0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Темата на бременните 4-та част!
« -: Юни 06, 2007, 11:57:49 am »
Хайде, новата тема да ни е на късмет! С пожелание, все повече момичета да се присъединяват тук, да се пълни със здрави и щастливи бременни!
*
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #1 -: Юни 06, 2007, 12:06:49 pm »
Роби, аз правих биохимичен скриининг в 17 седмица. И не съжалявам, че го направих. БХС, съчетан с фетална между 19 и 22 седмица морфология дава много отговори. Има и кой да ти даде генетична консултация, за да ти разчете резултатът. Общо взето, аз съм ЗА биохимичния скриининг.
*
« Отговор #2 -: Юни 06, 2007, 12:27:24 pm »
Момичета,
в кои седмици трябва да се направи БХС?
« Отговор #3 -: Юни 06, 2007, 12:29:21 pm »
БХС в 15-18 седмица (срещала съм го и като 15-19), феталната морфология е добре да е след скрийнинга, в 18-22 г.с.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #4 -: Юни 06, 2007, 12:32:29 pm »
Момичета,
в кои седмици трябва да се направи БХС?

Преди 16 с. не дава нужните данни, от 16-18 с.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #5 -: Юни 06, 2007, 12:38:38 pm »
Благодаря ви момичета!
в 16-та седмица би трябвало да съм на преглед при Док и веднага след това ще го направя, предполагам, че в МД всеки ден през работната седмица правят това изследване?
*
« Отговор #6 -: Юни 06, 2007, 12:50:00 pm »
Роби, аз правих биохимичен скриининг в 17 седмица. И не съжалявам, че го направих. БХС, съчетан с фетална между 19 и 22 седмица морфология дава много отговори. Има и кой да ти даде генетична консултация, за да ти разчете резултатът. Общо взето, аз съм ЗА биохимичния скриининг.
Сиа, от това предполагам, че резултатаите на БХС са ти били ОК, Доколкото разбирам обаче, има доста случаи, в които се получават обезпокоителни резултати, които налагат амниоцинтеза, а после се оказва, че всичко е ОК. Само дето амниоцинтезата си носи своите рискове и естествено ако не е наложителна е по-добре да не се прави.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #7 -: Юни 06, 2007, 12:59:20 pm »
Здравейте момичета. Аз имам и един въпрос относно датата на зачеване - нещо не мога да схвана кога е станало. По всички калкулатори и календари, би трябвало да е на 15.05, последния ми цикъл беше на 01.05, на 11 и 12 + на ОВУ тест, опити на 07.05 и 20.05.
И тези г.с. нещо не са ми ясни, ама карай....

Поздрави на всички и мнооого целувки.
*
« Отговор #8 -: Юни 06, 2007, 13:19:54 pm »
Мели имаше много хубаво обяснение за БХС и май в статия беше, но не я откривам, може и в някоя тема да е било...
« Отговор #9 -: Юни 06, 2007, 13:20:33 pm »
Desita, да, всеки работен ден 8:30-14:30ч, на 14 етаж в МД, клиниката по молекулярна патология. Там в коридора винаги имат и листовки с подробно обяснение какво точно правят. Резулататът излиза за около седмица, пак от там си го вземаш и те ще го разчетат. Всички са много мили и внимателни там.  

За феталната морфология - не знам към кого си се насочила, но аз малко късно се сетих, та имаше зор със записването на час. И доц. Томова (0887 606830), и д-р Виолета Димитрова в МЦ"Фемина" (02) 983 3020 записват за няколко седмици напред. Така че, като минеш прегледа в 16 г.с., те съветвам да си запишеш и час за фетална за около 19-20 г.с.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #10 -: Юни 06, 2007, 14:43:45 pm »
мимчо, наистина странно зачеване си имала, но карай - важното е, че е станало! Кога е станало ще се разбере на прегледа с ехограф, а гестационните седмици се броят от последната менструация и няма за тях значение кога си заченала! Идеята е точно да се избегнат тия колебания в овулацията и да има накаква относителна колендарност! Все пак като те видят на ехограф и измерят плода, ще се разбере най-точно кога е станало. Може да се получи разлика между гестационното и реалната седмица, но няма пробелм - нормално е! Мати го водеха отначало със закъснение 3 дни, после към 4 месец спряха да ми казват, че изостава с 3 дни, т.е. че съм заченала с три дни по-късно от средата на цикъла!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #11 -: Юни 06, 2007, 16:33:33 pm »
Като става дума за зачеване, много ми е интересно и на мен това с Г.С. и ПМЦ.
В началото, когато бебешората ми беше сакче, той вървеше с една седмица напред според ПМЦ, а аз имах късна овулация 19-ти ден, тоест би трябвало да е по малко с една. После пък постепенно плода по размери се увеличи с две седмици напред от ПМЦ. Аз като си смятах термина от овулацията трябваше да родя на 19 ноември, от ПМЦ на УЗИ се падаше 13 ноември, така детенце се роди с планово секцио но 3 ноември, горе долу половин месец по рано от моето броене.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Юни 06, 2007, 21:40:51 pm »
Като става дума за зачеване, много ми е интересно и на мен това с Г.С. и ПМЦ.
В началото, когато бебешората ми беше сакче, той вървеше с една седмица напред според ПМЦ, а аз имах късна овулация 19-ти ден, тоест би трябвало да е по малко с една. После пък постепенно плода по размери се увеличи с две седмици напред от ПМЦ. Аз като си смятах термина от овулацията трябваше да родя на 19 ноември, от ПМЦ на УЗИ се падаше 13 ноември, така детенце се роди с планово секцио но 3 ноември, горе долу половин месец по рано от моето броене.
айдеее, пак се почна :lol: :lol: :lol:

