0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Zlatulka, разбира се че силно ти стискаме палци за успех и за  :bori_007: :bori_004:
Хммм и мен ми е интересно какви са критериите за одобрение ;) Или е нещо като лотария :)

Здравейте,
Първо бихме искали да поздравим одобрените кандидати и да пожелаем успех на всички останали на следващите етапи от проекта. Все още не сме осъществили контакт с всички и нека някои от Вас не се учудват, ако не са получили отговор. До края на работната седмица (петък - 14.07.07) ще се свържем с всеки един от Вас по email или телефон.
Одобрени на първи етап от проекта са 20 двойки. Както вече беше споменато по-рано, фондация "Аристон С" не би могла да изнесе списък с тези имена, тъй като това би било в противоречие със Закона за защита на личните данни, а и освен това някои кандидати изрично помолиха за конфиденциалност при подаване на своите документи за участие.
Критериите, според които са избрани одобрените кандидати са: 1. хора с дълготраен стерилитет, които имат наистина тежки проблеми; 2. квотен принцип - желанието на всички партньори по проекта бе да има представители на всеки един регион от страната, както от по-големите, така и от по-малките градове.
За наше най-голямо съжаление осъзнаваме, че фондацията не може да подаде ръка на всички нуждаещи се от финансиране. Молим за разбиране от Ваша страна, тъй като проекта е в самото си начало и се надяваме с Ваша помощ проблемът да придобие гласност, за да може да се помогне на колкото е възможно по-голям брой двойки. Фондацията работи за набирането на нови спонсори, търсят се алтернативни възможности за финансиране. Ще се постараем на втори етап от проекта да влезем в контакт и с други партньори, за да се предостави по-голям избор от лечебни заведения, в които избраните кандидати могат да проведат своите ин витро процедури.
Желаем успех на всички!
И аз съм за втори етап! Не че ме учудва. Ама ако обявят критериите, по които одобряват и списък на тези, които са одобрени - това ще е добре.
Нека се включи представителя от Аристон С и да отговори на въпросите,моля!

Май вече има включване от Аристон.
Ама ако обявят критериите, по които одобряват ..

Критериите, според които са избрани одобрените кандидати са: 1. хора с дълготраен стерилитет, които имат наистина тежки проблеми; 2. квотен принцип - желанието на всички партньори по проекта бе да има представители на всеки един регион от страната, както от по-големите, така и от по-малките градове.

... и списък на тези, които са одобрени - това ще е добре.

Както вече беше споменато по-рано, фондация "Аристон С" не би могла да изнесе списък с тези имена, тъй като това би било в противоречие със Закона за защита на личните данни, а и освен това някои кандидати изрично помолиха за конфиденциалност при подаване на своите документи за участие.

Май вече има включване от Аристон.

Да , Барбарон 0708 , току преди теб !
Да де, нали съм телеПатка! Видях го, ама не ми се триеше.  :D
1. хора с дълготраен стерилитет, които имат наистина тежки проблеми;

Бихте ли пояснили ако обичате, какво за вас е:
а) Дълготраен стерилитет (т.е. от колко години ходене по мъките нагоре)
б) Наистина тежки проблеми (т.е. само мъжки, само женски, мъжки и женски фактор, неизяснен стерилитет? Диагнози?)

В очакване на повече подробности по тези два критерия

Благодаря :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Аз се боря 7 г. това дълготраен ли е? На всичко отгоре имаме и мъжки фактор, но във формуляра съм писъла само за моята диагноза? Може би трябваше един аз да попълня и един половинката ми?
И аз се замислих над тези критерии, явно не съм се мъчила достатъчно, но пък така ми е по- хубаво после.

[/url]
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца

б) Наистина тежки проблеми (т.е. само мъжки, само женски, мъжки и женски фактор, неизяснен стерилитет? Диагнози?)

Мдаам това си е доста неясен критерий, предполагащ субективното мнение на "журито". От една страна, тежък проблем е непроходимост или липса на маточни тръби, или пък много малко сперматозоиди. От друга страна, неизясненият стерилитет, т.е. всичко е наред, а не става, е не по-малко сериозен проблем.
От сърце пожелавам и 20те одобрени двойки да успеят в бебеправенето :) Силно им стискам палци :crossfingers:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ

И мен ме вълнува този въпрос! :D
*
Zlatulka,честито и стискаме палци!! :goodluck:

Иначе да се отчета и аз - и ние не сме от одобрените.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
двайсет двойки е доста добре за такова кратко време, помислете си ако предброим пак миналите през касата колко ще излязат, на касата критериите също не са много ясни... Честито на печелившите, дано повечето са сред нас.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

1. Мислех си, че от моя стерилитет (вече станаха 18 г.)по-дълъг няма, ама явно има...
2. От друг регион на страната съм, ама нейсе...
3. Ние сме и с тежък мъжки фактор, но това аз не съм го отразила. Попълних бланка само за себе си. Май трябваше и една за съпруга ми. Или най-добре е, според мен, за в бъдеще да се попълват семейни бланки - така наистина може да се опише проблемът и при мъжа, и при жената.
и 4. Да, все пак 20 двойки не са никак малко. Ако имаше и други фондации да поемат по толкова...
Успех на спечелилите и благодарности на  фондация "Аристон"!

