0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #300 -: Юни 22, 2007, 11:02:09 am »
за витамините също трябва консултация с лекар. моят примерно ми каза, че нямам нужда.

*
« Отговор #301 -: Юни 22, 2007, 11:23:13 am »
Не е хубаво да се приемат никакви лекарства без препоръката на лекар.Аз лично почнах да пия витамини чак към края на на 8 месец.Преди това не ме е трябвало според док.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #302 -: Юни 22, 2007, 12:53:34 pm »
Момичета, как се справяте с жегата и ниското кръвно? На мен от вчера ми е ужасно лошо и ми се вие свят /с изключение на вечерта, когато разхлади/, а кръвното ми е ужасно ниско.

*
« Отговор #303 -: Юни 22, 2007, 13:13:43 pm »
Момичета, как се справяте с жегата и ниското кръвно? На мен от вчера ми е ужасно лошо и ми се вие свят /с изключение на вечерта, когато разхлади/, а кръвното ми е ужасно ниско.

Пий много, ама много течности, не излизай на слънце. Аз унищожавам уникални количества вода. А сутрин пий по едно кафе за да ти вдигне малко кръвното, няма да навреди!
Дръж се, още малко ти останА!
*
« Отговор #304 -: Юни 22, 2007, 14:25:18 pm »
 Както Сия е казала трябва да се пие много вода и течности :balk_14: :balk_15:. Аз също страдам от много ниско кръвно по принцип,.А сега да не говорим тъй като пия и висока доза магнезий кръвното ми е ужасно ниско  :balk_80:, може да се пие кола една две на ден, тя действа по-бързо от кафето и по-добре от него.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #305 -: Юни 22, 2007, 15:11:22 pm »
sia, ini  :bighug: аз днес така и направих - сутринта изпих едно кафенце и никъде не съм мърдала - само до лекаря на консултация, /но мъжът ми дойде да ме заведе със служебната кола с климатик/ и наистина се чувствам много по-добре от вчера.

sia мила :hug2:, права си - малко остана, ще стискаме зъби и ще издържим. Тежичко е като е такова времето, ама ... нали сме "мъжки" момичета, няма да се предаваме. Мен вече ме тресе треска да видя бебчо. С мъжа ми си говорехме как всичко ни е насън и още не можем да повярваме, че ни се случва, а пък като се роди бебчо, какво ли ще бъде  :D.
Целувки.

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #306 -: Юни 22, 2007, 16:34:48 pm »
Здравейте, момичета! Имам въпросче :oops::
Днес докато си лежа на дивана и на няколко пъти(3-4), усещам нещо като леко напрежение над пъпа и в същото време усещам, че корема ми от едната страна е по-твърд и малко на една страна! Чудя се дали това се случва когато одно от двете бебета се мърда и дупи, или е някаква контракция? :ask:
Извинете ако въпросът ми е тъпичък :oops:
*
« Отговор #307 -: Юни 22, 2007, 16:50:32 pm »
И аз имам въпросче - какво пиете против киселините? Аз се чувствам като огнедишащ змей, който всеки момент ще изригне като вулкан :(
*
« Отговор #308 -: Юни 22, 2007, 17:13:00 pm »
mecheto Това е нормално.Бебетата се мърдат.Много е готино понякога корема ми е на една страна.  :party:
*
« Отговор #309 -: Юни 22, 2007, 17:14:25 pm »
Нямам кой знае какви кисели, но доколкото знам няма лек.
*
« Отговор #310 -: Юни 22, 2007, 17:14:37 pm »
И аз имам въпросче - какво пиете против киселините? Аз се чувствам като огнедишащ змей, който всеки момент ще изригне като вулкан :(
аз лично нищо, чакам да ми минат.
ама мъжа ми пие 1 лъжица сода за хляб разтворена във вода и твърди че му действа добре.

« Отговор #311 -: Юни 22, 2007, 17:26:29 pm »
mecheto, от бебчетата е. Просто е гръбче или дупенце, по нататък ще почнеш и лакти и петички да усещаш.
sia, за киселините си бях купила Стопацид, дъвчи се, малко е гадно на вкус, но пък содата не вярвам да е по-приятна. Има и още някакво лекарство, ама сега не се сещам името му. На мен специално ми помагаше.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #312 -: Юни 22, 2007, 17:29:17 pm »
 Сия, за киселините нищо не помага, просто гледай като лежиш главата да ти е на високо, т.е да не се изравнява с нивото на стомаха. Избягвай да ядеш мазни и пиканти храни, както и такива с консерванти и разни чипсове и т.н.
Цитат
ама мъжа ми пие 1 лъжица сода за хляб разтворена във вода и твърди че му действа добре.
При бременни това не помага, успокоява за малко, но после киселините стават два пъти повече.
*
« Отговор #313 -: Юни 22, 2007, 17:36:31 pm »
Абе аз не ям нищо което да дразни стомаха, ама явно матката много го притиска. И аз чаках да си минават от само себе си, ама вече втори ден след ядене и след като си изпия хапчетата, повръщам. Та за това търся някакъв лек, за да не си повръщам поне лекарствата. Благодаря ви, че толкова бързо се отзовахте.
 :grouphug2:
А това със содата го пробвах вчера вечерта. Точно след нея повърнах някъде след 10 минути.
*
« Отговор #314 -: Юни 22, 2007, 17:40:21 pm »
Sia относно киселините аз за сега се справям с Талцид, по половин или цяла таблетка се схрускват.На този етап ми минават, ще видим обаче по късно дали ще ми действа.
*
« Отговор #315 -: Юни 22, 2007, 17:48:44 pm »
Sia относно киселините аз за сега се справям с Талцид, по половин или цяла таблетка се схрускват.На този етап ми минават, ще видим обаче по късно дали ще ми действа.

И моя бременна приятелка само с Талцид живееше! Дано понамалеят, че е кошмарно...  имаше някъде цяла тема - май Огънче имаше проблеми с киселините... Абе, тя къде се загуби?
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 18:01:59 pm от Bora82 »
*
« Отговор #316 -: Юни 22, 2007, 17:55:08 pm »
И аз търсих преди да ви питам, ама нещо търсачката ми отвори само три теми, не знам защо :(
*
« Отговор #317 -: Юни 22, 2007, 18:01:26 pm »
Против киселини:
Категория В – лекарства, които са много използвани по време на бременност и не изглежда да причиняват сериозни увреждания или други проблеми. Тук се включват ... фамотидин (Пепсид)(бел.прев. – средство против киселини, в България се съдържа в препаратите против киселини Квамател и Фамотидин);
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=156225.0

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #318 -: Юни 22, 2007, 18:24:53 pm »
Намерих темата на Огънче, дано да ви е полезна  :D
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=12&topic=8072.0
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #319 -: Юни 22, 2007, 18:32:05 pm »
Абе аз не ям нищо което да дразни стомаха, ама явно матката много го притиска. И аз чаках да си минават от само себе си, ама вече втори ден след ядене и след като си изпия хапчетата, повръщам. Та за това търся някакъв лек, за да не си повръщам поне лекарствата. Благодаря ви, че толкова бързо се отзовахте.
 :grouphug2:
А това със содата го пробвах вчера вечерта. Точно след нея повърнах някъде след 10 минути.

Sia, повръщането може да не е от киселините ами точно от горещото време /на мен вчера също на два пъти ми се случи да повърна храната, която бях яла/ и от по-голямото количество храна, което си поела. Затова те съветвам да ядеш по-мъничко, но по начесто. Мисля, че това ще ти реши проблема както с киселините и повръщането, така и с дискомфорта от притискането на стомаха от бебчо.