0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #180 -: Юни 18, 2007, 18:16:48 pm »
Здравейте, момичета! Много ви моля за съвет или мнение. Ние също сме с две бебчета на път, а аз съм на кръстопът! Какво ще кажете отностно количките за близнаци, кои са по-удобни за бебоците и по-практични за мамите: едно до друго, или едно зад друго???
Притеснявам се още, че тук където живеем тротоарите са много тесни.
Има още време, но трябва да се ориентираме от сега за да я капарираме.
Благодаря ви!
:bighug:
*
« Отговор #181 -: Юни 18, 2007, 18:27:05 pm »
След дълго ровене в bg-mama и след като изчетох тази тема http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=92053.0 от край до край и я видях на живо, реших това да е моята количка:
http://www.giordanibaby.com/novita.php?id=300&pdt=1&cat=1&linea=11

Има си и доста неодостатъци, не е затворена от всякъде, няма отделен кош за новородени, платът и не е гумиран, а само импрегниран (при силен дъжд ще пропусне) и не се сгъва напълно, а само на две. Аз обаче съм си чешит и дълбоко не искам моето лятно бебче да е затворено от всякъде и да си умира от жега :).
Най-големият и плюс е теглото, тежи малко над 5кг. След секциото не знам как бих могла да вдигна по-тежка количка. Другият голям плюс е, че изглежда доста качествена, осигуряват ти резервна количка ако се наложи ремонт и цената. Другият проблем е вноса, но съм си решила да я капарирам предварително и белкем се окажа късметлия и даже ми внесат сивата, че най-ми харесва  :lol:.
deep, питам, защото "на око" пречките ми изглеждат точно като на това "Тренд", за което писах. Ако са си стандартни направо си решавам проблема "легълце" :D.
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 20:52:42 pm от Lan »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #182 -: Юни 18, 2007, 19:07:35 pm »
Цитат
Има си и доста неодостатъци, не е затворена от всякъде, няма отделен кош за новородени, платът е не е гумиран, а само импрегниран (при силен дъжд ще пропусне)
:lol: :lol: :lol:
Кво ще правиш на вън в проливен дъжд бе коте?! :D
Много е хубава!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #183 -: Юни 18, 2007, 19:54:59 pm »
evro  :bighug:, аз да си кажа всичко, ако някой я хареса, да не каже после "Ти що не каза?!". :lol: Важни са предимствата, но още по-важни са недостатъците на стоките, така човек си прави сметка.
deep, от къде я намери картинката. Нещо в софийските магазини, които си имат сайтове с каталози не го намирам това легълце.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #184 -: Юни 18, 2007, 20:38:15 pm »
Какво ще кажете отностно количките за близнаци, кои са по-удобни за бебоците и по-практични за мамите: едно до друго, или едно зад друго??? :bighug:

аз, не че имам опит с близнаци, ама имам все пак някакъв :D по-удобно и приятно за бебоците е да са едно до друго естествено, обаче  :( по-практично за мамите според мен е едно зад друго или едно срещу друго. причините: тесните пространства, асансьорите, ескалаторите... сигурно има и още, но само мами с близнаци знаят тайната :D

иначе, от снимките се сетих нещо важно. ако можете си намерете количка с по-големи колела!!! спестява огромни непрятности с препятствията на всеки метър :x
Лан, много е важно да можеш максимално да я затвориш отвсякъде! комбинираните се отварят перфектно за летни условия.
иначе, да, да е лека /моята е много тежка и 8O/, ако може материя да не се поти детето...
*
« Отговор #185 -: Юни 18, 2007, 20:42:19 pm »
 :D Че тя тази е комбинирана, имах предвид, че тези, при които се слага коша за новородени върху рамата все пак са винаги по-плътно затворени, иначе и тази се затваря от всякъде. Намерих я по-подробно описана и даже го има моят фаворит - сивата:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_171/products_id/723
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 20:59:53 pm от Lan »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #186 -: Юни 18, 2007, 21:12:51 pm »
моя е шаренката :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #187 -: Юни 18, 2007, 21:35:47 pm »
Относно количките за близнаци. Аз определено ще си взема такава, в която седят едно до друго. Знам, че ще е трудно, но и другите няма да влизат в асансьора примерно. За материята също нямам избор каква да е. Иначе си харесах една страхотна количка от каталог от Германия, специално един приятел ни донесе, висока е, с два коша, които се махат и става лятна, много е хубава, но струва 500 евро. Плюс това така няма да има нужда да купувам кошници с дръжка /така ли се казват?  :oops:, за пренясяне /Не знам струва ли си да дадем толкова пари, вие как мислите!?

