, 2011, 09:05:40 am »
Нямах друг по-голям фоликул,но аз от четжъртия ден на цикъла пия диане 35.Което не знам дали има значение.
« Отговор #17 -: Май 04, 2011, 16:26:53 pm »
Момичета задържан фоликул ще рече че не се е пукнал ли или нещо друго? Защото на мен само веднъж ми правиха изследване и искат да ми правят лапароскопия незнайно защо?
*
« Отговор #18 -: Май 04, 2011, 17:45:49 pm »
 Точно така,задържан фоликул е не спукан фоликул...
 Има кисти,които си личат,че не са задържани фоликули.При теб може да е така и за това да искат да правят лапароскопия...Понякога докторите се стряскат и от размерите на кистите
« Отговор #19 -: Май 09, 2011, 10:32:17 am »
И аз съм за тази темичка  :(
При мен още първия преглед при д-р Владимиров показа киста (неспукан фоликул) 3 см. с още няколко прегледа установихме , че се пука по време на следващия МЦ . Сега ми предстои последен преглед с цел да установим имало ли е О и ако не започваме лечение с инжекции ( предполагам прегнил ) , а ако не помогне инвитро  :(.
Чудя се , това не трябва ли да е следствие от нещо понеже ми се направиха адски много хормони и никъде не открихме отклонения , точните думи на доктора бяха " няма хормонален дисбаланс" каква друга причина би могло да има тогава , понеже навсякъде чета , че се лекува причинителя , а при мен явно не се открива такъв  :?