0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А между другото, удобрените моми4ета, само не ми казвайте, 4е сте софиянки????!!! Защото най-вероятно  това ще е другата при4ина, по която биха направили подбора............... незнам..........
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Амиииииии май са само от София. :wink:
*
Здравейте,
 В случай, че имате желание да проведете процедурата си с друга клиника и при друг специалист, бихте могли вече да изчакате резултатите от втория етап на проекта, когато е възможно фондацията да работи и с други клиники-партньори, но за момента фондацията се е спряла именно на клиника "Надежда" и д-р Стаменов.
Момичета недейте така, на всеки ще му дойде реда! Почнах да се чувствам гадно, че са ми се обадили! :( А това обаждане беше най-хубавото нещо което ми се е случвало напоследък! Толкова се радвах...плаках с глас от щастие...въпреки, че още нищо не сигурно, толкова надежда ми вдъхнаха тези хора!Нали се сещате След 3 неуспешни иксита  колко сме изтощени и финансово и емоционално! Нека да не нападаме хората, те просто искат да помогнат! Успех на всички!
*

eganeva

• 4584
и на мен тогава ми отговориха,дори вчера ми се обадиха за семинара във Варна

Тъй то, едни на преглед, други на семинар! :D
*

eganeva

• 4584
Почнах да се чувствам гадно, че са ми се обадили! :( А това обаждане беше най-хубавото нещо което ми се е случвало напоследък! Толкова се радвах...плаках с глас от щастие...въпреки, че още нищо не сигурно, толкова надежда ми вдъхнаха тези хора!Нали се сещате След 3 неуспешни иксита  колко сме изтощени и финансово и емоционално! Нека да не нападаме хората, те просто искат да помогнат! Успех на всички!

Няма защо да се чувстваш гадно.
Напротив - радвай се. :D
*
и на мен тогава ми отговориха,дори вчера ми се обадиха за семинара във Варна

Тъй то, едни на преглед, други на семинар! :D

хаххахаха a трети пред компа и форума за4атие....  :wink:

Faith недей така.... ние всички ще се радваме за теб, ако наистина си сред избраните и запо4не процедурата..... Просто много сме лъгани, света е такъв, 4е при новината за нещо добро и 4овек е нащрек, ама дали наистина няма някоя уловкааааа....
« Последна редакция: Август 29, 2007, 23:41:25 pm от dendy »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
едва сега разбирам за развитието по случая с Аристон-С и съм меко казано възмутена.
колко жалко, че една, на пръв поглед благородна инициатива, по същество се оказва поредната рекламна кампания и нов начин за наливане на средства в определени клиники. не мога по друг начин да охарактеризирам условията на Аристон-С, особено като се има предвид факта, че тънката подробност за подпомагане само, ако се отиде в определена клиника, беше обявена едва на финала - когато много жени са кандидатствали и, забележете - са предоставили пълна информация за личните си данни на фондацията.

и нещо друго, което едва ли ще зарадва жените, които са си записали по редовния път часове във въпросната клиника за след месеци - обърнахте ли внимание, че на одобрените за подпомагане кандидатки часове се записват за много близко време?

напълно съм съгласна с мненията за дискриминативния подход на фондацията.

бих искала да ги попитам - те търсили ли са други партньори в средите на българските клиники по репродуктивно здраве? напоследък четем в пресата съобщения за дарителство от страна на няколко лекари и клиники в областта на стерилитета - както във Варна, така и в София. оправданието за единствения партньор е доста нелепо...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

и нещо друго, което едва ли ще зарадва жените, които са си записали по редовния път часове във въпросната клиника за след месеци - обърнахте ли внимание, че на одобрените за подпомагане кандидатки часове се записват за много близко време?

Това може да се разглежда и така: Жените който са си записали час за след месеци може да са сред избраните. Така, че вместо април 2008 да направят консултация, това да се случи още септември 2007. :)
*
Аз си мисля, че ние не знаем какви са договорните условия м/у фондацията и клиниката, ами ако фондацията отпуска пари за лекарствата, а клиниката процедурата, тогава е нормално да бъдат такива условията. Грешно е да мислим, че една такава помощ, би огряла всички ни. Относно моето кандидатстване - смятам, че няма да бъда бъда от одобрените, поради редица фактори, но това не ме кара да бъда недоволна. На колкото и семейства да помогнат е нещо, и е по добре от нищо и кръстене на ръце.

и още нещо, възможно е, фондацията в началото да се е надявала да има повече съмишленици и дарители, и това да е причината да не са обявени тези условия още в началото
« Последна редакция: Август 30, 2007, 08:55:28 am от bubata »
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Момичета,
Моля ви успокойте се :bighug:. Нека да изчакаме преставители на фондацията да се включат с повече информация, вместо да ги нападаме излишно и да си правим (може би) погрешни изводи въз основа на оскъдната информация до момента.