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
И аз получих мейл вчера, че за съжаление не сме от одобрените на първия етап  :(
Аз съм пациентка на д-р Стаменов, с 10 годишен стерилитет и един неуспешен опит.

Но явно, че кандидатите са много, а бройките само 20.
Успех на одобрените кандидати.
А на Аристон - благодаря за благородната кауза.
Здравейте момичета, от дълго време ви чета, но реших да се регистрирам и да пиша. И аз съм от неодобрените, предполагам, че не са ни одобрили, защото само от 2 години са опитите ни за бебе, иначе проблеми има и при двама ни. Аз съм с намалена проходимост на двете тръби, а съпругът ми с намалена подвижност на сперматозоидите, като 70 % са неподвижни. Имаме едно неуспешно инвитро. това е от мен за сега. Успех пожелавам на всички.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
И аз получих съобщение, че не сме от избраните двойки за този етап. Ще се молим за Новата година, нов късмет тогава да имаме. Ние сме вече с една инсеминация, три неуспешни опита икси, 10 годишни ходения по мъките, мъжки фактор, изчерпан яйчников резерв, запушени тръби, хашимото, вече направо не мога да си запомня и аз всички диагнози. Похвално е наистина, 20 семейства не са никак малко!!! Ако има и други подобни инициативи би било чудесно!!!
« Последна редакция: Септември 13, 2007, 15:38:33 pm от kiara »

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
За статистиката :lol: - и аз съм от групата не неодобрените, но въпреки всичко благодаря на Аристон, че ще помогнат на 20 момичета (и момчета).

П.п. и пак за статистиката - борим се от 4 години; проблема е комбиниран - мъжки фактор и хромозомен проблем при мен, който не може да се коригира нито с лекарства, нито с хирургическа намеса :(.
Намерихме нашето синче.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Момичета, днес бях на прегледа, подарен ми от Аристон и реших да споделя как е минало. Сигурно сте любопитни. Значи д-р Стаменов разговаря с нас и ме прегледа, след което се срещнахме и с представителите на Аристон- мъж и жена (млади). Та нас, естествено ни интересуваше какво следва оттук нататък. Отговорът беше, че след като одобрените 20 двойки минат на преглед, те ще разговарят с д-р Стаменов, след което ще се осъществи пълното субсидиране на избраните двойки. На поставения от мен въпрос отговориха, че досега са събрали пари за около 5 двойки. Самите те споделиха за отношението във форума към тях и за критиките като определено са благодарни за градивната критика, отправена към тях. Какво друго да ви кажа.. Хората са приятни и изглежда искат да помогнат, но въпреки, че казаха, че се консултират с хора, минали по този път, всички ние се уверихме, че още доста трябва да работят по проблема и те са готови да го направят струва ми се. Казаха, че неодобрените на този етап не е необходимо отново да попълват формуляра, а те автоматично ще продължат за слеедващите етапи на програмата. Дори искаха да останем и да се запознаем с останалите одобрени, но мъжът ми трябваше да ходи на работа и нямаше как да останем. Та това е. Засега само 5 двойки ще бъдат субсидирани. Ако ви интересува нещо друго- питайте. Ако мога, с удоволствие ще го споделя с вас.

ПС. Независимо от по-нататъшния развой на събитията при нас, аз съм адски благодарна на фондация Аристон-С за този преглед защото чрез него се доближавам до мечтата си. Благодаря ви.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Поздравления за "Аристон". Дано наистина приемат градивната критика, макар че това което правят е неоценимо. И колко хубаво ще е, ако всички подпомогнати успеят! И ако още големи фирми направят такива инициативи и подпомогнат още повече двойки с репродуктивни проблеми! Златулка, на теб, късмет!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Здравейте, мацки  :D Аз да докладвам за развоя на събитията при нас.. Днес ми звъннаха от Аристон да ни уведомят, че НЕ попадаме сред 6-те двойки, които ще бъдат финансирани за АРТ процедури на т.нар. първи етап. Отново изтъкнаха като критерий за отсяване на кандидатите "регионалния принцип" и "клиничната картина". Както и казаха, че ще държат връзка с всички кандидати от първи етап и във втория. Та това е. Явно ще се насочим към донорство на яйцеклетки защото за друго едва ли ще успеем скоро да съберем парички.. Това е нещото, което исках да ви споделя защото май друго момиче от форума нямаше одобрено.. На всички ви- успех.  :D

*
Съжалявам, Златулка! Понякога се случва нещата да вървят по трудния начин. Горе главата и успех на процедурата!