0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #260 -: Юни 20, 2007, 15:31:06 pm »
marmotche, говори с доктора за тези схващания, попринцип се пие магнезий в такива случаи.

Fia, не винаги качването на кг през бременността е свързано с повече ядене. Аз поне ядях по-малко и от преди. Ако преди ядях на ядене по 3 филии хляб, през бременността едвам изяждах 1 и това не ми попречи да качвам по 2 кг на месец. Отделно, че ядях много по-малко сладко от преди това, газирано почти не пиех. Май по-скоро става нещо с метаболизма. Единственото нещо е да не слушате, когато ви разправят, че трябвало да ядете за двама/ трима  :lol: - бебето си взима каквото му е нужно от вас. Сега верно си хапвам доста и се оправдавам с кърменето  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #261 -: Юни 20, 2007, 15:43:07 pm »
Ето едно линкче с полезна информация и съвети:http:/http://www.bremennost.startirai.com/
« Отговор #262 -: Юни 20, 2007, 17:09:20 pm »
Момичета,моля Ви,обяснете ми какво точно се гледа при прегледа за фет. морфология.Предварително благодаря.
« Отговор #263 -: Юни 20, 2007, 17:16:23 pm »
Благодаря ви, момичета, толкова мило ми стана, като ви прочетох...  :bighug:
След цял ден по доктори и изследвания, нищо не можа да стане ясно, освен, че съм се сдобила с цистит и гърлобол, и че ще ми слагат холтер. GP - то ми май не може да ми постави диагноза, уж прави консултации и с други специалисти. 8O А температурата не пада. :(
Утре продължавам с докторята  :(
Благодаря ви, че сте с мен!

Каси, имах подобна случка, оказа се, че ми се променя с наедряването центърът на тежестта и това е отключило дископатията ми, която не съм предполагала, че имам. Момичетата са прави обаче, отиди на невролог за по - сигурно, че шега не бива.
« Отговор #264 -: Юни 20, 2007, 17:23:40 pm »
Специално за мамите чакащи близнаци и възнамеряващи да кърмят http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=200175.0
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #265 -: Юни 20, 2007, 17:33:05 pm »
Ми дай нещо и за нас де....
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #266 -: Юни 20, 2007, 19:06:34 pm »
Васи, и тук благодаря за инфото!  :D
Феталната морфология мина супер. Бебетата са здрави, д-р Димитрова каза, че по-добре оттова, не може да се желае. На 9 август ще ходя отново при нея, защото има съмнения за мен за склонност към хипертония.  :( Сега кръвното ми е 110/70, но явно има впредвид нещо. Извинявайте за глупавия въпрос, но докторката ми прави Доплер, някой знае ли нещо повече за това изследване? И гледахме бебетата на триизмерен ехограф. Иначе новината е че
бебетата са еднояйчни и са определено момчета. И приличат на мама  :wink:, според док.
Ще видя утре какво ще излезе на другата фетална. Иначе това със схващането и прищипването на нерва било нормално явление. Разрешавало се по един аулин. Продължавам с магнерота и при нужда желязо.
Благодаря ви, че сте с мен! Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #267 -: Юни 20, 2007, 19:10:39 pm »
Каси, да са ти живи и здрави юнаците. У вас ще бъде весело. :D
За аулина само да те предупредя, че е много вреден за черния дроб. В доста страни е абсолютно забранен.
Аз съм изпила сигурно един камион Нимезил (аналог на аулина) и го спрях, щом прочетох тази информация.
Много слънчеви дни с бебковците.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #268 -: Юни 20, 2007, 19:21:52 pm »
white, благодаря ти, много си мила! От сърце ти желая скоро време да се похвалиш с най-хубавата новина!   :balk_21:

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #269 -: Юни 20, 2007, 20:15:22 pm »
Касита :sunshine:,честита юнашко-синя новина! newsm05
На когото и да приличат от семейството :dance2: "тежко и горко" на мажоретния състав :balk_602:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
« Отговор #270 -: Юни 20, 2007, 20:45:13 pm »
Честито на всички!
Бъдете много щастливи и се радвайте много на бебоците си!

