0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ганка е права, също и тези момичета, които искаха да знаят за принципа на действия на Аристон. Вярно е, че беше хубаво нещата да са ясни още в началото.
НО
Аристон искат да помогнат и може би са избързали с обявяването на дарителската програма, за да могат да имат повече време за подбора на кандидатите и са оставили начина на финансиране, избора на клиниката и всичко останало да решат в последствие.
Така си мисля аз. Не заемам ничия страна.
Разбира се, всеки е в правото си да знае как и при кой ще стане това. Но защо не попитахме преди да си дадем личните данни? Никой не го направи от нас нали? Защото се зарадвахме, че някой иска да  ни помогне...

П.П. И аз си мислех че ще ми кажат "Дай да видим изследванията на теб и съпруга ти, да видим какво може да се направи и при който лекар си да му дадем средствата за да извършите процедурата", ама не е така  :lol:

Не знам ама вие наистина ли не разбирате за какво става въпрос? :D
Разбираме  :D :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
Но защо не попитахме преди да си дадем личните данни? Никой не го направи от нас нали? Защото се зарадвахме, че някой иска да  ни помогне...
Някой от нас попитахме  :wink:, дали става въпрос само за пациенти на д-р Стаменов-беше ни отговорено-не, но виж не се сетих да питам, дали ще трябва да се прави опита там, защото изобщо не ми беше минала такава мисъл през главата, че ще има такова ограничение.  :D
 Пък и в една друга тема вече писах, че не си давам как да е координатите, интересувам се за това-онова. :D
« Последна редакция: Август 31, 2007, 16:18:59 pm от peta »
Мише, когато нещо се прави, трябва да се помисли и как ще рефлектира върху хората като нас. В крайна сметка ние достатъчно често сме лъгани, използвани, тормозени, притискани от обстоятелствата. Когато човек помага - прави го добросъвестно и с мисъл за човека, на който помага. Както го правят тук момичетата, които подаряват лекарствата си. Не извивайки отново нечии ръце. Не е правилно.
Така е, но не мисля, че Аристон извива нечии ръце в случая. Тук ние спорим, а май още не е ясно как точно ще протече кампанията.
То е същото когато не ми харесват цените при даден лекар - не ходя при него, просто защото не мога да си платя. И не мога да искам от него да ги намали. Може би съм се примирила, друго не ми остава  :?
*
добре, нека се върнем назад
по какъв критерий беше избран домът в който за коледа се занесоха подаръците от вас? имаше ли точно определени критерии?
другите домове бяха ли уведомени, че ще има такава кампания? смятате ли че най - вярно сте преценили кой е домът, дали не е имало по нуждаещ се? Вие бяхте дарителите и вие преценихте и никой не оспори преценка ви, както и никой не зададе въпроса, защот там, а не тук.
не искам да ми отговаряте на въпроса, просто тогава вие бяхте от другата страна и вие преценявахте, и вашата преценка беше правилната. същото е сега с аристон -с.
« Последна редакция: Август 31, 2007, 16:38:20 pm от bubata »
 :balk_5:  АЗ СЪЩО ПОПЪЛНИХ И МИ СЕ ОБАДИХА ПО ТЕЛЕФОНА ,ЧА СА МИ ПРИЕЛИ МОЛБАТА
 ПРЕДСТОЯЛО РАЗГЛЕЖДАНЕ И ЩЕ МЕ ИНФОРМИРАТ ЗА РЕШЕНИЯТА! УСПЕХ НА ВСИЧКИ
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
В думите на всяка от вас има истина - вашата истина... всеки гледа "от своята камбанария".

Пак ви моля - нека се успокоим и да изчакаме повече информация от Аристон :D :bighug:.
Нека дадем шанс поне някои от нас да получат помощ.

