0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #20 -: Юни 08, 2007, 07:42:42 am »
Цитат
Аз затова в ЖК не им казах истинската дата на ПМЦ, а си я сметнах спрямо овулацията(От деня на овулацията извадих 14 дни) и така им казах

И аз така.  :lol:
*
« Отговор #21 -: Юни 08, 2007, 10:01:58 am »
Те не щат да слушат за дата на трансфер, пък вие искате за овулация да ви чуят... Хе!  :P
*
« Отговор #22 -: Юни 08, 2007, 10:07:59 am »
Хммм, аз да повдигна една "естетическа" тема  :lol:

Колко килограма е нормално да се качи? Някъде бях чела, че е добре първите 3 месеца да не са повече от 1-2, а после, към кое трябва да се опитвам да се придържам?  :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #23 -: Юни 08, 2007, 10:49:34 am »
Роби, аз първите три месеца качих около 5 килограма.Това се приема,че едоста, но явно моя организъм е имал нужда от наваксване или зареждане.Сега от около 3 седмици почти не съм качила.Надявам се занапред да качвам по-умерено.Иначе съм чела, че е добре да се вмъкнеш в рамките на около 12 кг .
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #24 -: Юни 08, 2007, 10:55:32 am »
Роби, чела съм че е уместно да се качат от 12-16 кг.
Друг е въпроса, каква ти е структурата, колко ти се лепи,
и колко ти се яде :wink:
Аз качих 10 кг за 4 месеца, което си е много, но от 1 месец насам
не качвам нищо. Сигурно накрая ще качим повече, знам ли?!?
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #25 -: Юни 08, 2007, 11:18:38 am »
През бременността си до почти седмия месец свалих 7кг...до като отидох да раждам ги качих пак 7кг. и като родих бях - 10кг...Всичко е до организъм. Дебела съм и лежах почти 9месеца но ядях много плодове и зеленчуци...като се замисля те ми бяха основната храна. Доста здравословно се хранех като бях бременна за разлика от сега :lol:
Родих 3,600 кг. сина си.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
« Отговор #26 -: Юни 08, 2007, 11:29:07 am »
Момичета, да ви питам нещо. От известно време имам болки ниско долу (не знам в яйчниците ли или не, но там някъде). Не са постоянни, а по-скоро по 4-5 пъти на ден усещам нещо като бодежи. Шефката ми (тя е акушерка) ми каза да си купя но-шпа. Обаче се притеснявам дали е нормално?
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #27 -: Юни 08, 2007, 11:32:00 am »
Мимчо, наистина вземи но-шпа. Тези болки са от
разтягането на матката, не се притеснявай.
Ако все пак са силни или не минават, потърси лекаря си!
*
« Отговор #28 -: Юни 08, 2007, 11:32:38 am »
Хммм, аз да повдигна една "естетическа" тема  :lol:

Колко килограма е нормално да се качи? Някъде бях чела, че е добре първите 3 месеца да не са повече от 1-2, а после, към кое трябва да се опитвам да се придържам?  :P

Роби, преди време някой беше дал  този линк, към калкулатор за теглото по време на бременност. Дано да ти е полезен.
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
« Отговор #29 -: Юни 08, 2007, 11:39:58 am »
През първите месеци се качва малко. Аз до седмия месец бях качила 7 кг., което беше супер, но последните 2-3 месеца качих още 8,5кг. и общо станаха 16,5. След раждането 10 вече ги нямаше, после свалих още 3 и последните 3 все още ми седят за съжаление.
<br />[link=http:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #30 -: Юни 08, 2007, 13:08:42 pm »
Роби, всичко зависи от организма ти. Аз например първия път свалих 10 кг. до 5 месец, после до 9ти си ги наваксах пак и отидох да раждам толкова килограма, колкото бях преди да забременея. Лошото е, че докато кърмех качих бая. Сега съм с 4 кг. по-малко отколкото като забременях втория път. Надявам се да си продължа да свалям заради захарта. Много е относително всичко :( Хубаво е да се качва толкова, с колкото бебето расте. Това е идеалното за нас. Ама не винаги става, за съжаление :)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #31 -: Юни 08, 2007, 13:45:32 pm »
И аз май отслабвам. На килограми не, но видимо съм свалила. Аз се бях притеснила, защото два месеца не качвах въобще, но док ме успокои, че джудженцето се развива добре и няма нужда да се притеснявам.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #32 -: Юни 08, 2007, 14:49:26 pm »
Роби, аз свалих 5 кг първите три месеца, явно от неспането и нервите. В края на третия месец качих 1 кг. и половина. По средата на 4-ия месец качих още 2 кг. Тоест - тръгнах 73кг., явно от стимулацията, а сега към 72, при ръст 174см. Имам само корем, като за шести месец, и талия си имам, изобщо доволна съм /засега  :wink:/ Един колега даже мислеше, че вече съм на финалната права  :lol: Дори на моменти ми се струва, че леко отслабвам. Храня се общо взето през 2 часа помалко, винаги закусвам, обядвам по два пъти, изобщо не гладувам. Но пък ям много череши, домати и краставици. За сметка на моите прилични килограми, бебетата ми са двойно по-големи от стандартите. Поне така пише в една книжка. В 17-а седмица бяха по 200грама.  :lol: и много шават, особено вечер.  :? :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #33 -: Юни 08, 2007, 14:53:00 pm »
Забравих да попитам тези от вас, които са в по-напреднала бременност. Правихте ли ехокардиография на бебето в 3-а градска болница в София! В 22-а седмица ли се прави? Благодаря ви много за отговорите.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Butterfly_