п.п. прати малко нови снимки де :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #13 -: Юни 07, 2007, 08:55:57 am »
И аз не съм правила БХС - то, Само ФМ. Много от момичетата, с които говорих ми казаха, че са си изкарали акъла по край недобри резултати от БХС, а после се оказало, че всичко е наред...Така, че който има здрави нерви може и да го направи!!Това си е личен избор :P
Относно датата на зачеване, аз съм с толкова различно определени термини, че ме боли главата вече от предположения...Знам, че съм с по късна овулация, с по-дълъг цикъл 32 - 34 дни, бях на клостил преди да забременея и въпреки, че обясних и на лекарката, и на акушерката ми изплющяха като официален в картона най-ранния от всички термини 8O - 21.09...Аз ще съм секцио, така че няма да дочакам датата се предполага :lol:

*
« Отговор #14 -: Юни 07, 2007, 11:01:45 am »
Здравейте момичета. Аз имам и един въпрос относно датата на зачеване - нещо не мога да схвана кога е станало. По всички калкулатори и календари, би трябвало да е на 15.05, последния ми цикъл беше на 01.05, на 11 и 12 + на ОВУ тест, опити на 07.05 и 20.05.
И тези г.с. нещо не са ми ясни, ама карай....

Поздрави на всички и мнооого целувки.

Никой не може да каже точно кога е станало оплождането, но ПО-Важното е че е станало, нали.
Според мен е по-вероятно да се е получило с опита на 07.05. Явно си и имала по-ранна овулация, което е напълно възможно да е на 12-ти ден. А плувците явно са били доста търпеливи и са изчакали в засада 5 дни. Напълно възможно е. За другата дата- 20.05 ми се струва невъзможно да е, защото е една седмица след овулация.(при положение че все пак правилно е отчетено ову с тестовете)При следващите прегледи с УЗИ според размера на бебчо ще е по-лесно да си определиш кога е станало.

Лека и безпроблемна бременност до края.  :cloud9:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #15 -: Юни 07, 2007, 14:00:30 pm »
Айде аз пак на линия - еми отново продължавам да си ги държа тези е-коли... Пак антибиотици, пак стерилни... Дано е за последно, защото вече не издържам. Не за друго, а като се сетя какво може да ми доведат тези бактери и ми става страшно. Късмет момичета!
*
« Отговор #16 -: Юни 07, 2007, 14:34:43 pm »
Мимчо,ашколсун ,бе! :D Твоят мъж трябва да е голям атлет,че да му издържат войничетата 5 дни! :balk_602:
*
« Отговор #17 -: Юни 07, 2007, 15:25:23 pm »
Mari_Pz, въобще не ги мисли тези работи! Всичко ще е наред :bighug:.
mim4o, възможно е да не са точни тестовете за овулация. Аз имах един месец с не знам колко положителни тестове за овулация. Винаги с по две черти - цял месец, вярно не винаги еднакво наситени. Не знам фалшиви ли бяха, какво ли, ама факт!
« Отговор #18 -: Юни 07, 2007, 15:41:21 pm »
mim4o, ако си ползвала clear ovu test, на тях не може да се разчита. Правила съм си експерименти с едновременно засичане с 2 вида тест, понеже се усъмних в ефективността на тези точно, и подозренията ми се оказаха верни. Другите отчитаха както трябва, а тези нищо не отчитаха. Тогава я следяхме овулацията и на ултразвук, така че нямаше съмнение. Иначе да очакваме девойка от теб, както изглежда :wink:
Лека бременност и здраво бебе. То си знае кога е станало, ти не го мисли.
<br />[link=http:
*
« Отговор #19 -: Юни 07, 2007, 20:48:16 pm »
Аз затова в ЖК не им казах истинската дата на ПМЦ, а си я сметнах спрямо овулацията(От деня на овулацията извадих 14 дни) и така им казах.Иначе те нямаше изобщо да ме слушат, че овулацията ми е била на 18 ден,че това е доказано на узи и т.н.