Deep, мила, много ти благодаря за съветите, много си мила и от сърце ти желая скоро и при теб да дойде едно, ако не и две сладки бебета. Много силно ти го желая!
Аз точно предния уикенд ходих до Пловдив с мъжа ми, специално във Вис Виталис, по препоръка на едни приятели. Бяхме за малко всъщност там, но успях да я разгледам детската борса. Там харесах количката на Чиполино-Туини, не че ми хареса де, но няма друга.

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/1204

И дрешките са много хубави. Така че скоро пак ще отидем, защото си струва, а и една разходка до Пловдив винаги ме прави супер щастлива!  :D
Лейди, благодаря ти за съветите. Много е хубава количката ти, аз такава искам двойна, но уви само в каталога от Германия я видях. А и в магазините тук ми казаха, че нямам голям избор. Казваш, че бебетата ни ще са летни, но моя термин е 13 ноември. Един Господ знае дали ще стигна дотам, но все пак ще купя две одеялца.

Лан, тези болки излиза, че са нормални, явно от разтягане. Но ниското кръвно. Как ти е хемоглобина? И аз почти всеки ден имам болки, но на прегледа вчера нямаше нищо обезпокоително. Пиеш ли но-шпа и помага ли ти?

Благодаря ви за съветите на всички! Поздрави! Касси
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 21:37:30 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #188 -: Юни 18, 2007, 21:42:45 pm »
моята количка беше Маг Енгланд и съм много доволна.първо и много практично,че я взех комбинирана - зимна и лятна, второ е не маловажно - големи гуми и много лесно маневрени.трето идеална цена - около 200 лв.лично аз нещо което се ползва няма и 2г не бих дала хиляда лв.Също коша беше достатъчно голям - бебето да му е комфортно.виждала съм триколки и ми се струва ,че аха крачетата му ще са вън.с две думи съм много доволна.Моето легло е отделно от скрина.Не са заедно едно за друго.Леглото е 160 см, има да се ползва още дълго време. относно дрехите един съвет,въпреки че сега е изобилие на пазара - не се презапасявайте.аз така от мерак купувах та купувах, после почнаха да валят подаръците и повече от нещата не са ползвани.просто бебето расте с бързи темпове и всичко умалява.аз си напазарувах със списък от нета,но доста редуциран.според мен дадените от там количеста са абсурдни.Стерилизатор нямах - ползвах таблети на Чико за студена стерилизация.Помпа за 4 лв обикновенна - т.е. аз нямах нужда от никаква - нямах грам кърма.Към шестия месец купих и сгъваема кошарка от тези с мрежите отстрани - върши идеална работа за игра до към година и половина.хвърляш играчките вътре и бебето и си вършиш работата.то се хвърля вътре, пее, вика, рита - свобода пълна.приятно пазаруване на бъдещите мами. :lol: намерих една снимка като моята количка
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=48020&cat=3
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #189 -: Юни 18, 2007, 21:47:41 pm »
Сега открих в нета количка и на Пер Перего. По-скъпа е, но ми се струва по-стабилна и по-широка, май има доста предимства, и като материя ми се струва по-добра. Вие как мислите? На Чиполино или на Пер Перего е по-хубава и по-удобна? Имате ли идея къде се продават колички на Пер Перего?

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_15/products_id/1299

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #190 -: Юни 18, 2007, 21:51:24 pm »
Каси, как ще я управляваш с тези двойни гуми и на двойна количка.Нямаш ли близка с бебе да пробваш някой модел.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #191 -: Юни 18, 2007, 21:54:06 pm »
 Хайде и аз да се вкключа в темата, аз вече си взех количка триколка :bori_010: със кош за новородени, лятна и стол за кола, който става на количката.
 По повод помпите за кърма открих едни швейцарски електрически на цена от 110 лева за единична което е добре в сравнение с ръчна на Авент за 90 лв, в магазин Малечко е./ въпрекиче там са много не любезни, ни ми се искаше да им правя реклама, но цената е добра/
 За легло и аз незнам, чакам от две места даа ми дадат, но нали знаете между два стола та на земята :balk_102:. Та може да се окаже на първо време бебка да спи в коша от количката. Иначе тези легла Аделина изглеждат страхотно, нека пише ако някой ги открие тук в София.

Лан за твойта количка на Джордано има модели с кош за новородено , стол за кола и лятна абе 3в 1. в маагазин Пинко на Гоце Делчев след като пресече България посока южния парк от ляво.
 За стерилизатор ще си взема такъв за микровълнова, по евтини са и вършат същата работа.
 Май няма да е зле да направим отделна тема.

Касита, Пег Прего са много по-добри то Чиполино, по качество, по материи и въобще всичко като се видим ще ти кажа къде ги има.
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 22:13:24 pm от ini »
*
« Отговор #192 -: Юни 18, 2007, 22:17:41 pm »
Момичета, искам да ви попитам вие къде правихте фетална морфология и фетална ехография. Аз съм в 14 г.с. и мисля вече да се обаждам някъде да запазя час, но се колебая къде.

