0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #240 -: Юни 19, 2007, 23:22:40 pm »
Благодаря ви за съветите, момичета. Васи, Мармотче, очевидно и аз ще се ориентирам към Пер Перего, остава да намеря магазин в София, където я има тази количка за близнаци. Като за начало май ще посетя Скай сити, нали така беше?

Стискайте ми палци, утре съм на фетална морфология при д-р Димитрова!

Поздрави: Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #241 -: Юни 20, 2007, 00:44:01 am »
Мили момичета, чета ви и толкова далечен ми се струва изборът на количка... Дано да стигнем и до там. От вчера вечерта вдигам температура, започнах и антибиотици, тази вечер ми стана много лошо, бяхме по спешност до Майчин дом, слава богу, бебко е жив, ако стане по -зле, ще влизам в болница. Моля, стискайте ми палци!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #242 -: Юни 20, 2007, 06:52:33 am »

Цитат
Мили момичета, чета ви и толкова далечен ми се струва изборът на количка... Дано да стигнем и до там. От вчера вечерта вдигам температура, започнах и антибиотици, тази вечер ми стана много лошо, бяхме по спешност до Майчин дом, слава богу, бебко е жив, ако стане по -зле, ще влизам в болница. Моля, стискайте ми палци!
Я се дръж! Стискам палци - всичко ще бъде наред!

Цитат
Не знам дали ще ми повярвате, но аз още не мога да осъзная, че тази бременност се случва на мен!
На мен още ми се случва сутрин като се събудя да си мисля, че бремеността ми е била само хубав сън ... усещането е много особено.
*
« Отговор #243 -: Юни 20, 2007, 09:09:10 am »
И аз редовно си пипам корема, невярващо - даже се стреснах онзи ден, че ми се е смалил - къде ми е бебетоооо? - кой знае какво съм сънувала  :D

А, за пазаруването - такъв кеф е, че не бих си го спестила въобще. Започнах от 6-7 месец насам, е - още не съм готова, че умишлено не купувам всичко наведнъж - да си увелича кефа  :D

Точица, стискам палци всичко да е наред!
*
« Отговор #244 -: Юни 20, 2007, 09:50:37 am »
То4ица, ще ти стискаме палци всичко да мине безпроблемно :goodluck:.
Мдааа, и аз така не мога да повярвам,че се е случило.Вече всичко се върти около това, но понякога се спирам и си мисля ама за мен ли говирим, за мен ли се отнася?
Ини, този магазин на Гоце Делчев го посетих след постинга ти.Моделът на Джордани наистина е доста добър.

Как ми се пазаруват такива неща, но ще изчакам.
*
« Отговор #245 -: Юни 20, 2007, 10:02:02 am »
Я да ви питам - знаете ли за какво се използват и кога се препоръчват коланите за бременни?
Сия, до колкото знам са за да поддържат корема и така да облекчават болката в кръста и гърба. Аз от вчера се замислям дали не ми трябва вече, въпреки че съм 59 килограма при ръст 172 см., но от вчера при вървене ме боли кръста. Явно достигам максимума килограми за това което може да понесе дисковата ми херния, до сега се държа прилично, но от тук нататък незнам как ще е, надявам се да е временно и да ми мине до ден два, че като ги гледам тия колани какви са дебели и при 30 и градуса навън лошо ми става.

То4ица, желая ти късмет дано всичко е наред с теб и бебо! yahoo_17

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #246 -: Юни 20, 2007, 10:43:10 am »
И аз понякога сънувам,че ми идва...пфу-гадост! :balk_153:
Но така е с всички жени.И тези,които не са имали проблеми със забременяването - и те се страхуват.Така,че ...  :balk_103: е нормално.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #247 -: Юни 20, 2007, 11:23:27 am »
Точица, дано се оправиш, представям си какво ти е, мила. Аз като чуя за болница и полудявам. Дано всичко бъде ок при теб и бебо да расте здравичък! Пази се!
Честно казано и аз се будя нощем и пипам корема, дали е на мястото си, изтръпвам понякога от ужас, все едно е сън. Но както виждам, това е нормално.

Искам да споделя нещо с вас, чудех се, но ще ви питам за мнение, защото много съм уплашена. Вчера следобед получих/не знам как да го нарека/ схващате на гърба в дясно, мисля, че беше нерв, под плешката до кръста, невероятно силно опъване. Болката се пренесе в корема в дясно и сякаш се откъсваше нещо. Толкова много ме болеше, че виех от болка и скубех косите си. Добре че ми се случи това в майка ми, за да легна веднага. Това ужасно нещо продължи към 30 минути. Майка ми ми даде парацетамол, пих и но-шпа и сложих тилкотил. След минути болката изчезна и дори станах и се прибрах с такси до вкъщи спокойно. Утре ще се видя с моя док и ще му споделя. Чувала съм за такива неща/самата майка ми е имала със сестра ми такива проблеми но чак в 9-ия месец 8O/ но когато се качат килограми. Засега съм качила
3-4кг. само, а какво ще правя когато кача още, все пак бебетата ми са две?!
Трябва ли да потърся невролог? И къде? Нямам идея! Много съм уплашена, защото всеки ден съм навън, и сега умирам от страх, да не ми се случи отново.....  :( Имали ли сте такива проблеми и вие? Благодаря ви за всичко! Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #248 -: Юни 20, 2007, 11:48:55 am »
Точица, стискам палци бързо да се оправиш и да не стоиш по болниците! Много е гаднооооооо :( Миналата година бях 3 седмици в МД и хич не искам да ми се налага да ходя пак.