Вчера зададох някои въпроси на е-мейла на фондацията и ето какво ми отговориха почти веднага:

"Здравейте Г-жо ХХХХ,

Вашите документи (както и на всички кандидатствали по проекта) са в процес на разглеждане от нашите партньори. Избрани са определен брой кандидати, с които ще бъдат проведени прегледи в клиника Надежда. Целта е да се установи тяхното здравословно състояние и да се прецени дали подбраните кандидати са подходящи за ин витро лечение. След приключване на тези прегледи Обществения Съвет ще вземе своето окончателно решение.

Списъкът с одобрените кандидати няма да бъде оповестен в сайта или по медиите, тъй като това би било в нарушение със Закона за защита на личните данни на кандидатстващите. Допълнително ще се свържем със всеки един кандидат, за да Ви уведомим за резултатите и мнението на Съвета."

Мисля, че всеки може да зададе въпросите, които го вълнуват директно на фондацията, а ако после има желание - нека ги сподели и с нас :D.

Началото винаги е трудно и не винаги всички аспекти са предварително добре обмислени, но нека дадем шанс поне някои от момичетата да бъдат подпомогнати.

П.п.: и сега сигурно вече се чудите дали и аз не съм сред избраните :D - ами НЕ, но не се предавам и не се поддавам на провокации.
Намерихме нашето синче.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Аз си мисля, че ние не знаем какви са договорните условия м/у фондацията и клиниката, ами ако фондацията отпуска пари за лекарствата, а клиниката процедурата, тогава е нормално да бъдат такива условията. Грешно е да мислим, че една такава помощ, би огряла всички ни. Относно моето кандидатстване - смятам, че няма да бъда бъда от одобрените, поради редица фактори, но това не ме кара да бъда недоволна. На колкото и семейства да помогнат е нещо, и е по добре от нищо и кръстене на ръце.

и още нещо, възможно е, фондацията в началото да се е надявала да има повече съмишленици и дарители, и това да е причината да не са обявени тези условия още в началото
:good_post: :good_post:
Подкрепям мнението на bubata!

Аз също си подадох документите в Аристон ,и се надявах да стане чудодто ,да ме изберат!Е...за жалост до сега никой не ми се обади и явно няма да съм между избраните,но искренно се радвам за избраните момичета .....как то каза Бубата.... На колкото и семейства да помогнат е нещо, и е по добре от нищо и кръстене на ръце.
Все пак благодаря на Аристон!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Последна редакция: Август 30, 2007, 11:26:22 am от Мимка »
*
Аз също като повечето от вас си попълних надлежно формуляра, че и втори път им писах на майла, е ни вопъл ни стон. Дано спечелим от втория тираж. Успех момичета и дано мечтата ни се сбъдне със или без Аристон С.

[/url]
Хайде да не се получава и при другите, ще ви копирам текста:

Десетки кандидати за бебе ин-витро по проекта на ''Аристон С''
Десетки документи са постъпили по време на първия етап на проекта "Нашите деца" на Фондация "Аристон С", съобщиха от организацията.
Най-голям е броят на подалите молби от София, следват Русе, Варна, Пловдив и Бургас. Според представителна извадка, изготвена от "Аристон С", 95% от кандидатствалите са жени на възраст между 30 и 40 години. 60% от тях са с висше образование, 22% със средно и едва 1% - с основно. Процентът на хората, подлагали се на лечение чрез репродуктивни методи надвишава 70. Предстои подборът на участниците, които ще получат финансиране за ин-витро процедура. Имената на одобрените ще станат ясни в средата на септември след решение на Обществения съвет.
Фондация "Аристон С" е единствената неправителствена организация в България, финансираща напълно и безвъзмездно ин витро процедури. Според представители на фондацията България, която се намира в остра демографска криза, е една от малкото страни в Европа, където процедурите ин витро не се заплащат от държавата.
Проектът, който стартира като национална кампания, има за цел да стимулира раждаемостта сред двойките с репродуктивни проблеми. Процедурите за първият етап от проекта ще бъдат извършвани в център за репродуктивно здраве "Надежда" с ръководител д-р Георги Стаменов
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
Да, това го има на сайта на Аристон. Ето ви пълният текст:
http://www.ariston-s.com/foundation/news5.php
 Ама какво от това? Аз все още чакам отговор на въпроса си от Аристон. Не, че при така стеклите се обстоятеслтва ще ме одобрят, но все пак щеше да ми бъде интересен отговорът им.
« Последна редакция: Август 30, 2007, 11:40:50 am от peta »
*
Така като гледам май вече и във форума не флизат представители на фирмата. Ще има да чакаме.

[/url]
*
Така като гледам май вече и във форума не флизат представители на фирмата. Ще има да чакаме.
Напротив, днес сутринта имаше. :D
*
Е явно съм пропуснала :oops:

[/url]
*
А това някой чел ли е?Има ли надежда и за варненки?На някого обадиха ли се ,за да кажат,че е между избраните пет или ще го решат на семинар?
http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=181427
« Последна редакция: Август 30, 2007, 12:11:37 pm от capris »
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722