0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #200 -: Юни 19, 2007, 07:59:27 am »
Добро утро!
Момичета, въпреки , че за някои от нас е много рано, но мислите ли вече за самото раждане - къде, как и т.н.?
Мен ме интересува къде в София правят секцио по желание,и ако някои знае да каже как вървят цените, защото предполагам, че здравната каса не поема такова нещо.

*
« Отговор #201 -: Юни 19, 2007, 08:02:56 am »
Fia, виж в bg-mama (има много подробна информация за почти всички болници), аз съм гледала само за Токуда. Секцио по желание - 1200+900 - за избор на екип, т.е. 2100лв без никакви допълнителни екстри, които ако ги искаш са отгоре.
« Отговор #202 -: Юни 19, 2007, 09:13:27 am »
Lan, аз имам болки ниско долу в ляво от около 2 седмици. ходих на стомашен доктор и ми изписа дуспаталин и доста се подобри положението.
и аз много се чудя за количката. терминът ми е на 19 ноември, не че ще издържа до тогава, но като гледам колички за близнаци със зимен кош почти няма на пазара и мисля да си купя кошници за пренасяне на първо време.
*
« Отговор #203 -: Юни 19, 2007, 09:46:09 am »
Каси, аз си купих Peg Perego  от Прима Папа на Г.М.Димитров, до магазина за обзавеждане за бани Signo. там имаше доста голям асортимент, за близнаци не видях обаче, но не съм и гледала.
Иначе от количката съм много доволна - стабилни колелета и амортисьори, които се оказаха от първа необходимост при нашите прекрасни улици...
*
« Отговор #204 -: Юни 19, 2007, 09:51:48 am »
Пак ще досаждам с въпроси. От всичко, което изчетох във форума схванах, че феталната морфология е най-добре да се направи между 19 и 22 г.с. Ако не е така ме поправете. Но това, което на мен не ми е ясно е откога трябва да броя, от последната менструация или от зачеването, за да отида в точната седмица?

*
« Отговор #205 -: Юни 19, 2007, 09:54:31 am »
От началото на последната менструация. Това са най-добрите седмици ако те гледа специалист кардиолог, иначе само за ФМ може и по-рано - след 16-та. Запиши си час поне месец по-рано, защото добрите специалисти са много натоварени. Сега лятото дори по-рано може би е по-добре, че покрай отпуските, тези които работят са още по-натоварени!
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 11:27:04 am от Lan »
*
« Отговор #206 -: Юни 19, 2007, 09:59:11 am »
bambina, май и при мен това ще се окаже. Днес нищо не ме боли, но доста сериозно се отчетох в тоалетната (след няколко месечен запек). Ще е цяло чудо да ме боли от стомашен проблем там, но знаеш ли как са се разместили нещата при толкова голям корем, защото аз изглеждам като в 9-тия месец направо. :)
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #207 -: Юни 19, 2007, 10:18:02 am »
Добро утро!
Момичета, въпреки , че за някои от нас е много рано, но мислите ли вече за самото раждане - къде, как и т.н.?
Мен ме интересува къде в София правят секцио по желание,и ако някои знае да каже как вървят цените, защото предполагам, че здравната каса не поема такова нещо.

Fia, аз ще раждам в 1АГ "Св.София" /бивша Тина Киркова/ и там доколкото знам от приятелки и от сайта им има секцио по желание, както и избор на лекар и това струва 500 лева. За другите екстри, които се предлагат погледни в техния сайт, там пише всичко. Успех!!!

*
« Отговор #208 -: Юни 19, 2007, 10:23:18 am »
denito, малко е по-различно положението. Между 500-620лв е изборът на екип (разликата идва ако ти дадат право на избор на упойката). По принцип това не включва "по желание" каквото и да е и ако искаш секцио би трябвало по регламент да доплатиш. Обаче повечето лекари влизат в положение и ти минават секциото по медицински причини, т.е. по Здравната каса. Може обаче и да откажат да го направят без доплащане, зависи от лекаря.
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 11:07:26 am от Lan »
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #209 -: Юни 19, 2007, 10:29:01 am »
Lan, сигурно е така, както казваш. Аз ще раждам секцио и сега през цялата бременност ходя на консултации при акушер-гинеколога, при когото ще раждам, но все още не съм говорила с него за цените. Това, което имам като информация е от една приятелка, която ражда нормално при него и от сайта на болницата. Когато разбера, колко точно ще ми струва всичко, ще ви напиша най-подробно.  :)

*
« Отговор #210 -: Юни 19, 2007, 10:29:47 am »
:bighug:
deep, от къде я намери картинката. Нещо в софийските магазини, които си имат сайтове с каталози не го намирам това легълце.