Да, хубаво щеше да бъде някои от нещата да се знаеха преди да е започнало кандидатстването, за да може всеки да прецени струва ли си да възлага надежди или не.
Но нека дадем шанс на прекрасната идея да се помогне за нещо толкова свято, а и съм убедена, че Втория етап ще бъде по-добре обмислен и регламентиран. 
Намерихме нашето синче.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Бубе, Коледата и дарението на дома няма нищо общо с темата тук. В интерес на истината дома беше избран след проверка и се реши от всички, които участваха. Да не говорим, че беше направено дарение не на един, а на два дома. Имам чувството, че ти изобщо не вникваш в това, което написах. За мен няма значение кой ще вземе парите. Аз не участвам в цялата тази галимация. Не се боря за средства. Просто задавам въпроси. Мислещите индивиди го правят доста често. Нямам нищо против инициативата, много е хубава даже, но не е доизмислена. И е логично да си зададеш въпроса - това само някакъв пр на д-р Стаменов ли е или има и нещо друго? В крайна сметка живеем във века на информационните технологии и е логично да търсим информация, нали?
Пети_пати, хубаво е да получим информация от Фондацията, но в рамките на 3 часа има логнат човек с такъв ник, който само чете и по никакъв начин не се ангажира да отговори. Защо?
Похвална е инициативата на Лйдмила Филипова - каза, че ще даде хонорарите си за финансиране на двойки, които се борят със стерилитета. Евала, че написа - Кажете кой е най-добрия критерий да се определят хората, на които да помогнем. Ето това разбирам аз под помощ!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Гане, много добре вниквам в нещата, Коледата има общо, защото и тя беше дарителска кампания, също както тази, но по друг повод. тогава зачатие бе от другата старана.Да всички решихте кои ще са домовете (без участието на домовете), но пак иде реч за критерииите.нещата са едни и същи с различна цел и различен подател.
В крайна сметка, това е дарителската воля - волята на аристон, тук има юристи и могат да кажат нещо повече за нея.
А всеки един дарител си избира при какви условия ще прави дарението. А защо при доктор Стаменов - ми така са решили и това е.Следващия път може да е при друг, както казаха. Не виждам защо е този спор, това не е здравна каса.Ние не знаем (а пледполагам и фондацията), на колко жени могат да помогнат, хората са написали, че търсят съмишленици.А тези които не желаят да се възползват от аристон, заради клиниката, да се обърнат към друг.
Фондация "искам бебе" няма ориентираност към клиниките.Утре ще връчат ваучарите на първите 5 семейства.
« Последна редакция: Август 31, 2007, 18:01:19 pm от bubata »
*
« Последна редакция: Август 31, 2007, 17:56:08 pm от bubata »
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
И аз не съм получавала обаждане :( Не съм се и надявала много... Докато не разбера, че наистина са помогнали на някое момиче, за мен това ще си е рекламна кампания.
Но едно съм сигурна - ако наистина изпълнят обещанието си да финансират инвитрото на няколко двойки и ако ние с милото сме една от тях, ще съм много благодарна за даденият ми шанс да бъда майка. Не мисля, че изборът на д-р Стаменов е неудачен, все пак той е един от най-добрите в България. А и като нямаш пари да си платиш инвитро и ти предложат безплатен опит в специализирана клиника при много добър специалист :( Аз бих посрещнала с голяма благодарност тази възможност.

*
Момичета, Аристон-С наистина не са прави, че не са обявили условията от началото. Но все пак това е тяхната воля - да работят с д-р Стаменов.
Людмила Филипова пък е избрала да работи с д-р Владимиров. Предполагам че и д-р Врабевски, дарителят, който утре ще връщи 5 дарителски ваучера, също ще има предпочитания към някой лекар, предвид поканените на информационната борса.
Радвайте се, че процедурите не са при Тодоров или при Табакова, например.
Инициативите са много добри, все пак отнякъде трябва да се тръгне, нали? А кой не прави грешки в началото? Дарителите просто искат да са сигурни, че парите им ще бъдат използвани по предназначение, а не за някакви други цели.
Уважете тяхното решение и не ги нападайте, а по-скоро им помогнете, за да знаят как да се организират следващия път. Защото следващ път ще има, аз вярвам в това.
Пожелавам успех на всички ви!
Към момичетата от Варна - къде се намира този Гранд хотел Варна?
Обяснете - моля! Че смятам да прескоча да видя все пак какво ще се чуе там.
Дайте напътствия как се стига до там.
добре, нека се върнем назад
по какъв критерий беше избран домът в който за коледа се занесоха подаръците от вас? имаше ли точно определени критерии?
другите домове бяха ли уведомени, че ще има такава кампания? смятате ли че най - вярно сте преценили кой е домът, дали не е имало по нуждаещ се? Вие бяхте дарителите и вие преценихте и никой не оспори преценка ви, както и никой не зададе въпроса, защот там, а не тук.
не искам да ми отговаряте на въпроса, просто тогава вие бяхте от другата страна и вие преценявахте, и вашата преценка беше правилната. същото е сега с аристон -с.

Точно така но никъде не беше обявено че ще се дарява на всички домове а още в началото беше ясно на кой дом.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
да де, ама домът е избран по критерий
пък и аз не съм чула че аристон ще дарява на всички
след като е обявено публично, толкова ли не разбираш, че става дума за това че ако нбяха казали предварително, искаме да ги дарим за хора които биха желали да направят процедура при д-р Стаменов сега нямаше да го има тоя дебат.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
след като е обявено публично, толкова ли не разбираш, че става дума за това че ако нбяха казали предварително, искаме да ги дарим за хора които биха желали да направят процедура при д-р Стаменов сега нямаше да го има тоя дебат.
Много правилно!

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
Още като си попълвах формуляра,въобще не се надявах че ще ме изберат.И сега не се надявам въобще.
Мисля,че ще си изберат двойки,които ще правят процедура за първи път,а не такива като мен с по няколко процедури зад гърба си.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Още като си попълвах формуляра,въобще не се надявах че ще ме изберат.И сега не се надявам въобще.
Мисля,че ще си изберат двойки,които ще правят процедура за първи път,а не такива като мен с по няколко процедури зад гърба си.

Не е вярно!!!!
Faith е като теб!
*

Напротив, аз мисля, че ще подпомогнат точно двойки с много неуспешни опити!

*
не, тъпа съм!
като не ви харесва, не се възползвате и толкоз, поне оставете на тези дето им харесва да се възползват.
който плаща той поръчва музиката
всеки сам прави равносметка за себе си, дали ще смени лекаря си, дали ще иде при друг, дали ще се възползва от фонданциите независимо къде ще прави процедурата, или казано иначе - имаш глва на раменети си ползвай я както можеш
личното ми мнение, е че идеята е отлична, само дето не я оставихме да се доразвие.