0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

проблеми с пролактин
« -: Юни 04, 2007, 22:28:28 pm »
Zdraveite, moje li nqkoi da mi kaje podrobnosti za tozi prolaktin. Izmereni sa mi mnogo visoki stojnosti, nqkolko pyti nad normalnite. Pravih si QMR i nqma tumor na hipofizata. Kazaha mi, 4e v 5% ot slu4aite se dylji na stres i do sega si go obqsnqvah s tova, no cikyla se zabavq ve4e dosta vreme i zapo4vam da se pritesnqvam!

Пиши на кирилица
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 08:08:06 am от Lali »
Re: problemi s prolaktin
« Отговор #1 -: Юни 04, 2007, 23:24:28 pm »
Не се притеснявай,ендокринолога ще ти изпише парлодел или достинекс и след няколко месеца,а можи и само след един,да ти идва по часовник,но внимавай защото пък при много нисък пролактин няма ову.Лекарят ще прецени дозата ти.чао и спокойно
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: problemi s prolaktin
« Отговор #2 -: Юни 05, 2007, 00:41:11 am »
споко мила консултирай се с добър лекар,моя приятелка беше с много високи стоиности,пи лекарства и сега всичко е ок.късмет и не се отчайвай.
*

aro

Re: проблеми с пролактин
« Отговор #3 -: Юни 05, 2007, 12:44:36 pm »
Благодаря и на двете. Бях се притеснила, защото като чета причините за повишените нива звучат стряскащо. Аз иначе пих бромокриптин, нещата се нормализираха, но след като го спрях отново спря и цикъла. Имам два въпроса само - дали всички тези лекарства, които трябва да се пият могат да повлияят евентуално на бъдещ плод и ако има някой координати на добри лекари, които са специалисти в тази област ще ви бъда благодарна. Аз съм от Варна, но не е проблем да посетя лекар, който не е в града, но разбира от това. Четох за някаква клиника, в която се прави изследване на пролактина, но при специални условия, настаняват те за час, докато се успокои организма и след това ти правят изследването, за да са по-реални резултатите.   
« Отговор #4 -: Юни 05, 2007, 19:34:08 pm »
Здравей! И аз съм с висок пролактин от доста време, и пия Парлодел. Изисква се време за да се контролират стойностите му, но това все пак е възможно, така че не се притеснявай. Относно изследването във ВСЯКА лаборатория, преди да ти го направят трябва да те сложат да полижиш минимум половин час, това е изискването за изследване на този хормон, тай като той се води като хормон на стреса. Така,че според мен най - добре си направи повторно изследване и си намери добър лекар.
Успех!!!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #5 -: Юни 05, 2007, 22:30:57 pm »
Благодаря и на двете. Бях се притеснила, защото като чета причините за повишените нива звучат стряскащо. Аз иначе пих бромокриптин, нещата се нормализираха, но след като го спрях отново спря и цикъла. Имам два въпроса само - дали всички тези лекарства, които трябва да се пият могат да повлияят евентуално на бъдещ плод и ако има някой координати на добри лекари, които са специалисти в тази област ще ви бъда благодарна. Аз съм от Варна, но не е проблем да посетя лекар, който не е в града, но разбира от това. Четох за някаква клиника, в която се прави изследване на пролактина, но при специални условия, настаняват те за час, докато се успокои организма и след това ти правят изследването, за да са по-реални резултатите.   
1. защо си спряла бромокриптина. той не се спира. намалява се до поддържаща доза и се спира постепенно след настъпване на бременност. препоръчвам парлодела обаче. макар и на двойна цена е поносим (като цена), но пък е по-пречистен и се понася по-добре. може да се пие по време на бременност под лекарски контрол естествено до окончателното му спиране.
2. като специалист ендокринолог (особено репродуктивна ендокринология) препоръчвам тодорава (0888 40 82 03). приема в софия и мисля плевен. не работи с касата.
3. пролактина е стресов хормон наистина, но според мен специалните условия на изследване са важни когато стойностите ти са гранични. в противен случай мисля че все ще ти е или нормален или повишен независимо от метода на изследване. още повече при теб си има сериозни признаци за повишението му - проблема с цикъла ти.
4. повишения пролактин си има причина обикновено и тя рядко е само стрес. ти си проверила за пролактином и си го отхвърлила като вариант. препоръчвам те да си провериш щитовидната жлеза също така, но ако посетиш тодорова няма да имаш нужда от насоки и препоръки.
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 22:32:54 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

aro

« Отговор #6 -: Юни 05, 2007, 22:58:03 pm »
Ще си запиша час при др. Тодорова. Предполагам, че при нея могат да се направят съответните изследвания. Относно стреса - проблемите с цикъла започнаха след катастрофа и затова го свързвам с него. Пролактина ми беше 3820. При всички положения ще повторя изследването.