*
« Отговор #193 -: Юни 18, 2007, 22:20:18 pm »
 Ами аз лично бях при д-р Томова и съм много, много доволна, прегледа е обстоен, обяснява абсолютно всичко, ако якажеш преди самия преглед, че искаш снимки, ще ти ги качи на дискетка.Ще видиш много е вълнуващо.
*
« Отговор #194 -: Юни 18, 2007, 22:23:14 pm »
Здравейте!
Аз също правих фетална морфология при доц. Томова в 16 г.с., а също така и при д-р Марков от МЦ"Фемина" в 21 г.с. И от двамата съм изключително доволна!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #195 -: Юни 18, 2007, 22:26:28 pm »
:bighug:
deep, от къде я намери картинката. Нещо в софийските магазини, които си имат сайтове с каталози не го намирам това легълце.

Lan, снимките скенирах от рекламната книжка на вносителя. Това е фирма " Dizain baby " в гр.Хасково тел. 0391 646 89

Можеш да звъннеш до тях и да питаш кой е дистрибутор за София. Много са любезни, аз им звънях да питам за Варна, защото брат ми живее там но се оказа, че цената  е доста по-скъпа.
Както писах по-горе  я закупихме от " Вис Виталис" в Пловдив.
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 22:30:57 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #196 -: Юни 18, 2007, 22:29:00 pm »
Фетална съм правила и при Томова, и при Димитрова. И от двете съм много доволна.

Ния, няма проблем с управлението на количката. Моята е също с 8 колела и е изключително маневрена. Е, вярно, не е за близнаци. :)

Пег Прего е по-добра марка от Чиполино. Чиполино е търговска марка на бълг. фирма, а продуктите им се произвеждат в Китай.

*
« Отговор #197 -: Юни 18, 2007, 23:58:16 pm »
Лан за твойта количка на Джордано има модели с кош за новородено , стол за кола и лятна абе 3в 1. в маагазин Пинко на Гоце Делчев след като пресече България посока южния парк от ляво.
Видях ги аз, но не намирам много смисъл да си вземам. Лятното бебче едва ли има нужда от такъв уплътнен кош, а столче за кола може би ще ми дадат подарък, не че ще ни трябва много - нямаме кола  :lol:. Пък са по-тежки.
evro, искрено се надявам съвсем скоро да ти потрябва шаренката количка!  :bighug:
kassi, само магнерот пия за контракциите, това обаче не са контракции. Май като ходя и ми се тресе корема, опъва се и ме болят мускулите...Не знам дали да не си взема поддържащ колан.
deep, я издай колко струва това хубаво легълце в Пловдив (с матрака). С двата матрака ли го продават?
« Последна редакция: Юни 19, 2007, 00:04:36 am от Lan »
« Отговор #198 -: Юни 19, 2007, 00:08:20 am »
gery_k77, намесвам се само да кажа, че въпросната кошара за спане, тук в Германия е т. н.  Reisebett, т. е. легло за пътуване и струва 30-40 ? най-много, че на промоции и за 25 съм го виждала.
Понеже прочетох, че имате познати в Германия, що не ги помилите да ви го вземат от тук, доста по-евтино ше ви излезе.
Поздрави.

п.П. Момичета аз утре имам час при д-ра, ще определим Термина за секциото. Нямам търпение вече, че с това сърбене на кожата тотално изкрейзих :D. Оше 2 седмици евентуално, как ще изкарам, не е ясно :D

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #199 -: Юни 19, 2007, 06:52:31 am »
Цитат
Видях ги аз, но не намирам много смисъл да си вземам. Лятното бебче едва ли има нужда от такъв уплътнен кош, а столче за кола може би ще ми дадат подарък, не че ще ни трябва много - нямаме кола  . Пък са по-тежки.

Не подценявай нито коша за новородено, нито  кошницата за кола.
Ся щъ си призная без бой, че всъщност имам две колички - първо си купих Hauck sprint и мислех към нея да си взема порт-бебето на същата фирма /защото има пълно легнало и е лятна количка/, но в послествие ме убедиха, че моя номер няма да мине и си купихме втората - чиполино. Ся се чудя хаук-а дали да я пускам за продажба, че тя е в гаранция и въобще не е използвана или да си я държа за другото лято живот и здраве.
Колкото за кошницата за кола - ми ако ти се наложи да отидеш на лекар с детето и ползваш такси /примерно/ по-удобно е с кошница, отколкото на ръце.

Каси, относно Пер Перего е класа над Чиполино. Вчера в Премаман видях супер колички за близнаци, но  не влезнах да видя ква е цената /ако искаш спешъл за тебе ще питам, за да не се разкарваш/, щото там принципно цените са доста солени.