*
« Отговор #271 -: Юни 20, 2007, 21:52:59 pm »
Каси, браво за юнаците! Все така добре да се развиват, а пък хипертонията да те подмине!

п.п. ама как така еднояйчни, нали бяха две точиците или аз съм изпуснала нещо? :oops:
*
« Отговор #272 -: Юни 20, 2007, 22:04:00 pm »
Ей, Каси, до сега ти честитяхме шарените бебчета, а сега изненада :D.Няма значение само да са здравички и при теб всичко да е наред.Ама и на мен не ми ясно как така еднояйчни?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #273 -: Юни 20, 2007, 22:30:02 pm »
И на мен ми е странно, но докторката беше категорична, че са с една плацента  8O  и че са еднояйчни.

*
« Отговор #274 -: Юни 20, 2007, 22:36:45 pm »
Хм, Каси, изненадваща е тази новина за еднояйчните близнаци. От друга страна д-р Димитрова ме е преглеждала няколко пъти и аз лично съм с много добро мнение за нея. Както и да е, важното е с близнаците всичко да е наред.
Мен на доплер ме пращаха при нея за да провери дали добре е кръвоснабдена плацентата.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #275 -: Юни 20, 2007, 23:09:06 pm »
Габи, благодаря ти.  :D

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #276 -: Юни 20, 2007, 23:27:19 pm »
Ама и на мен не ми ясно как така еднояйчни?

Честито Каси, да са живи и здрави мъжете!!!  :lol: :lol: :bori_004: :bori_005:

Еднояйчни (идентични) и двуяйчни (неидентични) близнаци

Близнаци, родени в резултат от имплантирането на два ембриона са обикновено неидентични. Понякога, в около 4% от случаите те могат да бъдат идентични като единият ембрион не се е имплантирал, докато следващият се е разделил на две.  Вероятността за еднояйчни близнаци се увеличава при използването на индукция на овулацията и ICSI.

Каси, наистина имаш повод да вярваш в чудеса!!!  :wink:
« Последна редакция: Юни 20, 2007, 23:52:14 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #277 -: Юни 21, 2007, 07:03:05 am »
   Каси, да са ти живи и здрави момченцата. Ще бъдат еднакви, а това е прекрасно! Ако приличат на теб-още по-добре, да му мислят майките на момичета . :wink:

Важното е да са ти живи и здрави и всико да е наред до края. Успех!
*
« Отговор #278 -: Юни 21, 2007, 08:47:03 am »
Еднояйчните близнаци започват самостоятелно развитие още след първото делене на зиготата,а не -след 4-то,или 8-мо...т.е. или са имплантирани два еднояйчни ембриона,или да допуснем,че е някакъв уникален случай на двуяйчни близнаци с обща плацента,да речем-в резултат на арт-процедурата.
Интересен ми е този случай,но най-важното е всичко да мине добре,да се родят две здрави и прекрасни мъничета,пък като се родят може да пишат по вестниците в цял свят за този феномен,та ще станат световно известни още в деня на раждането си...  :wink:
 :balk_179:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #279 -: Юни 21, 2007, 08:55:30 am »
Ще уредим някъде да пишат ама по-други хубави причини!  :wink: Дай боже само здраве!
Благодаря ви за информацията, момичета, защото и на мен  нещата не са ми никак ясни. Значи, смятате че е някакъв уникален случай?  8O И как така са имплантирани два еднояйчни ембриона? Ще се консултирам и с ембриолога в клиниката, ако днес се потвърди това нещо, защото пак ще ходя на фетална но там.
Иначе, със сигурност ще му мислят тъщите?  :wink:  :wink:  :wink:
Благодаря ви, че сте с мен!  :bighug: