0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #220 -: Юни 19, 2007, 14:01:13 pm »
Пипи, да звъннеш на док веднага, ние няма как да помогнем, а ми се струва важно.

Лан, и мен ме болеше точно така вляво долу при първата бременност след 25 гс. Предполагаха, че са сраствания след лапарото, но при секциото никакви сраствания не откриха, така и не се разбра. Сега като се е поразтегнала вече матката, точно така си ме боли отново. Коментирай го с лекаря си във всеки случай.

Каси, мисля, че видях точно Пег Перегото за близнаци в Хиполенд в Скай сити миналата седмица, ама не съм 100% сигурна. Може да им звъннеш. Но вече са ти казали, като класа е на светлинни години пред Чиполино. А онази количка в парка Гео Милев с близначките една срещу друга я знам, щото сме съседки с Мешко :), тя е Bebe Confort, много лека ми изглежда и самите кошници се махат и се носят в ръка, имат си и собствени дъждобранчета. Виждала съм я в червено и в черно в Малечко на Константин Величков. Но предвид марката, предполагам, че ще е скъпичка.
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 14:07:11 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 14:33:48 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #222 -: Юни 19, 2007, 14:26:17 pm »
Аз още нищо не съм разглеждала, нито купувала, още е рано, а пък и половинката не дава да купуваме нищо предварително, гонят го някакви паранои и суеверия. Имаше ли някакъв "синдром на бременния мъж"  :) в този смисъл или се бъркам, повече се притесняват и от нас май  :) :D

*
« Отговор #223 -: Юни 19, 2007, 14:30:09 pm »
 :lol: Хич не бъркаш! :bighug: Миличките те и от страни не е лесно да се гледа...
*
« Отговор #224 -: Юни 19, 2007, 15:13:41 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо извън темата за покупките.
дали е притеснително слабо жълтеникаво, може би съвсем леееко кафеникаво течение? знаете ли нещо или да звъня на док? в 12-та седмица съм

Пипи, аз имах такова, но се оказа, че съм направила гъбички от уртогестана. Все пак е хубаво док да те види или поне със сигурност му се обади, за всеки случай.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #225 -: Юни 19, 2007, 15:26:11 pm »
Пипи,док каза да му се обадиш!
*
« Отговор #226 -: Юни 19, 2007, 15:27:50 pm »
Благодаря много ле и на всички други, които се включиха!
ей сега ще му звънна

*
« Отговор #227 -: Юни 19, 2007, 16:02:55 pm »
Момичета привет. Преди малко бях на първи преглед в Токуда. Видяхме го бебчо, още е много мъничък, но пък сърчицето му тупка ли тупка. Преживяването беше страхотно. Пуснаха ми сума ти изследвания и ми казаха м/у 1 и 10 септември да си запиша час за фетална морфология и на другия ден веднага на биохимичен скрийнинг в МА. Всичко беше наред, само сега остава и резултатите да са ОК и ще бъда по-спокойна вече.
А, предстои ни важна задача довечера - уведомяването на родителите. Не знам защо но се чувствам много странно да им кажа че съм бременна - все едно съм направила нещо лошо и сега съм виновна.Чувствам се някак си гузна  8O
Дългичко стана ама то от емоциите които напират.........
« Отговор #228 -: Юни 19, 2007, 16:15:50 pm »
Мимчо, разбирам притеснението ти и не само при теб е било така. Ще видиш колко бързо ще отпадне това странно чувство щом видиш усмихнатите им лица. Желая ти бремеността да е безпроблемна, раждането - леко, а бебо да е здрав и весел. :crossfingers: :babyflips:
*
« Отговор #229 -: Юни 19, 2007, 16:33:11 pm »
Не знам защо но се чувствам много странно да им кажа че съм бременна - все едно съм направила нещо лошо и сега съм виновна.Чувствам се някак си гузна  8O

Защо бе, Мимчо? Защо гузна?
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #230 -: Юни 19, 2007, 16:40:25 pm »
:flower:Привет Дами!

Аз също не съм обикаляла по магазините, предвид позицията ми на "Полегнала е Тодора"!
А и да ви кажа, струва ми се малко рано!Незнам може би поради офанзивата у дома
и моята своевременна екстрадация!Приятно ми е обаче да ви чета и попивам инфо!
Иначе сме добре, чакам резултатите от биохимичния в четвъртък и така.....

yahoo_17Здраве за всички!Кой, където се намира....мами, бебковци и други сладури! yahoo_17
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #231 -: Юни 19, 2007, 16:50:17 pm »

Аз също не съм обикаляла по магазините, предвид позицията ми на "Полегнала е Тодора"!
:( уф, и аз така - нямам идея кога и кой ще пазарува. На мен от жегата кръвното така ми пада - в неделя беше цял ден 40/90, едвам гледах. Въобще не мога да си се представя как обикалям по булевардите и внимавам за колите - ще припадна някъде. Излизам само рано сутрин до близкия магазин и това е. Надявам се някоя баба да ми дойде за дружка и да ме "варди" докато пазаруваме, че приятелките все едни работни... :)
*
« Отговор #232 -: Юни 19, 2007, 17:10:34 pm »
Lan, а не ти ли помага ако пиеш айрян със сол, вдига кръвното, не е вредно като кафето и е доста разхладително в жегата  :lol:. Аз си пийвам този на Данон, много ми е вкусен и помага през следобедите.
*
« Отговор #233 -: Юни 19, 2007, 17:19:46 pm »
А и да ви кажа, струва ми се малко рано!Приятно ми е обаче да ви чета и попивам инфо!
yahoo_17
Мише и аз съм от "пасивните" читатели, единственото, което направихме беше, че по време на ремонта сложихме весели детски тапети в детската стая, но с единствената идея да не ми се налага да викам майстори пак след някой друг месец  :P Иначе е факт, че дискусиите са много интересни. Стискам палци за БХС!
*
« Отговор #234 -: Юни 19, 2007, 17:29:17 pm »
Не знам защо но се чувствам много странно да им кажа че съм бременна - все едно съм направила нещо лошо и сега съм виновна.Чувствам се някак си гузна  8O

Защо бе, Мимчо? Защо гузна?
Ми айде де? И аз това се чудя. Ама така се чувствам. Все едно съм ученичка и ще оставам на поправителен.... :?
« Отговор #235 -: Юни 19, 2007, 17:34:51 pm »
Каси, аз съм с Пег Перего. Много удобна и лека количка. С четири двойни малки гуми, които могат да се застопорят за да не се въртят. Много лесно се сгъва и разгъва - с една ръка. Живея на село и доста често ми се налага да минавам по черни пътища с камъни и се справям. Чиполиното са тежки и трудно маневрени, моята приятелка е с такава и макар с големи гуми ми е трудна. Гледайте количките да могат да стават в легнало положение, че доста летни не го позволяват.

За шишета, помпа, стерилизатор и АМ може да изчакате като родите. По-важно е да имате някой чифт дрехи особено, ако се искат такива за в болницата, защото ще ви трябват изпрани и изгладени. Шише може едно-две за всеки случай, те поне не са голяма инвестиция, както и биберон залъгалка, ако смятате да ползвате.

Крем за зърна почти задължително, Гармастан /с измиване/ или Лансинох, Авент /без измиване/, както и подплънки за кърма. Превръзки за в болницата и след това, аз си бях купила 4 пакета, като единият беше едни като памперс почти, водят се за родилки или нещо от този род. Нощници изобщо не е нужно, дори и в държавна болница да раждате. Такова е мазало след раждане, че просто няма смисъл, освен за гнусливите.

Всеки случай не оставяйте много неща за след това, освен ако човекът на който ще се доверите му нямате 100% доверие. Много е трудно всичко да се купи на един път. Бая обикаляне си е и време. Лично мнение!

Друго належащо не се сещам вмомента.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #236 -: Юни 19, 2007, 17:46:04 pm »

deep, я издай колко струва това хубаво легълце в Пловдив (с матрака). С двата матрака ли го продават?

Lan, цената на леглото е 369лв. Продават го с матрака на кошарата. Аз отделно купих протектор за матрак от " Вис Виталис".

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #237 -: Юни 19, 2007, 18:20:41 pm »
Лани :hug2:пази се мило, пазар ще се направи, а жегата е ужасна!
А това с кръвното не е шега работа!

Роби :balk_24:, ще четем, ще попиваме!

Аз мисля да си приготвя един, два комплекта дрехи и креватчето, количка ще избера и капарирам!
Не съм суеверна, не съм страхлива, просто искам да съм спокойна!
Не знам дали ще ми повярвате, но аз още не мога да осъзная, че тази бременност се случва на мен!
Някак минах през много фантазии и чак ми е нереално сега.И корема и всичкото внимание!
Първо фантазирах двойно, после всичко останало, искам да го гушна и тогава!
Усещам го, видях го, знам че го нося под  :heartbeat:, но ще повярвам когато изплаче!
  :balk_56:Стана лично...Простете!

П:П:Цялата тази информация е много ценна,
запаметявам си темата и ще я отворя когато
ми дойде МУЗАТА :balk_115: за бебешки пазар!

:grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #238 -: Юни 19, 2007, 21:55:01 pm »
Я да ви питам - знаете ли за какво се използват и кога се препоръчват коланите за бременни?
« Отговор #239 -: Юни 19, 2007, 22:21:29 pm »
Мишанта, аз повярвах няколко дни след като се роди Андрея  :lol:

sia - http://shop.danet.bg/index.php?cPath=24_219
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!