• 273
  • Много, много щастлива мама и съпруга!!!
« Отговор #34 -: Юни 08, 2007, 14:54:18 pm »
Мили момичета, ето един линк, където може д аси проверите през кой месец колко килца се качват, поне ориентировачно!!! Дано съм полезна!!! :wink:
*
« Отговор #35 -: Юни 08, 2007, 15:02:49 pm »
Забравих да попитам тези от вас, които са в по-напреднала бременност. Правихте ли ехокардиография на бебето в 3-а градска болница в София! В 22-а седмица ли се прави? Благодаря ви много за отговорите.

Аз правих при Спасов, МЦ Фемина - 22-24 седмица май е добре да се направи.
Много подробен и приятен доктор - останах доволна!
Гуш за теб и бебоците  :P
*
« Отговор #36 -: Юни 08, 2007, 15:19:17 pm »

Аз днес се опитах да я направя точно в 3-а градска, като преди месец отидох там и на регистратурата исках да си запиша час, а те ми казаха че било без записване и така днес отидох, но се оказа че изобщо не е без час, всички чакащи имаха направления и някакви картони и сестрата едва ли не ми се развика как така без записване. И така се отказах от това изследване защото вече е късно да се записвам където и да е било другаде. Успокоявам се с това, че в сряда съм за 2 път на фетална при доктор Димитрова в МЦ Фемина и ще видим какво ще каже тя, въпреки че точно тя ме прати в 3-а градска защото техния доктор щял да отсъства точно седмиците в които трябваше да правя фетална ехокардиография.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #37 -: Юни 08, 2007, 15:34:52 pm »
Здравейте, искам да ви попитам нещо, не знам дали тук е мястото, но се надявам да ми отговорите. Бременна съм в 15 седмица - малка. От дасната страна на коремчето си имам не много голяма бемчиц, която от няколко дена ме сърби до полуда. В горния край леко се е зачервила, но не е от чесане, защото не я чеша. Мисля да попитам, като отида на консултации - те са скоро, а после можеби ще отида и на дерматолог. Вашето мнение какво е? Някой имал ли е същото притеснение?
*
« Отговор #38 -: Юни 08, 2007, 15:39:46 pm »
Lusy27, не знам дали ще ти от полза, но по време на 3-4 месец на мен ми паднаха от самосебе си две плоски и леко пигментирани брадавички (колкото една стотинка големи). Не знам как стана - имам ги от години, сега и белег няма. Ако ида на дерматолог, няма какво да види, но ти е добре да отидеш при специалист. В същтото време около очите и под гърдите ми се появиха съвсем мънички брадавички по 3-4 на всяко място - като връхче на игла, но са издадени. За тях мисля да ида, но ще е след раждането.
*
« Отговор #39 -: Юни 08, 2007, 15:42:32 pm »
Леле, каква съм разсеяна :oops:
В тичане по ендокринолози, изследвания и други подобни съвсем забравих да си запиша час за фетална ехокардиография. А съм вече в 23 седмица :(
Колко дни предварително трябва да си запиша час при д-р Спасов, за да не изпусна срока за това изследване. Или вече съм го изпуснала.

gery_k77,  до кога ти казаха, че ще отсъства д-р Спасов?