Такива легълца има в COMO, изглеждат ми много готини :)

Фиа, побързай да си запишеш час за ФМ, че сега е доста натоварено. Мен доц. Томова ме записа за 16-та седмица, в смисъл, тя така прецени.

*
« Отговор #211 -: Юни 19, 2007, 10:56:10 am »
Когато разбера, колко точно ще ми струва всичко, ще ви напиша най-подробно.  :)
Ха така! Сигурно няма да имаш проблем, все пак си при него толкова време. :flower:
*
« Отговор #212 -: Юни 19, 2007, 11:07:05 am »
Да допълня Мармотче, че дрешките на Вис Виталис, които са наистина качествени и на отлични цени, в София ги има и в Хиполенд в Скай Сити, подредени са в няколко огромни метални коша, до които има достъп и може да се разглежда на воля.
« Отговор #213 -: Юни 19, 2007, 11:25:50 am »
Каси, в нашия парк има една мама с близнаци със страхотна количка - бебетата са едно срещу друго, но предполагам, че не е купена оттук, защото друга подобна количка никога не съм виждала.
Подкрепям съвета на ман за колелата. съобразете се с терена, където ще возите бебетата. Примерно аз живея в редута и за нашите баири с хиляди дупки, количката с големи колела беше идеална. Имах Маг Ингланд принцес - големи колела, обръщаща се дръжка -огромно предимство, защото винаги можеш да наблюдаваш бебетои да го возиш така, че да не му грее слънце, 2 отделни борда за новородено и летен вариант, покривало, много джобове, възможност за отваряне на количката отзад при по-горещо време, но доста тежка. Продадох я преди няколко седмици и си купихме лятна, много лека. На Мия по някаква причина не й беше удобна количката в седналия вариант, но пък има много бебета, които си се возят предоволно в нея. Когато я купувах разсъждавах така: не съм сигурна дали ще имам друго бебе, така че не е оправдана финансово супер скъпата количка и търсих по-евтин вариант, но с добри отзиви.
<br />[link=http:
*
« Отговор #214 -: Юни 19, 2007, 12:20:37 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо извън темата за покупките.
дали е притеснително слабо жълтеникаво, може би съвсем леееко кафеникаво течение? знаете ли нещо или да звъня на док? в 12-та седмица съм

*
« Отговор #215 -: Юни 19, 2007, 12:43:14 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо извън темата за покупките.
дали е притеснително слабо жълтеникаво, може би съвсем леееко кафеникаво течение? знаете ли нещо или да звъня на док? в 12-та седмица съм

Ще го питам,сега тръгвам за преглед.
*
« Отговор #216 -: Юни 19, 2007, 12:46:50 pm »
Le,  :bighug:

« Отговор #217 -: Юни 19, 2007, 13:03:04 pm »
Слагаш ли Утрогестан?
*
« Отговор #218 -: Юни 19, 2007, 13:14:19 pm »
вече не. иначе той си изтичаше по-малко :)
сега се появи за първи път и малко се изплаших. чувала съм че засилено бяло течение е нормално, ама за жълто-кафяво не знам

*
« Отговор #219 -: Юни 19, 2007, 13:54:52 pm »
Цитат
gery_k77, намесвам се само да кажа, че въпросната кошара за спане, тук в Германия е т. н.  Reisebett, т. е. легло за пътуване и струва 30-40 ? най-много, че на промоции и за 25 съм го виждала.
Понеже прочетох, че имате познати в Германия, що не ги помилите да ви го вземат от тук, доста по-евтино ше ви излезе.
Поздрави.
Благодаря за инфото Албена, но не ми се ще да ги товарим повече хората, така че от тук ще го вземем, а и на мъжът ми фирмата за всяко новородено им отпускат 500 лева в талони с които могат да пазаруват в някои от детските магазини.

Такива легълца има в COMO, изглеждат ми много готини :)
color]
Пипи изпревари ме, и аз щях да пиша че ги има в COMO, и даже исках да пусна картинка, но ги няма на сайта им, само не съм сигурна дали стават на бюро, но мисля че са същите.

А за количка, ще трябва да се ориентирам към някоя достатъчно лека, защото съм с 2 дискови хернии и не съм убедена че ще мога да я вдигам ако е тежка, още повече с бебе вътре.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!