Касси, недей да излизаш сега по жегите! Изчакай утре да се видиш с док и тогава предприемай каквото и да е.

gery_k77, ти направо си манекенка. Аз съм 76 кила и съм висока 170см.

Обаче ми се струва, че много ще запарва това чудо, бе. Някой ако е носил такъв колан, моля да каже има ли ефект или не. Мен много ме боли кръста и ако това ще ме облекчи, ще взема да си купя.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #249 -: Юни 20, 2007, 11:50:53 am »
Мила Точице, стискам палци всичко да е наред с теб и бебо и днес вече да си свалила температурата и да се чувстваш по-добре. С теб съм  :bighug:

*
« Отговор #250 -: Юни 20, 2007, 12:38:49 pm »
Каси,непременно потърси добър невролог и всичко ще е наред! :)На бебетата нищо им няма,само дето ти се мъчиш.
Ако ти се налага да излизаш сама,не се страхувай толкова - просто си носи винаги телефончето, парички и нещо отпускащо в чантичката(например мента-глог-валериан) ,дишаш дълбоко и всичко ще се нареди.
Като си с мобилен-все едно не си сама. :hug2:
*
« Отговор #251 -: Юни 20, 2007, 12:54:58 pm »
Каси, Точица, стискам ви палци всичко да е наред и скоро пак да се върнете на "безгрижната" тема за бебешките покупки!

Мише, твоите размисли за бременността са толкова близки до моите! След като първите 3 месеца си бе наболваше почти всеки ден и от 4 спря аз взех да се притеснявам, струваше ми се, че корема ми не расте и т.н.  :lol: Затова чакам всеки преглед при док с такова нетърпение, за да надникна да видя какво прави бебо и колко е пораснал! Мисля, че това е нормално, защото толкова дълго сме ги чакали тези бебчета!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #252 -: Юни 20, 2007, 13:01:54 pm »
Точице yahoo_17,бързо се оправяй, ако все пак се налага да лежиш да е у дома! :hug2:

Касита :butterfly:и на мене ми се получава вечер такова схващане в ляво, също едностранно!
Докато стана преминава през целия корем и като се изправя и поема дъх и направя две крачки съм добре!
Аз си го обеснявам с килограмите, качила съм не малко!
Но питай като отидеш на преглед! :bighug:

Роби  :balk_21:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #253 -: Юни 20, 2007, 13:11:08 pm »
To4ica :bighug:, стискам ти палци!
Roby, да ти кажа ,мила, аз раста много и пак едни мисли ме измъчват :(. Викам си: "Китът Lan расте на килограми, а дали бебо расте, дали тези килограми не го притискат?!" - абе ужас. Ако си имах УЗИ вкъщи - всеки ден щях да се гледам, честна дума! Добре, че не съм лекар.
« Последна редакция: Юни 20, 2007, 13:17:39 pm от Lan »
*
« Отговор #254 -: Юни 20, 2007, 13:30:47 pm »
Ако си имах УЗИ вкъщи - всеки ден щях да се гледам, честна дума! Добре, че не съм лекар.

Ха-ха-ха,  :good_post: разсмя ме до сълзи!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #255 -: Юни 20, 2007, 13:32:00 pm »
То4ица, стискам палци да е наред мъничето!

Аз се будя почти всяка нощ от схващане на някой крак, ама много болезнено. Май е нормално на този етап, просто разтривам и чакам да мине. Не ще да е от кг, но явно пупата притиска някакви нерви вече. Но това са бели кахъри, само да са ок бебетата, другото скоро ще го забравим.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #256 -: Юни 20, 2007, 14:41:31 pm »
Не трябва да се отпускаме много с килограмите, плода така или иначе си взема своето, а необходимите допълнителни калории са само 300, т.е.1  чаша мляко или един сандвич в повече на ден от преди. Важното е храната да е прясна, разнообразна и здравословна.
Моите лични наблюдения са, че жените качват повече килограми след раждането и после нямат воля да ги свалят и най-вече много хора се оправдават с това, че са раждали и им е простено да са +10 кг.

*
« Отговор #257 -: Юни 20, 2007, 14:48:58 pm »
Kassi,влеэ тука и виж какви колички има за близнаци.www.pakosnik.com. Мисля че ще ти хареса.Магазина е в Овча купел
*
« Отговор #258 -: Юни 20, 2007, 14:50:21 pm »
Точице,много търпение.Стискам палци всичко да е наред.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #259 -: Юни 20, 2007, 15:13:46 pm »
Касиинка мила, много е кофти когато се получават такива болежки и притеснения, но явно при всяка бременност си има освен стандартните притеснения и такива, които са индивидуални и се изострят в този период. Така се получи и при мен, но в случая с жлъчката с която никога не съм имала проблеми, а сега - диета и то не трябва да ям точно нещата, които най-много ми се ядат и пият - сладолед, шоколад, кафе ... За съжаление аз не познавам добър невролог иначе с удоволствие бих ти препоръчала, но ако все пак намериш такъв - никак няма да е от загуба да направиш консултация. Стискам ти палци скоро всичко да бъде наред и да нямаш повече такива притеснения.
 :)